Tranzitna Venera u Raku (4.-28.7.2019. za svaki podznak)

//Tranzitna Venera u Raku (4.-28.7.2019. za svaki podznak)

Tranzitna Venera u Raku (4.-28.7.2019. za svaki podznak)

Kako da popravite svoju ljubavnu situaciju uz Veneru u Raku i konačno dozvolite sebi da volite i budete voljeni? U nastavku teksta ključne datume povežite sa time kako Venera u Raku deluje na vaš podznak (ako znate u kojoj kući se nalazi tranzitna Venera pročitajte i uticaj za kuću). S ozbirom da će tokom jula Merkur biti retrogradan (o čemu imate tekst na sajtu) kao i da jul započinjemo sa pomračenjem onda je vrlo važno da ne pokvarimo nešto što nam je jako drago u srcu, samo zato što smo dozvolili da emocije dođu u disbalans.

Venera pokazuje na koji način volimo i kako pokazujemo ljubav, pa nas tako u Raku podstiče da težimo tome da stvaramo odnose koji su zasnovani na pravim emocijama sigurnosti i emotivne zaštite u kojima se osećamo ušuškano a ne emotivno ogoljeno i ranjivo. Srce je bolno, ali samo ako je dugo bilo zanemarivano i ako smo dozvolili da ljubav zamene obaveze i poslovni prioriteti.

Ključne reči: nežne emocije, zaštitnička ljubav, porodični odnosi

Ključni datumi (obratite pažnju i na dane oko navedenog datuma):

8.7. Venera u konjunkciji sa Merkurom koji kreće retrogradno-Ovo nije dan da konačno razrešite svoje ljubavne dileme jer Merkur iako je raspoložen za razgovor sa voljenom osobom, koja isto želi što i on, još uvek nema prave reči. Sve ono što bi rekao sada nije ono što će misliti početkom idućeg meseca. Može vam stići neka ljubavna poruka od osobe koju ste voleli ili ćete sresti osobu sa kojom ste bili u vezi nekada pre, ipak ovi susreti nisu ništa osim tačke u vremenu koja služi da vas zbuni. Oni koji imaju neku planetu u Raku na 4. stepenu pogotovo mogu biti skloni donošenju odluka koje će se pokazati kao pogrešne, pa neka ne prenagljuju. Srce je spremno, ali um nije i treba mu vremena da kaže da.

Istog dana i Venera sekstil Uranu u Biku-vi želite neko osveženje, neku promenu, nešto što će kao magičnim štapićem da izbriše vašu samoću i nekima od vas se takva osoba može pojaviti. Ipak, nekima samo treba da shvate da je ta osoba već odavno tu, ali da je nisu videli u pravom svetlu ili da su uvek mislili da je pomalo čudna, neobična i ne kao oni ili osoba o kojoj su maštali. Sada ta osoba dolazi da vas nauči da se u ljubavi računa samo ono što je postojano i opipljivo. Dolazi da vam kaže da ste se promenili i da ste i vi neko novi i da takvi, nesavršeni, luckasti i drugačiji možete da budete voljeni. Ako je moguće provedite ovaj dan u prirodi i posmatrajte životinje, od njih bi svi mnogo mogli da naučimo.

16.7. Lunarno Pomračenjekako će Mesec biti u Jarcu u opoziciji sa Venerom, ovo pomračenje može pokrenuti potrebu u nama da razrešimo emotivne priče koje nas pritiskaju, a koje nisu sazrevale zajedno sa nama. Ne donosite odluke već pustite da stvari teku svojim tokom. Znam da je nekad to teško ali sada je vrlo važno. O ovom pomračenju ću na vreme pisati više na Instagramu.

