Energija planeta u februaru 2019. godine

//Energija planeta u februaru 2019. godine

Energija planeta u februaru 2019. godine

Mars u Ovnu 1. i 2. februara formira izazovni aspekt sa Plutonom u Jarcu, ponovo nas vraćajući na Saturna i lične granice. Kod Ovnova se može javiti jaka želja da naprave veliki preokret u životu, ali na grub i neuviđavan način prema drugima. Mars u Ovnu je odličan za inicijaciju nekog projekta, ali ga lako usled velikog pritiska prođe početni entuzijazam da bi zatim shvatio da nema dovoljno unutrašnje snage da zaista i sprovede plan do kraja što samo razbuktava bes.

Ako želite da nešto promenite, ali je početni impuls za tu promenu bes i nepravda, ovaj tranzit se može pokazati kao prilično neprijatan po vas, jer ćete naići na neočekivanu, ali vrlo opravdanu ljutitu reakciju drugih ljudi. Korisno je da se tokom nekoliko dana pre i posle ovog tranzita kada osetite da se pojavljuje navala besa ili nervoze usmerite na prvu čakru (koren kičmenog stuba) i sprovedete tu burnu energiju u zemlju. Ovu vežbu dubokog uzemljenja možete ponoviti više puta, kada god osetite potrebu i gde god da se nalazite.

Mesec u konjunkciji sa Saturnom u Jarcu 2. februara omogućava da budemo trezveni i da ne tražimo olakšanje putem svađe u situacijama i okolnostima koje u nama pokreću nelagodu, već da pokušamo da racionalno posmatramo šta se dešava i umirimo emocije. Ovog dana ne žurite i bavite se onim što je korisno i što vas vraća u sadašnji trenutak, a kako je i istog dana Venera u Strelcu u trigonu sa Uranom u Ovnu, interesantne i iznenadne emotivne situacije su vrlo moguće. Oni koji su u vezama na daljinu mogu odlučiti da iznenade voljenu osobu neplaniranom posetom ili poklonom. Svakako ovu energiju iskoristite da uradite nešto zanimljivo i oslobađajuće, a veselo i vedro!

Mlad Mesec u Vodoliji 4. februara zajedno sa Merkurom u Vodoliji u sekstilu sa Jupiterom daje mogućnost da novim načinom posmatranja svog života i svog puta dobijemo nove prilike za napredak i nove šanse za uspeh. Može vam biti korisno da ako do sada niste pročitate kultnu knjigu ,,Kvantni Uspeh’’  Sandre En Tejlor, koja upravo govori o ovome kako umom oblikujemo stvarnost.

Neptun u Ribama u sekstilu sa Saturnom u Jarcu od 3. do 9. februara omogućava da previše grube granice izgladimo ili ih učvrstimo tamo gde ne postoje i gde se još uvek ne zna šta je u redu a šta nije. Ovaj tranzit se ponavlja i tokom juna kada će nam biti stvarno jasno šta smo uspeli da promenimo upravo uvođenjem reda na suptilan a ne grub način, a gde je potrebno novo i bolje poravnanje između vidljivog i nevidljivog, opipljivog i neopipljivog. Jarčevi tokom ovog tranzita mogu osećati kako se energija oslobađa kroz kičmu, pa sve vežbe koje rastežu mišiće u ovom delu tela mogu sada biti vrlo korisne.

Merkur u Vodoliji formira sekstil sa Marsom u Ovnu 7. februara pa nam misli mogu biti pune novih ideja koje nas vode do središta odgovora na pitanja kojim putem treba da krenemo i da onda to konačno i sprovedemo. Razmislite da li postoji nešto što sebi ne priznajte, a što dovodi do buntovnog ponašanju u odnosu sa drugima. Ako postoji nešto što želite da znate i što bi voleli da promenite u svom životu, Merkur u Vodoliji će vam sada na inventivan i inovativan način staviti do znanja šta se od vas očekuje. Pripremite se na neočekivane odgovore!

Istog dana, Mesec u konjunkciji sa Neptunom dozvoljava i da putem snova mudrost vaše duše pronađe pravi odgovor za vas. Može vam biti korisno i da primenjujete aromaterapiju, ako ovaj tranzit formira napreti aspekt na vašu Veneru, pa koristite kokos za negu lica i tela, a vanilu u šumećim kupkama. Neptun voli opuštanje u vodi kao i kvalitetan san da bi se osećali relaksirano i voljeno, a ako je moguće isplanirajte i odlazak na bazen i sve što bi moglo da vas opusti i umiri.

Uoči dana zaljubljenih, 13. februara Mars formira napeti odnos konjunkcije sa Uranom i to na poslednjem (kritičnom) stepenu Ovna, pa se javlja jaka potreba da se ubeđujemo sa onima koji imaju drugačije potrebe i poglede od nas. Raskidi i svađe su moguće i može doći do vrlo burnih reakcija, pa čak i fizičkih povreda. Ali ako se u onome što radimo ide za tim da osećamo veću slobodu i izrazimo svoju ličnost, ali ne po cenu tuđe slobode, onda ne bi trebalo da bude problema. Međutim, ako težimo da nekog drugog silom ubedimo u ono što je naš stav, koji može drugima biti čudan i zaista rizičan po sve uključene, onda je potreban oprez.

