Mesec u znacima

Maja Lazić
jul 26, 2019

Mesec u znacima

Ovaj tekst je fokusiran na Mesec u u znacima. Za izračunavanje znaka Meseca potrebno je tačno vreme rođenja. Ne postoji loš položaj Meseca, samo njegova destruktivna i neadekvatna upotreba od strane pojedinca. Mesec je promenljiv pa tako se njegova vibracija uz svakodnevne vežbe i tehnike može menjati da vam više odgovara.

Vi uvek imate isti natalni Mesec. On može na različite načine manifestovati i tako doneti emotivno iskustvo koje će vas približiti osećaju ispunjenja i sreće. Može doneti emotivne odnose koji su potrebni za vaš spiritualni rast ali ne uvek prijatni. Tokom mesec dana svako od nas prođe sa tranzitnim Mesecom svih 12 energija u određenom procentu u odnosu na natalnu kartu. Mnogo važnije od znaka i kuće je faza Meseca. Natalni Mesec nikad ne posmatramo izolovano nego kao deo celine natalne karte.

Mesec u Ovnu

– On je hitar, snažan, energičan, reaktivan, zainteresovan za svoje želje, samostalan, nezavistan, inicirajući, emotivno samodovoljan sebi. On je usmeren na sopstvena interesovanja, aktivan, pokretljiv, svadljiv kada nije po njegovom. Bučan da se uvaži njegovo postojanje, impulsivno reaguje na nepravdu, emocije gore u njemu, zapaljiv.

Mesec u Biku

Ima potrebu za sigurnošću i rutinom, navike se teško menjaju, materijalna sigurnost je osnova za emocionalnu stabilnost. Važno je da se osoba osamostali i stekne uvide da može sama da za sebe obezbedi sve ono što joj je potrebno. Nadkompenzacija emocija ljubavi hranom i materijalnim stvarima, praktični pristup emocijama. Zaštita dolazi iz emotivne stabilnosti i kontakta sa zemljom, posedovanje onog što volimo.

Mesec u Blizancima

Komunikativnost i potreba da se o emocijama stalno priča.  Intelektualizacija osećanja umesto da zaista doživi emocije, rasipanje energije i pažnje. Trivijalne stvari su prioritet, okupiranje uma informacijama kada nema dovoljno ljubavi. Zatrpavanje neprijatnih emocija činjenicama i rečima, promenljive emocije zavise od ljudi sa kojima dolazimo u kontakt. Veliki broj svakodnevnih kontakata bez prave sadržine, dvolične emocije i paralelne veze.

Mesec u Raku

Potreba da se osećamo emotivno sigurno i zbrinuto, a ako nije tako problem se odražava kroz ishranu, posesivnost i preteranu plačljivost. Intenzivna potreba da negujemo druge iako ustvari želimo da neko neguje nas i brine o svim našim potrebama. Stidljivost i povlačenje u sebe, potrebno je da se nauči da se emocije iskomuniciraju i da sami zadovoljimo svoje potrebe. Emotivna regresija u vremena kada smo bili dete je česta.

Mesec u Lavu

Potreba da nas uvek tretiraju kao centar sveta, da se izražavamo kreativno i da otvorimo srce. Insistiranje na pažnji i hvaljenju, dominacija, dramatizacija osećanja. Upravljanje drugima, izrazita želja da se osećamo cenjeno i uvažavano i da ostvarimo svoje snove. dar za glumu, traženje pažnje i detinjastost kada ne dobijemo ono što želimo. Dramatične emotivne veze, protivljenje drugima kada nam se suprotstavljaju, entuzijastičnost.

Mesec u Devici

Analitičnost i organizacija osećanja, a poteškoce da ih prihvatimo, kritikovanje i potreba da se zadrži red. Nedostatak samopouzdanja i stalna potreba da služimo drugima da bi dokazali sebe. Neadekvatnost, žaljenje, krivica, briga, nervoza kada osećamo emocije koje smatramo lošim. Potreba da budemo korisni, povećani nivo frustracije i greške, samokažnjavanje uskraćivanjem ljubavi. Alergije na hranu, kritikovanje voljene osobe, preterana čistoća.

Mesec u Vagi

Potreba za emotivnim mirom i emocijama u ravnoteži, naglašena potreba za sklapanjem veza i dobrim emotivnim odnosom punim podrške i ljubavi. Strah od samoće, potreba za potvrdom emocija iz spoljašnjeg sveta a ustvari treba da pronađemo samodovoljnost u sebi. Oslobađanje strahova u slučaju disharmonije ili nespaganja sa drugima. Potreba za kreativnim smirenjem i lepotom kao i ravnotežnom u okolini koja se odražava u svemu što radimo, veliki šarm.

