Pluton u kući

Maja Lazić
oktobar 9, 2021

Pluton u kući

Tema teksta je Pluton u natalnoj karti.

Apsolutne promene kada više ništa nije isto najavljene su energijom ove planete, ali one dolaze sporo i nevidljivo. Promene se dešavaju prvo u nama jer je cilj ovog položaja psihološka transformacija. Kada se opiremo promeni dolaze spoljni događaji i ljudi koji nas ,,uznemiravaju’’ i ,,nerviraju’’ da bi do promene došlo, da bi se ona inicirala. Pluton analiziramo kroz znak, aspekte kao i položaj dispozitora. U ovom tekstu ću obraditi samo neke od tema koje se mogu ticati položaja Plutona u 12 kuća.

Aspekti planete će pokazati kako ćemo se suočavati i nositi sa Plutonom u nekoj kući i šta može biti povezano sa ovom dubokom transformacijom. U nijednoj kući Pluton nije loš, već potreban. Promena je u životu neizbežna i zdrava. Stagnacija nije. To je vrsta transformacije koju morate napraviti i koja obično nije laka. Ali njeno izbegavanje i odlaganje će doneti problematičan vid ispoljavanja Plutona. Ono što ne raste ili se ne koristi uvek truli i propada. Gde u vašem životu postoji toksična energija i šta vi možete preduzeti da je otpustite? I sestite se, uvek se menja i oprašta onaj koji je pametniji, mudriji i moćniji!

PLUTON U KUĆAMA

Pluton u prvoj kući

Ovaj položaj govori o osobi koja je intenzivnog pogleda i svojom energijom i pojavom snažno utiče na druge. Ili je vole ili mrze i obično ih očarava svojim magnetizmom. Nešto iz nje zrači, ali je zastrašujuće. Plaši nas moć drugih i zato izbegavamo kontakte gde ne možemo da imamo kontrolu. Ipak, i dalje nas nešto vuče ovakvim odnosima da bi promenili odnos prema sebi. Velike fizičke promene spolja i unutra prate nas kroz život, a one se uvek poklapaju sa nekim gubitkom, napretkom ili jednostavno menjanjem uslova života.

Kao da se nova ličnost rađa i nešto u nama traži promenu. Imamo potebu za kontrolom drugih, jer ne kontrolišemo najbolje sebe. Deluje da stalno imamo sukobe sa drugima zbog svoje ličnosti i insistiranja na nečemu što nas opseda i čemu ne nalazimo uzrok i objašnjenje. Snažan karakter razume druge ličnosti i njihove motive. To je jako važno jer se tako oseća sigurnim. Ipak, svoje motive nikome ne otkriva i želi da bude enigma za druge. Svoje karte ne stavlja na sto a čak i kada ništa ne krije deluje da nešto nije kako treba i da treba biti oprezan.

Preporod ličnosti

Nova ličnost se rađa posle neke velike krize, ali ne dokle god se plašimo da pustimo staru ličnost da ode. Osećaj moći je sve i osoba može učiniti sve, ali i kročiti u situacije koje su opasne i u kojima će u nekom trenutku doživeti gubitnik. Osećamo se moćno i imamo potrebu da podignemo sebi ego, ali treba da osvestimo u šta ćemo svoju energiju da usmerimo. Posvetiti se nečemu gde ćemo kanalisati svoju snagu u buđenje lične moći koja dolazi iz našeg bića je vrlo važno. Sukobi u braku su vrlo česti u ovom slučaju.

Pluton u drugoj kući

Ovaj položaj se tiče odnosa prema novcu i načina zarade ali to je samo ono što je na vidljivom nivou. Šta nas motiviše da zarađujemo više i šta nam novac znači sakriveno je u dubini ličnosti. Na tom putu ka odgovoru moramo iskusiti velike gubitke i velike dobitke, jer je smisao transformacija lične vrednosti. Osoba može biti siromašna, a zatim zaraditi veliku količinu novca koji gubi ako nije podigla osećaj lične vrednosti. Koliko ceni i vrednuje sebe kao i na koji način koristi svoje talente, tako da zaradi, takođe je tema. Na osobi je da osvesti kako koristi svoju energiju i da ona živi od te energije. Sve što ima ili nema je ta energija, a nema ništa ako ju je blokirala.

