Tranzitni Uran u aspektu sa natalnim planetama

Maja Lazić
april 5, 2020

Tranzitni Uran u aspektu sa natalnim planetama

Tema ovog teksta je tranzitni Uran u aspektu sa natalnim planetama. Tranzitni Uran je oko sedam godina u jednom znaku. Oko pet meseci je retrogradan tokom godine pa se dešava da aspekt sa natalnom planetom traje više od godinu dana. Tranzitni Uran u aspektu sa natalnim planetam nas otvara za nove poglede na svet i drugačiji doživljaj postojećih problema.

Povezuje nas sa svrhom i celim Kosmosom na osvežen način koji nam je ranije bio potpuno nepoznat. Prolazimo kroz transformaciju ličnosti lišavajući se svega što nije autentično. U slučaju da ne želimo da odbacimo stare delove sebe, ovi tranziti se doživljavaju kao pojačani stres, nervoza i nepredvidljive životne okolnosti.

U nastavku teksta ću dati informacije vezane za mogući doživljaj Uranovih tranzita na lične planete i Jupiter. Aspekti sa Saturnom i spoljnim planetama su generacijski i neće biti razmatrani ovom prilikom. Tranziti koji se jače osećaju i predstavljuju nova životna poglavlja su konjunkcija i opozicija. U nekim slučajevima bitni su i kvadrati, ako su deo T-kvadrata.

Tranzitni Uran u aspektu sa natalnim planetama nosi bitne lekcije ali je za njih potrebno da izađemo iz zone komfora.

Podznak i MC sa tranzitnim Uranom

U slučaju da je podznak u konjunkciji sa tranzitnim Uranom možemo drastično promeniti izgled i životni put da mnogo više izražava našu autentičnu prirodu. Za većinu se ovo vreme doživljava kao period pojačanog stresa i snažne potrebe da se liše onog što im unosi nervozu i nestabilnost.

Tlo pod nogama se trese, a buntovnim ponašanjem koje je neprimereno i destruktivno dodatno doprinosimo. Zato je važno da se tokom tranzita Urana u 12. kući oslobodimo ograničavajućih obrazaca koje smo nesvesno pohranili. Tek kada otvorimo vrata podsvesti za nove uvide znaćemo kako da ovu električnu energiju iskoristimo da nam služi, da nas podrži i donese inspiraciju a ne disbalans. Ako to ne uradimo, velika količina stresa karakteriše ovaj tranzit u konjunkciji sa podznakom. Ovo se odražava na brak i porodicu.

Slične promene se dešavaju kada je Uran na vrhu desete kuće. Pogotovo ako smo se tokom tranzita u 9. kući otvorili za novu životnu filozofiju i duhovna učenja. Kada se konjunkcija sa MC-om konačno desi, promena se odnosi na poslovnu sferu i položaj u društvu. To može biti razvod kojim menjamo svoj dotadašnji status i nova karijera koja je više u skladu sa ličnošću.

Ako odbijemo da krenemo ovim novim putem možemo osećati veće nezadovoljstvo i stres. Često se to manifestuje i u gubitak posla što će se pokazati kasnije kao dobar po nas, kada se tranzit završi. Oslobađanje od onoga što nas koči i svest o novoj ličnosti koju gradimo karakteriše ovaj ciklus.

Tranzitni Uran u aspektu sa Suncem

Uranu treba 84 godine da prođe kroz ceo zodijak, tako da neće svaka osoba doživeti ovaj tranzit. Neki će ga proći kao deca, a drugi u kasnoj starosti. Međutim, ovo je jedan od ključnih perioda u životu, jer nakon njega spoznajemo ko smo i šta je naša uloga u svetu. Oslobađamo se svega što nije naše autentično biće, skidajući slojeve ličnosti koji nas guše i stežu. Nagla želja da pokidamo veze sa svim što nas ograničava u životu, vodi do novog posla, drugačijeg partnera, preseljenja u inostranstvo i nestabilnost.

Ova neizvesnost ima svrhu, ako se ne ponašamo buntovno samo radi reda, ne znajući da osvestimo ko smo u stvari. Ovo je vreme kada shvatamo da je pred nama novi životni put, koji imamo prava da izaberemo, ali i odbijemo. Sve što nas koči i opterećuje imaćemo tendenciju da odgurnemo u potrazi sa istinom i slobodom. ž

Možemo sebi stvoriti nove probleme ako se borimo protiv svoje prirode, koji će se manifestovati kroz zdravlje. Oni koji su naučili kako da izraze svoju ličnost ovo vreme vide kao period pojačane inspiracije i autentičnog življenja koje ih puni energijom za sve naredne godine.

