Retrogradni Merkur i Venera u Vodoliji – uticaj za podznak za mart

//Retrogradni Merkur i Venera u Vodoliji – uticaj za podznak za mart

Retrogradni Merkur i Venera u Vodoliji – uticaj za podznak za mart

Podznak Ovan: Merkur u znaku Riba je još od 11. februara doneo intenzivne snove i usmerenost na vaš unutrašnji život, a tokom marta imate priliku da sve ono što se u vašoj podsvesti dešava razumete iz psihološkog ugla. Ovaj trend trajaće do sredine aprila, s tim što ćete krajem meseca biti dodatno otvoreni za nove uvide i lagano oslobađanje od bola nagomilanog u prošlosti. Budite obazrivi ako se pojave određeni zdravstveni problem koji mogu ukazivati na odbijanje da se određene lekcije zaista usvoje, a vodite računa i da se ne zatvarate u komunikaciji sa onima koji nisu nalik vama, jer će vam mnogo interesantnije biti u svom svetu snova. Venera donosi nove prilike za druženje sa voljenom osobom, a ako ste sami, prijatelji vam mogu pomoći da upoznate nekog novog i vrlo neobičnog. Ipak, potrudite se da ako ste u vezi zbog druženja ne zapostavite voljenu osobu i nemojte je isključivati iz vaših planova. Ovo je odlučan period da naučite kako da poslovne projekte učinite finansijski unosnijim, ali ništa konkretno ne bi trebalo preduzimati, dokle god je Merkur retrogradan, jer će vam samo doneti troškove i kašnjenje sa rokovima.

Podznak Bik: Iako ste u toku promena koje vaš život usmeravaju na jedan novi put samospoznaje, još uvek niste sigurni koji su vaši planovi i ciljevi za narednih nekoliko godina. Teško vam je da ,,gledate u budućnost’’, jer vas zanima da vam sada bude dobro. Retrogradni Merkur vam tokom marta daje novu šansu, da dobro promislite o željama koje imate i odlučite da li je to ono što bi vas u potpunosti ispunilo ili baš i ne. Iako nemate puno strpljenja i radije bi se bavili onim što može da se dodirne, proba i pomiriše, ovog meseca dajte šansu intuiciji i onom čuvenom osećaju u stomaku. Ovaj pristup udružen sa razumom daće najbolje razultate, a Venera u Vodoliji priliku za emotivnu vezu sa osobom koju viđate na poslu, kao i šansu da pokupite plodove svog truda i rada ako ste dovoljno strpljivi i znate da rizikujete u pravo vreme. Posao vam može doneti veliku satisfakciju, naročito ako ima veze sa kompjuterima i novim tehnologijama i ako ste volji da učite. Potrudite se da ne započinjete svađe sa voljenom osobom kojima najviše doprinosi umor. Vaš muzički ukus kao i izgled će se drastično promeniti pa tako i doneti neke nove ljude u vaš život koji će vas videti u novom svetlu.

Podznak Blizanci: Poslovna situacija je od prošlog meseca prilično zapetljana, osim ako vaš posao nije u domenu kreativnog i umetničkog sveta. Ako želite da promenite posao, sada nije idealno vreme, jer se možete uvaliti u nešto što nikako neće moći da vam odgovara koliko god vi bili promenljivi i razumeli kako sa ljudima. Potrudite se da na poslu ne budete mentalno odsutni, da ne širite dezinformacije, da ne pričate ono što niste proverili jer vam se sve to kada Merkur kreće direktno krajem marta može obiti o glavu. Planovi koje ste imali tokom jeseni i u novembru, naročito ako se tiču preseljenja ili organizacije posla sada se mogu ponovo promeniti. Setite se da sve može ispasti dobro ako držite jezik za zubima. Što više vi objašnjavate sve vas manje razumeju sada. Venera se nalazi u devetoj kući inostranstva pa ste mislima tamo ili planirate putovanje. Deluje da bežite iz realnosti upravo da se ne bi bavili onim što na poslu nije u vašem stilu. Jednodnevni izlet mogao bi da vam popravi raspoloženje. Zadovoljstvo može doći i kroz učenje, a studenti mogu očekivati uspeh, ako predmet koji izučavaju dozvoljava slobodnu interpretaciju i kreativnost. Trebalo bi da se posvetite voljenoj osobi, ali kao da vam nešto jednostavno ne da da budete 100 posto tu. Nemojte mislite da ovo može proći bez posledica.

