Energija planeta u martu 2019. godine

//Energija planeta u martu 2019. godine

Energija planeta u martu 2019. godine

Ovog meseca nas očekuje nekoliko bitnih aspekata tranzitnih planeta uz dugo očekivani ponovni ulazak Urana u znak Bika. Drugog dana marta Venera prelazi u znak Vodolije, želeći mnogo više slobode i raznovrsnosti a nikako sigurnu luku, pa do 26. marta pokušajte da unesete zanimljivu novinu u vašu vezu i da u ljubavi ne insistirate na stalnom viđanju, da ne budete posesivni i da imate svoja interesovanja i hobije. Ako ste Škorpija ili Bik, ovo vam neće lako pasti. Međutim, sve se može naučiti.

Od 5. marta Merkur je retrogradan u Ribama sve do 28. marta. Zavrzlame su mogle da počnu da se pojavljuju već krajem februara. Merkur će formirati aspekte sa Neptunom (25.-29.3. neistine i iluzije) i Jupiterom (16.3.-preuveličavanje i preterivanje) tokom ovog ciklusa, pa se može desiti da u želji da nekog zaštitimo od očigledne istine, tu istinu pretvorimo u laž koja je mnogo više bolna. Merkur može doneti poteškoće sa koncentracijom, manjak energije i iscrpljenost, gubitak apetita i veliku potrebu za snom, kao i razdražljvost i alergije.

Mlad Mesec u Ribama na 15 stepeni ovog znaka 6. marta donosi prilike za čaroliju i magiju, ali i šansu za zavaravanje i iluzije. Neptun kao vladar ovog Mladog Meseca doneće atmosferu skonu prevarama ako nismo u potpunosti usklađeni sa onim što je prava istina i ako naša uverenja nisu zdrava. Ovo je prilika i da ostvarite kontakt sa svojim anđelom, a ako ne verujete u to, onda prilika da  poverujete da su čuda moguća i vrlo uobijačena.

Ovaj Mlad Mesec otvara portal za jedan mnogo viši nivo života u kome se oslobađamo svih emocionalnih toksina, kao i fizičkih i energetskih ožiljaka iz prošlih veza. Ako imate neki zdravstveni problem, dobra ideja je da pogledate dokumentarac Heal koji će vam one nevidljive obrasce u procesu holističnog pristupa pojasniti tako da možete bolje da razumete i šta vam energija Neptuna poručuje. Budite oprezni ako potpisujete neki ugovor ili ako je potrebno da izvršite uplatu veće svote novca. Mlad Mesec iskoristite da vas inspiriše na akciju i delovanje ka vašem cilju.

Sve ovo se dešava uoči konačnog ulaska Urana u znak Bika 7. marta kada se sve ono što smo doživeli kao prilike za promenu, kojima smo se možda i opirali, počevši od maja prošle godine, sada zaista i menja. Jednostavno vaš život više ne može da ostane isti. Potrebno je da se unese jedan novi povetarac lepršavosti u dnevnu rutinu. Uran će doneti i promene koje se primećuju na nivou kože, ishrane i nege, kao i raznovrsne inovacije u kozmetici i estetskoj medicini. Ipak, budite oprezni ako ste Škorpija ili Lav, jer se ovo ne mora pokazati kao pravo stvar za vas.

Ono što možete da uradite je da probate neku novu kozmetiku (na primer, iz Koreje ili Poljske), i svoju negu upotpunite svim onim što inače ne koristite (a ako se odlučite za neku estetsku operaciju pazite da, ako ste Bik, rođen oko 21.4.  da vas Uran zaista ne šokira kada se pogledate u ogledalo). O Uranu sam snimila poseban video, da bi znali šta možete da čekujete tokom ovog sedmogodišnjeg ciklusa, kao i o njegovom uticaju na podznake koji će biti objavljen na mom yt kanalu početkom marta. Ovo je link:Uran u Biku-ključne lekcije za podznak (sedmogodišnji ciklus)

Takođe svi oni koji slave rodjendan 6. marta (kao i dan pre i posle) ovu godinu mogu doživeti rastrzani između potrebe da se sve što je problematično izgladi i potrebe da se svega oslobode. Međutim, ovo je samo nova prilika koje vam planete daju da se oslobodite negativnih emocija i pobedite ih prihvatanjem jedne nove vrste lakoće u svemu što radite. Započnite sa novom navikom, pogotovo ako se odnosi na ishranu, povećan unos vode i više kretanja. Možete pogledati i fanastastičan film ,,Green Book’’ koji će vam približiti ovu energiju Urana u Biku, o vrlo posebnom muzičaru, koji se suočava sa svetom punim predrasuda, i uči o vrednosti prijateljstva gde smo svi isti i gde ne postoje razlike.

Zatim 9. marta Saturn u Jarcu formira sekstil sa Suncem na 18 stepeni  (što se smatra po nekim astrolozima izazovnim stepenom) ipak nas držeći čvrsto na zemlji ako ne zaboravimo da budemo odgovorni i radimo ono što je važno, a ne samo ono što mi želimo. Fokusirajte se na posao i budite vredni i temeljni.

