Tranzitni Merkur u Raku 4.-26.6. + retrogradni uticaj za podznak

//Tranzitni Merkur u Raku 4.-26.6. + retrogradni uticaj za podznak

Tranzitni Merkur u Raku 4.-26.6. + retrogradni uticaj za podznak

Tranzitni Merkur je u Raku od 4.-26.6. i od 20.7.-11.8.2019.  Merkur je retrogradan od 7.7.-2.8.2019. i za to vreme boraviće na početnim stepenima Lava i poslednjim stepenima Raka. Merkur će biti u Lavu od 28.6.-19.7., a nakon toga ponovo od 12.8.

Kako da najbolje iskoristite ključne datume ovog meseca i preživite retrogradni period tokom jula? U nastavku teksta pročitajte i povežite sa time kako Merkur u Raku deluje na vaš podznak (ako znate u kojoj kući se nalazi tranzitni Merkur pročitajte i uticaj za kuću).

Merkur je kretanje i cirkulacija energije, pa nas tako u Raku podstiče da razumemo svoje promenljive emocije koje mogu biti blokirane mislima uz vezivanje za postojeću situaciju koju stalno objašnjavamo ili ponavljamo. Ovo je novi početak koji treba da bude utemeljen u veštom saopštavanju emotivnih stanja i pretakanju reči u emocije, ipak deluje da ćemo na popravni ispit tokom jula.

S obzirom da će Merkur biti retrogradan i vratiti se nakon što uđe u Lava 28.6. ponovo u znak Raka 20.7. gde će ostati do 11.8. ovo je vrlo dug i zbunjujući period da je Merkur u jednom znaku, pa je važan oprez da emocije ne dovedu do toga da kažemo nešto što ne mislimo a na šta smo isprovocirani. Retrogradni period uvek ima prizvuk konfuzije čak i kada postoji tendencija da izbegnemo pometnju dobrim planiranjem, pa je sve što jača fokus i koncentraciju od velike pomoći. Komunikacija može biti intenzivna i stresna naročito oko 2. i 16. jula uoči pomračenja pa obratite pažnju na ono što obećavate ovih dana kao i na odluke koje donosite. Ovo se naročito odnosi na emotivne i porodične nerazrešene situacije iz prošlosti u kojima je komunikacija bila loša i koje su početkom godine započele da se rešavaju pa tokom proleća stagnirale.

Ključne reči: govori ono što osećaš, osećaj reči koje govoriš

Ključni datumi (obratite pažnju i na dane oko navedenog datuma):

7.6. Merkur sekstil Uran u Biku– odličan dan za sve inovativne i kreativne poslove što dovodi do rešenja situacija koje su delovale nerešivo. Sada se interesantni uvidi mogu pojaviti iznenada, neočekivano i doneti veliko olakšanje. Nova energija unosi u komunikaciju polet, dinamiku i osećaj lagane prijatnosti. Čitajte neku interesantnu knjigu u kojoj se može naći više od odgovora na pitanja koja su vas mučila. Ono što kažemo sada nas oslobađa ipak potrebno je i da budemo slobodni da to i uradimo.

16.6. Merkur opozicija Saturn u Jarcu i trigon Neptun u Ribama– nesporazumu oko ličnih granica, ograničenja i obaveza koje donose disbalans u porodične odnose, ali se mogu uz razumevanje i saosećanje pozitivno rešiti. Obaveze na poslu mogu delovati previše pa je potrebno pronaći način da i privatna strana bude zadovoljena, bez isključivanja ili davanja većeg značaja ovoj drugoj. Potrebno je probuditi zanos u onome što radimo da bi ostvarili najbolje rezultate. Inspiracija donosi želju da istrajemo, a reči motivacije dodatni podsticaj. Neptun od 21.6. kreće retrogradno i važno je samo ne zaboraviti na prioritete i ne dozvoliti da nas emocije povuku u bežanje od obaveza. Vrlo intenzivni snovi-zapisujte ih jer će značenje tek kasnije biti jasno.

19.6. Merkur konjunkcija Mars u Raku i opozicija Pluton u Jarcu– iako će ovaj aspekt moći da se oseti tokom pretposlednje nedelje juna, ovog dana je naročito naglašena prilika za iritiranost zbog nečeg što nam je rečeno kao i provociranje govorom. Svađe su vrlo moguće pa je potrebno baviti se fizičkom aktivnošću, ali tako da nas regeneriše, a ne dodatno stvori pritisak. Smisao je da sada sprečimo instinktivnu reakciju koja može biti predimenzionirana i odgovorimo akcijom koja donosi razrešenje. Ovaj dan može biti vrlo buran ako ne znamo za granice i ako pokažemo slabost. Unutrašnja moć i snaga mnogo su snažniji od svađanja, prepirki i agresije. Ako vam je na današnji dan rođendan-potreban je oprez tokom narednih godinu dana. Takođe, obratite računa da se ne povredite.

