Čakra test

//Čakra test

Čakra test

ČAKRA TEST

Pred vama je čakra testa da bi utvrdili koja čakra je u disbalansu. Potrebno je svakog dana uradite po jednu meditaciju (linkovi se nalaze ispod teksta za svaku čakru). Vodite dnevnik senzacija koje ste imali u toku i nakon meditacije. Koja vam je meditacija bila najlakša, a koja najteža? Nakon nedelju dana ove vežbe, narednih nedelju dana radite svakodnevno meditaciju za čakru koja je u disbalansu.

Ovu vežbu možete ponavljati svakog meseca i steći uvid kako se vaša energija menja kao i kako da je putem čakri samostalno regulišete. Ova vežba pokazuje koja je čakra u dibalansu u ovom trenutku. To ne mora (ali i može) biti čakra koja je ključna za vaše isceljenje.

Prva čakra

Muladara ili korenska čakra, nalazi se u korenu kičme i pohranjuje konflikte i strahove koje smo genetski nasledili. Ona se bavi temom preživljavanja i opstanka. Povezana je sa crvenom bojom, mantrom LAM. Sadrži nasleđena uverenja o materijalnoj sigurnosti, novcu i domu, nastala u formativnim godinama. Ona oličava odnos sa roditeljima kao prvim osobama koje su brinule o nama, pa pokazuje koliko se osećamo sigurno i zaštićeno. Zato se u ovoj čakri odražavaju sve naše odbačene emocije i nesigurnosti koje je neophodno razrešiti.

Disbalans u ovoj čakri se odražava kroz gojaznost i anoreksiju, stresne životne prilike, unutrašnji nemir, strah od otpuštanja prošlosti. Ona pokazuje i loše lične granice i nemogućnost da kažemo ne i borimo se za sebe. Ako energija u ovoj čakri ne cirkuliše pravilno tada nastaju bolovi u leđima, zatvor kao i loš imunitet. Disbalans pojazuje nesposobnost da materijalizujemo svoje zamisli i osamostalimo se u egzistencijalnom smislu.

Link: meditacija za prvu čakru

Druga čakra

Svadhisthana ili sakralna čakra, nalazi se iznad pubične kosti, a ispod pupka. Ona pohranjuje emocionalnu zavisnost u partnerskim odnosima, kao i zadovoljstvo u onome što imamo i kreativnost. Ona se bavi temom sposobnosti povezivanja sa drugima i prepuštanja u odnosima i mogućnosti da u vezi zadržimo svoj identitet. Ova čakra je povezana je sa narandzastom bojom, mantrom VAM. Kada energija u njoj funkcioniše pravilno tada od života možemo da napravimo čaroliju u kojoj ćemo uživati.

Međutim, da bi do toga došlo prvo treba da osetimo šta sputava našu kreativnost i seksualnost, zatim da to prihvatimo, zavolimo i odbacimo stid. Disbalans u ovoj čakri se odražva kroz potrebu da sve kontrolišemo. Osoba ima stalne novčane probleme, ljubomoru, strah od gubitka, razočaranje i manipulaciju u vezama kao i veliki osećaj krivice. Ako energija u ovoj čakri ne cirkuliše pravilno tada nastaju problemi sa bešikom, bubrezima, matericom. Česta je fizička zatvorenost i smanjena fleksibilnost u donjem delu leđa i kukovima.

Link: meditacija za drugu čakru

Treća čakra

Manipura ili čakra solarnog pleksusa, nalazi se u predelu stomaka. Ona pohranjuje samopouzdanje i samopoštovanje, volju i poverenje da imamo pravo da delujemo u skladu sa svojom ličnošću i jasnoću svog životnog pravca. Ova čakra je povezana sa žutom bojom, mantrom RAM. Kada energija u njoj pravilno funkcioniše tada smo posvećeni ispunjenju svoje životne svrhe.

Tada je i odnos između razuma i emocija je u ravnoteži i sigurni smo u sebe. Disbalans u ovoj čakri se odražava kroz strah od odbijanja i nedostatak volje, agresivnost, stid. Česta je i preosetljivost na kritiku, besno reagovanje, osuđivanje drugih, prebavicanje krivice i pad energije. Ako enegija u ovoj čakri ne cirkuliše pravilno tada  dolazi do dijabetesa, kamena u žuči, nervoze u crevima, grčeva u želucu, problema sa jetrom i varenjem.

