Venera u konjunkciji sa planetama

Maja Lazić
oktobar 27, 2020

Venera u konjunkciji sa planetama

Venera u konjunkciji sa natalnim planetama pokazuje kvalitet partnerske razmene i potencijalne konflikte koji postoji u nama a koji se ispoljavaju u odnosu sa bliskom osobom. U ovom tekstu se bavim samo Venerom u konjunkciji. U slučaju kvadrata i opozicije potencijal za konflikt i sukobe u vezi veći je sve dok se ovo ne razreši na nivou individue. Naravno, svaka konjunkcija koju ću u ovom tekstu obraditi može se pojaviti u 12 varijanti u zavisnosti od znaka. Sekstil i trougao se lakše i prirodnije ispoljavaju pa nema toliko problema u emotivnim odnosima.

Separacioni aspekti imaće drugačiji kvalitet od aplikacionih jer govore o sukobu koji se desio. To je potrebno prevladati dok aplikacioni aspekti govore o sukobu koji je u procesu nastajanja i spajanja muško-ženske energije. Osnovna tema je vrednost pa proporcionalno time koliko vrednujemo sebe takve veze nam se tokom života i dešavaju.

VENERA U KONJUNKCIJI SA PLANETAMA

Venera u konjunkciji sa Mesecom

Venera u konjunkciji sa Suncem

Venera u konjunkciji sa Merkurom

Venera u konjunkciji sa Marsom

Ovo su strastvene ljubavne veze gde se odmah direktno prilazi voljenoj osobi a seksualna energija je vrlo jaka. Ukazuje i na svađe, napetost pa i razna ne uvek prijatna uzbuđenja koja prate ljubavni život. Ljubavni život je dinamičan i uvek se nešto dešava. Postoji snažna potreba da budemo u vezi pošto uvek ima nekog ko nam je privlačan. Zaljubljivanje je brzo, ali i odljubljivanje, kao i afere i preljube.

Dopadamo se mnogima i uvek postoji energija koja i kada smo emotivno srećni traži osvajanje neke nove teritorije. Avanturizam je u krvi. Kada dođe do raskida privlačnost postoji i dalje sa bivšim partnerom. Tenzija, nestrpljenje, komplikacije i prepiranje biće opisani dostojanstvom planeta, znakom i kućom. Muško-ženski princip teže da se spoji, ali ga ta tačka zatim snažno razdvaja. Vrlo je bitno da ako imamo ovaj aspekt energiju trošimo na sport i svakodnevne aktivnosti koje su fizički zahtevne.

Venera konjunkcija Jupiter

Ovo su velike ljubavi u kojima se uživa celim bićem i koje vremenom rastu u još veće ljubavi. U pojedinim slučajevima ovaj položaj govori i o više brakova ili dužih veza koje su nalik životnim učiteljima sa kojima se stiče iskustvo u ljubavi. Što više verujemo da zaslužujemo sreću u ljubavi time zakon privlačenja jače deluje. Jupiter će  u ovom aspektu uvek uvećati postojeće stanje. Može se manifestovati i kao višak kilograma, veliko konzumiranje slatkiša ili lenjost.

Potrebno je da radimo i na duhovnom aspektu a ne samo na materijalnom. Inače nam lepe stvari ne donose zadovoljstvo koliko god odisale luksuzom i glamurom. Ako je ovaj aspekt kvadriran ili deo opozicije dešava se da nam je teško da osetimo sreću unutar nas iako spolja sve deluje ok. Postoje varijante kada tokom života prolazimo tu fenomenalnu ljubav i sreću ali shvatamo da nam to ništa ne znači. Posebno ako ne verujemo da tako nešto uopšte zaslužujemo. Pitanje vrednosti mnogo je bitno i od toga će zavisiti sama manifestacija veze.

Jezik ljubavi

Voleti sebe najviše na svetu vodi ka sreći a ne neki predmet ili osobu koja čini da se osećamo voljeno. Sreća je u nama i ne može da se kupi. Zato dok se to ne nauči možemo preterivati u davanju poklona i materijalnom iskazivanju ljubavi misleći da će nas neko tada više voleti. Ovaj aspekt govori i potrebi da osoba izgradi svoj sistem vrednosti a da ga zatim nadograđuje poštujući sve što već ima.

Osvestiti ljubavne ideale i biti svestan da avantura i preljuba služe samo da napunimo svoj ego treba da nas povuku u pravcu da osvestimo šta očekujemo od partnera. Nikad neće biti dovoljno ljubavi ako nam je potrebno nešto spolja da nas uveri da smo je vredni. Ove osobe su vrlo talentovane za umetnost i kreativno izražavanje. Sve rade na veliko pa je jedan deo integracije ovog aspekta da kroz talente nauče da više vrednuju sebe pa tako i biraju koga će voleti. Venera ovde omogućava ljubavnu ekspanziju.