22.7. Merkur konjunkcija Sunce u Raku-potreba da kroz reči jasno pokažete svoju suštinu i da vas prijatelji razumeju, ipak oni već znaju ko ste vi samo je bitnije pitanje da li oni zaista odgovaraju vašem pravom ja. Odličan dan za sve poslovne poduhvate za koje nam je potrebna ambicija a koju nismo imali do sada.

25.7. Merkur konjunkcija Venera u Raku – emocije i romantična osećanja, ljubavni razgovori, zaljubljivanja i sve na temu veza i partnerstava. Ovo je dan da razgovarate o tome što osećate ili nekome konačno kažete I love you. Ako vam je teško da kažete šta osećate, napišite jer danas će to biti lako.

2.8. Merkur kreće direktnosvi koji imaju rođendan na današnji dan (+ili – jedan dan) narednih godinu dana biće vreme bitnih odluka, selidbi, putovanja, poslovnih promena uz učenje bolje i iskrenije komunikacije sa okolinom i poslodavcima.

Uticaj Merkura u Raku prema podznaku i kući ( za direktni i retrogradni period)*:

Podznak Ovan/IV kuća –porodične teme i razgovori o familiji su u fokusu. Promene u kući, nova energija, preuređivanje ili dolazak prijatelja u posetu kao i uvećenja porodice. U kući može biti živo, komunikacija će sa ukućanima biti povećana, ali je važan oprez i dvostruko proveravanje onog što je obećano i rečeno. Izbegavajte da reagujete besno i napravite veliko spremanje tako da bacite stvari koje energetski blokiraju vaš dom pa tako i količinu ljubavi u njemu.

Podznak Bik/III kuća- potreba da kažete sve ono što niste a stajalo vam je na srcu je jaka, ali tokom retrogradnog perioda postoji šansa da ne budete shvaćeni onako kako želite pogotovo od strane članova porodice i roditelja i da se vaše reči pogrešno protumače. Pisanje dnevnika da bi razjasnili, šta osećate stvarno a šta mislite da osećate, može se pokazati korisnim. Iskoristite vikende da se vidite sa onima za koje inače nemate vremena, ali vas i uređenje doma opušta.

Podznak Blizanci/II kuća-novčane transakcije i novi načini zarade ono su o čemu se uglavnom vrte vaši razgovori. Novac se ipak brzo troši na svakodnevne stvari, pa je važno da povedete računa o tome šta vam je stvarno potrebno a šta samo služi da umiri burne emocije ili skrene pažnju već rasejanom umu. Zapisujte koliko i na šta trošite i napravite plan koga ćete se pridržavati pogotovo ako pozajmljujete i prijateljima. Obratite pažnju na ishranu i potudite se da ona bude kvalitetna i odraz poštovanja prema vašem telu. Oprez u vožnji je potreban, a kvarovi oko automobile mogući.

Podznak Rak/I kuća-sada je vreme da se više posvetite sebi i ispunite sva obećanja koja ste sebi dali, a koja nikad nisu stigla na red. Postoji mogućnost da ćete menjati odnos sa partnerom koji će inicirati komunikaciju, ali i potpisivanje novih ugovora. Ipak, potrudite se da jasno stavite do znanja šta vam odgovara, ali da to ne bude samo odraz vašeg promenljivog emotivnog stanja već realnih potreba. Povišica iako obećana može i da se ne desi. Uložite vreme u sebe, ne u smislu nove garderobe, već vremena koje posvećujete sebi i provodite vreme sa prijateljima koji prikazuju osobine koje želite da negujete, a ne sa onima koji su sušta suprotnost od onog što želite u svom životu.

Podznak Lav/XII kuća-vi ste taman rešili da krenete napred i započnete sa jednim novim načinom života, ali tokom jula, pogotovo može delovati kao da planovi koliko god da se vi trudite ne mogu da se realizuju. Strahovi i sumnje se pojavljuju i skloni ste depresivnom razmišljanju. Međutim, ovo je samo pauza da bi dobro razmislili koji unutrašnji obrasci vas i dalje blokiraju i da prepoznate da sve ono što je u vama, naročito na nesvesnom nivou, uvek se odražava u situacijama sa kojima se susrećete. Meditacija je sada must have ako želite napred, ali i neki daleki put.

