RETROGRADNA VENERA U LAVU

Maja Lazić
jul 4, 2023

RETROGRADNA VENERA U LAVU

Retrogradna Venera se ne mora ticati tužnih ljubavi. Za neke od vas ovaj tranzit se isključivo tiče novca i lepote. Zato skoro pet meseci Venere u Lavu omogućavaju da osvestite ličnu vrednost i kvalitet odnosa koji proizlazi iz toga. Ako tranzitna Venera pravi konjukciju sa vašim natalnim planetama to će pokazati temu tranzita. Kuća u kojoj se sve ovo dešava će reči više.

Sve što mislimo i osećamo o sebi utiče na našu natalnu kartu i postoji razlog zašto se problemi tokom ovog tranzita često javljaju. Oni su sada vezani za uverenje koje se tiče lične vrednosti i sposobnosti da volimo sebe. To je temelj za sve ostalo u životu. Srce koje strepi i koje se plaši bliskosti ne može da uživa u ljubavi. Takvo srce jedino može da ubije ljubav u startu. Da, jasno vam je da će biti dramatično ovog leta!

Venere je retrogradna na svakih nešto više od godinu i po dana. Venera i Mars u Lavu su zajedno pričali svoju ljubavnu priču i tokom jula 2021. što je za neke od vas bilo vreme kriza u braku. Događaji koji su se tog leta desili ostavili su veliki razdor u vama. Pogotovo za one koji veruju da postoji samo jedan osoba za njih a više nisu sa tom osobom. Sada pokušaj da se nastavi priča ove dve planete traje od juna i sve do 10.7. kada će Mars preći u znak Device i morati da misli malo više glavom a ne povređenim egom.

Kada počinje retrogradna Venera?

Retrogradna Venera u Lavu od 23.7.-4.9.2023.  postavlja pitanje šta to ne funkcioniše u natalnoj kući gde se nalazi ovaj znak. Zbog koje osobe se odričete svoje moći? Kako se ponašate da bi vas više voleli? OMG, a zašto ne možete biti voljeni tako da autentično živite svoje JA? Za neke od vas u dugim vezama i brakovima ovo može biti povazano sa pomračenjem u avgustu 2017. godine na 28. stepenu Lava jer sa ovog stepena Venera kreće retrogradno.

Ovo se pogotovo odnosi na vas sa Venerom i podznakom u Lavu, ako imate lične planete ili vladara natalne Venere u aspektu sa tranzitnom Venerom. Ako je natalna Venera na 28. stepenu vatrenih znakova ovo je posebno bitan tranzit za vas jer će vas voditi ostvarenju želja! Vladar kuće u kojoj tranzitira retrogradna Venera i aspekti koje gradi pokazaće kvalitet postojećih veza. Venera u Lavu je već bila retrogradna tokom avgusta i septembra 2015. godine pa bi bilo mudro razmisliti kakve ljubavne probleme ste tada imali, jer izazov moguće vuče korene još od onda.

Činjenice

Ali da se vratimo malo unazad. U Bibliji je post trajao 40 dana što je ekvivalentno periodu retrogradne Venere. To je preko potrebno vreme kada treba da osvestimo da energija ljubavi ide iz unutra ka spolja. Na to unutrašnje je sada potrebno usmeriti pažnju. Pošto tranzitna Venera vlada Jupiterom i Uranom u znaku Bika pitanja novca, materijalne sigurnosti i prodaje/kupovine nekretnina prolaze kroz krizu.

Venera prirodno vlada drugom i sedmom kućom. Generalno to su oblasti koje bivaju zakrčene karmičkim uplivima iz bliže ili dalje prošlosti. Venera je povezana sa znakom Bika i Vage u čijim znacima je dobro postavljena. Ako imate podznak ili lične planete u ovim znacima možete osetiti blokadu energije kada Venera počinje da se približava retrogradnom periodu.

Venerom u Lavu vlada Sunce i sve do 9.10. kada Venera konačno izlazi iz ovog znaka i kada Pluton narednog dana kreće direktno ljubavni život je podložan ego tripovima. Postaće jasno šta je i da li je nešto ostalo od ljubavi iz prošlosti pa će oktobar biti mesec velikih promena za mnoge i njihov emotivni status. Za svakog je ova slika drugačija u zavisnosti od natalne karte i konteksta. Kiron koji će skoro sve vreme imati trigon sa Venerom daje šansu da se stare rane iscele i biće podrška ako smo hrabri da pogledamo u sebe.