Podznak Rak: Već neko vreme kao da se ne osećate potpuno sigurno u svojoj koži i osećate teret. Čitava vaša životna filozofija sada se preispituje, ali ovaj proces otvara pitanja na koja ne znate odgovore ili su oni bolni. Razmislite da li vas neki odgovori plaše i da li bi bilo mudro da se ovog straha oslobodite. Retrogradni Merkur upravo želi da osvestite koja životna uverenja su dovela do toga da se osećate zbunjeno, uplašeno i da gubite veru. Emotivna situacija je zapetljana jer vi niste zaista prisutni zbog svega što se dešava oko vas. Partner sve više traži slobodu i ne može da se nosi sa emocijama koje ne razume. Može se desiti da primetite finansijske troškove o kojima vam on ništa nije rekao. Ovo unosi još veću sumnju i strah. Međutim, Venera u Vodoliji samo želi da u vama probudi drugačiju sliku emotivnog odnosa koji jeste moguć i koji dozvoljava da u vezu uđe sveža energija i da posledično veza prodiše nakon pritisaka sa kojima ste se u januaru suočavali. Budite tu za svog partnera. Moguće je da njemu sva ova transformacija pada mnogo teža nego vama. U njemu se dešavaju psihološke promene i potrebno je da mu pružite podršku. Planete pokušavaju da skrenu pažnju sa vaših emocija na nešto izvan vas, ali to nije uvek prijatno, samo retrogradni Merkur sada sve može da olakša ako postoji poverenje. Potrudite se da ne izbije neka svađa oko nekretnina, nasledstva kao i razlika u sekstualnim potrebama.

Podznak Lav:Koje to ljubavne odluke treba da se donesu ali se već dugo izbegavaju? Ovog meseca partner traži više slobode, vremena za sebe i priliku da se fokusira na svoje planove, koji ne moraju uvek da podrazumevaju i vas. Međutim, ovo može da donese disbalas. Najbolje bi bilo kada bi i mogli da se fokusirate na svoja interesovanja i da se ne durite. Samo što vam može teško pasti da niste u svemu glavni i da ne znate šta se dešava. Ne možete baš stalno biti fokus u životu vašeg partnera i to ne znači da vas on ne voli. Neke veze se mogu sada i raspasti, ako je karijera tačka koja dodatno unosi disbalans u vezu i ako je problema bilo tokom leta. Retrogradni Merkur donosi tajanstvenu ljubavnu situaciju, pa i sumnju da partner ima seksualnu vezu sa nekim drugim. Međutim, ako se to i dešava, tako nešto ste privukli jer je potrebno da postanete svesni nezadovoljstva koje postoji i da se eventualno suočite sa tim da vaša veza nije na zdravim osnovama. Raskid se zato može pokazati i kao odlična stvar, da bi oboje utvrdili šta želite od vaše veze. Bilo bi dobro kada bi uveli neke pozitivne odluke na oblast novca, količinu trošenja kao i vodili evidenciju na šta trošite. Ovog meseca vam puno toga može ići na živce, kao da se odjednom nakupilo mnogo toga što niste u prethodnim mesecima rešili. Ne dozvolite da se svađa sa partnerom otme kontroli i potrudite se da se posvetite svom unutrašnjem životu i da tu napravite veće spremanje.

Podznak Devica: Ovog meseca glavna dešavanja tiču se vas i vašeg partnera. Potrebno je da razmislite da li je komunikacija između vas kvalitetna i da li zaista slušate jedno drugo ili se puno toga podrazumeva što unosi nejasnoće. Nesporazumi su mogli da počnu još u februaru a sada izgleda da se stari problem ponovo vraćaju. Ovo ima za cilj da vas približi partner i da mu oprostite za situacije iz prošlosti, kao i da mnogo više razgovarate srcem nego rečima. Iako vam je teško da ne analizirate svaki njegov potez i reč, sada će glavna komunikacija ići preko duše. Nesporazumi su stoga, ako se mnogo uključi ego, vrlo mogući kao i to da poruke i pozivi vašeg partnera jednostavno ne dođu do vas. Sve ovo utiče i na vašu karijeru pa se pitate da li je posao u koji toliko mnogo energije ulažete zaista vredan svog tog truda i da li se isplati silan rad. Ipak, povišica i neki drugi vid benefita na radnom mestu, tokom ovog meseca su vrlo mogući. Može se pojaviti i osoba koja vam se dopada, a koja je iz inostranstva i koja je povezana sa vašim poslom. Ipak, bilo kakvi ispadi iz rutine mogu doneti i zdravstvene probleme, u vidu grčeva, povećanog stresa i nervoznog ponašanja. Može vam prijati da radite jogu da bi otpustili, ako se budete osećali anksiozno i imali poteškoća da zaspite.

