Sunce u kući partnera

Maja Lazić
maj 8, 2022

Sunce u kući partnera

Pre nego što analiziramo uporedno slaganje dve osobe potrebno je da razumemo obe natalne karte. Aspekti natalnog Sunca će uvek govoriti o kvalitetu koji donosimo partneru u određenoj životnoj oblasti, prema položaju u kući. Izazovni a neintegrisani aspekti natalnog Sunca će u svakoj kući napraviti problem bez obzira koliko ona bila blagonaklona. Sunce predstavlja naš ego i kako se naša ličnost izražava. Sunce potstiče da se izraži natalna kuća partnera. Oblast u koju pada vaše natalno Sunce u natalnu kuću partnera će pokazati gde donosite energiju i vitalnost koju će partner osetiti.

Svojim Suncem stvarate novu svetlost da partner spozna određenu životnu oblast i šta treba u njoj da popravi tako da se autentičnije izražava. Natalna kuća uz Sunce oživljava, ali ako tu već postoje planete to nam daje dodatne nijanse tumačenja. Kao i uvek, u sinastriji i natalnoj astrologiji moramo uzeti u obzir sve faktore da bi mogli da vidimo širu sliku.  Natalna kuća će biti energizovana Suncem, ali ako tu imamo problem, oni bi mogao uz pomoć Sunca da se reši. Dalju priču ćemo videti kroz dispozitore, aspekte i vladara kuće.

I kompozitno Sunce je bitno!

Slaganje dve osobe koje nisu u vezi u odnosu na one koje jesu ne tumači se isto! Kada govorimo o bračnom odnosu uvek ćemo analizirati i kompozitno Sunce koje će nam pokazati identitet veze. Ovo račnamo kroz srednju vrednost položaja oba natalna Sunca. Na taj način pored sinastrije dve natalna Sunca koja pokazuju bitne oblasti interakcije ove dve osobe na nivou ličnosti, kompozitno Sunce pokazuje temu veze na dubljem nivou.

Ako ste se ikada pitali zašto vas je baš ta osoba privukla, pogotovo ako postoje problemi u vezi, onda će kompozit pružiti važne uvide. Dve natalne karte se mogu fenomenalno slagati, ali ako kompozit nije aktiviran tranzitima onda do odnosa neće ni doći. Proverite kako se vaše natalno Sunce oseća u kući partnera i obrnuto u nastavku teksta. Sigurna sam da ćete vaš odnos videti u jednom novom svetlu.

Natalno Sunce u prvoj kući partnera

Prva kuća stavlja akcenat na sticanje veće svesti o sebi. Partner čini da se osećamo privlačno. Dopada nam se da je njegova pažnja na nama. Potstiče nas da se istaknemo, izrazimo svoje ja i menjamo naše viđenje sebe. Deluje nam da nas partner konačno razume u poređenju sa drugima. Njegovo Sunce nam omogućava da vidimo sebe jasno i da otkrijemo šta je to potrebno da bi se dobro osećali u svojoj koži.

Ove osobe se slažu jer imaju priliku da kroz onog drugog vide sebe. Izazov postoji kada se previše oslanjamo na partnera i kada od njegovog prisustva u našem životu zavisi naša sreća i ljubav koju osećamo prema sebi. Osećamo da volimo sebe više jer vidimo da nas partner prihvata takve kakvi jesmo. Uz njega imamo priliku da zablistamo!

Natalno Sunce u drugoj kući partnera

Ovaj položaj osvetljava naše vrednosti i materijanu sigurnost. Partner nam pomaže da osvestimo šta imamo i kako da to iskoristimo za maksimalan komfor. Ako ne cenimo sebe ili se ne smatramo vrednim partner će nam pomoći da to prebrodimo tako što će nas potstaći da razvijamo talente ili veštine. Samopoštovanje će pokazati i kvalitet odnosa. Partner nam pomaže da popravimo svoj život u finansijskom smislu i naučimo da uživamo u onome što imamo.

