Da li ste u karmičkoj vezi?

Maja Lazić
jul 27, 2020

Da li ste u karmičkoj vezi?

Na ovo pitanje vrlo lako mogu odgovoriti samo posmatrajući vašu natalnu kartu. U  ovom tekstu ću obraditi pokazatelje sklonosti baš ovakvom izboru partnera. Karmičku vezu možemo definisati kao odnos u kojem ne dobijamo dovoljno ljubavi. Odnos u kome pristajemo na nešto što nam ne odgovara, da bi se veza održala.

Svaka karmička veza podrazumeva i karmičke okove, energetske spojeve vaše energije sa energijom partnera. Oni se vrlo lako uspostave, ali teško raskidaju. Energija je neuništiva i jedino se može transformisati. Zato pravi izlazak iz karmičke veze mora pratiti potpuna transformacija vaše energije. To je tema za sebe i sigurno ću u jednom trenutku pisati i o tome.

Koji su dodatni pokazatelji?

Karmičke veze uvek idu sa intenzivnim snovima koji nas drže zaglavljenim u prošlom vremenu. One opterećuju auru koja ne može da ,izrodi’ druga životna iskustva. Istina je da karmičke veze uglavnom podrazumevaju i energetski vampirizam. Kada se konačno otkačimo od starog partnera on to nesvesno oseti. Onda uđe u naš život iznova, bilo to samo u vidu čestih misli na njega ili direktnog kontakta.

Karmičke veze uvek podrazumevaju učenje obe stran. Ako osvestimo da je partner naše ogledalo spremnost da mi naučimo svoju lekciju ogleda se u njemu. Seksualni odnosi koji sa sobom nosi neki vid psihološke manipulacije i duboke a nisko vibrantne emocije govore o konekciji koja ostaje i nakon što je veza prekinuta.

Okultnost bivših partnera

Ako je veza prekinuta ali još uvek analiziramo natalnu kartu bivšeg partnera, ,,neka energetska veza’’ i dalje postoji. Energija natalne karte je magnet može imati vrlo okultan i ezoterijski karakter. Ako smo već u karmičkoj vezi ili upravo izašli iz nje određeni natalni položaji nam ukazuju da postoji karmičko opterećenje koje se tiče ljubavi. Svakako prvo analiziramo položaj Venere i njeno dostojanstvo.

Položaj Venere u znaku i kući

Venera u Devici i Škorpiji je mnogo podložnija privlačenju karmičkih partnera. Isto i kada se nađe u šestoj kući koja ukazuje na karmičke dugove. Ova ljubav je ,,bolesna’’ ili čini da se mi razbolimo. Šesta kuća predstavlja most između pete i sedme kuće. To je tok odnosa koji treba da vodi u brak, ali od koga jedino ostane kajanje.

Ovaj položaj pokazuje žene koje moraju da uče kroz neravnopravnost u vezi. Ako je arhetip žrtve posebno jak u natalu postajemo nalik čistačici koju partner ne ceni. Kada se Venera nađe u osmoj kući vrlo često je uplaten i okultni faktor. U najgorim slučajevima kada je osoba na vrlo niskoj vibraciji i kada je veza tajna moguća je i crna magija. Ovo se zatim manifestuje kroz ljubav koja se gubi, traume napuštanja i iznenadne zdravstvene probleme. Ovo traži transformaciju odnosa prema sebi i opraštanje partneru.

Dostojanstvo Venere

Ako je Venera u izazovnom dostojanstvu, ali u sedmoj kući, tada situacija ne mora biti teška. Neki problem ipak postoji. Sama veza se suočava sa blokadama koje su vrlo opipljive i materijalne, nalik opstrukciji razvoja odnosa. Postoje i karmičke veze koje dugo traju, ali nemaju ljubavne probleme. Oni se manifestuju kao blokada u svim drugim životnim oblastima. To uglavnom prate i genitalne smetnje.

Venera koja je u konjunkciji sa Mesečevim čvorovoma govori o starom ljubavnom dugu i poteškoćama da se veza održi. Ovi raskidi uvek sa sobom nose veliki bol. Osoba uči kroz razočaranje i neispunjena očekivanja dokle god ne nauči da zaista voli sebe i da održava odnos tako da ne sadrži sećanja na prošle živote.

Ove osobe tačno znaju da ne bi trebalo da uđu u vezu, taj partner nije za njih, puno toga krije, ali se neminovno nađu u ovoj vezi. Najčešće neće da je prekinu i kada nisu srećne. To su one žene koje se ,vraćaju na mesto zločina’ i dalje misleći da je partner shvatio koliko ih voli.

