2020 FACTS NOT FICTION Ključni datumi-vodič kroz 2020. godinu

//2020 FACTS NOT FICTION Ključni datumi-vodič kroz 2020. godinu

2020 FACTS NOT FICTION Ključni datumi-vodič kroz 2020. godinu

Kraj 2019. obeležava energija solarnog pomračenja na 4. stepenu znaka Jarca (26.12.) pokušavajući da pomirimo posao i porodicu. Kako da reorganizujemo obaveze da ni jedna oblast ne trpi? Ovo pitanje daje ton 2020. Tokom cele godine sanjaćemo velike snove. Neki od nas biće i spremni da ih učine konkretnim i opipljivim. Uran u Biku od 11.1. kreće direktno što će potrajati sve do 15.8. Tada će potreba da nas ostave na miru biti jača i nadvladati razum što se nastavilja do kraja godine. Uran će ključnu aktivnost imati 2021. godine, pogotovo za sve koji nisu fiksni znaci (Bik, Lav, Škorpija, Vodolija) i ako nemate lične planete u prvoj dekadi navedenih znakova.

Pomračenja

Umesto uobičajenih četiri čak šest pomračenja koja pokreću promene (naročito ako formiraju aspekte sa natalnim planetama ili uglovima) navodiće nas da obratimo pažnju u kojim oblastima su promene apsolutno neophodne:

  1. 10.1.2020. Lunarno pomračenje na 20. stepenu Raka u opoziciji sa strelijumom planeta u Jarcu i tradicijom naglašava red, rad i diciplinu. Pluton i Saturn u konjunkciji sa Suncem i Merkurom insistiraju na ozbiljnosti, a sekstil sa Neptunom doprinosi isceljenju. Ovo je idealno vreme za rekonektivno isceljivanje kao i sve energizujuće tehnike.

  2. 5. 6.2020. Lunarno pomračenje na 15. stepenu Strelca i karmičke veze koje traže bitne odluke biće u fokusu kao i potreba za avanturom. Retrogradna Venera sa Suncem u kvadratu sa Neptunom skida maglu sa očiju i usmerava nas da pustimo teoriju i bacimo se na ono što je konkretno. Na osnovu iskustva znamo šta nas može očekivati i u budućnosti određenog odnosa, jer su znaci već oko nas.

  3. 21.6.2020. Solarno pomračenje na nultom stepenu Raka i promene vezane za emotivne i porodične odnose uz retro Veneru traže da slušamo intuiciju. Ona nas vodi u introspekciju iako bi želela da može o svemu da razgovara. Kvadrat sa Marsom u Ribama i retro Merkur donose izazove koji mogu da se uspešno razreše ako uložimo potreban trud i promenimo sebe.

  4. 5.7.2020. Lunarno Pomračenje na 13. stepenu znaka Jarca donosi konačne promene koje su započele još pre dve godine sa Saturnom u Jarcu. Retro Merkur kao i konjunkcija Venere i Jupitera donose transformaciju odnosa koji idu ka rastu. Kvadrat sa Marsom i sekstil sa Uranom naglašavaju važnost slobode u izborima i promene koje ne moraju biti stresne ali jesu velike.

  5. 30.11.2020. Lunarno pomračenje na 8. stepenu Blizanaca fokusira energiju na praktična rešenja i korak po korak vodi nas ka stabilizaciji planova. Saturn, Jupiter i Pluton zajedno traže da komuniciramo tako da znanje upotrebimo konstruktivno što će nas voditi ka ekspanziji.

  6. 14.12.2020. Solarno Pomračenje na 23. stepenu Strelca u kvadratu sa Neptunom briše iluziju i pomaže da konačno vidimo istinu. Merkur donosi potrebu da od ideja koje nam ne služe konačno odustanemo. Trigon sa Marsom aktivira nas i usmerava da napravimo korak ka rešenju dok Jupiter i Saturn naglašavaju unutrašnju mudrost.

Prvo, treće i četvrto pomračenje najviše će ,pogoditi’ kardinalne dok će drugo, peto i šesto uticati na promenljive znake- samo ako su u pitanju egzaktni aspekti. Više o svim pomračenjima bićete u prilici da blagovremeno pročitate u objavama na Astrodetoks Instagram profilu.