Link:meditacija za treću čakru

Četvrta čakra

Anahata ili srčana čakra, nalazi se u predelu grudi i pluća i bavi se temom ljubavi prema sebi i drugima, isceljenja duše kao i ravnotežnom emocija. Ova čakra je povezana sa zelenom bojom, mantrom JAM i kada energija u njoj pravilno funkcioniše tada smo otvoreni za ljubav. Ova čakra je primarna u isceljivanju srca i tela.

Disbalans u ovoj čakri održava se kroz hladnoću prema drugima, tugu, očajanje, mržnju, poricanje emocija. Česta je i nemogućnost da oprostimo kao i ogorčenost. Ako energija u ovoj čakri ne funkcioniše pravilno tada se odražava kroz napetost i bol u grudima. Osoba može da ima probleme sa disanjem i plućima, česte prehlade i bolovi i probadanje u grudnom košu.

LinK: Balansiranje čakri sa fokusom na srčanu čakru

Peta čakra

Vissuda ili grlena čakra, nalazi se u predelu grla i vrata i bavi se aktivnom upotrebom inteligencije kroz govor i ličnu istinu. Ova čakra je povezana sa svetlo plavom bojom, mantrom HAM i kroz nju iskazujemo iskrenost. Disbalans u ovoj čakri se odražava kao nedostatak prava da govorimo i jasno iskažemo svoje želje i stavove i da nas drugi čuju.

Takođe, kroz laži koje izgovaramo, pa se u njoj pohranjuju progutane reči i emocije. Ako energija u ovoj čakri ne funkcioniše pravilno tada se javaljuju upale grla, groznica. Oosba može da ima problema sa uhom, štitnom žlezdom, vratom i glasom.

Link:meditacija za petu čakru

Šesta čakra

Ajna ili treće oko, nalazi se iznad obrva na sredini čela i predstavlja intuitivno znanje, uvide, šesto čulo i mudrost. Ova čakra je povezana sa tamno plavom bojom, mantrom OM- Kroz nju pronalazimo sposobnost da uočimo i primetimo sinhronicitete i da nas više znanje vodi i dodatno podrži balans mentalnog i fizičkog dela ličnosti.

Disbalans u ovoj čakri se odražava kroz iluzije, nemaštovitost, loše pamćenje, probleme sa koncentracijom, stalne brige i zbunjenost. Ako energija ne cirkuliše kako treba u ovoj čakri tada se manifestuje kao glavobolja, problemi sa očima i ušima. Česta je i nemogućnost da ono što znamo konkretno primenimo zbog velike zbunjenosti u mislma i nejasnoće.

Link:meditacija za šestu čakru

Sedma čakra

Sahasrara ili krunska čakra, nalazi se iznad vrha glave i predstavlja apsolutnu tišinu i kontakt sa Višim ja i Kosmičkom energijom. Ova čakra je ljubičaste boje i nalik 1000 latica lotosa. Ova čakra nas povezuje sa sadašnjim trenutkom i mudrošću koja je veća od nas, kao i odnosom sa celim Univerzumom i tokom energije. Disbalans u ovoj čakri se odražava kroz vezanost za materijalno i druge ljude.

Ona predstavlja ono što volimo a što nas drži u stanju iluzije. Disbalans se vidi kroz nemogućnost da ostvarimo potpuni mir i harmoniju sa sobom i drugima. Oosba ima edostatak vizije i perspektive kao i nemanje inspiracije i opasnost od mentalnih bolesti. Ako energija ne cirkuliše kako treba tada se osoba oseća depresivno, ima migrene, pati od amnezije. Česti su problemi sa kožom i mišićima, i podložnost hroničnim bolestima.

Link:meditacija za sedmu čakru

By |2023-02-27T11:54:34+01:0025 јануара, 2019|Energija|

About the Author:

All posts are written by and belong to: MAJA LAZIĆ *It is strictly forbidden to take contents from this website without my personal consent.
error: Content is protected !!