Ljubav se kupuje a kupuje se i samopouzdanje kada još uvek učimo tokom života da se sve rađa iz nas i naše energije. Šta nam pruža sigurnost kao i kako se nosimo sa finansijskim gubicima takođe je tema ovog položaja. Gubici su uvek povezani sa ličnom vrednošću i da li osećamo da nešto zaslužujemo ili ne. Da li smatramo da smo vredni i zbog čega u dubini sebe osećamo da nismo? Energija novca teče u nama samo je pitanje koliko dozvoljavamo da se ona materijalizuje spolja. Ipak treba shvatiti da se novcem ne garantuje sreća niti se može dobiti stabilnost. Na osobi je da otkrije energetski pogon u sebi kroz talenat, kao i na šta uzaludno troši energiju. Važno je i da spozna koje to navike ima, a koje su prividni pokušaj držanja kontrole. Sve je to samo zamena za nešto što nemamo, a što nas je davno povredilo i zbog čega smo se osetili bezvrednim.

Pluton u trećoj kući

Ovaj položaj govori o dubokim promenama u komunikaciji, odnosu sa okolinom i osećaju kontrole koji se vidi kroz reči koje koristimo. Društvo i okolina nas kontroliše ili se mi tako osećamo. Manipulacija je prisutna kao i opsesivne misli jer nam nešto prosto ne da mira. Šta nam to duboko u nama, u našoj svesti, izaziva toliki stres? Radi se o odluci ili uverenju koje moramo da promenimo iz srži. Sve što kažemo doživljava se sa velikim intenzitetom, a to narušava mnoga prijateljstva. Nismo svesni koliko težinu naše reči imaju na druge. Odnos sa rodbinom i okolinom mora proći kroz transformaciju i biti oslobođen mržnje.

Nismo baš spremni da menjamo stavove niti da prihvatimo uvide koje dolaze iz dubine, jer nas sve to jako plaši. Mislimo da smo moćni ako smo verbalno grubi, ako vičemo, zastrašujemo ili ucenjujemo. Ali tako pravimo još veći belaj. Površnost se prezire i za sve se traži neki dublji razlog, uzrok ili motiv. Mozak nam stalno radi pa je važno da znamo kako da se isključimo da ne bi došlo do ,,pregorevanja’’. Posmatramo situacije crno na belo, ali nadasve depresivno i pesimistički. Velike svađe i ulaganje truda da se nešto nauči do kraja menjaju čitav pogled na svet. Osoba oseća strah u mislima, ali ne ume uvek da ga verbalizuje.

Umiriti um

Nervozni smo i velike brige nas muče, opsedaju nas i noću i danju. Nije nam prijatno da se otvorimo drugima i da nas analiziraju, ali to mi njima rado radimo. To je način da se osetimo sigurno, ali kao da želimo da znamo šta drugi misle da nas ne bi povredili. Treba da se potrudimo da bolje komuniciramo, da čujemo i drugu stranu. Misli su repetativne i opsesivnog karaktera, pa je meditacija jako korisna. Mindfullness takođe kao i Kundalini krije. Izbegavati kletve, mržnju i uvredljiv govor, a posvetiti se ozbiljnom izučavanju teme koja će zaokupiti um i od čega će se nešto novo ,,izroditi’’. Osoba počinje da se interesuje za određenje oblasti i knjige, a zatim to odbaciju kada spozna suštinu. Znanje daje moći, ali samo ako smo ,,kopali duboko’’. Iša krija meditacija može mnogo pomoći ako postoji zdravstveni problem  koji potiče iz nervne prenapregnutosti.

Pluton u četvrtoj kući

Ovaj položaj govori o promenama u porodici i u kući. Te promene su toliko duboke da na prvi pogled izazivaju veliki strah. Sa roditeljima postoji sukob i neslaganje sa jednim članom porodice. Osećaj kontrole u porodici potiče zbog situacije u kojoj smo pogrešno koristili svoju moć. Traume u kući i gubitak doma u slučaju aflikcija. Rane iz prošlosti se bude da bih ih konačno iscelili, ali to traži drugačiji odnos prema domu i roditeljima. Postoji neki strah koji uključuje roditelje, a ponašamo se kao da ih mrzimo iako je stvar obrnuta. Deluje da ne možemo da podnesemo atmosferu u kući. Osećamo da smo tokom detinjstva jako bili kontrolisni.