Mesec u Škorpiji

Strah od gubitka kontrole, strastvene i intenzivne emocije, emocije su naša privatna stvar i odraz moći. Sklonost manipulativnom ponašanju i opsesevnim mislima, toksične emocije prošlosti, osvetoljubivost i ljubomora kada naše emocije nisu uzete u obzir. Ogromna dubina osećaja, tendencija da se emocije kriju ili da smo preplavljeni njima, smrt emocija. Učenje da zadovoljimo svoje emotivne potrebe bez toga da manipulišemo drugim ljudima ili ih zastrašujemo. Potpuno emotivno prepuštanje se želi, ali izaziva srah, emotivne ucene.

Mesec u Strelcu

Putovanja razvijaju različite načine emotivnog ispoljavanja, potreba da se pronađe optimizam i u teškom trenucima. Neprijatne emocije u nama izazivaju tendenciju da stalno bežimo u nova emotivna iskustva i tražimo intelektualna objašnjenja za probleme. Stalno traženje emotivne stimulacije, da bi se nosili sa teškim emocijama stvaramo sopstveni odbrambeni mehanizam. On nas poziva na aktivno življenje života punim plućima svakog trena, tako da se ne kajemo. Pogotovo da bi osetili slobodu, inspiraciju i bezbrižnost, srčanost i vrelina emocija, srce moreplovca.

Mesec u Jarcu

Samodovoljnost, emotivno obavezivanje je važno, kao i sigurnost emocija, na emocijama se radi. Posao utiče na unutrašnji osećaj vrednosti ljubavi. Poteškoća da se ostvare veze koji pružaju toplinu i zaštitu, hladne, uplašene emocije. Negiranje i poricanje emocija, depresivne emocije, negativnost i kritičnost prema voljenoj osobi. Izolacija kao vid samokažnjavanja jer osećamo da ne zaslužujemo ljubav. Odbacivanje emocija, emotivno zanemarivanje, razočaranje u ljubavi se nadokađuje radom i poslovnim uspesima, trajne emocije.

Mesec u Vodoliji

Strah od intimnosti i trajnosti emocija što se može doživljavati ograničavajuće. Potreba da izrazimo svoju emotivnu prirodu bez ograničenja, intuitivnost i doživljaj emocija na hladan i intelektualan način. Emotivno buntovništvo, negiranje onog što je uobičajeno ili tradicionalno. Stresne emotivne veze, diskontinuitet emocija, originalno i jedinstveno izražavanje ljubavi. Emocionalna suzdržanost, nemogućnost da osetimo pravu bliskost. Nedostatak poverenja, samostalnost, kosmička ljubav. Posvećivanje nekom drugom cilju kao nadoknada za izgubljenu ljubav, nepridvidljivost.

Mesec u Ribama

Sanjalačke emocije, snovi o velikoj ljubavi, romantičnost i zanesenost. Nežne emocije koje nas teše u realnosti koja je gruba, empatičnost. Emocijama može izazivati sažaljene ili biti preplavljen njima, zavisnosti. Potraga za nekim ko će nas spasiti od težine i bola emocija koje osećamo. Hipersenzitivnost, inspirativnost i umetnički talenti. Žrtva u ljubavi, tendencija da gubimo sebe u vezi. Spiritualna ljubav, ljubavno stapanje, emocije koje leče, vera u emocije.

Povezani članci

PLUTON I VLADANJE SOBOM

Kada aktivirate natalni Pluton spremni ste da život gledate očima alhemičara. U ovoj planeti krije se vaša ključna životna strategija. Sa Plutonom je sve kompleksno. A obično se tiče afera u koje smo se upetljali i koje su povezane sa nekom dubokom ranom. Pluton u aspektima vodi trnovitim putem do autentičnog ja i posvećenosti ciljevima koji prevazilaze ovu inkarnaciju, gde smo nekada zgrešili i pogrešili ali sada ispravljamo.

Pročitaj više

Smisao astroloških analiza

Jedno od pitanja sa kojim započinjem skoro svaku konsultaciju, pogotovo ako je osoba prvi put kod mene, je da pitam koja su očekivanja od analize i razgovora sa mnom. Analize dolaze u raznim oblicima i formama. Postoje natalne karte u kojima je sve jasno. Ili koje samo tako deluju. Ima i onih koje su kompleksne i dolaze u slojevima metafora i simbola. Ili odmah vode do suštine.

Pročitaj više

Natalne inkonjunkcije & neproživljen život

Šta je inkonjunkcija? To je aspekt koji ukazuje na tenziju, nekompatibilnost energija planeta koje su uključene i nelagodu u kućama u kojima se one nalaze. Obično ove kuće imaju poveću dozu stida, neprijatnosti i komplikacije. U ovom aspektu od obe planete se traži prilagođavanje, ali se to većinom izbegava. Tačnije ako vlasnik natalne karte neće da se menja.

Pročitaj više