Podznak Devica/XI kuća-promene planova ponovo nastupaju i niste sigurni da li ono što ste zamislili zaista predstavlja i ono što na praktičnom nivou možete da uradite. Posao vam oduzima puno vremena, ali je potrebno razmisliti da li još uvek odražava ono što želite za sebe u narednim godinama ili je vreme da potražite nešto novo. Razgovor sa life couchom može biti od koristi kao i sa prijateljima koji znaju da razmišljaju praktično i čije uspehe možete izmeriti. Vratili ste se na tačku na kojoj nikako niste želeli da budete, ali samo da bi sa tim konačno završili. Prijatelji vam mogu napraviti problem, pa ššš nikome ni reči o vašim planovima.

Podznak Vaga/X kuća-karijera je u fokusu, ali i neminovne promene koje će se dešavati tokom retrogradnog perioda u julu, pa su konflikti na poslu, više obaveza ili loša organizacija ono čega se treba čuvati. Ozbiljni razgovori sa ocem ne mogu da se odlažu i porodica može zahtevati vašu pažnju. Postarajte se da održite sva obećanja jer ako to ne bude tako vaša reputacija može biti ugrožena. Promene u vašem životu iniciraju prijatelji, ali vam se to ne mora dopasti. Sledite svoj život i slušajte unutrašnji glas.

Podznak Škorpija/IX kuća-putovanje u inostranstvo može biti odloženo pa dobro proverite da ne promašite datum i pogrešno ne rezervišete hotel. Knjige koje čitate bitno utiču na vašu životnu filozofiju koja sada može doživeti promenu ili odlaganje odluka koje ste doneli ranije, uzdrmani činjenicama koje nisu lake. Učite strani jezik i čitajte putopise ako već ne možete na put. Tokom retrogradnog perioda baš kad se svi budu odmarali vi ćete se baviti karijerom i razrešavati poslove započete tokom proleća a koji su ostali nedovršeni. Razmislite o tome kako želite da vas drugi vide i koliko se stvarno predstavljate tako.

Podznak Strelac/VIII kuća-sada je ključno da vratite sve dugove i ne zadužujete se više. Izbegavajte pozajmice ili kupo-prodaju nekretnina naročito porodičnog nasledstva. Neke tajne mogu biti tokom razgovora sa prijateljima otkrivene što vas može činiti anksioznim. Potrudite se da frustriranost i nezadovoljstvo ne lečite šopingom. Odlazak na put može biti odložen zbog muške osobe koja menja planove, ali i prilika da imate slobodno vreme za sebe.

Podznak Jarac/VII kuća-emotivni život je u fokusu kao i odnos sa partnerom. Mogući su razgovori o vašoj vezi, vraćanje na neke stare emotivne teme ali bi odluke trebalo odložiti naročito zbog pomračenja koja prenaglašavaju dešavanja, ali i donose karmičke dogadjaje. Potrudite se da više slušate šta vam govore drugi, a da manje vi govorite. Novac je glavna stvar oko koje mogu nastati svađe kao i potisnuta ljubomora koja više neće moći da se prećutkuje. Ljubavni problemi traže da se reše ali se mogu tokom jula zakomplikovati.

Podznak Vodolija/VI kuća-poslovna situacija je promenljiva pa iako tokom juna može krenuti uzlaznom putanjom, možete naići i na zid kada su potpisivanja ugovora u pitanju tokom jula. Od sredine avgusta sve će vam biti mnogo jasnije. Obraite pažnju na zdravlje i završite sve ono što ste počeli da menjate u načinu života ali što ste ipak pauzirali. Zdravlje će biti odraz poslovne situacije koja ako nije zadovoljavajuća stvara fizičke probleme. Ne treba da se razbolite od brige ali ni da ćutite ako vam nešto smeta. Partner stvara stres na poslu jer se vaša mišljenja razlikuju.

Podznak Ribe/V kuća-ljubavni odnos stalno prevrćete u glavi i analizirate što se može odraziti na rutinu odnosa sa voljenom osobom. Sada je idealno vreme da sredite svoj emotivni život da bi krajem leta mogli da se posvetite poslu. Ipak, vi bi najradije sada radili nešto samo za sebe, povukli se u svoj kreativni svet i od običnog dana napravili raj na zemlji. Pa, baš to i treba da uradite i ne dozvolite da vam niko spušta vibraciju ili kvari raspoloženje. Snovi o nekome koga ste nekad voleli ili poruke, ali pazite šta ćete odgovoriti.

(*u zavisnosti od vaših natalnih aspekata i ostalih tranzita uticaju mogu biti modifikovani pa je tekst samo informativnog karaktera. Za individualnu analizu uticaja i prevazilaženje konflikata potrebno je zakazati konsultaciju.)

 

By |2019-06-10T07:19:08+00:00jun 4th, 2019|Astrologija|

About the Author:

astrologer and certified reconnective healing practitioner -for scheduling sessions write to astrodetoks@yahoo.com It is strictly forbidden to take contents from this website without my personal consent.