Rušenje kuće ili njeno uništenje i gubitak intimne veze sa članovima porodice. Preseljenje i promene u kući ili prepreke koje se moraju prevazići da bi došlo do transformacije. Razvod roditelja i jedan u porodici narušava život svi drugih. Ovaj položaj se može povezati sa razaranjem veza i karmičkim nasleđem koje dolazi iz doma i od predaka. Osoba promenom sebe menja sudbinu svih drugih, samo je pitanje da li je dovoljno jaka da bi se podigla na najvišu vibraciju, a ne da reaguje sa najniže koja će joj doneti samo još više bola.

Pluton u petoj kući

Ovaj položaj govori o ogromnoj kreativnosti, deci, trudnoći ali i egu i ljubavi. Život se menja kroz emotivne veze i partnere. Zaljubljujemo se zbog strasti i erotskog intenziteta, ali zatim hlađenje doživljavamo kao smrt ljubavi iako tek tada ljubav počinje. Postoji strah da ćemo biti ostavljeni ili da će veza pući, pa činimo sve da ,,ovladamo’’ partnerom kroz seksualnost i moć. Nismo svesni kako naša psiha utiče na osećaj sreće u ljubavi. Tajne veze ili raskidi, ali i pomirenja taman kada smo mislili da je kraj, pa je ovo tipičan pokazatelj karmičkih veza. Neki psihički problem može da ometa da veza napreduje i raste jer se mi u suštini plašimo istinske ljubavi. Znamo da će nas ona promeniti.

Moguće je da eterično telo i dalje pamti neke stare raskide i veze koje vuku konce iz prošlih života. Tajne doprinose nedostatku poverenja. Sumnje polako ali sigurno nagrizaju vezu. Želimo sve ili ništa u ljubavi, ali se često i kockamo sa emocijama. Želimo da se osećamo voljeno jer nam to daje osećaj moći. Opsesivna želja za detetom. Hobi kroz koji se kanališe emocija i koji nam pomaže da se promenimo je ovde od velike važnosti. Učimo da volimo ali možemo biti i dugo sami jer se plašimo da budemo intimni i bliski sa nekim. Partner može imati nešto što krije od nas, ali ako je tako on ni nije pravi izbor za nas. Prevare kao i klađenja su negativan način ispoljavanja, a bolje je baviti se sportom ili rizikovati kroz umetnost i kreativnost.

Pluton u šestoj kući

Ovaj položaj najčešće govori o dubokim i na prvi pogled nevidljivim promenama na poslu i po pitanju zdravlja. Preterivanje i krajnost ozbiljno ugrožavaju zdravlje. Simptomi su uvek pokazatelj prikrivenih i tajanstvenih promena na poslu koje nam teško padaju. Ipak, znamo da moramo da se i mi menjamo. Imamo jako želju da nam radno mesto da osećaj moći, ali još uvek svoju energiju ,,razbacujemo’’ u oblasti koje nas ne vode ka cilju. Gubitak posla, ali i problemi sa kolegama.

Navike su nezdrave, a potrebno je da osoba nađe način da kanališe stres kroz vigoroznu fizičku aktivnost. Opsesivno je privlači određena hrana ili porok. Svakodnevni život je pun intenzivih dešavanja i teško uspevamo da održimo kontrolu. Loše navike moraju da se promene. Toksini i toksično okruženje stvaraju bolest koji su vid inicijacije u promenu. Konflikti na poslu se teško zaborave i moguća je osvetoljubivost. Važno je da spoznamo kako da nađemo rešenje, a ne kako da teramo inat ili se svetimo.

Pluton u sedmoj kući

Ovaj položaj govori o karmičkim brakovima i partnerima koji nas manipulišu ili kontrolišu. Postoji problem u braku, ali to što mi mislimo da je problem samo je vrh ledenog brega. Problem je mnogo veći i nije u toj osobi, nego u nama. Ta osoba je tu da bi kroz odnos sa njom izvukli ovo na površinu. Veze se prelaze u svoju suprotnost, a kriza služi da bi shvatili šta zaista želimo. To je moguće i sa ugovorima, koji su zapetljani pa završimo na sudu. Projektujemo na druge svoje osobine kojih smo nesvesni. Tako dajemo moć negativnoj strani i doprinosimo strahu.