Venera u konjunkciji sa Saturnom

Ovaj aspekt govori o povredi koja se desila u emotivnoj vezi tokom mladosti ili nekom vidu odbijanja. Za neke od vas ovo se odnosi i na prošle živote u kojima smo davali mnogo manje. Sada to isto učimo kroz neku osobu koju volimo a koja nam ne uzvraća. Tokom života osoba se može suočavati kroz situacije kada se oseća nevoljeno. Ljubav se iz nekog praktičnog razloga stalno odlaže za neki kasniji period. Ljubav se gubi sve dok ne naučimo da stavimo tačku na bolne odnose u kojima nema prostora za ostvarenje želja.

Osoba često ima potrebu da se ponaša tako da bi mogla da zasluži ljubav. To nije njeno autentično ponašanje. Stalno oseća da u njoj postoji neki manjak nalazeći to kao opravdanje zašto ne može biti voljena onako kako želi. Možemo se previše truditi da budemo voljeni, pogotovo u odnosu sa parternom koji je stariji i ozbiljniji i koga se plašimo. Njegov hladnokrvni stav deluje kao da mu nije stalo do nas i ovaj odnos nije ravnopravan. Ponekad i mi osećamo da nam nije stalo ni do čega tužni jer ljubav koju želimo da damo nemamo kome.

Zamena za ljubav

Ovo se kompenzuje kao potreba da se ostvare praktični ciljevi, ali u ljubavi toga nema. Upeh u poslu ili u nečemu spolja nam podiže samopouzdanje i na taj način shvatamo da smo vredni ljubavi kao svi drugi. I dok smo u vezi osećamo se kao sami. Vrlo često i moramo da zaista budemo sami da bi osvestili šta to u nama stvara odnose koji su nesrećni. Ovaj aspekt nas uči kroz odbijanje i povređivanje, ali samo ako smo izabrali osobu koja nam ne uzvraća ljubav a sa kojom i dalje ostajemo. Na podsvesnom nivou može postojati uverenje koje seže iz prošlog života da ćemo uvek biti povređeni, ostavljeni i sami. Ono što se traži je realizam, strpljenje i trezvenost.

Ako prihvatimo partnera koji nam ne daje dovoljno nikad nećemo uspeti da zadovoljimo potrebe srca. Ovo ponekad vodi ka tome da sami sebi namerno uskraćujemo ljubav ili ostajemo u vezi koja nije srećna, a koja dugo traje. Emocije se hlade ako odnos ne karakteriše ozbiljnost. Ovaj aspekt je vrlo čest kod osoba koje imaju veliki potencijal za umetnost. Upravo ih ova tuga tera da stvaraju umetnička dela. U slučaju kvadrata može biti primarno da se energije pokrene i isceli. Žene mogu davati sve više i više dok se potpuno ne iscrpe još više se osećajući nevoljeno. Venera nas ovde može učiti neophodnim restrikcijama.

Promene u manifestaciji

U drugoj polovini života ovaj aspekt postaje lakši ako smo naučili da je u ljubavi potrebno pristupiti odgovorno. To znači vrlo često da smo prošli kroz bol, tugu i gubitak. Nakon toga sledi odnos koji može duge da traje, jer smo promenili odnos prema sebi. Ako imate ovaj aspekt savet je da ne jurite u vezu, u zajednički život ili brak. Posvetite se vrlo ozbiljno osobi koja vam se sviđa, a koja je deo vas samih. Uložite vreme da razvijete talente i naučite da volite sebe i kada nema nikog oko vas. Učite na greškama i izaberite nekog ko je zreo i ko je spreman da ljubav zaista bude nešto što se deli i u dobri i u zlu a ne samo kada je sve lepo.

Venera u konjunkciji sa Uranom

Ako nema slobode i originalnosti kako može biti ljubavi? Ove osobe krasi neobična lepota i stil. Ono što uči je da bude svoja i kada je deo para. Iako je Uran planeta raskida i neočekivanog ovo se pre svega može odražavati kroz partnera koji je vrlo neobičan a koji nas snažno privlači došavši u naš život iznenada. U svemu su drugačiji što se pogotovo vidi kroz filmove, muziku i umetnost koja ima se sviđa.

Partner će želeti svoj prostor i vreme za sebe, svoje prijatelje i ono što ga zanima a to neće želeti da ostavi jer smo se mi pojavili. Ako je partner naše odlegalo treba se zapitati zašto nam se dopada partner koji nije tu za nas ili je emotivno nedostupan. Veze koje su šokantne ili vrlo nestabilne vode nas od jednog partnera do drugog i deluje da želimo da probamo sve, ali dalje nismo našli šta tražimo. Dopadaju nam se osobe koje su vrlo samostalne ili koje su prošle kroz razvod a ovo opisuje i veze na daljinu.