17.7. Venera opozicija retrogradni Saturn u Jarcu-samo jedan dan nakon pomračenja kada su emocije hladne, uplašene, okamenjene. Jarčevi koji imaju rođendan oko 7.1. moraće da postave sebi bitna pitanja. Ovo je trenutak kada se neki odnosi završavaju ili jedna osoba pristaje na bol koji nikad ne bi smeo da bude sastavni deo veze. Zahlađenja, razočaranja i raskidi. Setite se da uvek možete da birate, jer ovo je samo polaritet, opozicija, raskorak između dve želje, za ljubavlju i za odgovornošću. Postoji način da se dve strane pomire, ali je prvo neophodno da to uradite vi sami u sebi i raščistite sa sobom šta želite a šta ne. Izbegavajte svađe i potrudite se da sebi obezbedite tišinu i mir. Malo samoće nikad nikog nije ubilo a sada je upravo to potrebno da vidite na čemu ste, sa sobom, a onda i sa svim ljudima oko vas.

18.7.Venera trigon retrogradni Neptun u Ribama– Konačno isceljenje i ruka Kosmosa da nije sve crno! Neptun iako retrogradan, dolazi da nas potseti na trenutke iz prošlosti, jer Venera u Raku voli da se seća kako je nekad bilo, a baš ti trenuci sada će nam staviti do znanja u kom pravcu treba ići. Obratite pažnju koga sanjate, obratite pažnju o kome sanjarite i dozvolite sebi da više ne budete žrtva u ljubavi. Iako vam još uvek ne mora biti jasno kako ćete od svoje polutragične ljubavne priče napraviti bajku sa srećnim krajem, verujete, verujete i verujte. Jer čuda jesu moguća. Ako ste u prethodnom period raskinuli sa nekim ko vam je mnogo značio, ili da bi ublažili uticaj ovog tranzita, preporučila bih vam vežbe iz knjige ,,Možete izlečiti svoje srce’’ Lujze Hej.

21.7.Venera opozicija retrogradni Pluton u Jarcu-Ono o čemu najviše volite da pišem: karmičke ljubav se ponovo bude. Ipak, bude se samo one ljubavi koje nismo završili a koje nas blokiraju da idemo dalje. Bude se one ljubavi koje smo sami imprintovali u svoje moždane vijuge uverenjima da ne postoji niko drugi. Ne bude se da bi se vratile, nastavile prekinuto, krenule dalje, već da vas trgnu da vi idete, pojurite, pobegnete ako treba. Karmičke ljubavi. One nisu tu da stave tačku na vaš život, već da vas toliko potresu da se u dubini duše zaljuljate i odskočite negde drugde. Ipak, srce i dalje voli, tako malo, tako slabašno, a Pluton i dalje postavlja granice, tako bolne, tako hladne. Rešenje nije u nastavku mučenja niti jedne niti druge strane. Rešenje je u detekciji uverenja koja u vaš život privlače ovakve odnose. Ako imate vremena i želite da dublje razumete ovaj tranzit, pročitajte knjigu ,,Đavo i gospođica Prim’’ Paola Koelja i jednom za svagda izaberite kojoj životnoj sili ćete se prikloniti.

25.7. Merkur konjunkcija Venera u Raku – emocije i romantična osećanja, ljubavni razgovori, zaljubljivanja i sve na temu veza i partnerstava. Ovo je dan da razgovarate o tome što osećate ili nekome konačno kažete I love you. Ako vam je teško da kažete šta osećate, napišite jer danas će to biti lako. Ipak, i dalje je mnogo pametnije da pustite druge da govore a vi da slušate, ali znam  da ste nestrpljivi da kažete šta osećate… Biće vremena za priču tokom prve nedelje avgusta, kada Merkur krene direktno.

Uticaj Venere u Raku prema podznaku i kući:

Podznak Ovan/IV kuća –poboljšanje porodične situacije i odnosa sa članovima porodice. Prilika da renovirate, ulepšate svoj dom kao i da se pomirite sa familijom. Ipak, pazite da ne spominjete teme koje još uvek nisu zacelile.

Podznak Bik/III kuća- imate potrebu da pričate o svojim emocijama, ali to može da ne naiđe na potpuno razumevanje kod partnera. Mnogo je važnije da vi osvestite šta želite, a u tome vam mogu pomoći prijatelji koji vas poznaju i pred kojima nemate tajni.