Transformacije i destrukcije ljubavnog života

Mnogi od vas osetiće da postoji nesvesna vezanost za energiju, odnose i partnere koje su prerasli. Pogotovo ako imate planete na 12-28 stepeni fiksnih znakova. Mnogi su počeli biti svesni da nemaju samopouzdanja za ljubavni odnos kakav žele. To je primetno već od 19.6. od kada je Venera u senci. Karmički 12. stepen Lava ukazuje da treba videti da se nešto ili završilo ili se završava, samo nam to ,,osvešćivanje’’ ne prija i ne dopada nam se.

Baš 6.6. Venera je imala opoziciju sa tranzitnim Plutonom u znaku Vodolije što se po prvi put desilo. Zato neki odnosi nisu preživeli jer je tada bila aktivna i energija kvadrata sa čvorovima u Biku i Škorpiji. Lunarni čvorovi su za cilj imali reprogranimanje vaše ljubavne podsvesti u cilju uspostavljanja novog emotivnog života. Mnogi su ponovo izabrali ono staro i poprilično loše. Venera sada pita da li ste spremni za popravni?

Mnogi će nečeg jako važnog morati da se odreknu da bi dobili ono što im je stvarno potrebno. Mnogi počinju da osećaju ko su to oni zaista u predelu srčane čakre. Ranije je ta slika bila blokirana nezdravim odnosima. Više niste ta osoba-bar se nadam da niste jer bi stvarno bilo žalosno da ste toliko patili a da niste ništa iscelili! U vama se dogodila duboka promena bili toga svesni ili ne. Zato i vaše veze treba da se menjaju u skladu sa tim. Sve ovo se može ticati marta i tranzita Plutona tokom proleća kad je bila naglašena fiksna energija i kada su se mnoge ljubavi završile.

Odnos Venere i Sunca

Ako postoji problem u odnosu natalne Venere i Sunca, taj problem će se jasnije videti tokom ovog tranzita čak i ako nema aspekata sa retrogradnom Venerom. Venera je uvek vezana za odnos sa Suncem, pa je tako treba i posmatrati. Kod mnogih žena je Venera spaljena, što je ponovo kvalitet retrogradnosti. Sada pogotovo pričamo o bračnim odnosima, o zvaničnim vezama u kojima smo se obavezali na vernost i večnu ljubav.

Neki stari problem se može produbiti da bi postali svesni odgovornosti koje imamo za ljubav u svom životu. Taj neko ko je naše Sunce, čiju ulogu obično igra muž/supruga, tokom retrogradnog perioda više ne pruža toplinu ljubavi. Vrlo je moguće da to traje i mnogo duže, ali to tek sada vidimo. Ipak, ,,izazov’’ je u našoj energiji i jedino u njoj može da se reši.

Zato je potrebno da se tranzitni aspekt Sunca i retrogradne Venere uzme u obzir jer pokazuje početak novog ciklusa u odnosima. To vreme treba iskoristiti da se utvrdi u kakvom smo odnosu ako uopšte postoji. Kvalitet vaše svesti, što je opet vaše natalno Sunce, uvek oblikuje vašu budućnost. A ljubavni život je samo jedan vid manifestacije odnosa vaših roditelja i odnosa sa njima To se vidi kroz odnos vašeg Meseca i Sunca. Sve se vrti u krug. Na vama je da prekinete sa nezdravim obrascima.

Mlad Mesec u Lavu

Mlad Mesec u Lavu koji nas očekuje 16.8. na 23. stepenu može biti naročito važan zbog kvadrata sa Uranom u Biku. Mnogi će se tada zapitati ko je stvarno autoritet u njihovom ljubavnom životu, braku ili vezi. Postaćete svesni količine i kvaliteta ljubavi u srcu i početi da jasno osvešćuju šta žele. To će se odmah odraziti i na količinu samopouzdanja da menjate i poboljšate svoj ljubavni život.

Postaćemo svesni da je sve što smo u ljubavi doživeli tokom čitavog našeg život kreiralo naše srce i kada je bilo zatvoreno i kada je bilo otvoreno. Da li je i sada ponovo zatvoreno? Šta to stvarno u dubini vašeg srca moli za vašu pažnju? I ne, neće se rešiti tako što ćete ući u novu vezu ili birati samoću ako nivo vašeg samopoštovanja i ljubavi prema sebi nije osvešćen.

