ASCENDENT vaš lični brend

Maja Lazić
jun 24, 2023

ASCENDENT vaš lični brend

Ascendent najjednostavnije rečeno predstavlja vrata vaše ličnosti i vašeg života. Ali šta se krije iza njih? Ascendent je nalik maski ili personi koja ne mora biti lažna. Međutim, mnogi od vas će se složiti da ipak nisu uvek spremni da ih drugi vide baš takvim kakvi jesu.

Mogla bih reći da je ascendent vaš prozor u svet, filter svakodnevnog iskustva ili fasada koja osobama receptivnim za suptilne energije lako biva vidljiva kroz auru i kvalitet vaše energije. Ascendent niste stvarno vi, već predstavlja modalitet preživljavanja i ono što se najlakše kod vas izražava.

Kako izračunati ascendent?

Da bi izračunali svoj ascendent neophodno je tačno vreme rođenja jer se na svaka dva sata podznak menja. Na internetu možete pronaći mnoge besplatne programe putem kojih ćete to izračunati. Ascendent će dati uvide o okolnostima pri vašem rođenja i šta se dešavalo na porođaju.

Takođe, svaki događaj u vašem životu se formira prema tom obrascu. Šta god želeli da inicirate može se videti kroz podznak. Zato osobe koje imaju Mars, Saturn, Uran ili Pluton na ascendentu treba da osveste traume koje su nastale na rođenju. To je moguće učiniti kroz regresiju, Akasha zapise kao i rebirthing.

Tradicionalno ascendent predstavlja način komunikacije sa okolinom, vaš fizički izgled i naglašene karakterne crte iako će one takođe biti vidljive kroz celu natalnu kartu. Kako vas drugi doživljavaju biće takođe objašnjeno kroz ascendent. Sve što se u vašoj natalnoj karti i u tranzitima dešava mora prođi kroz ascendent. Zato isti tranzit potpuno različito može izgledati za svakog od vas!

Vaša sadašnja inkarnacija

Ovaj deo vaše natalne karte određuje iskustvo, pravac i kretanje na Životnom Putu koje ćete imati u ovoj inkarnaciji. Zato kvalitet vaše enegije tokom života uvek različito manifestuje vašu natalnu kartu. Promenom energije podznaka što je kroz razne enegetske vežbe moguže možete se na svesnom nivou otvoriti za kvalitetniji život.

Da bi razumeli svoj ascendent možete razmislite o sledećim pitanjima:

 • Koliko ste svesni sebe?
 • Šta krijete iza vrata vaše ličnosti?
 • Koje ciljeve i dalje ne dozvoljavate da se materijalizuju?
 • Koji prtljag prošlosti i dalje teglite iako je teško?
 • Da li se uvek krijete iza svog podznaka?
 • Da li vam podznak omogućava da bolje predstavite sebe?
 • Kako vas podznak štiti ili povređujete?
 • Šta nikako ne želite da se vidi?

Možete probati i vežbu vizualizacije svojih vrata ascendenta. Kako ona izgedaju? Koje su boje? Od kog materijala? Šta na njima piše? Da li su sveže ofarbana, nova ili stara? Da li bi ušli kroz ta vrata? Šta se krije iza njih?

Da bi naučili da cenimo sebe i svoju posebnost, da uvek verujemo sebi i tako pronađemo nove načne da izrazimo svoj kreativni poriv i napunimo svoje energetske baterije možemo koristiti afirmacije. One imaju za cilj da vas posete da cenite sebe i manifestujete ono sto želite.

Afirmacije za rad na ascendentu prema podznaku:

 • OVAN Učim se strpljenju i završavanju svega što započnem.

 • BIK Učim da pustim stvari i ljude koji više nisu deo mog života.

 • BLIZANCI Učim da ujedinim različite strane svoje ličnosti.

 • RAK Učim da izrazim bolne emocije tuge i žalosti u cilju boljeg zdravlja.

 • LAV Učim da oprostim onima koji nisu poštovali moju ličnosti.

 • DEVICA Učim da svarim ogorčenost u situacijama kada sam negirala ssebe.

 • VAGA Učim da pronađem red u momentima haosa.

 • ŠKORPIJA Učim da otpustim ljubomoru i mržnju.

