Retrogradni Neptun u Ribama 21.6.-27.11.

//Retrogradni Neptun u Ribama 21.6.-27.11.

Retrogradni Neptun u Ribama 21.6.-27.11.

Kako je uticao na vas i šta vam je sve u život doneo Neptun još od 2011.? Tada je ušao u znak Riba gde ostaje do početka 2026. godine. Koliko ste se povezali sa ovom energijom spiritualnosti, saosećajne ljubavi i harmonije? Koliko ste se udaljili od svog intuitivnog bića?

Neptunovi tranziti su spori pa tako i imaju dugotrajne, ne odmah opipljive posledice. Tačnije kod Neptuna nema ništa opipljivo i vidljivo. Ova je energija konfuzna, puna iluzija i prevare kao i unutrašnje i spoljašnje nesigurnosti. To je pogotovo tokom retrogradnih perioda kada se sumnja u sve, najviše u sebe. S druge strane, Neptun predstavlja i inspiraciju, duhovno prosvetljenje i rad na sebi, uz pomaganje drugima. Neptun od vašeg života može stvoriti čaroliju, ali samo ako ste iskreni i ne zloupotrebljavate ovu energiju.

Uticaj na Planete

Ovaj retrogradni tranzit naročito utiče na sve Blizance, Device, Strelčeve i Ribe. Ako Neptun prelazi tokom retrogradnog ciklusa preko neke vaše lične planete ovo možete iskusiti:

Sunce-nesigurnost o tome ko ste vi, osećaj da varate sve oko sebe, depresivnost;

Mesec-emotivne prevare, neiskrene veze, emocije koje su toksične; razočaranja

Merkur-neiskrena komunikacija, konflikti po pitanju odluka, zaboravnost;

Venera-prevare u vezama, žrtvovanje u ljubavi, idealizacija partnera koji ne može da ispuni očekivanja…

Ako se nalazi na uglovima horoskopa, tj. ako ste podznak>

Strelac– zbunjenost po pitanju porodice i korena, tajne od članova porodice

Devica-neiskrenost u braku, problemi oko ugovora, nepoverenje u partnera

Blizanac-nestabilost karijere, osujećeni planovi, propali projekti, gubitak vere

Ribe-nejasnoća životnih ciljeva, iluzije koje se raspršuju, gubitak volje…

Uticaj Neptuna

Ako Neptun prelazi iz jedne kuće u drugu, prvi strah koji se pojavljuje je da će pod okeanom njegove vladavine sve ono što neka tačka u horoskopu predstavlja nestati. Kao neki mađioničarski trik. Neptun u Ribama svima onima koji imaju planete, podznak ili vrh natala u ovom znaku donosi jednu novu životnu priliku. U njoj postoji više mekoće, opraštanja, ljubavi i empatije. Da, posle kiše dolazi sunce…

Kako je Neptun spor ovi prelazni periodu znaju da potraju i po dve godine. Planeta ide direktno, pa stane i vraća se retrogradno a zatim opet prelazi preko iste tačke.  tada je magla i nevidljivost kuda nas život vodi ogromna i ne vidimo pravi put iako mnogi deluju primamljivo. Energiju Neptuna najbolje koristimo kada se zagledamo u sebe i posmatramo gde sebe varamo i lažemo. njegove iluzije i problemi nastaju samo kada lažemo sebe. Znam da se nekima neće svideti da to čuju, međutim, tako je.

Kako ćemo doživeti ovaj tranzit

Tokom retrogradnih tranzita mnogi tragaju za sobom, daveći se u sumnjama, tražeći veru u nešto više. Oni preispituju svoj odnos sa Bogom i čitavim univerzumom. Javljaju se sumnje, toliko duboke da deluje da je čitav naš svet lažan i dalek od onog što bi želeli da bude. Ako jednu stvar možete da uradite, meditirajte. Ako vam je naglašen znak Riba, to je jedino što može da vas sada vrati na pravi put.