Osobe mogu spojiti slične vrednosti, ali ako to nije tako može doći do finansijskih problema. Ako se ljubav ,,osigurava“ novcem ovo će svakako biti izazovno za partnera. Sunce donosi neki vid pomoći partneru, ali se vremenom oseća iskorišćeno. Čest položaj za brak ili poslovno partnerstvo. Seksualnost je naglašena kao i tendencija ka gojenju koja pokazuje disbalans energije.

Natalno Sunce u trećoj kući partnera

Ovde je posebno bitna komunikacija. Partner razmišlja kao mi i deli slične stavove o životu. Odnos karakterišu razgovori, šarmantna prepiska i svakodnevno ćaskanje. Partner nam pomaže da osvestimo kako kominiciramo sa sobom. Ovo nije preterano ljubavni položaj, već više prijateljstvo. Može se naći u kombinacijama poslovnih saradnika. Svakako se ove dve osobe razumeju i mogu zajedno da ostvare kreativne projekte ili uče i putuju.

Natalno Sunce u četvrtoj kući partnera

Ovaj položaj je posebno snažan jer partnera puštamo u najintimniji i najličniji prostor. Osećamo se sigurnim da otključamo svoju nežnu stranu. Ove osobe se osećaju upotpunjeno kada su zajedno. Odnos je ozbiljan jer nam postaje jasno da je partner bitan za nas i da nas emotivno isceljuje.

U nekim slučajevima, partner nam pomaže da iscelimo detinjstvo ili odnos sa roditeljima. Natalno Sunce ishranjuje četvrtu kuću i zadovoljava naše emotivne potrebe. Uz Sunce se osećamo zaštićeno, voljeno i želimo da zajedno pustimo korene, stvorimo porodicu i dom. Karmička veza. Često se viđa u braku i odnosima kojo vode ka stvaranju porodice.

Natalno Sunce u petoj kući partnera

Potreba za decom je naglašena. Partner unosi radost, polet, svetlost i veselje u naš život. Ovo je vrlo kreativna kombinacija gde imamo prilike da volimo punim plućima i povežemo se sa svojim unutrašnjim detetom. Partner čini da se osećamo radosno i osveženo. Ljubav je uživanje i prilika da se voli bez straha ili brige za sutra. Naglašena seksualnost i magnetska privlačnost. Ova kombinacija je česta za veze koje vode u bračni život.

Natalno Sunce u šestoj kući partnera

Partner nam pomaže da osvestimo šta u praktičnom smislu treba da se reši i sredi u našem životu. Deluje kao da je odnos posao ili težak fizički rad. Nema opuštanja pa su uživanje i sreća retki. Partner kritikuje našu ličnost, način života i izbor zanimanja iz želje da nam pomogne. Ovo je obično podržano i kroz neslaganje natalnog Sunca kada je dodatno izazovno.

Nezrele osobe čija ličnost nije izgrađena i koje jako žele ljubav i podršku se mogu naći u ulozi žrtve. Menjamo se da bi zadovoljili partnera, ali nikad nije dovoljno dobro. Sunce stalno želi da odnos pređe u rutinu i naviku. Osećamo da ne možemo da ispunimo ta očekivanja, jer od svakodnevnog života želimo nešto drugačije.

Izazovi

Jedan partner će u ovom odnosu potpuno srediti svoj život, zaposliti se, kupiti stan i auto dok drugi neće moći ništa da materijalizuje. Vrlo je moguće i da se osoba koja je bila ranije uspešna tokom ove veze oseti iscrpljeno jer energiju daje partneru. Ovo je primer energetskog vampirizma koji ostavlja posledice i dugo nakon što je veza završena. Osećamo da nas partner ne voli i ne podržava na način da bi mogli da budemo to što jesmo.

Uz njegove zamerke i zahteve često se razboljevamo. Moramo na neki način da budemo otsutni iz veze zbog posla, dužnosti, obaveza. Tako punimo svoje baterije. Odnos prati nesigurnost, kriza i česti psihosomatski simptomi kod obe strane. Ova kombinacija nije laka da ozbiljnu vezu i brak. Zaglavljeni smo zbog energetskog nepoklapanja na nivou ličnosti. Treba se setiti da mi biramo i da nam ovakav odnos ponekad zaista treba da se dozovemo pameti.