Ko vas to nije poštovao pa i dalje ne poštujete sebe i uništavate sve prilike za ljubav i zdravu vezu? Nešto ste prerasli, ali ponos i ego mnogima i dalje ne daju da vole. Neki će u kupovini pokušavati da ožive umrlu strast, a neki će ,,podgrevati“ prijateljstva u kojima više nema povezanosti samo da se ne bi bavili sobom i svojim osećanjima.

Veza sa pomračenjem

Ovo je vreme kada treba uvideti koji način naše ponašanje odražava manjak ljubavi prema sebi. Mnoge veze će se završiti ako ne mogu da se poprave jer je Venera u aspektu sa čvorovima od kraja jula. Ovo je dobra vest iako možda tako i dalje ne izgleda!

Ono što će se dešavati tokom retrogradnog perioda započeto je tokom pomračenja u aprilu na 29. stepenu Ovna. Tada mnogi nisu jasno mogli da u onima koji su im privlačni vide sebe i odlučili su da krenu odvojenim putevima. Imali su zato vremena da preispituju svoj emotivni život i eventualno shvate da vrede više nego što su sebi davali za pravo.

Venera trigon Severni čvor i sekstil Južni čvor će 2.10. pokaziti koja ljubav ima potencijal da potpuno promeni vaš život, ako ste nekog pre toga pustili, uzeli vreme da radite na sebi i strahovima da volite i budete voljeni. Biće to vreme za nove veze i lepe životne prilike. Kako nas ponovo pomračenje očekuje istog meseca shvatićemo šta želimo i za šta smo sada konačno spremni. Rekla bih da je zato period retrogradne Venere vreme pripreme za nešto mnogo bolje što dolazi! Uostalom pričamo o znaku Lava-mora da bude kraljevski!

Venera se vraća na mesto gde je počela retrogradnost 6.10. što je trenutak i kada izlazi iz senke pa ne treba nigde žuriti. Do tada će vam biti jasno koji su to prioriteti u vašem emotivom životu. Ako se nešto tokom leta nije desilo ili ste započeli neku vezu, ali prosto nije išlo verovatno i ne može dalje. Nadam se da ste barem u tom procesu vi shvatili ko ste i šta želite. Postoje i drugi ljudi na ovoj planeti sa kojima možete da budete srećni!

Šta ne treba raditi

Ključne reči su sada LIČNA VREDNOST i LJUBAV PREMA SEBI. Oh, koji kliše! Ali kliše je jer se niko stvarno time ne bavi. Nije vreme za početak novog biznisa, naročito ako se tiče umetnosti, rada sa decom ili lepote. Za to treba sačekati period direktnosti. Ako razmišlate o tetovažama i pirsinzima ili dramatičnim promenama izgleda bi bilo pametnije da to ostavite za jesen. Svakako izbegavajte medicinske intervencije, estetske operacije kao i invanzivne beauty tretmane.

Retrogradna Venera može značajno uticati na samopouzdanje pa će mnogi osetiti potrebu da nešto menjaju u svom izgledu. Kasnije neće biti zadovoljni ako su to činili da se dopadnu drugima, a ne sebi. Promene spolja ništa ne znače kada u srži bića osećamo prazninu zbog koje se ne osećamo voljeno. Ko nas to ne voli (više)?

Odložite vreme da kupite nešto skupo ili ono što treba duže vreme da vam traje jer vam neće koristiti ili će doneti razočaranje. Cena može biti neopravdana. Vaša Venera je gladna ljubavi, a glad pokušava da utoli na način koji će je samo još više ostaviti praznu. Uradite ono što treba-počnite već jednom da volite sebe. Volite sebe znači odustati od drame!

Retrogradna Venera i odnosi

Ako tokom retrogradnog perioda neka bitna osoba uđe u vaš život, vaš odnos može proći kroz test. Obično se retrogradnost tiče starih veza i odnosa koje nekako ponovo pronađu put do nas. Valjda kroz one pukotine u srcu koje i dalje nismo zacelili, misleći da to nije naša odgovornost.

Ako se bitna osoba vratila u vaš život ili deluje da ima tu tendenciju, prvo bi trebalo da preispitate svoj odnos prema sebi. Lav uvek nosi i karmu prošlih života. Problem sa kojim se sada suočavate uopšte ne mora imati veze sa ovim životom. Energija je pomerena ka unutra, a unutra je tesno i mračno. Ko bi još ulazio u te pećine emocija!? Oni koji su hrabrog srca! Takođe, 28.7. će Merkur i Venera biti u konjunkciji i stvari mogu da ispadnu baš onako kako niste hteli. Merkur u poslednjoj nedelji avgusta i u prvoj polovini septembra ističe probleme u odnosima koji mogu da eskaliraju zbog loše komunikacije.

