Kompozitno Sunce u kući

Maja Lazić
jun 3, 2022

Kompozitno Sunce u kući

Uporedni može odlično da izgleda na papiru, ali u praksi ne mora biti tako. Ovo je pogotovo slučaj ako je kompozit izazovan i aktiviran tranzitima. Neki ljubavni odnosi se nikada neće desiti ako energija i Duša imaju neki drugi put! U prethodnim tekstovima na temu sinastrije sam spominjala kompozitno Sunce. Danas ću objasniti šta to predstavlja kada analiziramo odnos dveju osoba. Ovo Sunce računamo kao srednju tačku Sunca iz obe natalne karte. Npr. osoba sa natalnim Suncem na 5 Bika i druga osoba sa Suncem na 15 Bika, imaju kompozitno Sunce na 10 stepeni Bika.

Kompozit govori o samom odnosu, o tome kakva je veza i kuda ona može da vodi, ali i mogućnim konfliktima. Kompozitno Sunce će pokazati ciljeve veze, dešavanja kao i energetski kvalitet odnosa. Često Sunce može pokazivati dominantniju osobu koja ima naglašen stav u vezi i želje o njenom toku. Kompozitno Sunce ćemo kao i kod natalne karte analizirati kroz znak, kuću, aspekte i položaj vladara.

Sve ovo će nam pomoći da razumemo izazove u slučaju kvadrata i opozicija kao i da nađemo moguća rešanja. Kompozitno Sunce je glavna tema veze, ono što dve osobe mogu zajedno da stvore i što održava njihov odnos. Za više uvida kompozitno Sunce ćemo posmatrati prema natalnom Suncu obe osobe da bi videli da li je odnos podrška razvoju ličnosti ili samo još jedna stanica ka duhovnom rastu. Sledi informativno tumačenje položaja kompozitnog Sunca u kućama:

Kompozitno Sunce u prvoj kući

Odnos uključuje puno zajedničkih aktivnosti. Oba partnera su veoma usmereni na vezu i puno truda ulažu u odnos. Ipak, tokom vremena veza može postati važnija od njih samih. Iako se osobe slično ponašaju i ima zajedničke želje, često da bi ih ostvarili žrtvuju svoju individualnost.

Jedan partner može biti egocentričan i težiti da se veza održi iako to više nije najbolje za oboje. Važno im je kako ih vidi okolina pa je spoljašnji utisak koji veza ostavlja ponekad samo maska koja krije prazninu unutra odnosa. Obe osobe mogu lečiti svoje komplekse kroz ovu vezu, ali samo ako su oboje zrele ličnosti mogu održati kvalitetnu i stabilnu vezu.

Kompozitno Sunce u drugoj kući

Odnos ima praktičnu tendenciju i potrebu da se stvori materijalna sigurnost. Zajedno mogu da finansijski napreduju ili kupe nekretninu. Novac je jako bitan za ljubav. Ipak, ovaj položaj se sreće i u poslovnim odnosima gde može pogotovo biti blagotvoran. Oba partnera preispituju svoju ličnu vrednost i stavove prema materijalnom što za rezultat može imati da više cene sebe. Tokom veza imamo potrebu za luksuzom i čulnim ugađanjem, ali se iza toga krije težnja da živimo kvalitetan i ispunjavajući život.

Veza može da ispuni naše snove, ali je potrebno uvek setiti se da je ljubav mnogo više od skupih stvari i novca na računu. Međutim, sve će to biti potrebno da bi veza bila seksualno ispunjavajuća. Materijalno ne sme postati glavni prioritet zašto je ovo dvoje ljudi zajedno. Ipak, jedna osoba, što vidimo kroz odnos natalne karte i kompozitnog Sunca, može shvatiti da ima sve, ali ne i ljubav!

Kompozitno Sunce u trećoj kući

Vrlo je važno da vode ispunjavajuće razgovore na sve teme jer time jačaju svoju vezu. Potrebno je puno mentalne stimulacije što ih povezuje jer slično razmišljaju. Pošto su im stavovi o životu kompatibilni slaganje je olakšano, ali ove ne mora biti ljubavni odnos već se više sreće u prijateljstvima.

Idealno je da mogu da sarađuju na nekom projektu jer tako mogu puno zajedničkim snagama postići. Jedan partner pogovo ima potrebu da iskaže svoj stav i ponekad se sve svodi samo na priču. Zato ovo može ukazati na odnos koji ipak ostaje prijateljski.