Gubitak kontrolne zbog partnera i nečeg što on radi. Manipulacija i opsesivnost u odnosu koji ima toksični karakter i kroz koji stvaramo novu karmu. Destruktivni karakter ,ali i regeneracija dela ličnosti kada pomirimo delove sebe. Odnos sa drugima mora da se promeni, jer mi moramo da rastemo, ali ne prihvatamo odgovornost. Smatramo da nas je neko izneverio, ali ako smo iskreni znamo da je bilo stvari koje smo radili, a koje nisu zaista bile potpuno korektne prema drugima. Deluje tako teško održati ravnotežu u braki i kriza za krizom se smenjuju. Mnoge služe da odnos pređe na sledeći nivo bliskosti, ali u nekom trenutku mi više nemamo snage i odnos puca.

Prepreke u vezi

Ljubomorni smo i kao da moramo da prođemo kroz izdaju ili prevaru. Komplikovane veze u kojima postoji bura emocija i strasti, ali i nešto što nas plaši. Kad se brak prekine postoji tajna veza koja nas spaja sa jednom osobom jer energija prožima sve. Bivši partner postaje naš najveći neprijatelj, jer ne možemo da mu oprostimo. A ustvari ne opraštamo sebi što smo toliko pogrešili u proceni i pogazili svoja uverenja. Znali smo da on nije za nas i zašto nam je sve to trebalo, ne da nam mira, a odgovora nema. Kako odbaciti i negirati ono što je deo nas? Partner svojim ponašanjem pokazuje naše nesvesno. Baš smo ga i privukli da bi uveli ravnotežu u sebi. Gubici ugovora zbog laži koja uništava ono što smo mislili da je naše, ali nije bilo iskreno mogući su u aflikcijama.

Pluton u osmoj kući

Ovaj položaj govori o potrebi da otkijemo srž motivacije svog ponašanja i snagu ličnosti. Ipak, neki delovi koji počivaju u našoj psihi nas stravično plaše. Tama i mrak kuljaju iz nas, što se oseća u auri koja je teška, siva i mrka. Postoji strah za brak i novac. Postoji kontrola svega što je tuđe, ali je ipak i naše. Nemogućnost da budemo istinski intimni zbog strahova. Uvek u nekom grmu čuči neka babaroga koja nas uplaši. Moramo da se suočimo sa strahovima, da prestanemo da podrivamo sebe i da ne vidimo u drugima samo tamu. Čemu tolika sumnja u druge i u životu? Mogući su problemi oko nasledstva ili novca koji dolazi putem kredita ili prodaje nekretnine.

Zanimaju nas okultne teme koje nam pomažu da iscelimo sebe, ali samo kada dobro vladamo svojom energijom i kada je nivo osvetoljubivosti, ljubomore i mržnje sveden na nulu. Korisno je da prođemo kroz terapiju, ali se možemo jako opirati tome da nas analiziraju i da nekoga pustimo tako blizu. Interesovanja se tiču smrti, života, seksualnosti, rađanja i umiranja. Razvod i smrt partnera na traumatičan način u aflikcijama. Važno nam je da spoznamo spisao života, ali to traži otvaranje ka svetlu i raskidanje sa porocima. Psihoterapija i astrologija nam privlače pažnju. ali možemo misliti da ćemo kroz njih smanjiti šanse da budemo ponovo povređeni. Zlostavljanje, strahovi i brige oko novca i pogrešno usmerena volja. Osnaženje i regeneracija ličnosti i okrivanje naših psihičkih rezervi su cilj ovog položaja i mogu dati osobu koja nakon velikog bola biva inicirana da pomaže drugima.

Pluton u devetoj kući

Ovaj položaj može da govori o opsesivnoj ideologiji. Može se ticati i problema na faksu ili tokom putovanja. Negde u inostranstvu naša ličnost se potpuno menja. Učenje o različitim kulturama doprinosi da postanemo nova osoba, jer se naša uverenja drastično menjaju. Duhovnost nas magnetično privlači. Osećamo neviđen otpor prema svemu što ne umemo i ne možemo kontrolisati. Česte su svađe sa onima koji misle drugačije. Opsesivnost oko neke teme, a nepoznavanje materije do kraja. Profesori su veliki i ubedljivi motivatori, ponekad i gurui. Zemlje u inostranstvu nas menjaju kada dođemo u kontakt sa nekim drugim egzotičnim kulturama.

