Venera u kući partnera

Maja Lazić
maj 25, 2022

Venera u kući partnera

Venera u kući partnera je tema ovog teksta.

Uvek se setim reči Frensisa Bekona da čim počnemo da verujemo sebi znamo kako da živimo. Ovo je i više nego tačno kada pričamo o ljubavi i emotivnim odnosima. Venera je bitna za emotivine veze, samopouzdanje, družanje, kvalitet života, novac, poklone, senzualnost i uživanje. Venera u sinatriji pokazuje ljubavno slaganje, ali za partnerski odnos uvek moraju da postoje i drugi pokazatelji.

Moramo da pogledamo položaj natalne Venere prvo. Izazovni individualni aspekti govore o problemu koji se može manifestovati i u vezi. Položaj natalne Venere partnera u vašoj kući pokazuje šta želite od ljubavne veze. Za emotivni odnos moramo posmatrati i ostale faktore. Venera u kući partnera će pokazati kako on reaguje na nas i koja životna oblast donosi veće uživanje zahvaljujući energiji partnera.

Ovde ću obraditi pozitivni i negativni polaritet manifestacije u sinastriji. Koji će se polaritet kod vas manifestovati zavisi od toga koliko razumete sebe i svoju natalnu kartu. U nekim slučajevima se kuća i znak planete ne slažu najbolje. Svakako ćemo posmatrati gde su vladari Venere, natalne kuće i u kakvom su odnosu sa petom i sedmom kućom partnera. Kuća pokazuje oblast gde ljubav raste, ali kao i svaka ljubav ona se mora negovati.

Važno je da razumemo da idealan partner i savršeno slaganje ne postoje. Moj iskreni savet je da uvek razloge zašto nešto ne ide u vezi tražite u svojoj natalnoj karti, a ne u karti partnera. Jedino u svojoj natalnoj karti možete problem da rešite i iscelite. Idemo sada na sinastriju gde možete pročitate šta može da znači vaša Venera u kući partnera i obrnuto!

Venera u prvoj kući partnera

Venera snažno utiče na naš život i ličnost. Imamo utisak da se zbog ljubavi partnera osećamo lepše u svojoj koži a i privlačnije izgledamo. Ove dve osobe se privlače intenzivno i na fizičkom i karakternom nivou. Venera pokazuje idealan izgled partnera/partnerke. To je ono što vidimo u voljenoj osobi.

Venera vidi sebe u partneru i oseća da može sa njim da bude to što zaista jeste. Međutim, ponekad se pojavljuje konflikt ako Venera ima izazovne aspekte ili ako u sedmoj kući postoji neka planeta koja je aspektovana. Tada možemo da imamo potrebu da budemo baš ono što Venera voli i vrednuje. Zato ovo može biti površan odnos jer se naša prava ličnost prilagođava da bi bila voljena.

Venera želi da nas pokaže i da se pohvali nama. Inspirisani smo njome i želimo da gradimo odnos pun ljubavi. Ove dve osobe mogu uživati zajedno. Važno je da ima i drugih pokazatelja koji bi doprineli razvoju dubljeg odnosa. Moramo da obratimo pažnju da li se Venera nalazi i blizu podznaka što će dati dodatni nivo tumačenja i vrlo je bitan kod partnerskih veza.

Venera u drugoj kući partnera

Ovo je vrlo kvalitetan oodnos jer osobe vežu slične životne vrednosti. Imaju skoro isti pogled na novac i materijalno. Venera je privučena fizičkim izgledom partnera i onim što on poseduje. Partner utiče na povećanje njenog samopoštovanja. Venera donosi poklone partneru sve u želji da dobije i zadrži njegovu ljubav. Postojanost i stabilnost veze je jako važna.