Nakon toga, 10. marta se Uranu pridružuje Mesec u znaku Bika formirajući prvi zajednički aspekt pa tako i donoseći eventualni stres u odnos sa majkom, decom, porodicom i burne emocije. Uran ne trpi držanje za sigurno, pa da bi izbegli haos u kući unesite inovaciju i dinamiku u svakodnevnu rutinu. Potrudite se da pripazite da ono što izgovarate zbog velike potrebe za slobodom, uz retro Merkura, ne bi donelo pogoršanje odnosa, već neka to bude šansa za nove spoznaje i nivoe bliskosti. Jaka potrebe za slobodnom, ako je ostvarena u nekoj oblasti vašeg života, prorediće probleme, ali ako je nema u dovoljnoj meri, i pucanje po šavovima. Mars u Biku 11. marta formira sekstil na Neptunom dajući priliku da se ono što ste u afektu uradili izgladi. Pojednostavite život. Ne mora sve biti komplikovano i imati duboko i neko više značenje.

Sredinom meseca očekuje nas (14. mart) Sunce u kvadratu sa Jupiterom i Mars u trigonu sa Saturnom u Jarcu pa ako već imate potrebu da preterujete, preterujte u onome što je zdravo za vas, na primer u vežbanju. Jupiter će u natalnoj karti pokazati životnu oblast u kojoj možete dobiti prilike za sreću i ostvarenje, pa je uvek dobra ideja vratiti se na ovo, kada naiđu komplikovani tranziti. S druge strane, tranzitni Jupiter pokazuje gde se u toku ovde godine i u datom momentu nalaze prilike za sreću i rast. Ipak, ako do sada niste osetili dejstvo tranzitnog Jupitera to je zato što se on ne manifestuje uvek spolja, već se doživljava kao unutrašnji rast. Nakon unutrašnjeg rasta, i jedino tada, desiće se i spoljašnji rast.

Ako osetite navalu nervozne energije, fizičke vežbe daće vam mogućnost da neke stare emocije besa na jednostavan način izbacite a to će doneti dodatnu korist vašem organizmu i zdravlju. Ako je moguće vežbajte napolju, idite na planirenje ili u laganu šetnju u prirodi.

Trigon 20. marta koji formiraju Pluton u Jarcu i Mars u Biku dodatno će nam prijati, ako ovu energiju usmerimo na karijeru kao i praktične poslovne obaveze. Pluton je celog meseca na 22. stepenu Jarca učeći nas o tome da smo vredni svega što nam je potrebno i da zaslužujemo da imamo sve što želimo. Ipak, to ide tek kada sebe pronađemo kroz zanimanje ili svrhu koja nas vodi dalje i pruža oslonac.

Pun Mesec u Vagi na 0 stepeni 21. marta donosi priliku da se u nekom stvarima krene od nule, u zavisnosti od natalne karte, i da se klikne empty recycle bin, naročito u partnerskim odnosima koji su se od jeseni zahuktavali. Međutim, u ljubavi ovaj princip ipak ide malo teže. Deluje kao da Saturn stavlja drage Vage i impulsivne Ovnove pred jedan test, koji će upravo ovaj Pun Mesec pokrenuti da bi se započeo jedan novi list ljubavne priče. Budite voljni da izbacite sve ono što vam više ne treba.

Istog dana Venera ima sekstil sa Jupiterom na 23. stepenu koji je baš u stilu Urana i sa kojim su roller coaster čuda moguća, donosi radost i povoljne ljubavne prilike, kao i prelazak iz prijateljstva u nešto više, što za neke od vas može biti mnogo više nego ono na šta ste zaista spremni. Venera u Vodolija pre svega ceni iskrenost pa ako toga nema, možete se uvaliti u veliki problem. Ono što je interesantno, istog dana dešava se i kvadrat Venere sa Marsom u Biku, pa s obzirom da istog dana imamo dva aspekta, jedan dobar a jedan hm, ne baš jednostavan, na vama će biti koju energiju ćete više koristiti. Setite se da je sada važno da ne reagujete burno!

Venera kao vladar Punog Meseca, a u kvadratu sa Marsom može doneti veliku strast i tendenciju ka svađama. Deluje kao da je Mars prošao kroz određene psihološke promene, ali Venera i dalje tera svoju priču, ponaša se neodgovorno i insistira na neobaveznom odnosu, pa može doći do neslaganja i raskida. Ipak, Juputer je ovde da dovede do izmirenja ako se stvari otmu kontroli, kroz mudrost, razumevanje i blagost. U suštini, ovo je ključni tranzit u ovom mesecu i pokazatelj onoga što ste naučili još od retrogradnog ciklusa Venere tokom jeseni prošle godine kao i perioda kada je Mars bio retro u Vodoliji tokom leta.

Krajem meseca, 28. Marta Venera u Ribama ima sekstil sa Uranom u Biku pa nam daje šansu da sve kroz ljubav, razumevanje, oprastanje i iskrenost popravimo, izgladimo i utešimo, na dan kada i Merkur kreće direktno, donoseći trenutak rasta i otkrivanja šta je ono što je vama najvrednije, pogotovo ako je dolazak do toga bio težak i bolan.

Potrudite se da ovaj mesec osluškujete svoje unutrašnje biće, da čujete šta je to potrebno da mu date, a šta treba da malo više pružite drugima i ne zaboravite da svaki dan pronađete vreme za nešto što unosi lepotu i radost u vaš život. Obradujte nekog, iznenadite sebe i budite osoba koja može sve!

By |2019-03-14T15:40:27+00:00februar 25th, 2019|Astrologija|

About the Author:

astrologer and certified reconnective healing practitioner -for scheduling sessions write to astrodetoks@yahoo.com It is strictly forbidden to take contents from this website without my personal consent.