Često Neptunov trazit donosi veliko razočaranje. Toga tek kasnije postajemo svesni kada prođu godine i kada se podigne magla. Strah od toga šta će reći drugi, sumnja u sebe, poročnost i lenjost ometaju nas tokom retro tranzita. Jednostavno znamo da treba da pogledamo šta se krije ispod svega što smo sakrili. Ipak, nešto u nama se plaši, jer ne zna šta je iza. Šta se nalazi iza laži nas proganja pa se najčešće vezujemo za osobu koja nije postojana. Ona dodatno unosi nejasnoće u naš život, da bi fokus prebacili na nešto drugo. Svi imamo tog nekog Neptuna u životu, samo je važno da vi prepoznate vašeg.

Oblast kojom Neptun tranzitira jasno pokazuje gde je problem. Ako niste sigurno u kojoj kući je tranzitni Neptun, proverite na www.astro.com

Neptun u Kućama

prva kuća-ličnost oseća da to kako se predstavlja svetu je laž i nema jasnu ideju o tome kada da ostvari ciljeve

druga kuća– novčani problemi jer ne razumemo energiju novca, problemi sa samopouzdanjem

treća kuća– konfuzija u umu i lako gubljenje koncentracije, slabo pamćenje, laži

četvrta kuća– porodične tajne i laži, poplave i propadanje nekretinine zbog zanemarivanja

peta kuća-prevare od strane partnera, ljubavne zablude, razočaranja u vezi

šesta kuća-poslovni gubici i loše zdravlje, preterivanje u hrani, piću i spavanju

sedma kuća– neslaganje u braku i prevare, problematični ugovori, nepoverljivi partneri

osma kuća– krađe i opsesivne misli, apatija i strahovi, seksualni problemi

deveta kuća-lažna životna uverenja i ideologije, zavaravanje po pitanju ciljeva

deseta kuća-nejasnoća po pitanju karijere, pogrešni poslovi ne vode do željene karijere

jedaneasta kuća– planovi u koje ne verujemo, prijatelji koji nisu dobri za nas

dvaneasta kuća-poroci i samozavaravanje, bežanje u svet snova, mašte i iluzije

Naravno, problem nastaje samo ako se Neptun ne koristi kako treba. Disbalans energije Neptuna prepoznaje se ako spavamo previše ili premalo. Kao i ako postoji intenzivna i nekontrolisana konzumacija alkohola (lekova, cigareta i narkotika) i kofeinskih napitaka. Sunce nikad ne spava a naročito ne po danu. Važno da se cirkadijalni ritam sredi ako imate Sunce u Ribama i poteškoće sa razbuđivanjem i spavanjem.

Direktni Neptun

Kada Neptun krene direktno a to je tek krajem novembra, polako možemo da skidamo veo sa očiju. Ni tada ne znači da vidimo, sve je jedna velika predstava. Najgore što se može desiti je da čitava ova energija bude protraćena tako da je ulažemo u pogrešne odnose, planove ili kada zaluđujemo sebe.

Ono što treba imati na umu je da se ne zavaravamo, ne gubimo samopouzdanje i ne pokleknemo duhom. Treba da Neptuna (bio on retro ili direktan) upotrebimo za inspiraciju, krativnost i slikanje života kakvog želimo. U ovome nam mnogo može pomoći plivanje i boravak na moru (meditacija i aromaterapija). A oni koji imaju strah od vode treba da se zapitaju u čemu ne žele da se prepuste i u čemu oklevaju.

Disbalans energije Neptuna nikada ne treba shvatati olako. Ako se suočavate sa nekim od navedenih problema  ili niste sigurnu kuda vaš život ide, zakažite astrološku konsultaciju i analizu natalne karte. Za sve medicinske probleme i tegobe potrebno je da se obratite svom izabranom lekaru.

Šta nam telo poručuje?
By |2019-11-03T12:49:45+00:0021 јуна, 2019|Astrologija|

About the Author:

Written by: Maja Lazić -astrologer and certified reconnective healing practitioner -for booking sessions please send an email to astrodetoks@yahoo.com It is strictly forbidden to take contents from this website without my personal consent.
error: Content is protected !!