POSLOVNE PROMENE U TRANZITIMA

Maja Lazić
oktobar 4, 2019

POSLOVNE PROMENE U TRANZITIMA

Poslovne promene u tranzitima vam mogu puno pomoći kada niste sigurni šta treba menjati. Koji su vaši kvaliteti? Po čemu ste posebni? U čemu ste naročito dobri pa vas vaši prijatelji uvek mole za uslugu? Da li imate hobi koji želite da pretvorite u biznis? Poslovne promene u tranzitima mogu ukazati na godinu velike promene ili njen tok.

Iako se većina osoba astrologu obraća zbog ljubavnih problema vrlo često mi se javljaju oni koje žele da promene zanimanje. Ima i onih koji još uvek nisu sigurni čime bi se bavili. Neki se astrologu obraćaju nakon otkaza ili čak bolesti uzrokovane stresom zbog napora i sati uloženih u rad na poslu koji nipošto ne vole. Ima i onih koji se pitaju da li postoje to jedno specijalno zanimanje za njih u kojem bi sigurno bili uspešni. Odgovor na to pitanje je negativan. Ne postoji samo jedno zanimanje ili posao za koji ste predodređeni.

Natalna karta i posao

Natalna karta pokazuje u šta je usmerena vaša pažnja, ali daleko od toga da može odrediti samo jedan smer vaše karijere. Oni koji se obraćaju astrologu u vezi sa promenom posla, kada da započnu privatni biznis ili da promene karijeru primetila sam da vrlo često prolaze tranzite Urana u odnosu na natalno Sunce. Neptun donosi nesigurnost i zbunjenost po pitanju životnog ppravca, ali i isceljenje bolnih situacija. U ovom tekstu ću navesti nekoliko primera koji najavljuju poslovne promene za sve one koje muči ova tema.

Kako uočiti poslovne promene u tranzitima? Ako Saturn tranzitira šestom kućom postojeći posao može da počne da poprima težinu. To je samo ako još uvek nismo (na psihološkom ili praktičnom nivou) naučili ono što je potrebno na tom radnom mestu. Kao i ako otaljavamo poslovne zadatke i ne poštujemo rokove, obaveze i dužnosti. Oni koji proživaljaju Saturnov povratak, ali i u periodima kada Saturn ulazi u 6. kuću obično mogu da osete veliki umor zbog količine posla.

Tada ih sve zamara i deluje da su se zakopali u mestu. Ne nepreduju, čak nazaduju i ne vole svoj posao, ali smatraju da moraju da ga rade i da drugog izbora nema. Odlazak na posao je za njih kazna i veliki teret koji ipak ne žele i ne mogu da otpuste.

Zdravlje i posao

Ovo se često poklapa i sa zdravstvenim problemima koji služe kao potsetnik da je vreme da se nešto menja i da tu ne sme više ništa da se odlaže. Natalno sa ovim položajem može da se desi da deluje kao da uvek dajemo više a dobijamo manje. Dobijamo tačno onoliko koliko smo zaista dali.

Osoba može prolaziti kroz cikluse teškog rada i nezadovoljstva na poslu koje na kraju ipak biva nagrađeno. Ipak, put do toga je mukotrpan i dug, a cena velika. Saturn na kraju donosi stabilnost. Prvo treba da pokažemo da smo spremni da zaista i uložimo trud u ostvarenje cilja i realno sagledamo postojeću poslovnu situaciju.

Tranziti Plutona i Urana u šestoj kući pokreću nas uvek na velike promene. Pluton može doneti potpunu transformaciju načina rada kao i problamatičnog šefa ili menadzera. Uran ukazuje na mogućnost iznenadnog i neočekivanog gubitka posla, potrebu za doškolavanjem ili freelancing.

Ni jedna od ovih dveju planeta nije negativna sama po sebi i ne donosi nešto loše već priliku da mi unesemo promene. Ako to odbijamo, a pritom smo prerasli oblast posla ili način rada, tada se javljaju problemi. Dobro je setiti se da ako se neki tranzit doživljava kroz loše i neprijatne osećaje, to je uvek jer treba da promenimo svoj način razmišljanja/emocije kojih nismo svesni u potpunosti.

Promena zanimanja

Takođe, promene zanimanja mogu biti prikazane i intezivnim aspektima na natalno Sunce. Vide se i kroz desetu kuću, ali i tranzitima trancendentalnih planeta u devetoj kući koja širi naše viđenje života i pogled na svet. Kako je deveta kuća dvanaesta kuća od desete kuće time je sve ono što se dešava na nivou podsvesti i što je nevidljivo, ali utiče na naš posao i pristup obavezama, vrlo prisutno u našim poslovnim izborima. Dolazimo do saznanja koja nas ne mogu ostaviti istim. Kod većine ljudi se to najčešće odražava na oblast posla koji zatim menjaju.

Tranziti planeta u prvoj kući doneće velike izmene u načinu na koji se predsavljamo. Prethodnim boravkom u dvanaestoj kući, nakon što su unosili promene u našu svest i poimanje svega što nas na dubokom neizrecivom nivou čini. Tada će promene morati da se odraze i u svetu oko nas. Sve ono što smo na podsvesnom nivou mislili sada uplivava u naše iskustvo i posle toga više nismo isti. Ovakvi tranziti donose apsolutnu promenu zanimanja i vrlo često velike kontraste. Neko ko je do danas bio banker odlučuje da pokrene proizvodnju vina.

