Venere i modni stil

Maja Lazić
jun 11, 2020

Venere i modni stil

Venera i modni stil je tekst posvećen svima koji astrologiju žele aktivno da koriste, pa je tako ovaj tekst nešto što vrlo jednostavno može da aktivira Venerin princip. Svaku planetu u natalnoj karti možemo da pojačamo i oslabimo svojim delovanjem na svakodnevnom nivou. Tokom dužih tranzita koji uključuju konjunkcije na natalne planete bojama odeće možemo da olakšamo teške periode. Postoje mnogi načini, praktični i duhovni, a u ovom tekstu ću govoriti šta je natalna Venera za vaš modni stil.

Ovaj koncept možemo primeniti i za natalne kuće, pa na taj način aktivirati njihovu energiju. Na primer, ako želimo da aktiviramo podznak ili kuću ljubavi, treba da nosimo odeću koja je u bojama datog znaka. Odeća govori puno toga o nama, pa zašto nam ne bi pomogla da izrazimo energiju svoje natalne karte na bolji način?

Venera i modni stil:

Venera u znaku Ovna

Energiju možemo pojačati kroz jarke boje i crvene nijanse. Naglašena je individualnost. Potreba da izrazimo svoju ličnost kroz stav i izbor odeće. Sportski stil uz kačkete i trenerke. Odeća u kojoj se osećamo moćno i ostavljamo utisak, nalik odelima. Šeširi, naočare, kape i inovativni krojevi kontrastnih boja sa metalnim detaljima.

Venera u znaku Bika

Energiju možemo pojačati kroz zemljane boje i kvalitetne materijale, kašmir, svilu. Naglašena je senzualnost kroz prijatne mekane tkanine i luksuz. Marame, ešarpe i skup nakit. Odeća koja ističe prirodnu lepotu a pre svega je udobna. Inspiraciju možemo tražiti kroz boje u prirodi. Jednostavnost koja ostavlja utisak ženstvenosti i uživanja u svom telu.

Venera u znaku Blizanaca

Energiju možemo pojačati kroz šarene dezene i detalje u vidu narukvica, prstenja i sitnih tufnica, tačkica. Naglašena je potreba da odeća služi za različite svrhe i da se brzo kombinuje. Potreba da ostavljamo utisak mladolikosti. Majice sa porukama i jednostavne farmerke. Prugasti dezen. Odeća koju smo prepravili sami a koja ostavlja utisak zanimljive i uvek promenljive ličnosti je dobar izbor.

Venera u znaku Raka

Energiju možemo pojačati kroz odeću sive, bele i srebrne boje. Odeća u kojoj se osećamo sigurno i ušuškano. Dzemperi, štrikano i pleteno. Mornarski stil odličan je izbor. Često se vezujemo za staru garderobu koja nas potseća na lepe trenutke. Romatniči detalji poput čipke i cvetnih dezena. Nežne boje naglasiće našu instinktvnu prirodu. Odeća koja ističe dekolte. Nakit koji smo nasledili od bake ili nekog člana porodice daje nam osećaj sigurnosti.

Venera u znaku Lava

Energiju možemo pojačati kroz odeću u toplim žutim bojama, uz zlatne detalje, šljokice i cirkone. Odeća koja nas stavlja u centar pažnje. Glamurozni krojevi, krzno i dijamantski nakit. Vrlo često postoji preterivanje koje se može graničiti sa neukusom. Važno je da imamo jasnu ideju kakvu sliku o sebi želimo da prezentujemo. Animal print i crven boja su česte kombinacije kojima naglašavamo ovu energiju.

Venera u znaku Device

Energiju možemo pojačati kroz neutralne boje. Praktičan stil koji je pre svega funkcionalan. Odeća koja deluje skromno ali je vrlo kvalitetna i jednostavna. Odeća koja je jdealna za sve poslovne obaveze je čest izbor. Detalji su decentni i minimalistički. Sve je savršeno uklopljeno omogućavajući nam da se stopimo sa okolinom i budemo neprimetni a efikasni. Košulje u beloj boji i bež boja nam lepo stoje. Eksperimentisanje sa neobičnim dezenima i materijalima je vrlo retko.

Venera u znaku Vage

Energiju možemo pojačati kroz sofisticiranu i elegantnu odeću nežnih boja. Odeća koja je bezvremena. Ostavlja utisak klasične lepote u kombinaciji sa nakitom koji savršeno nadopunjuje izgled. Sve je savršeno izbalanisirano uz materijale dobrog kvaliteta. Urođena svest o stilu. Odećom naglašavamo koliko smo u ravnoteži. Nagla promena stila i manjak pažnje o izgledu često ukazuju na prikriveni emotivni problem i nezadovoljstvo životom.

