Sve o pomračenjima u januaru 2019. godine

//Sve o pomračenjima u januaru 2019. godine

Sve o pomračenjima u januaru 2019. godine

Solarno pomračenje 6.1. i lunarno pomračenje 21.1.2019.

*Pomračenja će najviše osetiti osobe koje imaju rođendan na datum pomračenja ili par dana pre i posle pomračenja, kao i u zavisnosti od natalnih planeta i aspekata koje formiraju sa tranzitima na dan pomračenja.

*Mlad Mesec Jarcu u će najviše uticati na Jarčeve, Ovnove, Vage i Rakove, dok će Pun Mesec u Lavu najviše uticati na Lavove, Vodolije, Bikove i Škorpije.

Delimična Solarna eklipsa na Mlad Mesec dešava se  6.janaura 2019. godine u racionalnom znaku Jarca na 15 stepeni. Kada se kaže pomračenje obično nam prvo na pamet pada neki loš znak, teškoća ili nesreća, ipak ovo pomračenje samo traži da odgovorno gradimo ciljeve i praktično upotrebimo energiju, a ne da trošimo energiju na bavljenje lošim predznacima i fatalizmom. Sada je korisno okrenuti se činjenicama i onim što je merljivo i vidljivo. Iako nakon par dana posle Mladog Meseca treba započeti sa nečim novim, pomračenje može voditi do prekida u planovima koji prolaze onako kako je zacrtano. Mars u Ovnu nema strpljenja da započeto završi i priličnu količinu snage troši na objašnjavanje svojih planova drugima.

Zainteresovanima za nove poslovne akcije saradnici mogu zameriti da planovi ne mogu lako da se materijalizuju. Zato sada nije vreme da se gradi nešto potpuno novo već da se učvrsti sve staro, što je godinama bilo stabilno. Ako bi sada započeli izgradnju nečeg skroz novog, sav trud, i to prilično veliki trud, mogao bi se pokazati kao uzaludan. Iako su i dalje u toku praznici potrebno je da u dane oko Mladog Meseca jako dobro organizujemo svoje vreme i fokusiramo se na opipljive prioritete. Korisno bi bilo zato započeti sa nekim oblikom fizičkih vežbi koje jačaju mišiće i povećavaju fleksibilnost.

Jarčevi i Rakovi mogu biti suočeni sa ozbiljnim problemima kod kuće, koji vode do svađe bolnih posledica, pa i raznih nelagodnih rasprava koje se nastavljuju u nedogled i eventualnog raskida. Budite oprezni ako rukujete alatima, da se zbog umora ne povredite, jer usled kvadrata Merkura i Marsa misli su brže od koordinacije pa pokreti ne prate baš najbolje ono što je um zamislio. Saturn, uz Plutona, kao vladar stelijuma u Jarcu (Merkur, Saturn, Sunce, Mesec, Pluton, kao i Južni čvor) uči nas da je potrebno da se ipak nastavi sa onim što je ranije odlučeno da će se završiti, iako trenutno stvari deluju kao da ne obećavaju mnogo.

Kako će Neptun biti u sekstilu  (pozitivnom aspektu, ali slabijem)  na Sunce i Mesec mnogo nelagodnosti se može izbeći ako smo što više opušteni, relaksirani, u čemu može biti lekovita isceljujuća muziku koja nas opušta, filmovi koji nam pomažu da zaboravimo na brige i otpustimo nervozu (pogledajte inspirativnan i vrlo poučan film o tome kako prebroditi najveće teškoće u životu- ,,Led’’) ili čitanje knjiga epske fantastike što Ovnovima može pomoći da umire misli. Ipak, u čitavoj ovoj ,,kosmičkoj čaroliji’’ nešto jako važno može da se previdi, pa nikako ne treba zaboraviti na razum i pragmatizam koji će nas povući na ispravnu stranu. Ovo je zato idealno vreme da razmislimo šta nam to u životu daje strukturu koja nas podržava. Koja praktična rutina može još više da vas podrži i uzemlji?