Kompozitno Sunce u četvrtoj kući

Imaju potrebu da stvore porodicu i odgajaju decu. Odnos je vrlo intiman i dubok a emocije su snažne. Vaspitanje i porodica obe osobe dele sličnu prošlost. Postoji snažna emocionalna vezanost i potreba da budu zajedno. Intimni život je u fokusu koji je temelj za sve drugo.

Ponekad imaju osećaj da samo oni postoje, da ništa nije važno osim njihovog intimnog sveta. Zajedno u vezi mogu da iscele stara razočaranja iz detinjstva ili davne prošlosti. Karmička veza sada sa sobom nosi plodove ljubavi ako smo voljni da osetimo i delimo sve emocije i pustimo partnera do najintimnijeg dela nas čak i kada smo najranjiviji.

Kompozitno Sunce u petoj kući

Ovaj položaj ukazuje na snažnu privlačnost koju dve osobe osećaju jedna prema drugoj. Romantična veza sa naglašenim seksualnim aspektom daje nam veliku šansu da uživamo i zabavimo se. Ove dve osobe mogu puno toga proživeti zajedno i veza je ispunjena dinamičkim dešavanjima.

Vrlo je čest ovaj položaj kada je jedan partner zauzet ili veza tako počinje jer je više naglašena potreba za uživanjem i zabavom od potrebe da osećamo sigurnost stabilne veze. Takođe, ovaj položaj je čest za kraće veze ali i u prijateljstvima. Ove dve osobe žele avanturu i zabavu a ne toliko ozbiljan odnos.

Kompozitno Sunce u šestoj kući

U slučaju poslovnog odnosa ne mora biti toliko izazova. Međutim, kod emotivnih veza od početka može biti problema. Veliki je fokus na svakodnevnim obavezama, navikama, onome što je potrebno uraditi a što nema veze sa ljubavlju. Ovde je veći fokus na dužnostima i radu a ne na ljubavi i uživanju. Ove dve osobe kao i njihov odnos su na neki način slabe, umorne i osujećene.

Na njihovom odnosu mora da se radi. Nešto bitno mora da se popravi, ali deluje da uvek postoji nešto hitnije od njih dvoje. Ovi partneri su ostali dužni jedno drugom iz prošlog života. Ponekad je ovo veza koja kada se završi omogućava da oni pronađu pravu osobu za sebe. Tako da je ovaj odnos neki vid tranzicije. Jedan partner je možda bolestan ili ima praktičan problem. Ova druga strana teško da može da pomogne, jer ni sama nije zadovoljna svojim životom.

Kompozitno Sunce u sedmoj kući

Deluje da je ova veza važnija od svega drugog i da bi za njen opstanak jedna ili obe strane trebalo da svoje potrebe i želje stave po strani. Ipak, obe osobe mogu primetiti da veza zaista ispunjava njihove želje, ali da se takođe i prilagođavaju da bi izbalansirali sukobe koji mogu povremeno izranjati. Važno je da budu iskreni i da znaju šta mogu da pruže a i šta im je potrebno za sreću.

Kako će se ovo pokazati moramo pre svega videti u odnosu na natalnu kartu obe osobe. Jedan od partnera se može pitati koje je zaista njegovo pravo lice kada nije u vezi. Pogotovo ako nije potpuno svestan svojih istinskih potreba ili ako je veza započela u mladosti kad još tražimo sebe. Periodi kada se ispada iz ravnotežu su lekcija da moraju da se fokusiraju na odnos i zajedničkim snagama ulažu u njega. Ovo je čest položaj za brak.

Kompozitno Sunce u osmoj kući

U ovom odnosu su prisutni duboki i intenzivni izazovi povezani sa psihološkim problemima koji ako se ne reše vode velikim krizama. Sve ovo se može ticati novca, seksualnosti, snažnih opsesivnih emocija. Veza je prilika da iscelimo stare rane, ali neke čudna privlačnost nas veže i kao da gubimo razum. Odnos prati mračna seksualnost, naglašena ljubomora i potreba za kontrolom koja osujećuje istinsku promenu.

Oba partnera mogu manipulisati jedno drugim. Deluje da ostanak u ovoj vezi znači da moraju da rade protiv sebe. Ipak, šta će se konkretno dešavati zavisi od nivoa svesti obe osobe i kvaliteta individualne energije. Kompleksnost ovog položaja će biti potvrđena kroz ostatak kompozita, ali je ključno da se nađe način da se problemi rešavaju a ne da se stvaraju novi. Na kraju ovog odnosa ove dve osobe više nikad neće biti iste, a mogu i uništiti puno toga i sebi i svima uključenima.

Kompozitno Sunce u devetoj kući

Ovo je intelektualna veza koja teži ekspanziji i rastu obe osobe. Duhovnost je naglašena uz ličnu slobodu. Ovo uglavnom viđamo u ljubavnim odnosima, ali i kada oba partnera treba da pronađu sebe kroz novu životnu filozofiju.