Partner se oseća voljeno. Stalno dobija opipljive pokazatelje ljubavi i pažnje, ali to i očekuje. Ipak, posesivnost i potreba da se emocije osiguraju kroz poklone nije pokazatelj iskrenosti i dubine emocija. Venera na kraju veze oseća da je toliko puno uložila, a da je isto puno izgubila. I to ne samo ljubav već novac i samopoštovanje.

Venera u trećoj kući partnera

Položaj pokazuje da ove dve osobe uživaju da komuniciraju jedna sa drugom. Mogu da se divno provode na putovanjima ili da dele razna interesovanja. Uvek imaju o čemu da pričaju bilo to muzika, film ili dešavanja u gradu.
Venera potstiče u partneru potrebu da se izrazi kroz pesmu, priču ili da govori nežne reči. Ove osobe se mogu lako zaljubiti jedna u drugu. Međutim, često je ovo položaj za prijateljstvo, a ne za emotivnu vezu. Odnos može dugo da traje i u sebi uvek sadrži raznolikost jer se razgovara na razne teme. Izazovno je kako da veza postane intimna i da se razvije duboka ljubav.

Venera u četvrtoj kući partnera

Pokazuje da Venera u nama budi veliku ljubav i potrebu da sa njom delimo svoj intimni svet. Ako smo od malena emocionalno ispunjeni ovo može biti fenomenalan odnos. Može i isceliti neke stare rane ako su osobe emotivno zrele. Venera donosi zaštitu i uživanje kada smo zajedno. Sa ovom osobom nam je prijatno kad smo sami kod kuće jer se osećamo zaštićeno. Venera je nalik nežnoj ljubavi iz detinjstva ili emocijama dragog člana porodice.

Deluje kao da je oduvek poznajemo. Osećamo se ušuškano. Partner nas razume i voli što ovaj položaj čini vrlo prijatnim za zajednički život. Međutim, moraju se pogledati aspekti Venere i četvrta kuća da bi se videlo kako će se veza razvijati. Dokle god ima ljubavi biće i mira. Ako ljubavi nema ili ako je mi ne dobijamo od voljene osobe onda može da nastane veliko emocionalno nezadovoljstvo.

Venera u petoj kući partnera

Položaj ukazuje na veliko uživanje, zabavu, ljubav, kreativnost i sreću. Odnos karakteriše polet i naglašena seksualnost. Ove dve osobe se zabavljaju tako da se u njima budi svest o emotivnim željama i potrebama unutrašnjeg deteta. Venera aktivira potrebu da se igramo i budemo radosni kao kada smo bili mali. Ovo je naglašen položaj za trudnoću. Često pokazuje prvu ljubav ili ljubav kada smo posebno bili srećni.

Pozitivna strana je da Venere doprinosi širenju i otvaranju srčane čakre obe osobe. Izazov može biti jaka potreba za stalnim nepotrebnim rizicima i uzbuđenjem. Uživaće na koncertima i u pozorištu ili sportu. Ovo je jedan od najčešćih položaja za lepu emotivnu vezu. Partnera ćete svakako pamtiti i kada se veza završi i sećati se kako ni sa kim nije bilo tako izbudljivo i zanimljivo kao sa njim.

Venera u šestoj kući partnera

Odnos je poslovan ili je do upoznavanja došlo u radnim okolnostima. Venera nam pomaže da poboljšamo kvalitet života, ali nas opterećuje jer nam i nameće ,,ideal’’ koji nama nije toliko privlačan. Osobe mogu puno toga kreativno da obave zajedno. Venera učini da posao nije težak već pravo uživanje. Venera nam pomaže dajući savete o ishrani i vežbanju ili zdravlju. Želi da nam se nađe kada zatreba. Ovo nije preterano strastven položaj već više korisno-dobronameran.