Tranzitni Uran u aspektu sa Mesecom

Ovaj tranzit je vrlo intezivan po emotivni život. Osećamo kao da smo se priključili na neku drugu frekvenciju i da kroz nas struje sećanja koja ne umemo da metabolišemo. Problemi sa snom, noćne more i intenzivni snovi, zadržavanje tečnosti u organizmu i hormonalni poremećaji su česti. U trudnoći mogući su i pobačaji, neplanirane trudnoće kao i burno emotivno reagovanje.

Dešava se da tokom dana osetimo sve moguće emocije. Odnos sa voljenom osobom i porodicom prolazi kroz faze gde jedni drugima idemo na živce. Život u kući nosi sa sobom osećaj sputavanja, a može doći i do preseljenja ili promena na nivou odnosa sa majkom.

Šokantne emotivne veze, sa nekim ko se nikako ne uklapa u naš dosadašnji način života. Nas ta zaljubljenost brzo prođe, kao da se ništa nije ni desilo, emocije se ohlade. Emotivni život poprima drugačiju dinamiku, uz snažnu potrebu da se oslobodimo neprijatnih emocija, pa se tada preporučuje ples, pisanje i pevanje.

Na licu osobe se jasno vidi šta oseća, a ljubavne veze su vrlo stresne. Partner ne zna šta može da očekuje od nas. U kriznim periodima kada učimo kako da izrazimo svoje emocije, možemo biti suočeni sa zdravstvenim problemima. Drastična promena u ishrani može pomoći da uravnotežimo emocije i ovladamo svojim unutrašnjim svetom.

Tranzitni Uran u aspektu sa Merkurom

Svađe sa prijateljima kao i nova poznanstva sa onima koji su potpuno drugačiji od nas a otvaraju nas za drugačije mišljenje. Možemo doći u kontakt sa nekim inovativnim učenjem ili tehnikom koja će potpuno da promeni način komunikacije sa svetom. Nedostatak strpljenja, burne reakcije, potreba da nekom stresemo sve u lice, jer nas preplavljuju informacije, tendencija da gubimo volju za običnim razgovorima u potrazi za ,aha trenucima’ mogu karakterisati ovo vreme.

Učimo da se otvorimo za intuciju, za nesvesne poruke uma kao i da primenimo neobične ideje kojih sada imamo na pretek. Ako se bavimo pisanjem ili kreativnim zanimanjima možemo dobiti neverovatne uvide i povezati se sa Višim ja, odakle crpimo ideje za naučna i tehnološka otkrića.

Pisci ovaj period mogu osetiti kao pojačavanje potrebe da stvaraju jer će inspiracije imati na pretek. Pored svih tih ideja ako nemamo razvijenu rutinu nećemo puno uraditi. Dozvolićemo da nas prekidaju pozivi, poruke i stalni kontakti s prijateljima koji se javljaju sa neočekivanim predlozima.

Potrebno je da naučimo da kontrolišemo um kao i da shvatimo da je potrebno da se redovno isključimo iz sveta društvenih mreža i kompjutera. Shvatamo da možemo da donesemo fenomenalne odluke ali tek kada se oslobodimo unutrašnjeg nemira i potrebe da budemo buntovnici i prkosimo samo jer smo naišli na kamen spoticanja. A on pre svega potiče od nekog uverenja koje imamo a koje smo prerasli.

Tranzitni Uran u aspektu sa Venerom

Govori o osobi koja može prolaziti kroz turbulentni period vezan za emotivni život, veze se raskidaju a brakovi razvode, jer osećamo da nas postojeća emotivna situacija guši. Često se dešava da shvatimo da nas partner više ne privlači. Istina je da se sami menjamo i da tako promenjeni tražimo nekog drugog ko će nam više odgovarati.

Ako je partner i dalje isti kao i kada smo se upoznali, onda nam je nezanimljiv. Menjamo svoj sistem vrednosti, pa se može desiti da pobacamo stvari koje su nam ranije bile vredne. Trošimo novac na nešto što ćemo brzo izgustirati. Shvatamo da je došao trenutak da probamo nešto drugačije. Nismo svesni da će i ovo interesovanje ubrzo proći i da je njegova smisao da nas otvori za nova životna iskustva.

