Merkur u Biku 6.-21.5.2019. (za svaki podznak)

//Merkur u Biku 6.-21.5.2019. (za svaki podznak)

Merkur u Biku 6.-21.5.2019. (za svaki podznak)

Pročitajte kako da najbolje iskoristite ključne datume a zatim povežite sa time kako Merkur u Biku deluje na vaš podznak (ako znate u kojoj kući se nalazi tranzitni Merkur pročitajte i uticaj za kuću).

Merkur je kretanje i cirkulacija energije, pa nas tako u Biku podstiče da razumemo da je život stalno učenje, kretanje i rast a ne stajanje u mestu i insistiranje da stvari ostanu nepromenjene. Ovo je novi početak koji treba da bude utemeljen u miru i bez nervozne energije. Merkur će formirati samo prohodne aspekte pa tako i dati veću šansu da sve ono što smo zamislili ispadne pozitivno i na naše zadovoljstvo. Ključne reči:smirenost u poketu-praktične misli

Ključni datumi:

8.5. Merkur konjunkcija Uran u Biku– odlično za pretvaranje inovatninih ideja u konkretne projekte. Inspiracija se pojavljuje iznenada kada postignemo unutrašnji mir. Boravak u prirodi doprinosi da pronađemo zanimljiva rešenja za postojeće probleme. Rešenje za stres (ako u natalnoj karti postoji velika količina Urana-onda i osećaj naelektrisanosti) ne treba tražiti u hrani. Odličan dan za konstruktivne razgovore, ali ako se ne vezujemo za krajnji rezultat. Komunikacija nudi praktična rešenja koja iskaču iz rutine.

16.5. Merkur sekstil Neptun u Ribama – omogućava inspiraciju i kreativnost, pa je ovo idealan tranzit za umetnike. Umirujuća energija koja nas uspavljuje i teši. Isprobavanje nove šminke, promena boje kose ili čak krečenje stana mogu dati fenomenalne rezultate. Romani pokreću našu romantičnu stranu. Snovi mogu biti vrlo upečatljivi. Ovo nije dan kada treba biti fokusiran na detalje već na širu sliku i osećaj lakoće. Energetski tretmani imaju posebnu snagu i isceljujući efekat.

17.5. Merkur trigon Saturn u Jarcu– dan kada je potrebno da donesemo konkretne odluke i imamo jasne ciljeve. Može nam koristiti da napišemo listu za i protiv, ali i da razgovaramo sa nekim starijim i iskusnijim. Mudrost u odlukama je sad ključna, ne treba da dozvolimo da nas strah zakoči da postavimo pitanja. Ozbiljni razgovori, potpisivanje ugovora, zaključivanje osiguranja-sve ono što uliva sigurnost je odlično aspektovano.

18.5. Merkur trigon Pluton u Jarcu – nam daje ogromnu dozu koncentracije i usredsređenosti. Ovo je idealno vreme za polaganje ispita, učenje, istraživački rad kao i velike poslove koje je potrebno završiti. Potrebno je da obratimo pažnju na svoja uverenja koja danas mogu postati opipljiva. Um je prodoran i zainteresovan za psihologiju ličnosti. Karmički susreti, poruke i razgovori su mogući. Prošli životi se otključavaju za Jarčeve i sve koji imaju planete u ovom znaku.

21.5. Merkur konjunkcija Sunce u Biku/Blizancima – ako imate danas rođendan cele godine imate priliku da donesete nove odluke i završite stare priče. 29  stepen donosi kulminaciju, određenu količinu nelagodnosti čak i fatalnost, ali i kada predje na 0 stepeni Blizanaca lakoću i uzemljenje koje je potrebno kao i racionalnost u stavovima. Razgovor o onome što nas muči danas pruža olakšanje. Ako praktično ne podržava ono što govorimo može doći do problema. Poslovni projekti su u fokusu kao i sve što čini njihovu realizaciju, ali je potrebno puno toga obaviti što stvara umor. Potrebno je da budemo koncentrisani i strpljivi da ideje sprovedemo u delo. Vrlo je bitno da zapišemo korake koji nas vode do ostvarenja poslovnih planova i već danas uradimo prvi korak sa liste.

Uticaj Merkura u Biku prema podznaku i kući*:

(*u zavisnosti od vaših natalnih aspekata i ostalih tranzita uticaju mogu biti modifikovani pa je tekst samo informativnog karaktera. Za individualnu analizu uticaja i prevazilaženje konflikata potrebno je zakazati konsultaciju.)

Podznak Ovan/Druga kuća –razmišljanje o novacu i kako da ga mudrije trošimo tako da više imamo i kvalitetnije živimo. Potrebno je doneti odluke koje će podržati naše vredosti u materijalnom smislu. Energija se troši na provođenje vremena sa prijateljima koji nas razumeju i pružaju oslonac ali i koji znaju sa novcem. Korisno je čitati knjige o finansijama i energiji novca.

Podznak Bik/Prva kuća- značajne promene se unose u svakodnevicu. Fokus je na kretanju i komunikacijji kao i učenju veština koje doprinose da sebe vidimo onako kako nas drugi vide. Promene izgleda i načina ishrane su ono o čemu se razmišlja, ali je dobro da se klonimo ekstrema. Pojačana komunikativnost i vreme da pitamo sve ono o čemu smo razmišljali u prethodnih mesec dana.