Natalno Sunce u sedmoj kući partnera

Uz partnera potpuno možemo da izrazimo svoju ličnost. Pre nego što nas je upoznao kao da mu je nešto nedostajalo. Svakako postoji posvećenost, ali i projekcija psihološke senke na partnera. Partnera doživljavamo kao da je najbolji na svetu. U njemu vidimo svoje osobine koje ne negujemo dovoljno.

Problem nastaje ako naše emotivno stanje, ravnoteža i svest o sebi zavise od toga kako se partner prema nama ponaša i koliko ljubavi nam daje. Ovakve veze se nakon raskida dožive kao gubitak sebe. Može nam trebati mnogo vremena da se ponovo uravnotežimo i budemo spremni za vezu. Zato je veza morala da se prekine, da ne bi sebe potpuno izgubili. Česta kombinacija za brak.

Natalno Sunce u osmoj kući partnera

Ovo je psihološki intenzivna kombinacija. Partner nas opsesivno privlači i deluje kao da smo hipnotisani njegovom ličnošću. U nekim slučajevima, što moraju i drugi faktori potvrditi, postoji magijski karakter. To komplikuje vezu i stavlja jednu osobu u opasnost prizivajući nesreće i krize. Uz partnera moramo da se bavimo problemima koje smo zakopali pod tepih. Sada više nema skrivanja jer partner želi sve o nama da zna.

Posesivnost je naglašena uz kontrolu i ljubomoru. Sve ovo služi da bi došlo do transformacije u dubini ličnosti. Ako se ona ne desi tokom vremena odnos se kvari i postaje toksičan. Jedna osoba svojim egom ,,usmrćuje’’ ličnost druge osobe. Veza je duboka i kroz nju imamo prilike da vidimo sebe. Pogotovo one delove koji nam se ne sviđaju. Ovo je često kod vanbračnih i tajnih veza koje se prekidaju i mire.

Natalno Sunce u devetoj kući partnera

Partner nam pomaže da osvestimo svoju životnu filozofiju. Doživljavamo ga kao učitelja života. Pomaže nam da vidimo da li nas naša uverenja podržavaju. Puni nas optimizmom. Širenje vidika i promena života, putovanja i duhovno napredovanje karakterišu ovaj odnos.

Partner je tu da nam pomogne da shvatimo da život treba živeti sa entuzijazmom. Shvatamo da treba da se potrudimo da uvek vidimo širu sliku i svetlo koje nas vodi. Ovo je u nekim slučajevima kod razvedene osobe pokazatelj drugog braka. Tako nešto mora biti potvrđeno sa više faktora. Spiritualna konekcija na nivou duše je naglašena.

Natalno Sunce u desetoj kući partnera

Partner osvetljava našu karijeru i pokazuje nam šta želimo da stvorimo u poslovnom smislu. Partner ima nešto što nas potseća na našeg oce i na to kako nas je on tretirao kada smo bili mali. Partner je autoritet i odnos nije preterano ljubavni. Njegova očekivanja nisu ono što možemo lako ispuniti, pa osećamo krivicu i stid.

Partner je neko ko je u našim očima uspešan i ostvaren. Može nam stalno govoriti šta (ne) treba da radimo pa se emotivno povlačimo. Nemamo moć da se izborimo za sebe. Partner utiče na naše samopoštovanje. Veza može da strada jer nema istinske bliskosti i nežnosti. Ovo je kombinacija za poslovi odnos koji može opstati samo ako obe osobe imaju zdrav ego i zajednički cilj.

Natalno Sunce u jedanaestoj kući partnera

Ova kombinacija govori o prijateljstvu i zajedničkom pogledu na život. Osobe mogu biti deo istog društva ili organizacije. Dele slične ideale i snove. Sunce nam pomaže da vidimo šta želimo od života i kako bi mogli da ispunimo svoje planove ako udružimo snage. Kako ove osobe slično razmišljaju tako i mogu zajedno puno toga da urade. Sunce će nas ohrabriti i pomoći nam da prebrodimo izazove. Ovo je prijateljski i ,,bratski’’ odnos.