Retrogradna Venera u natalnoj karti ili progresijama ne znači da mora biti problema u ljubavi ili sa novcem. Moguće je da se odnos prema ovim temama menja tokom života ili prolazi kroz promenu koja je postaknuta gubitkom. Ako je vaša natalna Venera retrogradna, ona će u progresijama krenuti direktno u nekom trenutku koji možemo videti u efemeridama.

To je bitna godina koja će se dogoditi u zavisnosti od stepena Venere najkasnije do oko 45. godine života. Imamo i obrnuti slučaj. Neki su se rodili sa direktnom Venerom koja će u nekom trenutku postati retrogradna u progresijama. Zato se uvek ne vidi sve preko tranzita i tehnike moraju da se kombinuju. Sve ovo će pokazaći koren problema u vezi. Ako on zaista postoji, tranzit retrogradne Venere može doneti partnera koji nam ,,služi’’ da se taj naš izazov reši. Aleluja!

Retrogradna Venera i tranzitni aspekti

Neki od vas boriće se sami sa sobom i gubiće nadu da se uopšte može ostvariti željeno. Neki će birati novac umesto ljubavi. Mnogi će odlučiti da se razvode. Mnogi će biti željni slobode, ljubavnih eksperimenata i drastičnih promena. Pogotovo je ovo naglašeno jer će Uran imati kvadrat sa Venerom 2.7. na 21. stepenu, 10.8. tokom retrogradnosti na 22. stepenu, a zatim 29.-30. 9. ponovo na 22. stepenu kada Venera bude direktna. Strpljen spašen ili se rizik stvarno isplati?

Ovo je vreme da se bavite sobom i da konačno prestanete da se plašite ljubavi. Stare rane treba isceliti i oprostiti nekome važnom ko više nije deo vašeg života. Venera će formirati kvadrat sa Jupiterom 11.-12.6. na 5. stepenu a zatim tokom retrogradnosti 22.-23.8. na 15. stepenu. Nakon toga se 17.-18. 9. ponovo dešava isti aspekt na tom stepenu, ali će Venera tada biti direktna.

Ako retrogradna Venera aktivira Južni čvor ili je u sedmoj kući može delovati kao da nema osobe sa kojom bi bili u vezi. Ako Venera ima aspekt sa natalnim Kironom rane i povrede u ljubavi se mogu sada aktivirati. Ako partner ima Sunce, Veneru ili Mars u aspektu sa vašom retrogradnom Venerom može vam sada naneti bol, kao vid osvete za nešto što je njega povredilo. Jasno je da je veza nezdrava ako neko nekome želi da se sveti i da to nije ljubav. Ipak, bol tokom ovog tranzita nastaje od neprihvatanja i otpora prema ljubavi.

Natalni Mesec i njegov odnos sa retrogradnom Venerom na dnevnom nivou pokazaće kako se nosimo sa tranzitom. Treba biti svestan da svaki tranzit koji aktivira natalni Mesec uvek ima veze sa temom unutrašnjeg deteta. Sada se ta nesvesna sećanja otvaraju. Šta smo naučili o ljubavi kroz odnosa sa bakom, dedom i onima koji su nas čuvali? Za neke od vas retrogradna Venera u Lavu aktivira stare odnose i eventualni energetski konflikt koji i dalje tinja u vama. Sve što se sada dešava ima veze sa nečim davnim što niste iscelili.

Ipak je bolno

Ako je za vas ovo vreme raskida, možete pomoći sebi samo tako da preuzmete odgovornost za svoju sreću i svoje srce. Retrogradna Venera može najbolje da se iskoristi kada jasno vidimo da li se zaluđujemo da će od nekog odnosa biti nešto više. Ne, neće. Ovo je maksimum. Samo je sada bitno da VI razjasnite sebi da li vi želite više i da li sebe cenite više.

Retrogradna Venera je nalik anaretičkom 29. stepenu koji je karmički i ima u sebi nešto fatalno. Nešto što umire. Ako upravo prolazite i kroz krizu srednjih godina sve ovo je dodatno pojačano. Zato i traži odricanje i fleksibilnost. Traži srce koje nije kruto i krto, jer će inače pući i biti slomljeno.