 • STRELAC Učim da se obavežem nečemu većem od sebe u cilju istinske slobode.

 • JARAC Učim da kritičnost, rezervisanost i hladnoća budu zamenjeni poverenjem u život.

 • VODOLIJA Učim da uključim osećanja i otpustim potrebu za racionalizacijom i distanciranjem.

 • RIBE Učim da postavim granice i otpustim potrebu da se poistovećujem sa onima koji pate.

Ove afirmacije treba raditi nakon buđenja svakog dana.

Zašto je sve ovo tako važno?

Boljim razumevanjem svog podznaka otkrivate predivnu istinu o sebi koja vas može osvesti na put samoaktuelizacije. Razumevanje energije svog podznaka osvestićete šta treba da promenite da bi bili zdraviji i živeli strastvenije.

Kroz vaš ascendent obilje neprekidno dolazi u vaš život, ali mnogi od vas ga blokiraju jer su u otporu sa sobom i životom. Kada ascendent funkcioniše na najvišoj vibraciji i najvećoj mogućoj količini energije za vas tada on privlači i najbolje iz drugih ljudi.

U trenucima kada se osećate usamljeno, setite se da niste nikad sami. Vaš ascendant ima moćne planete na svojoj strani. I ako vam je teško, neće škoditi da konačno počnete da verujete da vas Kosmos voli!

U tom može pomoći i meditacija da svoj ascendent punite emocijom sreće i radosti sa fokusom na srčanu čakru koja je najjače elektromagnetno polje. Zamislite sebe kao potpuno voljene. Verujte u sebe i da je Univerzum na vašoj strani. Osetite isceljujuće svetlo oko vašeg tela. Ovo je laka i efikasna vežba koja se u svakom trenutku može raditi.

Kako da regenerišete svoj ascendent?

Dajte sebi priliku da privatite sebe i da uživate u svom telu. Pronađite vreme za sebe i posvetite se onome što vas puni energijom. Osvestite da ascendent predstavlja ključ od kovčega sa ogromnim blagom koji je na vama da otključate. To je moguće tek kada pronađete ravnotežu u sebi i kada prihvatite odgovornost za sve u vašem životu.

Takođe, potrebno je osvestiti da ono što vidite u svom iskustvu jer ono što ne vidite uvek u sebi. Ako imate hronične zdravstvene tegobe, provodite više vremena napajajući se isceljujućom snagom prirode. Osvestite kako komunicirate i kakve reči, misli i dela izlaze iz vašeg ascendenta. Šta se iz njega na svakodnevnom nivou rađa?

Tokom isceljivanja podznaka aromaterija i eterična ulja mogu pomoći. Nekima od vas kako ascendent bude jačao može se desiti da se vaše čulo mirisa intenzivno promeni i pojača tako da postanete receptivni za mirise koje ćete moći jasno da identifikujete. Moguće je i da će se vaš telesni miris promeniti.

Kada osvestite kako da osetite suptilne energije vašeg ascendenta to će vas voditi do pravih ljudi, boljih odluka i sigurnijeg osećaja u svom telu i životu. Tokom isceljivanje prijaće vam kupanje sa mirišljavim solima i uljima kao i nošenje krisala. To su sve načini da se pročistite i iscelite. Ipak, nadublji rad biće nevidljiv i najsnažnije čišćenje doneće promene na svim nivoima. Moj stav je da vam ništa spolja ne treba da bi našli ravnotežu- sve je u vama.

Kako tranziti pomažu da se aktivira ascendant?

Planete se uvek kreću, ali koliko nas može da kaže da to radi na svim nivoima svog bića?! E u tom grmu leži zec! Stajanje u mestu samo donosi veliku količinu energije koja se ne generiše već se često pretvara u toksičnu koja će negde morati da se ispolji. Obično je to ,,negde’’: vaše zdravlje, partnerski odnosi, porodica ili karijera.

Tranziti koji aktiviraju ascendent pomažu da znate u kom pravcu treba da idete. Nekad treba biti tu gde smo, ali uz dozvolu sebi da primetimo znakove iz Kosmosa da smo na pravom putu.

Takođe, primetila sam da osoba koja je spremna da donosi odluke i jasno ih komunicira sebi i okolini inicira planete koje su u aspektu sa podznakom da materijalizuju ono što žele. Prema prvom zakonu fizike sinastrija, natalne planete ili tranziti nas putem frikcije pokreću ako smo se zaglavili.