Možete uraditi i meditacije za lunarno i solarno pomračenje da bi se dublje povezali sa ovom energijom i transformisali je u nešto pozitivno i korisno za vas.

Meditacija za Lunarno pomračenje

Meditacija za Solarno pomračenje

Retrogradne planete

Venera u Blizancima od 4.4.-8.8.2020.  traži od nas da naučimo da komuniciramo u ljubavi kao i da ne sedimo na više stolica istovremeno. Od 13.5.-24.6.2020. je retrogradna i vraća stare ljubavi u nas život i može doneti izazove u postojećim odnosima. Ovaj period nije idealan za kozmetičke tretmane, kupovinu, kao i stupanje u brak (big no-no!) i velike emotivne odluke. Na energetskom nivou sada je potrebno da se vratimo na emotivne rane iz maja i juna 2004. godine i prvo njih metabolišemo.

Šta ste tada radili i koga ste tada voleli? Pišite u dnevniku iskreno o tom periodu. Oni koji imaju natalnu Veneru ili planete u Blizancima od 5.-21. stepena najjače će osetiti ovaj uticaj. Bitni datumi za popravljanje ljubavnih odnosa su:10.4., 25.6., 29.7. koje možete da obeležite prijatnim ritualnom gde kojim ćete pokazati koliko cenite svoju lepotu. Odvojite vreme za sebe naročito 4.6. kada Venera ima konjunkciju sa Suncem. Kako je tada retrogradna emotivni život može biti vrlo zbrkan i za neke od nas (naročito onima kojima je rođendan tih dana) se ljubavna poglavlja mogu i okončati ako nismo spremni za ozbiljnu vezu.

Mars u Ovnu od 29.6.2020. – 6.1.2021. provešće jako dug period u ovog znaku u odnosu na uobičajenih dva meseca koliko inače tranzitira znakom. Retrogradan je od 9.9.-14.11. pa će potreba za borbenim odgovorima, akcijama koje su destruktivne, brzim reagovanjem, burnim razrešenjima događaja i svađama sa partnerima biti povećana. Lupaćemo glavom o zid i biti besni na sve ako nismo naučili kako da se borimo za sebe a da tako ne ugrozimo druge. Egoizam umesto asertivnost odvešće nas na stranputicu. Kako će se Mars naći u kvadratu sa Jupiterom, Saturnom i Plutonom u toku ovog perioda treba biti vrlo oprezan šta biramo, sa kim ulazimo u konflikt i koji to cilj uopšte želimo da ostvarimo. Hrabrost da napravimo veliku promenu moguća je samo ako smo mirni u sebi i ako ne reagujemo zastrašivanjem i okrutnošću.

Veliki tranziti

Tranziti koji obeležavaju ovu godinu najavljuju doba velikih promena. Jupiter, Saturn i Pluton zajedno donose velike mogućnosti koje su delovale nerealno a sada konačno nalaze prostor da se ostvare ako smo bili vredni u prethodnom periodu. Ove promene traže i usporavanje i oprez. Oni koji imaju navedene aspekte natalno ( u drugim znacima, takođe), naročito će osećati ovaj uticaj i imati priliku da ga povoljno iskoriste.

Jupiter je u Jarcu do 19.12. nakon ćega prelazi u znak Vodolije donoseći IT ekspanziju i promene na društvenim mrežama. Biće retrogradan od 14.5.-13.9. što se odnosi na usporavanje uspeha i na naglasak na zakonu, pravilima i praktičnom rešavanju problema. Kvalitet treba da bude važniji od kvantiteta.

Jupiter sa Plutonom od 29.3.-6.4., nakon toga 23.6.-1.7. i još jednom od 8.- 13.11. donose pročišćenje i ekspanziju. Ovo može dati i opasnost da svašta izađe na videlo što može biti i neka naša mračna strana kao i neutoljena potreba za statusom i društvenim rastom koji nije zaslužen ako nije odraz istinske promene. Ova konjunkcija biće u kvadratu sa Marsom krajem godine pa pad sa položaja i oni koji nas sprečavaju u našem uspehu mogu biti okidač raznih neprijatnih događaja.