Podznak Blizanci/Dvanaesta kuća-snovi su vrlo intenzivni i nemirni pa je korisno da sa nekim razgovaramo kao i da zapisujemo teme koje se javljaju u snovima. Prijaće nam da svuda idemo sami i da budemo duboko u svojim mislima koje deluju kao čitav jedan novi svet-vrlo moguć svet Akaša zapisa naše duše. U tišini kao da čujemo neki glas koji unosi nemir. Vreme je za duboke razgovore i odbacivanje starog tereta.

Podznak Rak/Jedanaesta kuća-prijatelji u poslednje vreme nisu bilo toliko bitni ili nismo za njih imali vremena ali sada se to nadoknađuje. Puno planova i ciljeva za budućnost teme su koje nam okupiraju um, ali je sve mnogo lakše kada imamo podršku onih koji su nam bitni. Novac od zarade ovog meseca može biti veći nego što smo očekivali ako se povežemo sa pravim ljudima.

Podznak Lav/Deseta kuća-Vreme je da unesemo izvesne praktične promene u svoj poslovni život i da napustimo tvrdoglava razmišljanja. Konflikt sa kolegom na poslu je potrebno da kroz smirenost ublažimo. Koristilo bi nam da pronađemo više vremena za zabavu a onda će i naš posao procvetati. Ipak smo i dalje okupirani ozbiljnim problemima pa to može da iscrpljuje.

Podznak Devica/Deveta kuća-Vreme je da razmislimo šta bi bilo korisno da naučimo a da može da nam pomogne da imamo više uspeha u poslu. Poslovni put ili neko usavršavanje ali i želja da uradimo nešto novo što će nam dati veći osećaj slobode i pojačati samopouzdanje. Odlično za polaganje ispita i učenje stranog jezika kao i sve što je povezano sa inostranstvom.

Podznak Vaga/Osma kuća-Novac i zarada su ovog meseca naš fokus ali zavise od toga koliko smo čvrsti u svojim stavovima kao i kakvi su opipljivi rezultati. Novac od neke nekretnine se može pojaviti ali bi ulaganje trebalo pažljivo planirati. Selidba kao i otkrivanje neke tajne koja može da nas uznemiri. Osećaj u stomaku će nam jasno dati do znanja kada nas partner laže.

Podznak Škorpija/Sedma kuća-Ovo je idealno vreme da što više komuniciramo i tako poboljšamo odnos sa partnerom i donesemo odluke o našoj vezi. Ključ je da postepeno idemo ka tome što želimo a ne da budemo tvrdoglavi ili odustajemo dok nismo ni razgovarali. Potpisivanje ugovora je u planu ali treba proveriti sve detalje i razgovarati sa advokatom ako nam nešto deluje sumnjivo. Prijatelji se mogu mešati u našu vezu.

Podznak Strelac/Šesta kuća-Korisno je da se obrati pažnja na zdravlje, naročito ako imamo problem sa intolerancijom na hranu, ako smo odlučili da unesemo određene promene u ishranu ili ako se nedovoljno krećemo. Ovo je odlično vreme da se posvetimo poslu kao i da završimo poslove koji nam oduzimaju dosta vremena. Možemo jasnije videti širu sliku i puno toga o načinu života nam može postati rayumljivije. Nutricionizam nam okupira um i ukazuje na potrebnu promenu.

Podznak Jarac/Peta kuća-Ljubavni život se aktivira ali i dobija na stabilnosti. Ovaj period se može pokazi kao odličan da donesemo veliku odluku u vezi, ali i odlučimo da kontrolu prebacimo partneru i podstaknemo poverenje iskrenim razgovorom koji će pokazati našu detinjastu stranu koja postoji ali je retko ,,uključujemo’’.Prija nam odmor i vreme koje provodimo sa decom.

Podznak Vodolija/Četvrta kuća-U domu treba mudro izbegavati rasprave i razmirice. Česti dolasci rodbine ili razgovori o preseljenju kao i prodaji nekretnine. Trudimo se da više vremena provodimo sa svojim porodicom i da zaista čujemo šta nam oni govore. Ovo je trenutak i da postavimo pitanja o svom rođenju i korenima koja su nas oduvek zanimala a koja nas dodatno podržavaju i jačaju vezu sa roditeljima.

Podznak Ribe/Treća kuća-Prija nam stabilnost u mislima ako već puno vremena imamo osećaj da nam um luta i da se teško fokusiramo. Ovaj uticaj je odličan da se iskoristi za pisanje ili čitanje knjiga koje nas umiruju. Razmišljanje o kupovini automobila kao i povećana komunikacija sa komšijama i bratom. Intelektualni razgovori nas zavode.

By |2019-05-06T07:03:48+00:00maj 6th, 2019|Astrologija|

About the Author:

astrologer and certified reconnective healing practitioner -for scheduling sessions write to astrodetoks@yahoo.com It is strictly forbidden to take contents from this website without my personal consent.