Konjunkcije Plutona, Saturna, Urana ili Neptuna na natalno Sunce mogu da donesu velike promene u našoj ličnosti pa i drugačije ciljeve, želje i načine izražavanja našeg ja i drugačiji vid ispoljavanja volje. Neptun može doneti sumnju i manjak samopouzdanja, pa se sve naše vizije mogu samo zadržati na snovima.

Uran često budi veliku želju da odskočimo od okoline i napravimo neobičan iskorak u nepoznato, uz rizik. Pluton će nas razbesneti i motivisati da uzmemo stvari u svoje ruke. Saturn će nas urazumiti ili ćemo pokušavati da se borimo protiv sistema. Možemo pasti u depresiju zbog nedostatka mogućnosti da ostvarime ciljeve na lakši i manje mukotrpan način.

Neptun i nejasna karijera

Ako vam je Neptun u prvoj kući dolazi do mističnog uticaja i naleta maštovitosti kao i povlačenja u sebe. Imamo potrebu da se sakrijemo, pobegnemo i izgubimo pa i da ne budemo toliko odgovorni kao što mislimo da jesmo. Fantazije i snovi postaju mnogo zanimljiviji od stvarnog života i jaz između ove dve strane postaje sve veći. Neptun nas zavodi, zavarava, suptilno manipuliše nama-ipak istina je da mi to sve radimo sami sebi.

Sa ovom planetom naročito ako se nalazi u prvoj kući natalno ili blizu Sunca, potpuno je neizvesno kuda idemo. Kao da je sve u magli i deluje da se davimo ili tonemo. Ipak, Neptun nas uči kako da otpustimo stare rane i da imamo više razumevanja za one preko puta nas (poslodavce, klijente).

Ako je Pluton ušao u prvu kuću odjednom se naša pažnja usmerava u nešto potpuno novo. Nešto u nama stvara strah ili je potrebno da pročistimo i odbacimo stare delove ličnosti koje smo prerasli. Vrlo često potrebno da je se nešto ,,uništi’’ da bi se novo sagradilo što istovremeno donosi pročišćenje. Može da pokaže i beskrupuloznost jer je ostvarenje cilja važno, a preterivanje najčešće veliko.

Ostale poslovne promene u tranzitima

Tranzitne planete na Suncu mogu delovati kao da postajemo neka druga osoba, preplavljujući nas strahovima ili besom. Oni povlače sa sobom suočavanje sa starim strahovima i brigama. Sa Neptunom se problemi gomilaju, a sa Plutonom seku nožem. Obe planete mogu doneti isceljenje i rešenje ako zaronimo i kopamo dovoljno duboko u svoju psihologiju.

Ako Neptun ulazi u vašu šestu kuću vrlo je moguće da osetite kao da odjednom dobijate puno novih ideja. Ipak ostaje i potpuno nejasno kako da ih realizujete. Ako Saturn tranzitira kroz šestu kuću mogući su strahovi i brige oko pronalaska ili zadržavanja posla. Neptun se vezuje za poslove povezane sa tečnošću, alkoholom. Pluton za izgradnju temelja, iskopavanje, istraživanje morskog korita i rudnika, kao i naftu. Neptun nas uči kako da iscelimo gubitke, ali se zna manifestovati kao mentalni umor i očaj. Pluton nas uči o značaju kraja i transformacije kao i suočavanju sa strahovima.

Znak planete daće nam jasniju sliku, a svaki od ovih tranzita biće neophodno uklopiti i sa tranzitima i natalnim položajima brzih planeta koje će upotpuniti priču. Uz dejstvo nekih od transcedentalnih planeta, tranzitni Merkur i planete u Blizancima mogu doneti poslovna putovanja, posao u saobraćaju, a ne samo pisanje.

Ipak, sa uticajem Neptuna pisanje romana može biti hobi koji postaje posao i izvor prihoda. Blizanci su znak koji predstavlja medije, komunikaciju, kupovinu i prodaju, komšiluk, školu, mobilne telefone. Šta će od svega ovog biti deo iskustva cela natalna karta će nam dati uvid, kao i nivo energije osobe.

Povezani članci

Smisao astroloških analiza

Jedno od pitanja sa kojim započinjem skoro svaku konsultaciju, pogotovo ako je osoba prvi put kod mene, je da pitam koja su očekivanja od analize i razgovora sa mnom. Analize dolaze u raznim oblicima i formama. Postoje natalne karte u kojima je sve jasno. Ili koje samo tako deluju. Ima i onih koje su kompleksne i dolaze u slojevima metafora i simbola. Ili odmah vode do suštine.

Pročitaj više

Nesvesni Pluton i blokirana energija natalne karte

U natalnoj karti Pluton u znaku, kući, njegov vladar i aspekti pletu priču karme. Pluton je tačka gde nesvesno težimo da imamo moć zarad emocionalne sigurnosti. Problemi nastaju kada osoba ne zna kako da sigurnost ostvari bez da se nesvesno ponaša. Ako Pluton ima puno aspekata, ako je retrogradan i ima odnos sa Južnim čvorom daće ideju o lekcijama Duše.

Pročitaj više

AFIRMACIJE ZA NATALNE PLANETE

Afirmacije prema položaju natalnih planeta možete ponavljati ispred ogledala, uz muziku ili pisati u dnevniku. Afirmacije su koncipirane da naglase pozitivan kvalitet natalnog položaja ili da dodaju kvalitet koji nije istaknut.

Pročitaj više