PLUTON I VLADANJE SOBOM

Maja Lazić
jun 13, 2024

PLUTON I VLADANJE SOBOM

PLUTON I VLADANJE SOBOM

Kada aktivirate natalni Pluton spremni ste da život gledate očima alhemičara. U ovoj planeti krije se vaša ključna životna strategija. Sa Plutonom je sve kompleksno. A obično se tiče afera u koje smo se upetljali i koje su povezane sa nekom dubokom ranom. Pluton u aspektima vodi trnovitim putem do autentičnog ja i posvećenosti ciljevima koji prevazilaze ovu inkarnaciju, gde smo nekada zgrešili i pogrešili ali sada ispravljamo.

Pluton uz tačku polariteta je početak i kraj svega. U partnerskim odnosima problemi nastaju kada Pluton u aspektu sa Venerom želi svoje potrebe da zadovolji kroz vezu. Cilj je da nauči da uravnoteži svoju energiju, ali obično to ne može jer želi da se zaštiti.

U kući gde je Pluton, osoba se oseća prljavo, ali to krije i od sebe i drugih. Pluton aktiviran tranzitima planeta je prilika za novo rođenje. A pošto je vaša istina uvek vidljiva u vašem energetskom polju, Pluton prevazilazi reči. Važno je da osvestite kako se vaša energija kreće, što se uvek vidi u očima i pogledu.

Generacije prema Plutonu

Sve želje za koje ste jako vezani se takođe mogu razumeti kroz Pluton. U zavisnosti od toga koliko ste svesni Plutona znaćete i kuda da se usmerite i kako da ostvarite ciljeve na zdrav način.

Pa kako onda mudro koristiti energiju Plutona da bi ovladali sobom? To zavisi od znaka Plutona što ću samo okvirno navesti. Svaka osoba je specifična i za tačan položaj natanlog Plutona najbolje je pogledati u knjizi efemerida.

  • Pluton u Raku rođeni pre 1939.
  • Pluton u Lavu rođeni između 1937.-1958.
  • Pluton u Devici rođeni izmeu 1956.-1972.
  • Pluton u Vagi rođeni između 1971.-1984.
  • Pluton u Škorpiji rođeni između 1983.-1995.
  • Pluton u Strelcu rođeni između 1995.-2008.
  • Pluton u Jarcu 2008.-2024.
  • Pluton u Vodoliji 2023.-2044.

Znak u kojem je Pluton je kvalitet duboke vode u kojoj ste tokom celog života i povezan je sa pitanje zašto nikako da vam krene. Kako sam stigla do ovde je još jedno pitanje na koje nam odgovor daje Pluton.

Pluton i vladanje sobom (srčana čakra)

Kada je srce otvoreno to je ono što omogućava istinsku aktivaciju moći Plutona. Tada postoji duboki osećaj da je sve u redu. Ipak, većina ljudi očajava zbog problema povezanih sa Plutonom. Istovremno ne žele da vide istinu i prihvate da moraju da se menjaju. Često istinsko poverenje u Život nedostaje.

Da bi aktivirali Pluton prvo treba razumeti da ne morate toliko da patite niti prolazite kroz traume i bol. Ipak, za Pluton je potrebna visoka svest da bi integrisali njegovo značenje. Osoba uči da ceni Život i bude zahvalna za sve što joj se desilo. Samo tada može da se konačno upusti u život, a to znači da oseti sve.

Često kreativni princip Života biva zamenjen destruktivnim silama ako ne ispoljavanju energiju Plutona na zdrav način. Osoba vremenom uči da prigrli svoj mrak, da otpusti i pusti druge da žive svoje živote. A kada razumemo da smo ko-stvaraoci svega što jeste i da u nama postoji kosmička (božanska) priroda naš život počinje da se transformiše na magičan način.

Tranziti Pluton i vladanje sobom

Ipak, Pluton u natalno karti moramo povezati sa tranzitnim da bi razumeli šta je sada potrebno da osvestimo. Pluton je viša dimenzija isceljenja i sada kako je tranzitno u Vodoliji njime vlada Uran u Biku. Za dve godine to će biti Uran u Blizancima, tako da će se kvalitet energije promeniti.