Pojavljuju se neobično partneri, sama veza ima divlji i nesputani karakter. Privlače nas oni koji su potpuno drugačiji u odnosu na sve naše prethodne partnere. Parter može imati osećaj da se čudno ponašamo pa i zbog toga inicirati raskid ili najaviti razdvajanje. Ovaj period služi da osvestimo načine da unesemo svežinu u odnos i da ljubav doživimo kao bezuslovnu, nikako ne ograničavajuću.

Toltečki principi nam u tome mogu pomoći. One veze koje su spremne za rast i koje stvarno počivaju na ljubavi ovo vreme mogu iskoristiti za putovanja i učenje novih načina izražavanja ljubavi. Veze koje su se učaurile i koje su odavno prestale da počivaju na ljubavi biće prekinute.

Tranzitni Uran u aspektu sa Marsom

Ovaj aspekt se često doživljava kao energizacija. Odjednom nas nešto tera na rizik i buran život nabijen adrenalinom. Potreba za avanturom je vrlo jaka, ali i padovi energije, jer je ovaj intenzitet teško održati na duže staze. Nešto nas provocira iz okoline i deluje da nam malo fali da planemo, pa reagujemo neprimereno izlažući sebe i druge opasnostima.

Nemir i želja da radimo ono što znamo da ne bi bilo dobro je prisutna jer nam je potrebno da izbavimo iz sebe bes i nezadovljstvo. Učimo kako da se ponašamo asertivno ali možemo preterivati u tome namećući svoju ličnost tako da izaziva strah kod drugih. Kao u svim aspektima, na nama je da pronađemo meru, jer inače su moguće povrede kao i opasnost pri fizičkim aktivnostima i sportu.

Iritiranost postojećom situacijom koja nam ne daje priliku da se slobodno izrazimo i delujemo, svađe kao i nerviranje zbog stvari koje su nam do nedavno bile nebitne su česte. Kao da želimo da nadoknadimo vreme kada smo hteli nešto da uradimo, ali nismo mogli. Ne shvatamo da je suština da se oslobodimo unutrašnje tenzije a ne da stvaramo novi problem u budućnosti. Fizičke vežbe u kojima se oslobađamo stresa i učimo kako da koristimo energiju za stvaranje nečeg novog a ne rušenje postojećeg se preporučuju na svakodnevnom nivou.

Tranzitni Uran u aspektu sa Jupiterom

Ovaj tranzit omogućava da steknemo potpuno drugačiju sliku o problemima koje nismo znali kako shvatimo ranije. Osećamo da se otvaramo za nova inovativna rešenja, svesni smo unutrašnje mudrosti i kao da nam Univerzum šapuće šta da uradimo i na koji način da krojimo svoj život. Otvaramo se za nove ideje osveženi novom verom koja je posledica spremnosti da proučavamo drevne filozofije i duhovna učenja.

Možemo krenuti na put koji će nas značajno promeniti a u kome ćemo doći u susret sa spiritualnim učiteljima. Duhovne knjige nam pomažu da osvestimo kontakt sa Višim ja. Znanje nas uči kako da budemo mudriji da donosimo pozitivne životne odluke.

Tranzitni Uran u aspektu sa natalnim planetama je bitno vreme koje je jedinstveno pa tako nosi važne lekcije!

Povezani članci

RETROGRADNI MERKUR U DEVICI/LAVU 5.8.-28.8.2024.

Koliko smo se odvojili od svoje prirode toliko nam i periodi retrogradnog Merkura teško padaju. Žalimo se da imamo previše posla, da okolina ne održava obećanja i komšije su bučne. Sve kasni, kvalitetom nismo zadovoljni i još nam je i zdravlje kilavo.

Pročitaj više

PLUTON I VLADANJE SOBOM

Kada aktivirate natalni Pluton spremni ste da život gledate očima alhemičara. U ovoj planeti krije se vaša ključna životna strategija. Sa Plutonom je sve kompleksno. A obično se tiče afera u koje smo se upetljali i koje su povezane sa nekom dubokom ranom. Pluton u aspektima vodi trnovitim putem do autentičnog ja i posvećenosti ciljevima koji prevazilaze ovu inkarnaciju, gde smo nekada zgrešili i pogrešili ali sada ispravljamo.

Pročitaj više

Natalne inkonjunkcije & neproživljen život

Šta je inkonjunkcija? To je aspekt koji ukazuje na tenziju, nekompatibilnost energija planeta koje su uključene i nelagodu u kućama u kojima se one nalaze. Obično ove kuće imaju poveću dozu stida, neprijatnosti i komplikacije. U ovom aspektu od obe planete se traži prilagođavanje, ali se to većinom izbegava. Tačnije ako vlasnik natalne karte neće da se menja.

Pročitaj više