Jupiter sa Saturnom 15.-17.12. na 29. stepenu Jarca a zatim 20.-24.12. na nultom stepenu Vodolije kao i 27. -28.12. na 1.stepenu može doneti neumoran rad i preterivanje u ciljevima. U znaku Vodolije donosi puštanje da se ono što nam više ne treba raspadne i da prostor onome što će biti potpora i stabilnost u našem životu. Potrebno imati hrabrosti biti drugačiji i početi nešto novo, do sada nevidjeno. Ovo je prilika da nešto što nas koči otpadne iz našeg života jer nije bilo dobro za nas. Mestu u natalnoj karti gde ove planete imamu kontakt pokazaće oblast u kojoj je potrebno da tokom cele godine uložite trud. Ova oblast krajem godine može doneti veliki rast i uspeh. Nekad je jednostavno potrebno skloniti se sebi sa puta.

Jupiter u sekstilu sa Neptunom  u tri cuga, tačnije, 17.-21.2., zatim 25.7.-2.8., i ponovo 3.-14.10. donosi priliku da nam ispiracija bude vodilja kao i da ono sto je do sada bilo nevidljivo i neopipljivo magično pretvorimo u nešto materijalno što će se odupreti vremenu.

Saturn sa Plutonom obeležiće celu ovu godinu a naročito 7.-23.1. treba uložiti trud u promenu koja nam je potrebna i koja ne pada sa neba već traži vreme, energiju i unutrašnju snagu da izdržimo i kada niko nije na našoj strani. 12.-13. 1. u konjunkciji sa Merkurom i Suncem Jupiter donosi priliku da jasno vidimo svoju viziju i korake koji su nam potrebni da stignemo do nje. Oni koji imamu Saturn i Pluton u natalnoj karti dodatno će osećati ovaj aspekt na intenzivniji način i biti izazvani da se preispitaju o svom životu.

Kako preživeti sve ovo?

Svi ovi tranziti prevazilaze se preuzimanjem odgovornosti za svoje odluke i svoj život jer nas energija Jarca uči karmičkim zakonima da ono što damo to dobijamo, apsolutno i uvek. Potrebno je sagledati realistično na koji način doprinosimo svojim delima da dođemo do rešenja ili dodatno stvorimo još problemima. Kuća u natalnoj karti koja se nalazi u znaku Jarca biće oblast koja će proći najviše promena i duboku transformaciju, kao i lične planete u Jarcu na 22.-24. stepena. Ove osobe doživeće najviše promena ali i imati najviše prilika da ostvare uspeh.

Izazovi ne dolaze preko noći već ih stvaramo svojim uverenjima i emotivnom atmosferom i mnogo pre egzaktnog tranzita zato je vrlo važno da definišemo šta je to što želimo i da osmislimo razumne korake ka tom cilju. Ne treba zaboraviti da nijedan aspekt nije sam po sebi negativan. A ako tranzite osećamo na način na koji nam ne prija, to je uvek znak da nismo u toku sa sobom i svojim bićem pa nas planete guraju u novu zonu života i traže da napravimo kvantni skok.

A kakva će vama biti 2020.?

Jedan od načina da se izborimo sa ovim energijama je da damo drugima više onda kada je nama potrebno, da doniramo, poklonimo ili pomognemo u trenutku kada je nama samima teško ili kada ne znamo kuda. Ovim činom ćemo otvoriti se da bi i dobili upravo ono što nam treba da prevaziđemo izazove.

Najvažnije od svega je da se uvek setite da nigde ne piše kako će izgledati vaša godina, jer vi je upravo pišete, bili toga svesni ili ne. 2020.će crno na belo pokazati gde sebe kočite i u čemu je potrebno da se više uloži trud pa će u skladu sa tim biti i bolji rezultati. Želim vam godinu u kojoj nećete maštati nego preuzeti konkretne korake da ostvarite sve svoje želje. Ako i maštate neka to bude samo onda kada ste već sve želje uveliko ostvarili!

Autor teksta: astrolog Maja Lazić

ZAKAŽITE GODIŠNJU ANALIZU
By |2020-02-09T11:34:22+00:0017 децембра, 2019|Astrologija|

About the Author:

Written by: Maja Lazić -astrologer and certified reconnective healing practitioner -for booking sessions please send an email to astrodetoks@yahoo.com It is strictly forbidden to take contents from this website without my personal consent.
error: Content is protected !!