Ipak, 17. februara nas očekuje predivan i stabilizirajući aspekt Venere u Jarcu u sekstilu sa Neptunom u Ribama, koji omogućava da se ono što se pokvarilo popravi i da se nesuglasice izglade. Venera će sada tražiti da jasno zna šta može da očekuje, ali da takođe oseti i da je njena ženstvenost i romantična strana prepoznata i da nikad ne mora da žrtvuje ljubav za materijalnu sigurnost. Ovo su stare karmičke ljubavi koje se bude i koje i posle hiljadu godina i dalje negde iza sedam brda i dolina postoje i traže da se još jednom dodirnu.

Venera formira konjunkciju sa Saturnom 18. februara i donosi jasnu materijalizaciju veze koja nam je potrebna, ali kod nekih Vaga i tugu i sećanje na ono što je bilo nekada davno a što više ne postoji. Ovo je priča i o usamnjenosti i čekanju na ljubav, kao i potrebama da učinimo vezu sigurnom ali po cenu nežnih emocija koje postaju krute i suve, bez života. Istog dana Sunce formira sekstil sa Uranom, pa ćemo videti, ako smo uspeli da se prethodnih dana suzdržimo i ne reagujemo naglo, da nam je to donelo sigurnost, kao i da smo naišli na prihvatanje i odobravanje većeg broja ljudi nego što je u početku delovalo. Ipak, moguće je i da sve ne ispadne nužno onako kako smo zamislili, ali će se to pokazati kao dugoročno dobro po nas.

Pun Mesec u Devici na nultom stepenu ovog znaka 19. februara ima za dispozitora Merkuru u Ribama koji se udružuje sa Neptunom u potraži za tom beskonačnom idejom o ljubavi i onome što ne može da stane u reči i ni da se objasni, već se pronalazi u snovima ili negde između dva udaha, u dubini mora.

Obratite pažnju na ono što danas govorite drugima i neka to bude vaša istina, a ne iluzija kojom stvarate prostor za zablude i konfuziju. Nesvesno će vam slati poruke pa ih prihvatite i zapišite ili još bolje naslikajte. Ovo je odličan dan za vizuelizaciju planova ali i za oslobađanje od krivice. Ovog dana Merkur formira sekstil sa Saturnom pa omogućava da jasno donesemo odluku šta je to što je potrebno da uradimo pa da to donese opipljiv rezultat od koga će svi imati koristi.

Zatim, onaj dan koji smo čekali, jer 23. februara Venera i Pluton formiraju egzaktan odnos konjunkcije pa ako ste slušali šta vam vaše Više Ja poručuje i bili strpljivi i odlučili da se menjate, vaš ljubavni život i veza mogu biti u sekundi transformisani i obnovljeni. Ipak, ako ste odbijali da otpustite osećanja ljubomore, tuge i krivice i ideju da vama neko drugi duguje nešto i da ste žrtva, onda ovaj tranzit može pokrenuti svađu i konfrontaciju koja se ne mora završiti prijatno već omanuti u tome da vas dovede do željenog ujedinjena sa drugom osobom, pa voditi do konačnog razlaza.

Ako niste u vezi, dobar je trenutak da razmislite kakvu vezu želite i koji to deo u vama i dalje ne može da pusti prošlosti i ide dalje. Saturn kao dispozitor ove konjunkcije želi da zna da smo nekome jedini i da može da računa na tu ljubav u praktičnom smislu i dugoročno, ali ako nije tako to samo znači da to i nije vaša priča, nego samo sećanje iz prošlih života koje se pokrenulo, ali koje nije integrisano niti prepoznato već od kog se beži, jer stvara bol. Merkur je 23. februara u dobrom odnosu sa Plutnom i donosi šansu da osećajnom komunikacijom i slušanjem a manje pričanjem ostvarimo pobedu ili makar ublažimo ono što nije bilo dobro.

Od 24. februara i sve do kraja meseca Markur formira i sekstil za Venerom pa deluje da će sve ipak ispasti dobro, što donosi pomirenja, opraštanja i mir. Venera nailazi na razumevanje, ono što čuje ju ohrabrije i daje joj novu priliku, jer ni ne može tačno da objasni šta je to što oseća samo zna da to nešto tako lepo i meko i dalje tinja u njoj i da deluje tako stvarno i opipljivo da ona mora da posluša taj glas. Ovaj tranzit omogućava da se regenerišemo na vrlo dubokom nivou i da kao Meri Popins unesemo čaroliju u običan tmurni dan i učinimo da ono što je nemoguće postane moguće.

Ne zaboravite da tokom februara makar jednom pogledate u nebo, jer ono odavno sve zna i mudro čuva odgovore, a na vama je samo da širom otvorite ruke, duboko udahnete i sa verom i nadom posegnete ka njima, razapnutih krila. Budite zato makar poslednjih dana februara nekome anđeo čuvar, ispunite nečiju želju, tiho i nečujno, i videćete, ono što želite konačno će doleteti u vaš život i ulepšati čitav vaš svet.

By |2019-03-14T15:11:07+00:00januar 31st, 2019|Astrologija|

About the Author:

astrologer and certified reconnective healing practitioner -for scheduling sessions write to astrodetoks@yahoo.com It is strictly forbidden to take contents from this website without my personal consent.