Venera u aspektima

Venera u aspektu sa Marsom govori o snažnoj seksulnosti. Strast i reagovanje iz osvete vodi u probleme privlačeći partnera koji nas povređuje, u nekom slučajevima i fizički. Nivo kvaliteta ljubavnog života je nizak i umesto sreće donosi stres, anksioznost i polne bolesti. Mesec u Škorpiji pokazaće lekcije duše koja traži intenzivne partnerske veze, ali i potrebu za katarzom koja jedino postoji kada se odreknemo kontrole emocija.

Ovo se viđa i u slučaju Meseca ili Venere u aspektu sa Plutonom, bez obzira na znak. Ulazimo u kontakt baš sa onima koji nisu za nas, sa problematičnim partnerima koji nas zato i privlače. Tipičan primer je ,,princeza i bitanga’’.

Ako se u nama budi želja za osvetom, ucenjivanjem i psihološkom manipulacijom u ovom slučaja direktno otvaramo vrata karme. Zatim počinjemo da osećamo emotivni bol. Intenzitet je prisutan, ali to vodi neravnotneži i turbulencijama.  Ne vidimo da je partner naša druga strana iako nas njegovo ponašanje jako nervira. Svest je u mraku a tada se bori sa neprijateljima koje ne može pobediti umom.

Venera i Saturn

Osobe koje imaju natalno Venera u aspektu sa Saturnom obično moraju da ostanu u lošoj vezi dugo ili da budu sami. Bol je sastavni deo i deluje kao da ne možemo da krenemo dalje, sa partnerom i bez njega. Tek u zrelom životnom dobu shvatamo šta znači partnerski odnos. Zatim se zaljubljujemo i ostajemo sa tom osobom do kraja žviota.

Da nismo prošli kroz bolni raskid koji uvek prati i nisko samopouzdanje ili odnos sa starijim i iskusnijim partnerom koji uliva strah, ostali bi neispunjenih težnji i praznog srca koje iznova biva ranjeno. Moramo da razumemo da mi ne možemo da ,,zauvek popravimo’’ našu natalu kartu. Možemo da osvestimo delove sebe u drugima i podignemo svoju vibraciju, za šta će nam više reči sedma kuća. Istina je da mnogi sa Plutonom u ovoj kući privlače prvo komplikovane odnose a zatim postaju zavisni od osećaja ljubavi.

Partnera stavljamo na prvo mesto a sebe na poslednje i ostavljamo svako interesovanje koje smo imali pre nego što je ušao u naš život. Vrlo često on će i sam reči da mu se vaša interesovanja ne sviđaju. I onda mi tako stavimo svoj život njemu u ruke. Posle se bunimo kada on sa nama ,briše patos’, jer nam je jedino važno da smo zajedno. Zvuči žalosno, ipak većina se bar jednom nađe u ovakvom odnosu.

Karmički čvorovi

Svi više osoba uči kako da izađe iz problematičnog odnosa i da se oslobodi potrebe da partner treba da ih dopuni. Ne moraju da budu sa njim da bi bili srećni. Ako je natalno Sunce ili Mesec u aspektu sa Saturnom i Mesečevim čvorovima prvo moramo posmatati odnos sa ocem kao i kvalitet ispoljavanje svoje ličnosti.

Pitanje samopouzdanja, vrednosti i granice kojima odražavamo šta nam je ok osnova su za uspešno prevazilaženje karmičke veze. Zato je nekima ovo lakše a nekima vrlo teško i ne mogu bez pomoći stručnjaka. Radila sam sa neverovatno duhovim ženama koje i dalje muči karmička veza. U tom slučaju apsolutno i potpuno prekidanje kontakta sa bivšim partnerom jeste neophodno.

Osobe rođene uoči i na Mlad Mesec mogu imati oslabljen Mesec. Dok ne integrišu ovaj položaj veruju da partner treba da im pruži osećaj emotivne ispunjenost. Osećaju se prazno ako njega nema. Dokle god se ne shvati da nama niko ništa ne može da da ako mi to sami sebi ne umemo da damo, reagujemo mnogo više egom nego srcem i partnera gubimo. U svim karmičkim vezama suština je fleksibilnost, nereagovanje nego odgovaranje i usporavanje razvoja veze.