Venera u sedmoj kući partnera

Ovo je položaj koi je čest za duge veze ili brak kao i bilo koji vid profesionalne i ugovorne saradnje. Ipak, mnogo je naglašeniji kod romatičnih veza. Odnos deluje kao idealan. To je osećaj koji Venera u nama budi. Veza je javna i jako je bitno mišljenje drugih o odnosu. Postoji neslaganje i disbalans koji se dešava ako je partner naša nadopuna, a sebe ne volimo dovoljno bez njega. Partner nam je potreban da bi cenili sebe što stvara toksičnost i stres.

Mogu da uživaju zajedno, ali postoji jako puno očekivanja od voljene osobe. Iako Venera može biti idealan partner i neko ko menja naš odnos prema društvenom životu, kada su same i kod kuće ove osobe ne moraju se tako dobro slagati. Jedan intimni deo njih nikada suštinski nije spojen. Venera želi da istraži sebe kroz vezu i ljubav koju dobija od partnera. Ako obe osobe nisu uravnotežene u sebi, postoji problem da stvore ravnotežu u vezi.

Venera u osmoj kući partnera

Ovo je vrlo intenzivna kombinacija sa naglašenom strašću. Venera u nama budi posesivnu potrebu da budemo u odnosu iako on može po nas biti vrlo toksičan i stvoriti nam različite poteškoće i izazove. U nekim slučajevima partner je zauzet ili veza ima tajan karakter. Venera je ušla u naš život i njena ljubav treba da nas transformiše. Ne mora biti prijatno ako nešto nezdravo postoji u nama i našoj prošlosti.

To je taj karmički deo gde je odnos pun tajni koje će se pre ili kasnije saznati. Venera oseća da može sa ovim partnerom da ispolji svoju mračnu erotičnost. Oseća se moćno, ali želi da kontroliše partnera. Ili oseća da se to njoj dešava. Zato joj deluje da mora da prekine vezu jer je to sve previše za nju. Ne želi da stavi sve karte na sto. Postoji snažna vezanost i misterioznost koja služi da iscelimo sebe. Karmička veza sa dugovima i komplikacijama.

Venera u devetoj kući partnera

Položaj može da ukazuje na drugi brak ako je osoba razvedena. Venera nam pomaže da pronađemo optimizan za ljubav prema životu. Deluje da od kada je Venera ušla u naš život sve ima smisla. Žele da putuju, uče, rastu zajedno i napreduju. Položaj posebno govori o slaganju na nivou životne filozofije i duhovnih težnji. Partner je kao srećna zvezda koja sija za nas.

Potrebno je puno slobode jer jedino tako ljubav može da traje. Uz partnera ćemo puno toga naučiti o sebi. Venera oseće da je partner podržava i da joj daje prostor da istražuje ono što voli. Mogu imati slične vrednosti. Ponekad je ljubav baš nastala zbog egzotičnih razlika koje su nam privlačne. Partner može biti iz inostranstva ili se upoznaje na nekom dalekom putovanju i tokom studija/na nekom predavanju.

Venera u desetoj kući partnera

Ovo je položaj gde nam Venera može doneti uspeh na poslu ili napredak u karijeri. Reputacija i ostvarenje poslovnih ciljeva su jako bitni. Venera nam donosi poslovu sreću. Izazovi mogu nastati u porodici koja je zanemarena. Sve je previše javno i usmereno na ciljeve. Nema intimnosti i bliskosti, pa ovo nije veza o kojoj ste sanjali. Osobe mogu zajedno puno da ostvare ako svoju vezu i odnos sa javnošću budu koristile za cilj koji će podići kvalitet života svima uključenima. Oni su moćan par, ali jedino ako postoji uvažavanje i uzajamno poštovanje. Ovo je odnos gde partnera vidimo kao dragocenu osobu, ali je neophodno da to bude obostrano uverenje.