Tako doživljavamo transformaciju i shvatamo okolnosti koje oblikuju naš život, ali i slobodu koju imamo ili baš nasuprot koju sami sebi ukidamo zbog svojih uverenja. Moć je ovde uvek u promeni onoga u šta smo verovali. Pa kada osoba veruje da je luzer, da je svet loš i da su ljudi pokvareni ili ulazi u konflikte sa drugima mora da nauči da bude širokih shvatanja a ne rigidna. Kultovi i dogme predstavljaju zatvorenu energiju koja će kad tad jako da nas rani. Smisao je ovde da učimo, a ne da kontrolišemo mističnim znanjima. Manipulacija uma obično se tiče i pravnih problema i gubitka te tako velike i željene slobode.

Pluton u desetoj kući

Ovaj položaj može da govori o promenama u karijeri kao i svađama sa šefom jer su karakteri nepomirljivi. Moćna reputacija i vrlo istaknuta uloga koja pokazuje snagu. Osoba napreduje i biva postavljena na visoki položaj vidljiv javnosti, ali ne može tamo ostati zauvek. Naravno, bolja varijanta je da nakon razočaranja ostvarimo uspeh, nego da nakon uspeha doživimo gubitak. Napredak u poslu i manipulacija koja pritom donosi eventualni pad sa položaja služe u oba slučaja da shvatimo da radno mesto koje imamo ne služi samo nama već drugima.

Poslovi gde se mi menjamo su čest izbor, pa tako ono što smo voleli da radimo može da nam se smuči. Psihološka manipulacija i reputacija koja je ,,mračna’’ i u sebi sadrži nešto na ,,kvarno’’, kada je osobu umesto rad i znanje na poziciju koju ima dovelo muvanje ,,preko veze’’. Kontakti sa moćnim ljudima, ambicioznost i razočaranja jer shvatamo da postoje oblasti u životu u kojima smo nemoćni i u kojima nemamo ama baš nikakvu kontrolu. Pronalazak posla koji nas ispunjava ima visoku cenu. Zašto se nečim bavimo isprepleteno je mnogobrojim uticajima psihe i potrebe za budemo moćni, sposobni i bogati.

Poslovni izazovi

Učimo kako da se borimo za sebe i da svoju moć usmerimo da pomognemo i drugima, jer nam je zato i dato da napredujemo više od njih. Radno mesto koje je istaknuto, ali u kome moramo da znamo da se oslonimo na sebe nas uči kako da sebi krčimo put. Problemi u odnosu sa ocem ako on jako utiče na nas ili nam govorimo šta treba da radimo, što nam se nikako ne sviđa. Dolazimo na visoki položaj, a onda shvatamo da uopšte ništa ne zavisi od nas. Moć dolazi iz daleka i iz dubine gde mi još uvek nemamo pristup. Jer ono što je spolja vidljivo samo je paravan za dešavanja skrivena od očiju javnosti.

Pluton u jedanaestoj kući

Ovaj položaj može da govori o promenama koje su potstaknute prijateljskim odnosima i interesovanjima. Planiramo budućnost uz prijatelje. Tražimo veze koje će nas osnažiti jer su zasnovane na istim ciljevima i uverenjima. Menjamo svoja korenska uverenja koja su nas vezivala za određene grupe ljudi. U pojedinim slučajevima prijetilji postaju neprijatelji. Prijetilji mogu biti protivnici i vrlo neiskreni. Mi sa njima nismo dovoljno otvoreni i ne pokazujemo svoju pravu ličnost. Veza postoji samo dok delimo uverenja i interesovanja. Oni su došli da nas promene, ali ako mi to ne želimo onda ulazimo u konflikte sa njima. Ljudi oko nas menjaju i naš tok života.

Nismo ni svesni da smo privukli one koji su tu da nas slome ili osnaže. Istina je da smo ,zajedno jači’’, ali samo ako ne koristimo drugo za sopstveno zgrtanje bogatstva i moći. Opasna udruženja ili društvene mreže koje se tiču kontrole, uništenja, razaranja, ratova. Zarada od posla ili hobija može biti velika, ali isto tako možemo shvatiti da imamo samo jedan život. Da ne treba nikad da ga damo za propagiranje loših namera i destruktivnosti. Ipak, moć je zarazna i daje nam adrenalin. Na osobi je da shvati da nije bitno da li je vole drugi već da li može sebe da voli kada ide protiv sebe. U nadi da će biti dovoljno mudra da ono što ima iskoristi za dobrobit i zaista lepe ideale i ciljeve… Koliko su čisti i transparentni naši ciljevi toliko je velik uspeh i podrška drugih.