Pomračenje i karmičke veze

Osobe rođenje na pomračenje životne lekcije uče kroz privlačenje partnera koji je pokazatelj njihove senke i koji čini da smo pod tenzijom. Obično prvo imamo poteškoća da asertivno ispoljimo svoju ličnost. Ovo vodi u destruktivne navike i bežanje u bolest ili neki problem, koji nam služi kao izgovor. Karmičke veze prati dramatika, prevara, seksaulne traume, finansijki gubici i tajne koje nas povređuju. Ponekad je ovo povezano sa nekretninom ili materijalnim vrednostima koje nestaju ili bivaju ukradene.

Ipak, kao što sam naglasila, sve kreće iz naše energije. Moramo da naučimo o emotivnim odnosima i održavanju veze tako što ćemo biti vrlo samokritični i videti stvari bez iluzije. Karmičke veze se nikad samo ne završavaju na ljubavnim problemima već mi uvek gubimo još nešto uz gubitak partnera.

Rani pokazatelji najave problema

Uvek pitam da se setite da li ste kada se taj neki određeni partner pojavio doživeli nešto traumatično. Da li su se oni ili neko u porodici razboleo? Da li su ostali bez posla? Nekad se sve ovo manifestuje samo kao noćne more i osećaj da gubimo tlo pod nogama, jak strah da ćemo partnera izgubiti ili osećaj da on nama vlada.

Još neki od pokazatelja mogu biti vladari kuća. Ako je 7. kuća povezana sa 8. ili 12. to može biti problematično. Onda postoji neka emotivna tema o kojoj ništa ne znamo. Ona počiva na starom konfliktu koji se razbuktava i kvari odnos. Ove se dešava i kada je vladar 7. kuće spaljen od Sunca.

U slučaju osme kuće upleten je i novac ili moramo proći kroz razvod. 12. kuća obično povezuje negaciju ljubavi ili sprečavanja da se u odnos uđe. To su traume iz prošlih života koje se i dalje nalaze duboko u podsvesti. U momentima potpune relaksacije ili odmah nakon buđenja to prodire u našu svest.

Naglešen Saturn

Naglašen Saturn u 1.,7. i 8. je takođe jedan od faktora. Saturn u 4. može pokazati da konflikt potiče iz veze s jednim od roditelja gde se ljubav poistivećuje sa tugom i bolom. Kao da uvek imamo nešto što nas sprečava da volimo. Suština ovog života je da to prevaziđemo što uvek zavisi od naše volje i nije determinisano. Osoba mora da pronađe snagu i motivaciju da se menja i da bude svesna da strah uvek vodi nekoj krizi koja služi da se otplati karmički dug i da se napravi promena.

Položaj Sunca u 6. i 12 . pokazaće potrebu da se izađe iz nesvesnog delovanja i ponašanja koje čini da se zatvaramo za zdravu ljubav i potrebu da prestanemo da se idenitifikujemo sa paćenikom ili žrtvom. Onaj ko misli da je gubitkom partnera izgubio sve zaista treba da zastane i duboko udahne. Takvim stavom pokazujemo nezahvalnost prema životu a time direktno negiramo i čitav koncept Venere, što je vrlo energetski ozbiljna stvar. Isto važe i za osobe koje kritikuju druge ljude i pronalaze im mane.

Naglašena 12. kuća

Naglašena 12. kuća kao i vladar Venere, Meseca, 5.i 7. kuće koji se nalazi u 12. govore o vezama koje se vremenom raspadaju zbog laži.  Osećaj napuštanja prevladava i kada je partner i dalje sa nama. U nekim slučajevima partner mora da ode u neku drugu državu, daleko od nas zbog čega se ponovo osećamo kao žrtva. Ako osećamo da partner rukovodima našom energijom tada smo jako duboko potisnuli svoje natalne planete i one ,,ne sijaju’’ .

Dešava se i da toliko uđemo u energiju bivšeg partnera da svi naši dobri aspekti bivaju preuzeti od njega. Mi počnjemo da ,,nosimo’’ njegove problematične delove natala. Mogla bih svašta da kažem na ovu temu, ali nije mi cilj da se uplašite nego da shvatite da su ovo jako ozbiljne stvari.

Cilj svake karmičke veze je da je prevaziđemo i iscelimo sebe. Kada integrišemo svoje natalne aspkete promena će se odraziti i spolja. Ako smo vezu završili a ta osoba se uporno pojavljuje u našem životu, spolja se nije desila promena. To znači da stari problem i dalje postoji u nama.