Podznak Blizanci/II kuća-novčana situacija je promenljiva, ali ne obavezno loša. Imate potrebu da promenite svoj izgled ali ono što bi ustvari trebalo da promenite su vaš odnos prema sebi i da malo više zavolite sebe. Velike investicije zbog ljubavi ipak zaboravite.

Podznak Rak/I kuća-konačno se osećate lepo u svojoj koži a voljena osoba to sada i primećujete. Imate potrebu da ugodite sebi i da uživate u lepim trenucima ali nešto vas muči. Ne dozvolite da vas ono što čujete baci u depresiju, pogotovo ako sami imate neku tajnu.

Podznak Lav/XII kuća-I baš sada da vam se pojavi onaj bivši, kada ste konačno odlučili da svima kažete šta mislite. Ipak, ovo jeste vreme da raščistite i obrišete neke ljude iz svog života da bi na njihovo mesto došli neki drugi, više nalik vama koji će znati da vas cene.

Podznak Devica/XI kuća-planovi se menjaju ali vam to ne smeta jer tačno znate da je došlo vaših pet minuta. Poslovni ciljevi su vam sada fokus, kao i povećanje finansija, ali i druženje sa svima onima koje ne viđate često. Potrebno je da se odmorite od posla i budete tu za partnera.

Podznak Vaga/X kuća- iako je leto i svi su na moru, vi radite vredno i očekujete potpisivanje ugovora, povećanje plate i pohvale. Neki od vas toliko će se zaljubiti u posao da im može promaći jedna vrlo bitna, a stidljiva osoba. Otvorite oči i neka sjaj vaše duše sija tako da obasja sve što bi eventualno moglo da vam promakne.

Podznak Škorpija/IX kuća-Osoba koju volite ne razume vašu životnu filozofiju ili kao da se ne uklapa u ono u šta verujete. Ipak, ovaj mesec nije tu da filozofirate nego da volite, slobodno, na široko i na veliko. Ako to nije vaša životna filozofija, onda je krajnje vreme da je promenite.

Podznak Strelac/VIII kuća-novčane prilike su promenljive i povezane sa emotivnom situacijom koja vas tišti. Partner je tu da vas pokrene ali ne treba da bude slamka spasa. Promenite svoj odnos prema intimnosti pa će i vaše finansije doživeti procvat.

Podznak Jarac/VII kuća-zašto ljubav boli, zašto baš tada kada vi pokažete te svoje skrivene emocije sve ispadne pogrešno i partner se povuče u sebe. Postavite sebi ova pitanja i radite na poverenju i boljoj komunikaciji sa voljenom osobom, jer to je slaba tačka od koje svi problem kreću.

Podznak Vodolija/VI kuća-poslovna situacija se popravlja i vama se sviđaju pohvale za ono što ste uradili kao i šanse koje vam se pružaju. Povedite pažnju o zdravlju i osvestite emocije tuge koje još uvek niste razrešili, a od kojih bežite u posao.

Podznak Ribe/V kuća-emotivni život cveta, ljubav leči rane i kreativnost je povišena. Iskoristite ovo vreme da pokažete voljenoj osobi koliko vam je važna, jer ona je deo vas i vi ste deo nje, a zajedno pišete najlepšu bajku. Ako nije tako, oslobodite se iluzija, vreme je idealno za to.

(*u zavisnosti od vaših natalnih aspekata i ostalih tranzita uticaju mogu biti modifikovani pa je tekst samo informativnog karaktera. Za individualnu analizu uticaja i prevazilaženje konflikata potrebno je zakazati konsultaciju.)
By |2019-07-03T11:42:33+00:00jul 3rd, 2019|Astrologija|

About the Author:

astrologer and certified reconnective healing practitioner -for scheduling sessions write to astrodetoks@yahoo.com It is strictly forbidden to take contents from this website without my personal consent.