Natalno Sunce u dvanaestoj kući partnera

Odnos ukazuje na karmičke dugove gde nesvesno rukovidi životima ovih dveju osoba. Često podrazumeva ,,umiranje’’, napuštanje i nestajanje. Sunce se može osećati kao da nema volje da se uhvati u koštac sa životom jer se u 12. kući oseća slabo. Ne zna kuda da krene i ne može da ostvari cljeve. Partner koji je bio uspešan i vedar postaje osujećen, muče ga dugovi, gubici i problemi. Prokrastinacija je česta. Sve treba odložiti za neko drugo, bolje vreme tj. neki drugi život. Partner pomaže da vidimo svoje mane i stavimo tačku na radnje koje samo troše našu energiju.

Odnos može da traje ceo život, ali je kvalitet diskutabilan jer je puno toga nesvesno. Da se ove dve osobe nisu nikad srele život bi im bio srećniji i lakši, ali je bilo potrebno da nešto sada nauče i zato odnos postoji. Karma se od prvog dana otplaćuje. Zo znači da se mora otplatiti do kraja, ali će biti žrtvovana vitalnost, zdravlje i dobrobit jedne osobe. Ništa se to ne mora na oko videti, ali jedna osoba gubi sebe. To istovremeno znači da druga osoba mora sve da radi duplo, da npr. kroz život finansijski vuče partnera.

Izazovi

Resursi nedostaju, a vitalna energija je slaba ili je ni nema. Ovo je nezgodno za trudnoću i rešenje stambenog pitanja. Partner uspeva kroz nas da vidi sebe, ali ovo često prati i hronično zdravstveno stanje koje je prepreka nastavku odnosa. Vezu opterećuju problemi i težina. Kroz odnos imamo priliku da iscelimo sebe i osvestimo šta treba da uradimo i popravimo u životu. Ponekad će se ovaj uticaj preneti na Sunce oca koji je životno ugrožen ili u dugovima.

Ponekada ove dve osobe ostaju zajedno čak i kada su neprijatelji jedno drugom. To su sve nesvesni obrasci koji su toliko jaki u nama da ih mnogi nikad neće ni videti. Ako se jedna strana oseća kao žrtva tada je važno da partner ne uđe u ulogu spasioca. Moraju da spoznaju gde se međusobno blokiraju i da neke stvari puste, prepuste i oproste. Svest obe osobe će pomoći da se isceli stari karmički dug ili će formirati novi.

Povezani članci

Smisao astroloških analiza

Jedno od pitanja sa kojim započinjem skoro svaku konsultaciju, pogotovo ako je osoba prvi put kod mene, je da pitam koja su očekivanja od analize i razgovora sa mnom. Analize dolaze u raznim oblicima i formama. Postoje natalne karte u kojima je sve jasno. Ili koje samo tako deluju. Ima i onih koje su kompleksne i dolaze u slojevima metafora i simbola. Ili odmah vode do suštine.

Pročitaj više

Nesvesni Pluton i blokirana energija natalne karte

U natalnoj karti Pluton u znaku, kući, njegov vladar i aspekti pletu priču karme. Pluton je tačka gde nesvesno težimo da imamo moć zarad emocionalne sigurnosti. Problemi nastaju kada osoba ne zna kako da sigurnost ostvari bez da se nesvesno ponaša. Ako Pluton ima puno aspekata, ako je retrogradan i ima odnos sa Južnim čvorom daće ideju o lekcijama Duše.

Pročitaj više

AFIRMACIJE ZA NATALNE PLANETE

Afirmacije prema položaju natalnih planeta možete ponavljati ispred ogledala, uz muziku ili pisati u dnevniku. Afirmacije su koncipirane da naglase pozitivan kvalitet natalnog položaja ili da dodaju kvalitet koji nije istaknut.

Pročitaj više