SUNCE U KUĆI SOLARNOG POVRATKA

Maja Lazić
oktobar 27, 2023

SUNCE U KUĆI SOLARNOG POVRATKA

Tema ovog teksta je Sunce u kući solarnog povratka.

Solarni povratak predstavlja kartu koja se računa za trenutak kada se natalno Sunce vraća na isto mesto za svaku godinu. Ponekad to može biti dan pre ili posle vašeg rođendana. Solarni povratak je vitalna energija koja ima za cilj da vas usmeri ka prioritetima za tu godinu. Kroz ovu kartu vidimo perspektivu za godinu dana, potencijale i životne oblasti koje će biti primarne za vas.

Pogrešno uverenje je da solarni povrtak treba nešto da vam donese jer on predstavlja unutrašnje iskustvo i godišnju temu fokusa, a ne događaje tokom date godine, S druge strane, mora se kombinovati sa tranzitima koji zajedno kreiraju spoljašnje okolnosti koje su promenljive i koje aktuelizuju solar tokom određenog vremenskog perioda.

Napomene za solarni povratak

Ono što treba uzeti u obzir je da li je neki znak u solaru ili element naglašen i kako se on slaže sa vašom natalnom kartom. U nastavku teksta ćete moći da pročitate šta znači kada u neku kuću pada solarno Sunce. Ako ostale planete solarnog povratka padaju na uglove natalne karte to je svakako vrlo bitno, kao i ako imate solarne planete u konjunkciji sa natalnim. Ako se planeta vraća na isti stepen i znak to se zove povratak planete i o tome sam već pisala.

U slučaju da je solarni povratak sličan natalnoj karti tada energija lako teče i to su godine kada uživamo u životu i osećamo se podržano. Ako je solarni povratak vrlo drugačiji u odnosu na kvalitet energije natalne karte to može ukazivati na problem, zdravstveni ili prema kući gde se nalazi solarno Sunce.

Kuća u kojoj je Sunce u solarnom povratku je oblast gde ćete biti vidljivi i sijati, ako se uloži trud i savladaju lekcije koje ta godina nosi. Na primer ako je Sunce u desetoj kući to može biti godina uspeha u karijeri, ostvarenja postignuća i ciljeva, ali sve treba povezati sa kućom natalnog Sunca. Ako je ono natalno u trećoj kući osoba može ostvariti uspeh u pisanju i poslovima komunikacijske prirode. Tamo gde je solarno Sunce tu je ono što želimo da te godine ostvarimo.

Predrasuda o solarnom povratku

Često pitanje koje dobijam je da li treba otputovati na neko drugo mesto da bi se energija ,,loše godine’’ neutralisala. Prvo loša godina ne postoji apriori jer nijedna vaša godna nije unpred definisana kakva će biti. Mi sami kreiramo i dobre i loše godine. U astrologiji važi ono čuvano pravilo da nije bitno šta imaš već šta radiš sa tim.

Solar možete računati za mesto u koje na primer putujete za rođendan ali na kraju uvek preovladava solar računat za mesto u kome boravite veći deo godine. Sledi informativna analiza tema prema položaju Sunca u solaru u kućama. Naravno, biće neophodno da se ovo poveže sa znakom Sunca, sa aspektima, vladarom i njegovim položajem.

SUNCE U KUĆI SOLARNOG POVRATKA

Sunce u prvoj kući solarnog povratka

Ovaj položaj predstavlja fokus na ličnost i potrebu da se impusi i instinkti slede. Osoba želi da se aktivno usmeri na ostvarenje želja pa ovakva solarna godina traži puno pokreta i asetivnosti. Potrebno je obratiti pažnju na fizičko telo i utisak koji želimo da ostavimo ali da on autentično predstavlja nas.

Sunce u drugoj kući solarnog povratka

Ovaj položaj ukazuje da osoba tokom ove solarne godine osvešćuje svoje potrebe. Fokus je na novcu i resursima kao i onome što joj je zaista vredno. Osoba treba da razvije samopouzdanje i da usavršava veštine koje će je voditi ostvarenju prioriteta.

Sunce u trećoj kući solarnog povratka

Ovaj položaj ukazuje da osoba razvija nove ideje koje menjaju njen pogled na život. Vodi je želja da uči i bude u kontaktu, pa može biti primetna veća komunikacija sa rodbinom. Fokus je na novim iskustvima, ali problem mogu biti misli koje je preplavljuju i kojima treba da nauči da ovlada.

