KIRON U ZNACIMA ZODIJAKA

Maja Lazić
maj 17, 2023

KIRON U ZNACIMA ZODIJAKA

KIRON U ZNACIMA ZODIJAKA

Svako od nas ima rane na Duši. Za neke od nas one neumorno krvare, užasno bole i gnoje se neprestano. Za neke od nas ožiljci su vidljivi i grubi pod prstima što na sprečava da pokažemo sve delove sebe smatrajući ih odbojnim i odbacujući ih. Neki od nas ustručavaju se od svake prilike da budu ranjivi bez čega isceljenje ne može ni da se dogodi.

Kironov simbol je nalik ključu koji otklučava vrata mudrosti i isceljenja, a putanja kroz zodijak nepravilna. U nekim znacima provodi više a u nekima manje vremena. U sebi ima element Uranovskog, ali i Saturnovskog i ukazuje na osetljivost, patnju, prihvatanje, isceljenje. Sličan je i Neptunu.

Kiron u tranzitima nas uči kroz iskustva koja predstavljaju priliku da se iscelimo, rastemo i oslobodimo se osećaja nesigurnosti, bola, sumnje i patnje. Ta iskustva često nisu laka! Ipak, isceljenje dolazi kroz preplavljenost i izloženost koja neminovno pokazuje poverenje u Život i Kosmos.

Povratak Kirona je vreme kada učimo da se rekonektujemo sa svim delovima sebe. Neki od nas tada odlučuju da prođu kroz psihoterapiju i alernativne tehnike isceljenja. Ipak, Kiron je ono što ćemo ceo život isceljivati, ali što će nam dati darove koji jedino kroz ovako dubok proces mogu doći.

Kiron u natalnoj karti

Kada je retrogradan to ukazuje na dodatnu dubinu rane za čije isceljenje je potrebna povučenost, duboko preispitivanje i samoprihvatanje. Kiron nas uči kako da sebi pomognemo i podržimo sebe. To za posledicu uvek ima i druge ljude koji ulaze u naš život da nas podrže jer smo otvoreni da to sebi damo. Kiron nam daje darove mudrosti, saosećanja i priliku da zaista sebe upoznamo i iscelimo rane iz detinjstva i na nivou porodične linije. Pre svega nas uči kroz bol kada ne brinemo o sebi i ne radimo ono što je potrebno.

Kironove lekcije povezane su sa (ne)svesnim, ali kada se rodimo mi zaboravljamo neke od rana koje postoje iz prošlih žvota ili prenatalnog perioda. Bilo bi previše da se svega sećamo. Tokom života mi te rane osvešćujemo kroz odnose i bolna iskustva da bi ih iscelili i vratili se sebi. Sve ovo je deo kolektivnog nesvesnog i zato je Kiron toliko vidljiv kroz likovnu umetnost i arhetipove u književnosti.

Put od gubitka do pronalaženja sebe je isprepleten karmičkim zadatkom svakog pojedinca. Rane iz ovog života samo su put da se bavimo nečim mnogo dubljim. A to je utisnuto u naše mentalno, emocionalno i fizičko telo. Duboke rane postoje na nivou ega, naših uverenja kao i nefizičkog. Zadatak svakog od nas je da se te rane isceli da bi zaista postali ono što možemo i zbog čega smo se rodili. Pronaći sebe traži snagu jer najlakše je kukati i odustati ili biti žrtva. Ipak, svako od nas i kada je bio žrtva je sam sebi iscelitelj!

Kiron po znacima

Sledi analiza po znaku Kirona. Kiron govori o individualnim i ličnim ranama pa je ovo samo informativni tekst. Kiron u nataloj karti treba analizirati i kroz kuću, aspekte i vladara kao i bliske konjunkcije.

Kiron u Ovnu

Osoba uči da spozna sebe i svoj identitet koji je doživeo povredu. Može da osvesti svoju ličnu vrednost kroz razvoj hrabrosti pogotovo kada se plaši ili kada želi da odustane od sebe. Osoba može kroz ličnu snagu da prevaziđe konflikte i sukobe koji je susreću na putu identifikacije tek kada isceli svoje rane.

Kiron u Biku

Osoba uči da isceli svoju ličnu vrednost kroz odnose i novac. Suočava se sa nečim što na fizičkom nivou ne može da ima ili što gubi a jako je volela. Osoba stiče svest o materijalnom koja joj donosi stabilnost, ali i o gubicima što je vodi tome da razvije sopstvene veštine i da nauči da opstane sama ali da se pritom ne odruče uživanja i zadovoljstva.

Kiron u Blizancima

Osoba uči da svesno komunicira i razvije veštinu govora i pisanja. Potrebno je da osvesti svoja uverenja i stekne sigurnost u svoje misli i stavove. Kroz verbalizaciju može da isceli i izbriše rane i nepodržavajuća uverenja. To je njen put isceljenja koji je moguć kroz reči i govor ili u radu sa drugima.