Takođe, svaka generacija prema znaku Plutona ima podvrstu baš prema vladaru. Na primer Pluton u Vagi prema znaku natalne Venere može doći u 12 različitih vrsta. Nikad u astrologiji ne treba stvari posmatrati zdravo za gotovo jer finese postoje na puno nivoa.

Pluton u Jarcu ima Saturn za vladara koji se u astrologiji tiče društvenih normi i institucija, uslova i strukture na koje se oslanjamo. Povezan je i sa svešću koja pomaže da organizujemo život i da steknemo stav o bitnim pitanjima na osnovu moralnih načela.

Pluton u Vodoliji s druge strane kroz Uran se tiče kulturoloških faktora među grupama istomišljenika. To je supersvest kolektiva i kroz nju možemo da se oslobodimo uslovljenosti vremena iz Saturna u Vodoliji. Ovo nas sve vodi ka putu dharme i inovacije života kada se otvorimo za FLOW.

Pluton, Uran & Kiron

Uran u Biku vas pita šta vas sprečava da živite autentičan život. Pluton u Vodoliji želi da omogući višu svest pa se zato duboke rane otvaraju da bi se dogodilo isceljenje čovečanstva. Evolucija i kreiranje novog života su mogući samo kroz podizanje na više frekvencije.

Kada se osoba probudi iz sna počinje i njeno isceljenje. Ona tada vidi da njen život ima smisla. Kvalitet njene energije se drastično menja. Shvata da je njen Život savršen takav kakav jeste. Da nije ni bolji ni gori već optimalan za nju da aktivira vrhunsku moć svog energetskog polja.

Pluton to radi uz pomoć Kirona u Ovnu gde se kriju darovi u ranama na fizičkom, emocionalnom, mentalnom i spiritualnom nivou. Pluton i Kiron se tiču želja koje nas odvajaju, ali i vraćaju sebi. Kroz tranzite se aktivira proces individuacije na koji se osoba upušta kada izražava svoje pravo ja i svoju esenciju bića. Tada osećamo da smo povezani sa svima i svime. Konačno smo pronašli svoje mesto jer je Pluton duboka energija u jezgru Zemlje.

Pluton u Jarcu

Pluton u Jarcu sa vladarom Saturnom će na jesen poslednji put pokazati gde struktura vašeg života nije stabila. A Pluton u Vodoliji s vladarom Uranom nakon toga raskida ograničavajuća uverenja u cilju proširenja vidika. Mnogo više nego što smo mislili je moguće za nas.

Postojeće restrikcije i prevaziđena struktura povezani su sa ograničenim uverenjima i delovima ličnosti koju su shadow self. To su svi oni izgnani, proterani i blokirani delovi ličnosti. To su vaše rane.

Uran u Biku je tu da vam pomogne da nađete rešenje kada oslušnete impuls život. Poziva vas da pronađete one nalik vama i tako aktivirate sinergiju kolektiva. Pluton uvek nudi priliku da se raskinu uslovi koji vas ne podržavaju jer inhibiraju vašu pravu istinsku prirodu.

Tranziti Plutona u Vodoliji

Tranziti Plutona na natalne planete otključavaju blokade koje vas koče ako još uvek niste ovladali sobom i svojom energijom. Zato osoba proživljava raskide, šokove, prekide, rušenje. Očajava jer se delovi njenog života razaraju i ne vidi da joj to služi.

Pluton vas tokom takvih životnih kriza uči da budete ranjivi što je moguće kada se ograde skinu i kada se poruši barijera srčane čakre. Tada nastupa metamorfoza ličnosti. Samo istina je da nema svaki pojedinac snagu da to prođe i mnogi ostaju zaglavljeni u tunelu ,,ni ovde ni tamo’’.

Tranziti Plutona koji dotiču lične planete mogu se odraziti na zdravlje. Osoba može biti suočena sa bolešću ako je dugo potiskivala delove sebe. To je uvek neki vrlo dubok problem na nivou natalnog Plutona vidljiv u naprsloj auri.

Iskustvo u radu sa klijentima mi je pokazalo da se uglavom tiče disfunkcionalnog odnosa prema životu i nereda prošlosti koji nije ,,počišćen’’.Kada se zapita ,,čemu me uči ovo iskustvo?’’ osoba počinje da se vraća sebi i svojoj istini.