Iskrena ljubav

Uran je planeta iskrenosti. Potrebno da uvidimo zašto se u nama rađa želja da budemo buntovni i to baš u ljubavi. Partner može biti hladan i tražiti vreme za sebe baš kada mi mislimo da je trenutak da se zbližimo više. On tada želi da izlazi i bude slobodan i to je prvi test koji se javlja u ovim vezama. Rutina teško vodi ka stabilnom odnosu, a prijatelji brzo postaju ljubavnici. Suština je da naučimo da budemo verni sebi i da je bolje biti sam, ali živeti autentično negu u vezi koja ne podržava našu ličnost.

Deluje kao da nekad ni sami ne znamo da li bi bili u vezi ili raskinuli. Odnosi su uvek nedefinisani ili se ponašamo kao da nam nije mnogo stalo iako jeste. Vrlo značajno može biti kako smo preboleli neki raskid sa osobom koja im je bila jako važna. Moguće je da su se u tom trenutku potpuno zatvorili i počeli da beže od istinske ljubavi i bliskosti. Zaista ove osobe na krajnje čudan način pokazuju ljubav. Deluje kao da vas teruju od sebe iako ste im baš tada potrebni.

Ako niste neko ko voli da rizikuje i niste spremni da pogledate istini u oči onda ovaj partner nije za vas. Svakako moramo da osvestimo da privlačimo iskustvo koje potiče iz naše energije. Ako smo stalno na ivici raskida treba se zapisati da li mi uošte želimo da budemo u vezi sa tom osobom. Dok u ovom slučaju sama želja da se bude u tradicionalnom odnosu vrlo često vodi ka prekidu.

Venera u konjunkciji sa Neptunom

Ovo su prefinjene, nežne i romantične ljubavi. Potreba za srodnom dušom je jaka kao i želja da se potpuno spojimo sa partnerom i budemo jedno. Idealizacija je vrlo česta, a partner iako je delovao kao da je iz snova odjednom više to nije. Ljubav nam je spas, ali ona nije kao u bajkama i princa nema. Moramo da se suočimo sa realnošću koja često nije divna kao i sa partnerom koji će nas i da nas voli najviše na svetu razočarati zbog nečeg. Veze na daljinu, odnosi koji su platonski ili snovi o nekom ko ne može da bude sa nama je način kako se ovaj aspekt oseća.

Moguće je da puno maštaju o ljubavi, ali se suočavaju sa prevarom i izdajom jer ne žele da vide ono što je svima drugima jasno. Zato je ključno da ne guraju probleme pod tepih već da budu vrlo praktični u ljubavi. Ako tražimo da nas partner isceli i ostvari sve snove stavljamo se u položaj žrtve. Možemo duboko u sebi osećati da je prava ljubav moguća i da ona sigurno postoji. Ali i zato propustiti šansu za pravu realnu ljubav sa nekim ko nam na prvi pogleda deluje da nije pravi.

Iluzije u vezama

Osobe za ovim aspektom deluju opijeno ljubavlju, pa i kada ih partner prevari oni se i dalje trude da nađu onaj delić koji ih je naveo da ga zavole, čak i kada je taj delić bila iluzija. Zato je važno da budu iskreni jer će ih ovo spasiti bola i razočaranja. Mogu ih privući osobe koja imaju čudna uverenja, koje nešto kriju ili imaju neki porok. Partner može biti neko ko je već u vezi, nije završio brak ili ih iskorišćava na neki drugi načlin. U pojedinim slučajevima sebe osuđujemo na bol ili nismo svesni da i naša zavodljivost često prelazi granicu onog što je ok.

Važno je da prvo mi sami budemo zaista transparentni u ljubavi. Da ne ulepšavamo istinu već da svoju inspiraciju investiramo u umetnost ili kreativno izražavanje. Ove osobe su vrlo talentovane sa slikarsvo ili muziku koja će im pomoći da iscele ljubavna razočaranja. Bezuslovna ljubav je nešto za čime tragaju. Ovaj put ih može voditi i do religije i istraživanja duhovnosti. Srodnu dušu mogu privući ako savladaju moć vizuelizacije i vere u čaroliju koja je i njima dostupna.

Venera u konjunkciji sa Plutonom

Ljubav je sve ili ništa. Vrlo često se možemo naći u nekoj tajno vezi ili suočeni sa prevarom. Zabranjeno voće nam je interesantno i svaki odnos koji je strastven i intenzivan često vode u opsesivnost. Ljubav i mržnja su na tankoj liniji jer nas magnetska privlačnost partnera hipnotiše. Zato ne moramo uopšte biti svesni da smo izmanipulisani. Partner nas svojom energijom obuzima, a seksualna energija je vrlo snažna. Igre moći razaraju odnos jer neko uvek mora biti poražen. Osoba ima prirodnu potrebu da zavede. Novac se takođe privlači jer joj odmogućava da oseti moć koje je toliko željna.