Ascendent uvek nešto manifestuje, ali neka to bude ono što želite i što je za vaše najviše dobro kao i dobro svih ljudi povezanih sa vama, vidljivim i nevidljivim vezama. Osoba koja upravo prolazi tranzit Saturna na ascendant svakako će potpuno izmenjeno izražavati svoju energiju u odnosu kada tog tranzita nije bilo.

Šta opterećuje ascendant?

Mnogi od vas puno toga treba da puste. Dajte sebi dozvolu za to. Treba osvestiti da ako je količina energije podznaka vrlo slaba na fizičkom i psihičkom nivou, tada je dotok energije u natalnu kartu isto vrlo slab.

Malo energije daje malo rezultata. Zato isceljivanja ascendenta podrazumeva da otpusitite sve ono što vas koči i opterećuje da bi imali puno energije i da bi time pokrenuli čaroliji koje postoje u vašoj natalnoj karti. Sledeći korak biće oprostiti sebi.

Pre svega vaša natalna karta i ništa u njoj ne treba nikad da vas plaši kao ni jedan tranzit koji treba da prođete. Promenite uverenja koja vas čine da sumnjate da li je vasa budućnost sigurna. Život se ionako stalno menja i nije predvidljiv, ali puno toga je pod vašom kontrolom. Nema razloga za strah jer on samo blokira ascendant.

Vladar ascendenta

Neko kome je podznak Vaga ili Bik a čija je Venera kao vladar ascendenta u ,,energetski lošem stanju“ moraće da radi i na toj planeti jer je sve povezano. Planeta koja je vladar ascendenta je vaš ključn pomagač, ali samo kada igrate u timu i sarađujete sa energijama u sebi i van sebe. Takođe, tranzitne planete vam uvek mogu pomoći ako ste otvoreni da primite njihove darove.

Isceljivanje podznaka može delovati lako, ali traži posvećenost. Još je lakše kada se oslonite na planetu vladara ascendenta jer je to pomoć koja vam je potrebna da naučite da u potpunosti prihvatite sebe.

Setite se da je ono što imate u natalnoj karti nalik svemu što imate u svom ormaru. Ipak, ne nosite svu odeću odjednom! Nekim danima ste eleganti, a nekim danima sportski obučeni. Nekad stalno nosite iste farmerke, a nekad isprobavate novu odeću. Neku odeću nikada niste obukli. Isto tako svi delovi vaše natalne karte postoji u svakom trenutku, ali se ne manifestuju svi stalno. Šta se manifestuje definiše energija podznaka.

Tokom vašeg života određeni delovu vaše ličnosti mogli su postati prenaglašeni, a najčešće su to oni izazovni delovi. Neki možda baš fenomenalni delovi ličnosti rudimentiraju jer ih nikad ne korisite pa vaši potencijali ostaju večno izgubljeni. Ne ostavljate isti utisak u crvenoj haljini ili u bež tunici. Razmislite o tome, osvestite svoj ascendant i krenite na put isceljenja. Tu sam da vas podržim!

Povezani članci

Kako isceliti stresne tranzite?

Trenutno prolazite kroz stresan tranzit i pitate se šta da radite. Mnogi tranziti traže da se stane, da se odmorimo ili promenimo nepodržavajuća uverenja, ponašanja i navike koja nas drži zarobljene u prošlosti. Većini ljudi je teško da zaista stane i udahne. Ali to je prvi korak.

Pročitaj više

TRANZITI U ASTROLOGIJI

Svaki tranzit se dešava baš onda kada je potrebno za nas iako nam može delovati da je to najgore što je moglo da se desi. Ipak, u Kosmosu postoji savrešno vreme za sve, iako ono nije isto za svaku osobu.

Pročitaj više

Manifestovanje aspekata i tranzita

Neko od vas oseća stalnu brigu što je pokazatelj da postoji disbalans Saturna. Neko od vas u sebi ponavlja reči koje mu dodatno stvaraju stres što je pokazatelj da postoji disbalans Merkura. Neki od vas uporno neće da priznaju šta im je potrebno da bi zaista bili ispunjeni i srećni što pokazuje da postoji disbalans Sunca.

Pročitaj više