Zašto otkrivanje prošlih života nije za svakog?

//Zašto otkrivanje prošlih života nije za svakog?

Zašto otkrivanje prošlih života nije za svakog?

Nemate nikakvih problema i sve super funkcioniše, ali vas zanima šta ste bili u prošlom životu? Energetsku regresiju bi uradili iz čiste znatiželje i iz zabave? Moram da vam kažem da to šta je neko bio u prošlom životu, uopšte nije ključno niti važno niti je svrha otkrivanja prošlih života. Zato ni ono da vam neko ispriča vaš prošli život nema nikakvu vrednost niti išta znači i krajnje je neozbiljno. Čak ako i tada čujete nešto ,,korisno’’ tako nešto može biti jako štetno po vas ako ne prođete kroz samo iskustvo na energetskom ili fizičkom nivou, u onolikoj količini koliko ste za to spremni.

Postoje zaista spektakularne regresije u dvorcima, palatama i kraljevstvima, koje oduzimaju dah, ali koje ipak ne moraju da dovedu do željenog isceljenja, ako nismo voljni da nakon regresije promenimo ponašanje, da oprostimo ili ako nastavljamo da tražimo krivicu u drugima. Isto tako ako nismo spremni da iscelimo prošle živote, oni se neće ni ,,otvoriti’’. Zašto bi vam duša dala uvid u nešto za šta niste spremni? Postoje i vrlo suvoparna i dosadna vraćanja u prošle živote, gde se ne dešava puno i ništa nije naročito zanimljivo, ali koja u istom momentu donose razrešenje, uz suze ili zvonki smeh. A nekoliko dana kasnije materijalne dokaze ispravljanja nekog problema ili bolne situacije.

Ono što jeste bitno kada se radi energetska regresija i kada se ,,otvore’’ prošli životi je kakvu blokadu, problem ili izazov je prošli život ostavio na vas kao i na koji način vas ta blokada sada povređuje. Otkrivanje prošlih života služi da bi se oslobodili onoga što blokira naš dalji razvoj, tok života i sreću, ne da bi se zabavili i hvalili prijateljima da smo bili ovo ili ono. Ni ovaj a ni prošli život nije zezanje.

Energetska regresija je duboko transformativno spiritualno iskustvo, pa zato kada me neko pita da im iz zabave ili znatiželje uradim energetsku regresiju uvek kažem ne. Iz ovih razloga karmičku astrologiju uključujem u natalnu analizu samo nakon obavljenje energetske regresije ili ako se tokom rekonektivnog isceljivanja (što je često) ,,pokažu’’ prošli životi, da bi dobili dodatna pojašnjenja, a nikada obrnuto.

Ako se osećate iscrpljeno ili imate hronične bolove i stalno ste umorni, mnogo je korisnije uraditi tri seanse rekonektivog isceljivanja ili početi da se bavite jogom, nego ,,kopati’’ po prošlim životima kada niste energetski jaki za to. Energetska regresija nije za vas ako pijete antidepresive, patite od psihičkog poremećaja i prolazite kroz hemoterapiju (za zdravstvene probleme vaša odgovornost je da se obratite lekaru).

One osobe koje tokom energetske regresije vide puno detalja su na najdubljem nivou isceljenja, barem kako mnogi metafizičari tvrde, ali se na kraju ipak duša tj. naše Više Ja pita da li joj je nečeg (patnje, bola, tuge) dosta ili ne. Količina detalja i pojedinosti koje će neko tokom energetske regresije videti (ako niste vizuelni tip, moguće je da ne vidite ništa ali da kroz druga čula dobijete ,,odgovore’’), čuti i osetiti, ne mora uvek biti srazmerna isceljenju i rešenju problema jer je nekad potrebno nastaviti sa nekom drugom tehnikom da bi se razrešio problem. Budite sigurni da na svakodnevnom nivou, stalno u nekom obliku i količini isceljujete svoje prošle živote, potpuno nesvesni toga i naročito ako u to uopšte ne verujete.

Iako je energetska regresija strukturirani proces, sa etapama i određenim sledom, ponekad tokom energetske regresije (ili u snu noć pred seansu) odjednom vidim slike ili osećam gde se osoba ,,nalazi’’ ali nikad ne govorim detalje. Ono što ona ,,vidi’’ to je bitno, ja sam samo vodič i ,,posmatrač’’, jer ono što ja vidim moglo bi je odvući na stranu koja za nju nije važna ili za koju nije još uvek spremna. Tačnije to što ja vidim, tiče se mene, jer se i moj prošli život odvijao u isto vreme i na istom mestu i moguće bio deo života osobe koja prolazi kroz energetsku regresiju. Osoba se zato i javila meni, jer smo nešto već prošle zajedno i potrebno je da to iscelimo zajedno.