Ako nema novca ni ljubav nije kao pre i deluje mlako. Zato nam se dopadaju osobe koje su finansijski nezavisne. Kontrola i kažnjavanje u ljubavi postaju glavne teme jer ne shvatamo da partner na podsvesnom nivou vlada nama. Ako ne razumemo sebe i svoju mračnu stranu ona će nam biti predočena kroz neki odnos koji nam ne da noću da spavamo. Ovo su zločini iz strasti i učenje bolne lekicje da ljubav nema nikave veze sa novcem, vlašću ali i seksom. Šarm nam pomaže da napredujemo i njom osvajamo jer je naša seksualna energija jaka, pogotovo ako smo već u vezi.

Transformacija veze

Osoba može prolaziti kroz operacije da bi izgledala lepše. Krasi je moć transformacije izgleda koji se uvek podudara sa krajem ili početkom neke veze. U slučaju ovog aspekta moramo da osvestimo koji to deo nas samih ne volimo. Ovo je vrlo često povezano sa nekim iskustvom kada smo na metaforičkom nivou doživeli da je ljubav umrla, kroz gubitak u porodici. Emotivni odnosi prate transformacije psihe a možemo se naći u odnosu sa nekim ko nema čiste motive ako ni naši nisu baš najiskreniji.

Ovde partnerske odnose karakteriše neka potreba, koja je vrlo često karmička i nema veze sa ljubavlju. Deluje da su nam potrebni komplikovani ljubavni odnosi koji vode gubitku velike ljubavi jer nema poverenja. Potrebno je da veze prolaze kroz promene, da odnos progresira ali kada se zaglavi onda postaje dramatično. Ove osobe kao da još više živnu i ojačaju nakon što su prebolele neki veliki raskid ili gubitak. Važno je da osveste da li u njima i dalje postoji želja da se osvete partneru za taj bol. Opraštanje je suština integracije ovog aspekta i ostavljanje bivših da budu bivši.

Traumatični odnosi

U pojedinim slučajevima kada je došlo do traume ili ako postoji i zdravstveni problem koji prati neki odnos potrebno je da osoba prođe psihološku terapiju ili na neki drugi način razreši konfliktne emocije. Dokle god ima mržnje ili ljubomore prema bivšem partneru problemi postaju još veći i svaki sledeći odnos je još komplikovaniji.

Ako veza ne napreduje ona počinje da truli ili se kvari. Suština je da razjasnimo i otkopamo problem koji imamo a koji nas sprečava imamo poverenja. Potrebno je da shvatimo da je normalno da se vremenom strast hladi i da veza prolazi kroz cikluse koji su prirodni. Drama i psiholško ucenjivanje partnera samo vodi do još više problema i u konstantno regenerisanje veze koje je odslužila svoje i koju je davno bilo potrebno završiti.

Povezani članci

PLUTON I VLADANJE SOBOM

Kada aktivirate natalni Pluton spremni ste da život gledate očima alhemičara. U ovoj planeti krije se vaša ključna životna strategija. Sa Plutonom je sve kompleksno. A obično se tiče afera u koje smo se upetljali i koje su povezane sa nekom dubokom ranom. Pluton u aspektima vodi trnovitim putem do autentičnog ja i posvećenosti ciljevima koji prevazilaze ovu inkarnaciju, gde smo nekada zgrešili i pogrešili ali sada ispravljamo.

Pročitaj više

Smisao astroloških analiza

Jedno od pitanja sa kojim započinjem skoro svaku konsultaciju, pogotovo ako je osoba prvi put kod mene, je da pitam koja su očekivanja od analize i razgovora sa mnom. Analize dolaze u raznim oblicima i formama. Postoje natalne karte u kojima je sve jasno. Ili koje samo tako deluju. Ima i onih koje su kompleksne i dolaze u slojevima metafora i simbola. Ili odmah vode do suštine.

Pročitaj više

Natalne inkonjunkcije & neproživljen život

Šta je inkonjunkcija? To je aspekt koji ukazuje na tenziju, nekompatibilnost energija planeta koje su uključene i nelagodu u kućama u kojima se one nalaze. Obično ove kuće imaju poveću dozu stida, neprijatnosti i komplikacije. U ovom aspektu od obe planete se traži prilagođavanje, ali se to većinom izbegava. Tačnije ako vlasnik natalne karte neće da se menja.

Pročitaj više