Podznak Vaga: U ljubavi ovog meseca stvari mogu iznenada da se promene i to na bolje. Venera u Vodoliji se odlično slaže sa vašim podznakom, pa unosi zabavu i uzbuđenje u meri koja vam odgovara. Bićete potstaknuti da u vezi ostvarite svoje želje a da i vi i vaš partner dobijete baš ono što vam treba. Retrogadni Merkur u oblasti posla donosi dodatna zaduženja i obaveze, koje ste davno zaboravili da treba da se završe pa zasucite rukave. Bilo bi dobro da se bolje organizujete i da pritom ne zanemarujete svoje zdravlje. Neke stare nesuglasice sa kolegama, neslaganje po pitanju ciljeva i načina rada vrlo su moguće. Budete mudri i nosite se idejom da treba pustiti da stvari budu takve kakve su i da se tome ne opirete, jer sada nije vreme za popravljanje već ublažavanje ako do problema i dođe. Sanjarenje na poslu kao i kašnjenje ili bilo koji drugi vid otaljavanja posla vam može doneti opomenu šefa. Iako maštate o radnom mestu gde bi mogli da pokažete svoj senzibilitet i kreativnost, ako se nova prilika za poslovnu saradnju javi, izbegavajte da donosite konačne odluke i potpisujete ugovore. Idućeg meseca sve će biti mnogo jasnije. Zdravstvene tegobe možete izlečiti ljubavlju, kao i dubokom verom da je sve ok. Setite se da ste šta god da se dešava oko vas uvek pobednik ako ste u miru sa sobom.

Podznak Škorpija: Ovog meseca je idealno vreme da u svoj dom unesete nešto novo i interesantno, u vidu animal print tepiha ili nebičnog lustera. Krečenje i uređenje doma će vam prijati, kao i da voljenu osobu ugostite i ugodite joj tako da se kod vas oseća kao kod svoje kuće. Ipak, ovo može pokrenuti i emocije koje su se dugo držale pod ključem kao i potrebu za većom slobodom. Voljena osoba može želeti da više boravi u kući dok ćete vi imati želju da se bavite poslom i vašim zanimacijama i da se krećete okolo. Ipak, najlepše i vama može biti kod kuće ako ne budete pravili dramu i sumnjali u ono što je do sada bilo u redu. Retrogradni Merkur u vaš život može vratiti neku staru ljubavi ili možete dobiti poruku od nekog koga ste voleli ali ko vas nije video kao materijal za vezu, već samo kao prijatelja. Ovo će pokrenuti emocije koje i dalje nisu preboljene i u kojima se krije opasnost. Potrudite se da ne upadnete u situaciju koja vodi ka prevari, jer je od jedno poruke do nečeg više uvek lak put. Iskoristite ovo vreme da oprosite i zaboravite, ali možda čak i izgorišete sve te poruke i pozive. Imate pravo i na to. A ako se odlučite za susret, neka motivacija bude ljubav a ne prevara ili osveta.

Podznak Strelac: Ovog meseca imate priliku da jasno kažete nekome šta je to što želite, volite i očekujete. Ipak, to uradite tako da u čitavoj igri ne bude poraženih već da se što više povežete i da bude u vidu motivacije. Moć prijateljstva ovog meseca može sve da reši, pa će vam prijati da vreme provodite u društvu onih koji vas dobro poznaju i sa kojima je sve veselo i lako. Neko od prijatelja može vam zapasti za oko, jer ionako vam zbog Jupitera u vašem znaku sve ide bolje nego što ste mislili pa je vaš entuzijazam zarazan. Ono što vam zadaje brigu je porodica. Član porodice može imati neki zdravstveni problem ili se suočavati sa problemima na poslu. Ako razmišljate o preseljenju to i dalje nije moguće. Rešenje će se pojaviti, ali ne u martu. Deluje da komunikacije sa ukućanima nije baš jasna, da ne slušate jedni druge i da postoje neke situacije u kojima se i dalje ne govori istina. Razmislite da li se već dugo neka važna tema ignoriše i potražite način da je rešite. Kvarovi kod kuće kao i problem sa uređajima takođe vrlo je moguć, pa ali ako je nešto već duže vreme u kvaru, sada je vreme da uređaj zamenite novim. Obratite pažnju na vrata i ključeve kao i automobil, a i budite oprezniji u vožnji. Put sa prijateljima ili voljenom osobom tokom vikenda doneće vam puno radosti i veselja, pa organizujete tako nešto i nemojte odbijati pozive onih koji vam pomalo idu na živce jer su previše spiritualni i mistični za vaš ukus i ne znate da li je sve što pričaju samo mlaćenje prazne slame. Nešto bitno čućete upravo od njih!