Pluton u dvanaestoj kući

Ovaj položaj nam govori o potiskivanju koje postoji u dubini energetskog tela a nesvesno nas koči. Potrebna je snažna transformacija koja se dešava i kroz snove, ako nema neki drugi ventil za evoluciju ličnosti, ali i kroz uporne noćne more. Menja se psiha pa tako i životne okolnosti, a deluje da ego mora biti odbačen, kao i sva volja za moć, za kontrolu. Kompulsivne potrebe i opsesivnost koje nismo ni svesni, a kojom zatrpavamo svoju istinsku vibraciju. Gubimo resurse, energiju i traćimo vreme, bežimo od života i biramo put manjeg otpora. Ignorišemo probleme i guramo ih pod tepih kao da nam je neko drugi kriv.

Ovo je kao kada osoba poseduje nešto jako moćno, a to nikad ne upotrebi i ne iskoristi. Obrasci iz prošlosti ili dalekih prošlih života i ljudi koji u nama bude snažna osećanja, lepa i ružna. Gubici koji govore da idemo pogrešnim putem tu su da nas usmere, ali u jednom trenutku kao da dižemo ruke od svega. A baš tada kada potpuno odustanemo i pustimo prošlost i ono što je trebalo da bude, shvatamo da počinjemo da akumuliramo snagu koja će nas u jednom trenutku odbaciti puno koraka ispred drugih. Da bi nastavili dalje kao da moramo da budemo gurnuti na ivicu propasti da bi se u nama probudila feliksovska energija. Učimo kako da menjamo sebe i delove nas koji ne žele da budu transformisani, ali zbog kojih tako mnogo patimo.

Unutrašnja moć

Teško je da ovladamo onimo što je u nama jer je to veće od nas. A ni ne treba da ovladamo nego da naučimo da verujemo tom delu sebe gde i dalje postoji tama. Ona neminovno isplivava u našu svest i realnost svakog sekunda budnog života. Ako ne rukovodimo svojim mislima, emocijama i odlukama, ako nemamo kontrolu nad sobom onda je ono što se dešava kada ostvarimo željeno samo slučajnost, a ne pokazatelj naših istinskih sposobnosti. I onda patimo, jer smo imali pa nemali. A ono što je naše ne može nikad biti izgubljeno već su to samo čišćenja delova starih uloga koje smo imali u prethodnih inkarnacijama.

Koju lekciju za vas nosi Pluton u natalnoj karti?

Povezani članci

PLUTON I VLADANJE SOBOM

Kada aktivirate natalni Pluton spremni ste da život gledate očima alhemičara. U ovoj planeti krije se vaša ključna životna strategija. Sa Plutonom je sve kompleksno. A obično se tiče afera u koje smo se upetljali i koje su povezane sa nekom dubokom ranom. Pluton u aspektima vodi trnovitim putem do autentičnog ja i posvećenosti ciljevima koji prevazilaze ovu inkarnaciju, gde smo nekada zgrešili i pogrešili ali sada ispravljamo.

Pročitaj više

Smisao astroloških analiza

Jedno od pitanja sa kojim započinjem skoro svaku konsultaciju, pogotovo ako je osoba prvi put kod mene, je da pitam koja su očekivanja od analize i razgovora sa mnom. Analize dolaze u raznim oblicima i formama. Postoje natalne karte u kojima je sve jasno. Ili koje samo tako deluju. Ima i onih koje su kompleksne i dolaze u slojevima metafora i simbola. Ili odmah vode do suštine.

Pročitaj više

Natalne inkonjunkcije & neproživljen život

Šta je inkonjunkcija? To je aspekt koji ukazuje na tenziju, nekompatibilnost energija planeta koje su uključene i nelagodu u kućama u kojima se one nalaze. Obično ove kuće imaju poveću dozu stida, neprijatnosti i komplikacije. U ovom aspektu od obe planete se traži prilagođavanje, ali se to većinom izbegava. Tačnije ako vlasnik natalne karte neće da se menja.

Pročitaj više