Sunce u četvrtoj kući solarnog povratka

Ovaj položaj ukazuje da je fokus na domu, ali i ponekad predstavlja moguće probleme u kući. Osoba želi sigurnost, ali ako je nikada nije imala to joj nije lako da oseti u svom biću. Emocije su primarne kao i porodične veze u kojima uči da ne reaguje već odgovori.

Sunce u petoj kući solarnog povratka

Ovaj položaj ukazuje da je osoba fokusirana na hobije i želje srca. To može biti godina kada su deca u prvom planu ili se dešava trudnoća. Ova solarna godina je vreme kada postoji velika potreba da se kreativno izražava i zabavlja.

Sunce u šestoj kući solarnog povratka

Ovaj položaj ukazuje na godinu  koja je fokusirana na rad i dnevne navike. Zdravlje i odnos sa kolegama ili promena na poslu može biti primarna. Osoba se bavi svakodnevim obavezama i zadacima koje je okupiraju pa treba da više obrati pažnju na svoje zdravlje.

Sunce u sedmoj kući solarnog povratka

Ovaj položaj ukazuje na godinu gde su veze u fokusu kao i odnos sa partnerom. To može biti godina nesuglasica ili sklapanja bitne veze. Fokus je na osvešćivanju strane ličnosti koja se projektuje na partnera.

Sunce u osmoj kući solarnog povratka

Ovaj položaj tokom solarne godine ukazuje da je fokus na intimnim vezama i resursima kroz porodične veze. Ponekad osoba mora da reši problem oko novca ili dobija nasledstvo. Potrebno je da nauči šta znači imati poverenje u ljude koji su važan deo njenog života, a šta znači biti moćan.

Sunce u devetoj kući solarnog povratka

Ovaj položaj ukazuje na godinu gde je osoba fokusirana na daleka putovanja i više obrazovanje. Ovo moće biti vreme kada se rešava neko pravno pitane. Često osoba menja svoja ključna uverenja i otvara se nove stavove po pitanju životne filozofije.

Sunce u desetoj kući solarnog povratka

Ovaj položaj ukazuje na godinu fokusiranu na planove koje može ostvariti ili ciljeve koji su joj prioritet. To može biti godina bitna za karijeru, uspeh i reputaciju. Lekcija koju uči je kako da pored svih obaveza ne zaboravi na sebe, važne ljude i porodicu.

Sunce u jedanaestoj kući solarnog povratka

Ovo je godina kada društvo i udruženja ili grupe kojih je deo postaju vrlo bitne. Ovakva solarna godina u osobi budi potrebu da se oslobadi onog što nije u skladu sa njenim dugoročnim ciljevima, Takođe, ovo može biti godina kada odlučuje da napravi velike promene.

Sunce u dvanaestoj kući solarnog povratka

Ovo je godina kada se možemo povući od svega i biti introspektivniji jer se bitan deo ličnosti isceljuje. Osoba ima potrebu da provodi vreme u samoći i povezuje se sa intuicijom. Rane koje dugo nisu mogle da se iscele sada se isceljuju i poverenje u Univerzum postaje vodilja na putu ove ličnosti.

Povezani članci

Smisao astroloških analiza

Jedno od pitanja sa kojim započinjem skoro svaku konsultaciju, pogotovo ako je osoba prvi put kod mene, je da pitam koja su očekivanja od analize i razgovora sa mnom. Analize dolaze u raznim oblicima i formama. Postoje natalne karte u kojima je sve jasno. Ili koje samo tako deluju. Ima i onih koje su kompleksne i dolaze u slojevima metafora i simbola. Ili odmah vode do suštine.

Pročitaj više

Nesvesni Pluton i blokirana energija natalne karte

U natalnoj karti Pluton u znaku, kući, njegov vladar i aspekti pletu priču karme. Pluton je tačka gde nesvesno težimo da imamo moć zarad emocionalne sigurnosti. Problemi nastaju kada osoba ne zna kako da sigurnost ostvari bez da se nesvesno ponaša. Ako Pluton ima puno aspekata, ako je retrogradan i ima odnos sa Južnim čvorom daće ideju o lekcijama Duše.

Pročitaj više

AFIRMACIJE ZA NATALNE PLANETE

Afirmacije prema položaju natalnih planeta možete ponavljati ispred ogledala, uz muziku ili pisati u dnevniku. Afirmacije su koncipirane da naglase pozitivan kvalitet natalnog položaja ili da dodaju kvalitet koji nije istaknut.

Pročitaj više