Emotivne veze i dalje nisu jasne, pogotovo kod Jarčeva i Vaga koje ovo pomračenje uči kako da se viši ciljevi materijalizuju, jer sve ono što je lelujavo i nevidljivo ne može da ih zadovolji niti da opstane u vremenu. Višak emocionalne energije, naročito kod Vaga i Rakova korisno je utrošiti na kreativno stvaralaštvo, pa emocije mogu da vode i do dobrotvornog rada što će samo dodatno naglasiti pozitivan efekat ovog pomračenja, koji svakako postoji. Ako vas muče melanholične emocije, stavite ih na papir i pretočite u ljubavnu pesmu. Uticaj solarnog pomračenja imaće efekat narednih šest meseci, pri čemu ćemo svi biti mnogo ozbiljniji i konzvervativniji što se pozitivno može odraziti na poslovnu sferu. Imaćete želju da preuzmete više odgovornosti na sebe i da se uozbiljite. Ako vas budu mučile sumnje, zapitajte se da li je vaš plan održiv u vremenu a ako nije šta je potrebno da uradite da bi bio.

Zato svi oni koji se bave umetnošću mogu imati koristi ako svoje kreativne težnje posmatraju  u vidu realističnih planova, a ne samo umetničkih vizija. A ako stvari krenu da se raspadaju (a raspašće se samo ono što nema dobro temelje), budite strpljivi, ne žurite i okrenite se ličnoj disciplini-jer upravo tako se i kreće u Novu godinu i ostvarenje planova i želja. Sve ono što solarno pomračenje pokrene krajnji efekat će imati u januaru 2020. godine pa tako u prvih šest meseci imamo priliku da sami napravimo odgovarajuće promene, oslobodimo se starih obrazaca, karmičkog nasleđa, otpustimo i izbacimo ono što nas blokira u ličnom napredku i ostavimo iza sebe komplekse prošlosti. Ako to ne uradimo sami i svojevoljno, Saturn i Pluton će jednoglasno i neumoljivo doneti odluku umesto nas. Završetak nečeg starog uvek dolazi pre početka nečeg novog, a razmislite da li vas vaš stav o tome kako vaš život treba da izgleda štiti ili ograničava u daljem napretku. Razmislite i da li vas tradicija i navike koje imate čini srećnim ili ne. Ipak, tu nije kraj.

Totalno Lunarno pomračenje se dešava 21. januara na nultom stepenu Lava i donosi dodatnu anksioznost i stres, uz puno žurbe i dramatike. Uran u kvadratu sa Merkurom  u Jarcu upozorava da je važno biti oprezan sa rečima jer inače situacija dolazi do neizdržive tačke nakon koje jedino sledi slom posle koga nema povratka. Lavovi će osećati da ne može sve da postigne za 24h a da njihove emocije ostanu mirne, kao i da je teško prihvatiti promene koje nameće autoritet kog ne poštuju u potpunosti. Privatni život, porodica, ljubav i veze sada će biti u centru pažnje, pa iako možete čuti neprijatne vesti, potrebno je sve što se dešava posmatrati iz jednog drugačijeg i otvorenijeg ugla. Potrebno je naći unutrašnju snagu da uvidimo da postoje i pozitivne mogućnosti u neprijatnim okolnostima, ali samo kada se oslobodimo potrebe da dodatno preuveličavamo i dramatizujemo stvari.

Takođe, opšta napetost može dovesti i do haosa u saobraćaju, jer usled jakih emocija nismo sposobni da vidimo jasno niti ispred sebe. Planovi moraju da se promene, jer će doći do kašnjenja, otkazivanja putovanja, problema sa avionima, prekida ugovora, što zbog pada koncentracije što zbog unutrašnje neravnoteže. Mesec u opoziciji sa Suncem želi u kvaratu sa Uranom da se oslobodi energetskog naboja, ali to radi po cenu svoje slobode ili žrtvujući neki odnos, iako je cilj bio da se veza spase. Zato se u čitavoj toj gužvi možemo osećati usamljeno, iako nije zaista tako, samo pomračenje onemogućava da vidimo jasno tj. osvetljava problem koji ionako već odavno kulja u nama.