Podznak Jarac: Novac koji ste čekali mogao bi ovog meseca konačno da stigne, ali su i veći troškovi vrlo mogući. Privlače vas kvalitetne stvari koje će odoleti vremenu i dugotrajnoj upotrebi, kao i koje će dovesti do toga da toliko vredan trud i rad koji ulažete na poslu vidite kako ipak donosi materijalnu korist. Puno toga vas muči, ali nemate sa kim o tome da pričate i kada i počnete o tome kao da oko vas nisu pravi ljudi ili vas oni ne čuju. Teško vam je da o problemima jasno razgovarate, pa ih potiskujete, zataškavate i pravite se da ih nema ali oni se kada se opustite pojave iza nekog ćoška. Zbog toga delujete odsutno i ne slušate šta vam prijatelji govore jer vam odgovori nekako beže iako ih mukotrpno tražite u knjigama. Svađe sa bratom zbog nekog ranijeg dogovora su moguće, kao i problemi u saobraćaju i sa kolima. Ako treba da putujete dva puta proverite vreme leta, kao i da li ste poneli sve što vam treba. Rasejani ste i neodlučni, ali to je dobro jer je u ovom trenutku mnogo bolje da se odluke ne donose. Iskoristite ovaj mesec da naučite da meditirate ili da jednostavno slušate muziku koja vas umiruje i da ne radite ništa. Neće se ništa značajno desiti ako se i vi jednom u životu malo odmorite i pustite da drugi rade.

Podznak Vodolija: Ako postoji nešto što već dugo vreme jako želite, ovo je mesec da se to i ostvari! Venera konačno donosi sve ono što je mesecima unazad bio samo san. Ljubav ulazi na velika vrata pa kada vas partner pita šta je to što želite, ne budite stidljivi da jasno kažete šta je to. Ako je  vaša želja više slobode, i to je u redu. Zakon privlačenja sada u vaš život unosi sve ono što vam treba, ako se vi pokrenete i date sebi mentalni prostor da postanete svesni da treba sebi da budete na prvom mestu, ne nekom drugom. Članovi porodice sa time mogu imati problema, kao i kolege na poslu, ali važno je da je partner na vašoj strani. Ipak, novac nikako da se stabilizuje što vas jako izluđuje. Možete više trošiti na izgled, ulepšavanje i garderobu, ali bi pre svega bilo mudro da vratite dugove i da se ne zadužujete dalje. Alergije na hranu vrlo su moguće, kao i intolerancija na sve ono što sadrži puno hemikalija i aditiva. Budite oprezni da ne izgubite novac, kao i da vas neko ne prevari baš zbog neke super ideje koju ste imali. Dobra bi bilo da jasno sagledate na šta se najviše troši novac i ako je vaš automobil često u kvaru, trebalo bi razmisliti o prodaji. Pitanje zajedničkog života i braka je vrlo moguće kao i neka ponuda koja se pojavljuje kao da je pala sa neba mada ste je vi već dugo čekali. Ipak, vaš odgovor može sve da iznenadi.

Podznak Ribe:Vi bi bili najsrećniji kada bi mogli da ostanete negde u svom svetu sakriveni od svih, gde možete da maštate i da uživate i spavate po deo dan. Ljubav prolazi kroz konačne odluke, ali i tajne vašeg partnera sada mogu izbiti na svetlo. Ipak, šta god da u vezi nije kako treba može vući korene od neiskrenosti koja potiče i od vas, ne samo od partnera. Postoji tendencija da se u bitnim stvarima ćuti i da se ne zalažete za sebe kada je potrebno već da stvari gurate pod tepih, pa partner ne zna jasno šta može a šta ne može da prođe kod vas. Zbunjeni ste po pitanju životnog pravca, pa ovog meseca razgovarajte sa nekim ko može racionalno da sagleda gde ste se zaglavili i da se onda i odglavite ili vidite kuda ćete za dalje. Najlepše će vam biti kada spavate, a vaš partner može se zapitati gde ste nestali i što niste tu za njega. Ako već duže vreme niste sigurni u to šta želite od svog života, mudro bi bilo da se okrenete osećaju, ali i da ne zanemarujete zdravlje. Ako se javljaju zdravstveni problemi ili depresivne misli, znak je da niste na pravom putu i da ciljevi koje imate ne potiču iz duše već iz ega. Ako su ti ciljevi i bili korisni za vas pre, sada više nisu. Povežite se sa božanskim u sebi, krenite na slikarsku radionicu i povežite se sa svojim anđelom čuvarom. Izbegavajte kozmetičke tretmane i farbanje u martu, zbog povećane mogućnosti od alergija na hemijske preparate.

By |2019-03-14T15:56:31+00:00mart 1st, 2019|Astrologija|

About the Author:

astrologer and certified reconnective healing practitioner -for scheduling sessions write to astrodetoks@yahoo.com It is strictly forbidden to take contents from this website without my personal consent.