Život je konstanta promena i stalno imate priliku da budete nova osoba. Ovaj tranzit nas potseća da živimo u sadašnosti i u skladu sa svojim vrednostima. Pobrinite se za sebe i dajte sebi šansu da jasno vidite da je OK da ste nekada nešto jako želeli, ali da to više sa vama ne rezonuje pa i da možete to da pustite.

Leto iskoristite da svoje kreativne projekte privedete kraju i da radite ono što vas čini srećnim. Na jesen ćete shvatiti da se vaš odnos i stav prema ljubavi jako promenio i da vas privlače drugačiji vidovi (ne)vezivanja.

Sinastrija

Vi ste sve ljude i prilike u svoj život sami privukli. Zato odnos sa nekom osobom uvek prvo moramo videti kroz svoju natalnu kartu pa tek onda preći na uporednu analizu. Svaki bitan odnos ćemo videti kroz sedmu kuću u našoj natalnoj karti koja može biti problematična. Ako se prva kuća ne živi, ona se projektuje na sedmu tj. na partnera postojao on ili ne.

Da bi retrogradnu Veneru pratili u nekom odnosu koristimo tehnike sinastrije, gde će se jasno videti kakav energetski entitet nastaje između dve osobe. To dalje možemo da analiziramo i kroz kompozit koji će pokazati kvalitet, izazove, lekcije kao i svrhu nekog odnosa. Kompozit će pokazati sam tip odnosa i kakva je energija u njemu, ali je uvek potrebno krenuti od natalne karte.

Tek kada to razumemo možemo dodati i tranzite i napredne tehnike, ali sve ovo nema smisla ako odnosa ni nema. Upoređivanje sa partnerom sa kojim (još) niste u vezi obično i kad budete u vezi manifestuje drugačiju vibraciju od one tokom tumačenja.

Evo jednom primera, ako u sinastriji vaš natalni Mesec ima konjunkciju sa Venerom partnera gde postoji i kvadrat sa tranzitnom retrogradnom Venerom veza se može suočiti sa emotivnom krizom. To će se ticati dileme da li je osoba sa kojom smo zaista prava za nas. Ipak, šta će se desiti zavisi i od toga u kakvom stanju je odnos pre nego što retrogradna Venera započne. Veze koje su na klimavim nogama sada nemaju puno šansi. Neki odnosi će se završiti ako oduzimaju više nego što mogu da pruže, zbog neiskrenosti, nepoštovanja i neslaganja karaktera.

Šta možete da uradite da sebi pomognete tokom retrogradnog perioda:

  1. Osvestite čemu vas korisnom uči ovaj tranzit jer je očigledno da vam je neka lekcija potrebna. Ako je ovo bolan period za vas mogu vam pomoći mantre i jantre za Veneru. Budite saosećajniji prema sebi i pružite sebi više ljubavi. Naučite da napunite samostalno svoj ,,ljubavni rezervoar’’.
  2. Budite kreativni. Najveća svetska umetnčka dela nastala su jer je pisac/slikar/muzičar bio nesrećan u ljubavi i patio. Ako neko neće da bude sa vama ne shvatajte to lično. To što drugi ljudi rade nema veze sa vama.
  3. Pošto je svaka planeta u natalnoj karti i njeni aspekti neki vid pokreta, na koji način vaša Venera želi da se kreće i izrazi? Ispoljite to kroz telesni pokret.
  4. Setite se da retrogradna Venera radi za vas da vaš ljubavni život bude bolji i lepši. Problemi nastaju jer postoje zakopani duboko u nama. Sada je idealna prilika da ih osvestite. Neka to bude 40 day selflove challenge.
  5. Ne pravite još veći haos. Pokušajte da uvidite da je dobro da sa nekim ljudima ne možete da budete-neka viša smisao postoji u tome sigurno.
  6. Ako imate strahove od vezivanja i ozbiljne veze radite na integraciji ovih tema kroz meditaciju sa unutrašnjim detetom. Osvestite odakle dolazi taj strah i koje su to veze ostale neisceljene i nepreboljene. Ne budite rob ljubavi, učinite sebe srećnim jer je to samo vaš zadatak.
  7. Nemojte pristajti da budete zadovoljni sa onim sa čim niste zadovoljni. Ne spuštajte svoje standarde. Postavite granice i odstranite iz svog života one koji vas ne cene. Nemate vremena za one koji ne znaju da li hoće ili neće da budu sa vama.