Zajednička uverenja su im podrška i šansa da kreiraju život kakav žele. Odnos se može razviti na nekom putovanju, u inostranstvu ili tokom višeg obrazovanja. Jedno drugom mogu pomoći da pronađu sebe i svoj autentični put, pa je na tome mnogo veći fokus od trajnosti veze.

Kompozitno Sunce u desetoj kući

Ova veza omogućava da obe osobe puno postignu što se tiče ciljeva i poslovnog uspeha. Pogotovo zajednička poslovna saradnja može biti jako bitna. Ipak, iako jedno drugom pomažu da doću do ostvarenja želja i ciljeva ovde nema toliko naglašenog zadovoljstva i radosti koje je potrebno za emotivnu vezu.

Uvek je neki plan ili projekat bitniji od ljubavi koja se vremenom hladi. Svakako će puno zajedno postići i njihov odnos može imati opipljive plodove koji im podižu društveni status. Ponekad se ovo sreće u odnosima gde nas partner potseća na jednog roditelja i nerešeni konflikt koji imamo sa njime.

Kompozitno Sunce u jedanaestoj kući

Ovaj položaj je čest za prijateljstva i emotivne veze. Ove dve osobe mogu imati slične ideale i želje. Uvek postoji nešto sledeće što zajedno planiraju da urade što vezi daje dinamiku. Puno mogu da ostvare zajedničkim snagama pa ljubav raste u svakom smislu. Odnos karakteriše druženje, putovanja, zabava i ostvarenje želja. Ovo je vrlo srećan položaj.

Kompozitno Sunce u dvanaestoj kući

Ove dve osobe su karmički povezane preko nekog prošlog života. Puno toga je između njih na nesvesnom nivou funkcionisanja. Veza jako teško dobija neku konkretnu formu i kao da ne može da napreduje. Osnova njihovog odnosa nije zdrava jer žele nešto drugačije, ali se zaluđuju da je to moguće u ovom odnosu.

Nisu potpuno svesni šta je zaista problem ili ne žele da ga vide pa beže od njega. Postoji energetska blokada pa oni ne mogu da budu zajedno. Ponekad se ovo odigra tako da je veza na daljinu, partner biva hospitalizovan ili odlazi poslovno. Deluje da su to samo praktične prepreke, ali nisu. Deluje da će to sve proći, ali pošto obe osobe negiraju ili potiskuju važne delove ličnosti ne vide da duboki problem postoji.

Ovo je svakako prilika da osvestimo sebe što traži prihvatanje odgovornosti. Krivica i različita materijalna opterećenja mogu biti prisutna. Ponekad je ovo odnos koji se nikad ni nije desio, ali smo na razmišljanja i maštanja potrošili puno vremena. Veza je svakako teško održiva a moguće je napuštanje, gubitak ili razočaranje. U pojedinim slučajevima ovo je faktor koji ukazuje na tajne veze i prevare.

Povezani članci

PLUTON I VLADANJE SOBOM

Kada aktivirate natalni Pluton spremni ste da život gledate očima alhemičara. U ovoj planeti krije se vaša ključna životna strategija. Sa Plutonom je sve kompleksno. A obično se tiče afera u koje smo se upetljali i koje su povezane sa nekom dubokom ranom. Pluton u aspektima vodi trnovitim putem do autentičnog ja i posvećenosti ciljevima koji prevazilaze ovu inkarnaciju, gde smo nekada zgrešili i pogrešili ali sada ispravljamo.

Pročitaj više

Smisao astroloških analiza

Jedno od pitanja sa kojim započinjem skoro svaku konsultaciju, pogotovo ako je osoba prvi put kod mene, je da pitam koja su očekivanja od analize i razgovora sa mnom. Analize dolaze u raznim oblicima i formama. Postoje natalne karte u kojima je sve jasno. Ili koje samo tako deluju. Ima i onih koje su kompleksne i dolaze u slojevima metafora i simbola. Ili odmah vode do suštine.

Pročitaj više

Nesvesni Pluton i blokirana energija natalne karte

U natalnoj karti Pluton u znaku, kući, njegov vladar i aspekti pletu priču karme. Pluton je tačka gde nesvesno težimo da imamo moć zarad emocionalne sigurnosti. Problemi nastaju kada osoba ne zna kako da sigurnost ostvari bez da se nesvesno ponaša. Ako Pluton ima puno aspekata, ako je retrogradan i ima odnos sa Južnim čvorom daće ideju o lekcijama Duše.

Pročitaj više