Ipak, o isceljenju i samom toku prošlih života ne odlučuje ni onaj ko obavlja energetsku regresiju (u ovom slučaju ja), niti osoba koja prolazi kroz energetsku regresiju, već njena duša i Više Ja. Ovo je proces, ne karta u jednom pravcu sa sigurnom destinacijom. Često se neko javi iz jednog razloga (najčešće bolni partnerski odnos) da bi se iscelilo nešto drugo (na primer, finansije) što je i dovelo do problema u vezi. Budite samo sigurni da je na energetskom nivou sve vrlo jednostavno nego mozak komplikuje pokušavajući da razume ono što ne može niti treba da razume.

Život u koji se ,,ulazi’’ je uvek onaj koji je u ovom trenutku za nas najznačajniji, ali to ne mora uvek biti onaj život koji je ključan za isceljenje trenutne situacije već momenat kada je sve krenulo ,,po zlu’’. Ne mora biti ni prošli život, veće neko davno vreme kada smo bili jako mali a kada se dogodila neka trauma. Ako je konkretan problem u ovom životu, on se prvo rešava u ovom životu, ne u prošlim životima i energetska regresija nije prečica ka duhovnom rastu već je sastavni deo samog rasta. Tu se ništa ne može preskočiti niti možete dobiti garanciju da će se nešto i desiti.

Može se tokom energetske regresije otvoriti i neko vreme kada smo ni ovde ni sada, i u telu i van tela, jer se nismo ,,dobro smestili’’ i potrebno je da se ,,ugnezdimo’’ bolje u svojoj auri. Jednostavno duša će nas povesti samo tamo gde je za nas adekvatno da budemo, neće nas ,,ubaciti’’ u scene koje nismo u stanju da ,,svarimo’’ niti od kojih bi nam bilo još gore.

Blokada prošlih života sa kojom se suočavamo, zaista i izgleda kao energetska blokada u auri ili u nekoj od čakri pa nije svakome neophodno ni korisno da vidi i spozna svoje prošle živote već ih može samo osloboditi i energetski bez da zna šta tačno oslobađa. Ovo oslobadjanje nekad budi nagli nagon za povraćanjem, potrebu za odlaskom u wc, intenzivno lupanje srca i probadanje u telu ali pri tom se ,,ne vidi’’ ništa, samo osećamo neprijatnost, koja nakon par sekundi prođe. Budite sigurni zato da ako vam se ovako nešto desilo u nekoj novoj situaciji, potpuno iznenada i neobjašnjivo , da ste tu situaciju i takvu istu reakciju već imali u prošlom životu i da je na taj način izbacujete.

Istraživanje prošlih života može otvoriti teme za koje neka druga tehnika (a vrlo često samo dovoljno kvalitetnog sna i promena ishrane) može biti jako korisna. Ja (niti iko drugi) ne mogu da uradim za nekog drugog ono što je na samoj osobi da uradi i nauči. Na primer, istorijski filmovi koji obrađuju bitne periode u istoriji čovečanstva i razvoja društva, kao i književna dela i umetnost, nude na svakodnevnom nivou alatke za ,,fino čišćenje’’ prošlih života. Tokom energetske regresije možete dobiti uputstva Višeg Ja o tome šta je potrebno uraditi, jer nije dovoljno samo da nešto znamo i razumemo –da bi se oslobodili stare karme potrebno je i uraditi nešto drugačije nego pre.

Ponekad se čak dešava da osoba sa zaista velikim problemom nakon što spozna uzroke nesreće ili gubitka iz prošlog života i kada na kraju energetske regresije ima priliku da promeni ugovore koje je napravila duša, na pitanje da li je spremna da otpusti ono što je bilo loše i  što je povređuje, može da odgovori da nije spremna iako to ne ume kasnije da objasni. Koliko puta nam se to dešava u životu da ponavljamo stare obrasce koji nam očigledno štete, ali koje ne možemo da prekinemo ili kažemo da nešto više nećemo da radimo pa to ponovo uradimo?

Tada je dobra ideja nakon nekog vremena, kada osetimo da smo spremni, ponovo uradimo energetsku regresiju nakon čega smo u mogućnosti da razrešimo ono što nas je mučilo i otvorimo se jedno novo životno poglavlje. Sve je u redu, jer isceljenje je put i traje celog života ali ne mora biti mučno niti teško. Uvek se krećemo i uvek se isceljujemo, samo treba biti iskren prema sebi i prihvatiti odgovornost.

Takođe, otkrivanje prošlih života ne preporučujemo maloletnim osobama, neposredno nakon doživljaja neke bolne sitaucije, smrti drage osobe ili gubitka, kao ni osobama koje su psihički nestabilne. Za sve u životu postoji savršeni tajming i potrebno je prvo da prođe vreme, pa otkrivanje prošlih života savetujem samo kada smo već probali neke druge tehnike kao i tek nakon što je obavljena analiza natalne karte.

Regresija u prošle živote i karma

Regresija u prošli život za bolju sadašnjost

Lekcije prošlih života

Samostalno istraživanje prošlih života

By |2019-10-05T12:30:28+00:00februar 14th, 2019|Energija|

About the Author:

astrologer and certified reconnective healing practitioner -for scheduling sessions write to astrodetoks@yahoo.com It is strictly forbidden to take contents from this website without my personal consent.