Kada vas preplavi strah da je ljubavnoj vezi došao kraj ili da ćete zauvek ostati sami, razmislite o sledećim pitanjima:

Na skali od jedan do deset koliko osećate da je vaša ljubavna veza sigurna? Koliko se osećate sigurno sami sa sobom? Koji strah postoji u ovom odnosu? Koliko cenite sebe i da li vašu sliku o sebi definiše partner ili odnos koji imate? Šta pričate prijateljima o svom ljubavnom životu? Promenite priču ako vam ne odgovara. Da li to što vi smatrate ljubavlju stvarno ljubav ili je samo strast? Da li u ljubavi radite nešto zbog čega patite još više? U problemu u kojem ste trenutno, koliko je vaša odgovornost za to? Preuzmite potpunu odgovornost. Da li dajete šansu onima koji nisu na vašoj talasnoj dužini iz straha da ćete ostati sami?

Naučite da živite po principu carpe diem jer to je sve što u životu stvarno i imamo. Pustite planove za ljubav. Imate samo ovo sada. Volite sada i ulepšajte život i sebi i drugima. Osvajanje neosvojivih i emotivno zabarakadiranih tvrđava i ledenih srca obrišite sa liste prioriteta.

Nekoliko reči za kraj

Ovo je vreme postavljanja nove lične vrednosti pogotovo za one koji imaju natalne planete koje aktiviraju ovaj tranzit. Možda se nešto što jako volite raspadne, slomi, pukne. Ne mora to biti ljubav. Ako je nešto davno u vama puklo-time se sada bavite!

Potsetiću vas da se problemi koje imate neće rešiti samo tako što ćete krivicu tražiti u drugima, a pogotovo se ne rešavaju tako da čekamo da tranzit prođe. Osvestite zašto ne živite lubav kakvu želite. Tokom leta će vam postati jasno šta je stvarno gotovo, ali neki od vas su to već u prvoj nedelji juna ukapirali. Kraj je tu zarad transformacije jer je potrebna promena u vama da bi ljubav konačno oživela. Oni koji su napravili izbor posle kog su se osećali nemoćno i koji nisu mogli da pogledaju u oči ljubavi u strahu od povređivanja i napuštanja sada imaju prilik za drugu šansu.

Takođe, ne postoji mogućnost da se emotivnog bola zauvek oslobodite, ali ljubav ne treba da boli. Iskoristite ovo vreme da vam bude lepo kada ste sami. Gradite veze sa onima koji će biti tu za vas i kada je teško. Setite se starih prijatelja i provedite više vremena sa njima.

Crtajte, slikajte i pevajte! Budite kreativni! Ovo što se sada dešava je samo jedna tačka na putu vaše duhovne evolucije. Nemojte je preskakati. Ljubav nije otišla, ali vi možda zaista morate da odete iz tog odnosa da bi ljubav konačno živeli u svim tim prelepim jutrima i čarobnim noćima koje tek dolaze.

Povezani članci

Nesvesni Pluton i blokirana energija natalne karte

U natalnoj karti Pluton u znaku, kući, njegov vladar i aspekti pletu priču karme. Pluton je tačka gde nesvesno težimo da imamo moć zarad emocionalne sigurnosti. Problemi nastaju kada osoba ne zna kako da sigurnost ostvari bez da se nesvesno ponaša. Ako Pluton ima puno aspekata, ako je retrogradan i ima odnos sa Južnim čvorom daće ideju o lekcijama Duše.

Pročitaj više

AFIRMACIJE ZA NATALNE PLANETE

Afirmacije prema položaju natalnih planeta možete ponavljati ispred ogledala, uz muziku ili pisati u dnevniku. Afirmacije su koncipirane da naglase pozitivan kvalitet natalnog položaja ili da dodaju kvalitet koji nije istaknut.

Pročitaj više

ASTEROIDI U ASTROLOGIJI

Asteroidi su glasnici planeta koji pokazuju arhetipske principe koji se aktiviraju u psihi kada je čovečanstvo spremno za širenje svesti. Kada se povežete sa energijom asteroida postaje jasno da se sve što se u vašem životu desilo i što će se desiti može objasniti kroz mitove. Koliko smo ih svesni pa učimo na njima ne ponavljajući greške? Asteroidi su priče koje pričamo celog života, ali kada ne čujemo sebe moraju da nas trgnu iz sna.

Pročitaj više