Većina će u ovom periodu osećati stalnu napetost, bol u leđima ili smetnje u želucu usled borbi ,,samo protiv svih’’. Tada je ponovo rešenje da se okrenemo sebi. Ako vas budu mučile zdravstvene brige, Neptun u Ribama i Saturn u Jarcu, nude izlaz u vidu meditacije koja će pružiti mir. Ipak, Neptun u kvadratu sa Venerom donosi i neiskrenost, kao i preterivanja u nečemu što volimo a što više nije korisno za nas. Ovo su dani kada se lako raskidaju brakovi (upravo zbog neke preljube u braku ili afere za koju se saznalo), a nove veze se mogu raspasti isto kako su i započele. Sada je jako važno biti emotivno stabilan i ne dozvoliti da povređeni ego preuzme kontrolu. Nastojate da se održite unutrašnji mir, jer disharmonija u srcu i partnerskim odnosima kao i sa članovima porodice dodatno stvara razlog da uz pojačane emocije oštro i neumereno verbalno reagujemo. Impulsivne odluke i reakcije u kojima nedostaje istinska ljubav donose naglu promenu rutine, kao i uvid da je organizacija vremena i životnih prioriteta loša, što ponovo vodi do unutrašnje pobune. Ego ne želi da popusti i da se preda-ipak njegov vlasnik biće najviše na gubitku ako to ne uradi.

Porodične svađe su česte tokom pomračenja, a pazite i kome šaljete poruke kao i šta u njima pišete. Ispostaviće se da neka stara poruka stiže do vas u trenutku kada nemate vremena da se bavite time, jer vam je ionako svega previše, pa Merkur u Jarcu sad može da stvori dodatnu oštrinu u komunikaciji. Sunce u Vodoliji sa dispozitorom Uranom u Ovnu, koji još malo ustaje u ovom znaku da bi u martu konačno prešao u Bika, želi da ugrabi poslednje trenutke slobode, ali ne zna kako da to uradi a ne se to ne kosi sa tradicijom i ličnom slobodom, ali se na tom punu može susresti i sa lažima i prevarama. Sada je neophodno da se na neobičan način sve te probuđenje emocije razreše.

Onima koji se budu žalili, porodica i prijatelji mogu pokazati da nemaju baš puno razumevanja za njih, jer će i njima samima biti potrebno da ih neko sasluša. Izlaz iz svega ovoga je da naučite neku novu veštinu, a onda to iskoristite da vas inspiriše u nešto kreativno što će napuniti vaše srce i doneti radost. Uzdržite se od emotivnih reakcija i krenite ka svom unutrašnjem svetu i svaki put kada poželite da krivite druge, da kažete nešto sarkastično i pasivno-agresivno kačite fotografije sa neukusnim porukama na FBu, o tome kako vas je neko razočarao, bla bla bla,  iako ste samo ljuti na sebe zbog svoje pogrešne procene, bolje ćutite. Tačnije, molim vas čutite, u svakom smislu, jer je to sada jedini lek.

Mlad Mesec u Jarcu nas vraća na kamen spoticanja ili kamen temeljac u našim životima dok Pun Mesec u Lavu daje intuitivne uvide kako da od običnog kamena napravimo umetničko delo. Neki od vas shvatiće početkom meseca da im jako smeta onaj mali kamenčić u cipeli i da ne mogu to više da trpe, a drugi će ga iskoristiti da naprave mozaik. Neki od vas postaće svesni da na leđima nose veliku kamenčugu koju ipak ne mogu da skinu sa sebe, dok će je drugi svom snagom gurnuti sa sebe ali pritom porazbijati i nešto vrlo vredno. Nekima će sredinom meseca postati jasno da kamen u burmi nije večan, ali da uvek mogu da nabave lepši, dok će se drugi brinuti zbog kamena u bubregu i mokraćnim kanalima ali pronaći olakšanje u plakanju. Šta ste spremni da otpustite, a šta je još uvek potrebno da vas koči?

Setite se da dokle god puno bolnih nerazrešenih emocija iz prošlost držimo u sebi i ponavljamo u glavi (ili još gore ljudima oko nas) stare priče koje nam više ni na koji način ne koriste, time imamo i više okidača za svaki izazovan tranzit, a koji se naročito aktivira usled pomračenja. Oslobodite se prošlosti i svega što ograničava vašu ličnost, vaše potencijale a ponajviše vaše srce.

By |2019-03-14T16:49:17+00:00januar 3rd, 2019|Astrologija|

About the Author:

astrologer and certified reconnective healing practitioner -for scheduling sessions write to astrodetoks@yahoo.com It is strictly forbidden to take contents from this website without my personal consent.