Kiron u Raku

Osoba uči da isceli svoje detinjstvo, porodične odnose i da se osamostali fizički i emotivno. Mogu postojati problemi na nivo lične sigurnosti i poveranja zbog nepoznavanja sopstvenih potreba koje ne zna kako da ispuni. Osoba traži zaštitu koju nikada zaista ne dobija kroz druge. Treba naći u sebi tako što će osvestiti mehanizme koji je blokiraju da oseti svoje emocije.

Kiron u Lavu

Osoba uči kako da se oseti samopouzdano kroz svoje talente i veštine koji je čine posebnom. Ipak, one nema zaista uvek poverenja da je to što stvara vredno. Plaši se da rizikuje u strahu da će biti ismevana. Osoba uči da dozvoli svojoj kreativnosti da teče koristeći sve svoje darove bez straha.

Kiron u Devici

Osoba uči da brine o svom zdravlju, uslovima života i poslovnim okolnostima koje treba da se iscele da bi je podržale u svakodnevnom funkcionisanju. Osoba razvija veštine praktičnosti i navike koje joj pomažu da poboljša uslove života. Uči da ispravi ono što je potrebno a što može doprinositi zdravstvenim tegobama.

Kiron u Vagi

Osoba uči da održi partnerske i poslovne odnose kroz razvoj dela ličnosti koji mora da pronađe ravnotežu i u sebi i kroz veze. Osoba isceljuje nefer odnose koji su neuzvraćeni i ometaju povezivanje sa istinskim delom sebe. Isceljenje se dešava kroz druge kada je osoba sposobna prvo da se sama u sebi ujedini.

Kiron u Škorpiji

Osoba postaje svesna rana koji su nastale u odnosu sa bitnim ljudima gde je ona sebe lišavala svoje iskonske moći i onemogućavala osećaj suboke sigurnosti. Osoba isceljuje traume na psihološkom i energetskom nivou. Tako izlazi iz pakla bola što prvo traži suočavanje sa velikom ranjivošću i duboki preobražaj.

Kiron u Strelcu

Osoba traga za životnim avanturama gde će osvestiti i isceliti svoja uverenja i životnu filozofiju- Tada će shvatiti šta joj služi, a šta je ograničava. Osoba uči da ne osuđuje i da bude radoznala istražujući ceo svet bez da je njeni stavovi koče.

Kiron u Jarcu

Osoba uči da ostvari svoje poslovne ciljeve i napreduje tako što prihvata odgovornost i za greške iz prošlosti i za blokade unutar sebe. Može se suočavati sa poteškoćama koje uzdrmavaju njen osećaj sigurnosti. One predstavljaju bolno mesto koje je već ranjeno u porodici kroz odnos sa roditeljima.

Kiron u Vodoliji

Osoba uči da bude jedinstvena i da ostvari svoju željenu sliku budućnosti čak i kada ima osećaj da se sama ne uklapa. Ona je drugačija od drugih. Uči da sebe predstavi okolini i da se sa njima poveže koz intelektualno koje može da kanališe njenu buntovnu prirodu bez da uzdrmava okolinu.

Kiron u Ribama

Osoba uči da pronađe sebe kroz fantazije, maštu i beg od realnosti. Postoji potreba da potiskuje stvarnost što je način da ne bude toliko ranjiva. Tim odvajanjem od realnosti ponaša se neodgovorno i zanemaruje sebe. Uči da sluša svoju intuiciju i da emocije kanališe kroz umetnost koja je može isceliti.

Povezani članci

Smisao astroloških analiza

Jedno od pitanja sa kojim započinjem skoro svaku konsultaciju, pogotovo ako je osoba prvi put kod mene, je da pitam koja su očekivanja od analize i razgovora sa mnom. Analize dolaze u raznim oblicima i formama. Postoje natalne karte u kojima je sve jasno. Ili koje samo tako deluju. Ima i onih koje su kompleksne i dolaze u slojevima metafora i simbola. Ili odmah vode do suštine.

Pročitaj više

Natalne inkonjunkcije & neproživljen život

Šta je inkonjunkcija? To je aspekt koji ukazuje na tenziju, nekompatibilnost energija planeta koje su uključene i nelagodu u kućama u kojima se one nalaze. Obično ove kuće imaju poveću dozu stida, neprijatnosti i komplikacije. U ovom aspektu od obe planete se traži prilagođavanje, ali se to većinom izbegava. Tačnije ako vlasnik natalne karte neće da se menja.

Pročitaj više

Nesvesni Pluton i blokirana energija natalne karte

U natalnoj karti Pluton u znaku, kući, njegov vladar i aspekti pletu priču karme. Pluton je tačka gde nesvesno težimo da imamo moć zarad emocionalne sigurnosti. Problemi nastaju kada osoba ne zna kako da sigurnost ostvari bez da se nesvesno ponaša. Ako Pluton ima puno aspekata, ako je retrogradan i ima odnos sa Južnim čvorom daće ideju o lekcijama Duše.

Pročitaj više