Venera u jedanaestoj kući partnera

Ovo je položaj čest kod prijateljstava, udruživanja i u odnosima koji se zasnivaju na sličnim težnjama i aspiracijama. Venera budi u nama potebu da ostvarimo svoje želje. Može nam pomoći da se povežemo sa onima koji bi nam bili od koristi. Pojedine astrološke knjige navode da je ovo najbolji položaj. Iskustvo mi je pokazalo da su ovo ljubavi gde partner predstavlja ostvarenje naših snova. Ne mora značiti i da je sam odnos lak jer drugi faktori moraju da se analiziraju. Partner nam može doneti uspeh, novac, napredak. Ono što je posebno bitno ove dve osobe su najbolji prijatelji. Istinski dele slične ideale i ciljeve pa je onda i lako da tu ljubav održe. Partner u naš život unosi blagostanje.

Venera u dvanaestoj kući partnera

Ovo je karmički odnos koji se odvija na nesvesnom nivou. Postoji neka skrivena priča ili tajna. Ljubav se živi kroz snove, fantazije ili maštanja. Ponekad ti snovi skoro da su kao stvarni ako je osoba naglašene duhovnosti. Mnogo se toga u ovom odnosu neće moći racionalno objasniti. Veza je nefizička i nematerijala. I dalje postoji na neopipljivom nivou i kada pravog kontakta nema.

Partner budi u nama potrebu da iskusimo bezgraničnu ljubav. Osećamo se podržano, a to do sada nismo osetili u nekom odnosu. Imamo priliku za isceljenje na dubokom nivou nesvesnog. Partner nam pomaže kroz savete i energiju koju nam pruža. Razume naše potrebe kao da nas poznaje ceo život. Partner takođe budi sve ono što onemogućava da živimo ljubav i volimo.

Iako možemo smatrati da je partner idealan to je iluzija. U odnosu je jedna osoba podčinjena zbog veze iz prošlog života. Partner će nas potstaći da ono što nam ne treba izađe na površinu. Može nam pomoći da po prvi put vidimo svoje stare veze i osetimo ljubav prema sebi. Misterioznost i neuhvatljivost čine ovaj odnos neobičnim i retkim. Nešto je među njima magično.

Iako će do ljubavi teško doći na fizičkom nivou idealizacija može da traje ceo život. Iracionalno ponašanje je potstaknuto partnerom. Deluje kao da zaranjamo u okean ljubavi za koji nismo ni znali da postoji. Tajna veza magijskog karaktera na kraju ima ukus razočaranja, prevare, izdaje i gubitka vremena.

Povezani članci

PLUTON I VLADANJE SOBOM

Kada aktivirate natalni Pluton spremni ste da život gledate očima alhemičara. U ovoj planeti krije se vaša ključna životna strategija. Sa Plutonom je sve kompleksno. A obično se tiče afera u koje smo se upetljali i koje su povezane sa nekom dubokom ranom. Pluton u aspektima vodi trnovitim putem do autentičnog ja i posvećenosti ciljevima koji prevazilaze ovu inkarnaciju, gde smo nekada zgrešili i pogrešili ali sada ispravljamo.

Pročitaj više

Smisao astroloških analiza

Jedno od pitanja sa kojim započinjem skoro svaku konsultaciju, pogotovo ako je osoba prvi put kod mene, je da pitam koja su očekivanja od analize i razgovora sa mnom. Analize dolaze u raznim oblicima i formama. Postoje natalne karte u kojima je sve jasno. Ili koje samo tako deluju. Ima i onih koje su kompleksne i dolaze u slojevima metafora i simbola. Ili odmah vode do suštine.

Pročitaj više

Nesvesni Pluton i blokirana energija natalne karte

U natalnoj karti Pluton u znaku, kući, njegov vladar i aspekti pletu priču karme. Pluton je tačka gde nesvesno težimo da imamo moć zarad emocionalne sigurnosti. Problemi nastaju kada osoba ne zna kako da sigurnost ostvari bez da se nesvesno ponaša. Ako Pluton ima puno aspekata, ako je retrogradan i ima odnos sa Južnim čvorom daće ideju o lekcijama Duše.

Pročitaj više