Završna reč i svetlo na kraju tunela

Neki od vas će se pronaći u mnogim delovima ovog tekstva. Neko neće imati ništa od gore navedenih astroloških pokazatelja iako se nalazi u karmičkoj vezi. U tom slučaju radi se o lekcijama koje su deo dužih tranzita ili onima koje se pokreću u kontaktu sa partnerom. Tada njegove planete formiraju karmičke aspekte sa našim planetama. Neki od vas imaće samo jedan faktor koji sam spomenula ali će toliko biti snažan i naglašen da će njegov kvantitativni efekat na celu natalnu kartu biti vrlo intenzivan.

Niko od vas nije rođen da bude nesrećan i da pati. Moramo biti iskreni prema sebi i shvatiti da smo u neki odnos ušli svesno ali da nam se očigledno ,smrklo pred očima’’. Izazi je jedno da ih ,,široko otvorimo’’, da se probudnimo iz sna i preuzmemo odgovornost za svoj život i svoju natalnu kartu.

Da bi pomogli sebi da se iscelimo u ovom slučaju može nam pomoći rekonentivno isceljivanje. Energetske vežbe imate na mom yt kanalu. Kundalini joga i EFT mogu pomoći da odblokirate energiju. Dokle god energetski okidač postoji stari partneri se vraćaju.

Napomena

*Da bih vam napisala ovaj tekst zaista nisam mogu da izolujem moje iskustvo u energetskom radu sa klijentima jer ga smatram ključnim za sve što sam naučila o ovoj temi. Ovaj tekst nije napisan za samodijagnozu niti donošenje zaključaka već samo u informativne svrhe. Napisan je na osnovu velikog broja analiziranih natalnih karti žena sa kojima sam radila od kojih je polovina prošla regresiju ili raskidanje karmičkih okova i/ili rekonektivno isceljivanje sa mnom.

Sa vama sam podelila svoje iskustvo u praksi da bih osvestila ovu temu o kojoj i dalje ima mnogo misterije i mraka ali i zloupotrebe tuđe nesreće i bola. O spomenutim aspektima i natalnim položajima imate detaljno u tekstovima na mom blogu.

[/fusion_text][fusion_accordion type=““ boxed_mode=““ border_size=“1″ border_color=““ background_color=““ hover_color=““ divider_line=““ title_font_size=““ icon_size=““ icon_color=““ icon_boxed_mode=““ icon_box_color=““ icon_alignment=““ toggle_hover_accent_color=““ hide_on_mobile=“small-visibility,medium-visibility,large-visibility“ class=““ id=““][fusion_toggle title=“Kako raskinuti karmičke okove“ open=“no“]

KAKO RASKINUTI KARMIČKE OKOVE

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=“Besplatna seansa Raskidanje karmičkih veza“ open=“no“]

https://www.youtube.com/watch?v=7pDkG8QycLQ

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=“Besplatna seansa karma“ open=“no“]

https://www.youtube.com/watch?v=oRhhDtFf-rc

[/fusion_toggle][/fusion_accordion][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Povezani članci

PLUTON I VLADANJE SOBOM

Kada aktivirate natalni Pluton spremni ste da život gledate očima alhemičara. U ovoj planeti krije se vaša ključna životna strategija. Sa Plutonom je sve kompleksno. A obično se tiče afera u koje smo se upetljali i koje su povezane sa nekom dubokom ranom. Pluton u aspektima vodi trnovitim putem do autentičnog ja i posvećenosti ciljevima koji prevazilaze ovu inkarnaciju, gde smo nekada zgrešili i pogrešili ali sada ispravljamo.

Pročitaj više

Smisao astroloških analiza

Jedno od pitanja sa kojim započinjem skoro svaku konsultaciju, pogotovo ako je osoba prvi put kod mene, je da pitam koja su očekivanja od analize i razgovora sa mnom. Analize dolaze u raznim oblicima i formama. Postoje natalne karte u kojima je sve jasno. Ili koje samo tako deluju. Ima i onih koje su kompleksne i dolaze u slojevima metafora i simbola. Ili odmah vode do suštine.

Pročitaj više

Natalne inkonjunkcije & neproživljen život

Šta je inkonjunkcija? To je aspekt koji ukazuje na tenziju, nekompatibilnost energija planeta koje su uključene i nelagodu u kućama u kojima se one nalaze. Obično ove kuće imaju poveću dozu stida, neprijatnosti i komplikacije. U ovom aspektu od obe planete se traži prilagođavanje, ali se to većinom izbegava. Tačnije ako vlasnik natalne karte neće da se menja.

Pročitaj više