Pluton i vladanje sobom u opoziciji/konjunkciji

Kada tranzitni Pluton pravi opoziciju na natalne planete osoba se može suočiti sa izazovima jer se rane neočekivano otvaraju. Ona više ne može da krije bol i neintegrisane emocije prošlosti i mora da ih reši u svom telu. Problemi se osvetljavaju jer mora da nauči da se nosi sa izazovima na drugačiji način. Ipak, najintenzivnije se oseća tranzitna konjunkcija Plutona.

Osoba mora da izađe iz zone komfora, ali joj deluje da ona ne može da uradi drugačije i napravi promenu. Ako nastavi da radi kako je do sada radila rane ostaju otvorene i još više se gnoje. Zašto bežimo od problema i zašto je teško nositi se sa istinom? Obično jer Pluton ,,voli’’ krizu i osoba na taj način ,kontroliše’’ život i svoje okruženje.

Često osoba zaista nema kapacitet da dejstvuje na višem nivou svesti već jedino može da nastavi po starom što je neminovno pre ili kasnije uništava. Mnogi od nas su se navikli na bol i haos u svojim životima. Ponekad je toliko bolno da je jedino moguće pobeći od bola što je uvek povezano sa nekim destruktivnom ponašanjem i udaranjem glavom o zid.

Kako aktivirati Pluton na zdrav način?

Ako imamo snage da se nosimo sa bolom koji se pojavljuje pogotovo u interakciji sa bitnim ljudima u našem životu postoji šansa da se otvorimo za istinu uz pomoć Urana u Biku. Ne moramo da ostanemo zaglavljeni u noćnoj mori. Ne moramo da se umrtvljujemo kroz hranu, alkohol, narkotike, ubijanje od posla ili besmisleno otupljivanje kroz muziku koja promoviše osiromašene i diskutabilne vrednosti.

Ako osoba nema snagu da nosi Pluton koji je po rođenju dobila ona se vraća na Neptun i beži još više od sebe pa problemi ostaju nerešeni. Ako to predugo traje telo slabi i može se pojaviti ozbiljna bolest. Osobu prati opšti loš osećaj i deluje da je život sve ili ništa. Obično ima utisak da je ona dobila ništa.

Na kraju, Pluton nas uči da se fokusiramo na ono što je u životu bitno, što ne može da se izbegne niti se od toga može pobeći. Pratiće nas do kraja života ako ne rešimo a to je jedino do nas samih. Pošto mi je Pluton vladar morala sam i kada to nije bilo lako da naučim kako da se nosim sa moćnom energijom u sebi. To je i dovelo do toga da nastane Astrodetoks i da krenem na svoj životni put dharme. To želim i vama!

Povezani članci

Smisao astroloških analiza

Jedno od pitanja sa kojim započinjem skoro svaku konsultaciju, pogotovo ako je osoba prvi put kod mene, je da pitam koja su očekivanja od analize i razgovora sa mnom. Analize dolaze u raznim oblicima i formama. Postoje natalne karte u kojima je sve jasno. Ili koje samo tako deluju. Ima i onih koje su kompleksne i dolaze u slojevima metafora i simbola. Ili odmah vode do suštine.

Pročitaj više

Nesvesni Pluton i blokirana energija natalne karte

U natalnoj karti Pluton u znaku, kući, njegov vladar i aspekti pletu priču karme. Pluton je tačka gde nesvesno težimo da imamo moć zarad emocionalne sigurnosti. Problemi nastaju kada osoba ne zna kako da sigurnost ostvari bez da se nesvesno ponaša. Ako Pluton ima puno aspekata, ako je retrogradan i ima odnos sa Južnim čvorom daće ideju o lekcijama Duše.

Pročitaj više

AFIRMACIJE ZA NATALNE PLANETE

Afirmacije prema položaju natalnih planeta možete ponavljati ispred ogledala, uz muziku ili pisati u dnevniku. Afirmacije su koncipirane da naglase pozitivan kvalitet natalnog položaja ili da dodaju kvalitet koji nije istaknut.

Pročitaj više