Venera u znaku Škorpije

Energiju možemo pojačati kroz odeću od kože, u crnoj boji. Odeća bordo i tamno crvene boje. Čipka i naglašena misterioznost karakterišu ovaj stil. Detalji koji odaju utisak snažne ličnosti, jake seksualne energije. Moć neverovatne transformacije daju nam priliku da se igramo odećom. Providni materijali, korseti. Odeća koja ostavlja snažan utisak osobe sa kojim ne možemo da se igramo. Kroz modu jasno pokazujemo svoj stav. Nakon velikih životnih promena uglavnom imamo potrebu da potpuno promenimo način oblačenja.

Venera u znaku Strelca

Energiju možemo pojačati kroz odeću koja izražava naša uverenja ili životnu ideologiju. Odeća koja asocira na neku zemlju, kulturu. Majice sa simbolima i motivima čest su izbor. Važno je da je odeća komforna, da se u njoj ne osećamo skučeno i da nam omogućava kretanje. Specifičan stil, sa rokerskim i boho primesama. Eksperimentisanje sa raznim modnim pravcima daju nam osećaj slobode. Široke haljine, puno nakita i spremnost na rizik jasno se uočavaju kroz modne detalje koji bi većini loše stajali ali mi u njima izgledamo fenomenalno.

Venera u znaku Jarca

Energiju možemo pojačati kroz odeću koja je kvalitetna i poslovnog karaktera. Položaj u društvu ima potrebu da istakne kroz stroge krojeve. Jednobojna odeća poznatih dizajnera čiji modeli su statusni simbol. Odela, košulje, sakoi i tamne boje. Crna, sive i plava najčešći su izbor koji kombinujemo uz vredan sat. Nakit koji ima dugu tradiciju. Stroga forma odeće ukazuje da osoba nema vremena za bacanje i da je okrenuta ostvarenju ciljeva. Odeća joj samo pomaže u tome da je poštuju i cene.

Venera u znaku Vodolije

Energiju možemo pojačati kroz modernu odeću i inovativne futurističke krojeve. Odeća koja je asimetrična, svetlucavih detalja. U svim nijansama plave i tirkizne kao i šokantni krojevi. Takođe, odeća koja nas odvaja od okoline. Monohromatski stil i buntovni prkos onome što je trendi. Vrlo često odeća neće odgovarati prilici. Osobe će odavati stav progresivne osobe koja želi da prenese neki bitnu poruku za čovečanstvo. Nikad se ne radi o odeći već o karakteru koji upada u oči.

Venera u znaku Riba

Energiju možemo pojačati kroz providne materijale, čipku, veo i til ispod kojih se nazire obris tela. Slojevito oblačenje, skrivanje ispod odeće. Morske i ljubičaste boje i prozračni krojevi čest su izbor. Moć transformacije je naglašena pa nam može lepo stajati bukvalno sve. Naočare za sunce, ogrtači i pižame. Bajkovita odeća, nalik venčanicama i kostimima u pozorištu može isto biti jedan od izbora. Odećom krijemo ranjiva osećanja i svoj karakter. Posebna pažnja se poklanja cipelama i čarapama.

Povezani članci

Smisao astroloških analiza

Jedno od pitanja sa kojim započinjem skoro svaku konsultaciju, pogotovo ako je osoba prvi put kod mene, je da pitam koja su očekivanja od analize i razgovora sa mnom. Analize dolaze u raznim oblicima i formama. Postoje natalne karte u kojima je sve jasno. Ili koje samo tako deluju. Ima i onih koje su kompleksne i dolaze u slojevima metafora i simbola. Ili odmah vode do suštine.

Pročitaj više

Natalne inkonjunkcije & neproživljen život

Šta je inkonjunkcija? To je aspekt koji ukazuje na tenziju, nekompatibilnost energija planeta koje su uključene i nelagodu u kućama u kojima se one nalaze. Obično ove kuće imaju poveću dozu stida, neprijatnosti i komplikacije. U ovom aspektu od obe planete se traži prilagođavanje, ali se to većinom izbegava. Tačnije ako vlasnik natalne karte neće da se menja.

Pročitaj više

Nesvesni Pluton i blokirana energija natalne karte

U natalnoj karti Pluton u znaku, kući, njegov vladar i aspekti pletu priču karme. Pluton je tačka gde nesvesno težimo da imamo moć zarad emocionalne sigurnosti. Problemi nastaju kada osoba ne zna kako da sigurnost ostvari bez da se nesvesno ponaša. Ako Pluton ima puno aspekata, ako je retrogradan i ima odnos sa Južnim čvorom daće ideju o lekcijama Duše.

Pročitaj više