Venera u kućama

Maja Lazić
april 21, 2020

Venera u kućama

Venera u kućama ukazuje na način na koji najviše možemo da primimo i osetimo ljubav. Venera ukazuje na partnere koje biramo kao i koliko ćemo biti uspešni u vezama. Ona opisuje i koliko volimo i cenimo sebe. Natalna Venera opisaće nas ili osobu koju volimo a to važi za sve druge planete, takođe. Kako će se natalna Venera manifestovati zavisi od njenog znaka. Venera u Devici će dati potpuno drugačiji kvalitet odnosa nego Venera u Škorpiji ili Ribama.

Venera u Ovnu u prvoj kući potpuno drugačije će se doživeti u odnosu na Veneru u Biku u prvoj kući. Aspekti Venere, kao i cela natalna karta daće nam opis ljubavnog života. Sledi informativni opis gde ću objasniti šta pokazuje Venera u kućama koji vam može poslužiti da steknete ideju o načinu ispoljavanja natalne Venere kao i kako je isceliti.

Venera u prvoj kući

Puno prijatelja suprotnog pola koji brzo ulaze u život a veze započinju strastveno. Magnetičan i privlačan fizički izgled koji znamo kako da istaknemo garderobom. Izraženih usana i očiju. Postoji svesto o tome koliko smo privlačni. Moć da privučemo u život ono što želimo. Puno afera i dinamičan ljubavni život. Velika seksualna energija. Jaka želja da zavedemo i osetimo moć koju imamo nad partnerom. Ono što činimo partneru stvara našu ličnu karmu. Snažna potreba da volimo i budemo voljeni. Ako je Venera jako blizu podznaka tada će emotivni život biti najvažnija oblast rasta. Ovo mogu pratiti problemi sa hormonima i težinom. Svest o sebi unosi mir u trenucima emotivnih promena.

Venera u drugoj kući

Privlači bogatog partnera koji može da obezbedi život pun sigurnosti i luksuza. Svesna je koliko je finansijska sigurnost bitna za opstanak veze. Ima senzualan glas kojim lako zavodi. Hranu koristi kao afrodizijak. Privlači partnere koji imaju tradicionalan pogled na vezu. Šarmom uspevaju da izglade nesuglasice. Partner je pouzdan i lojalan, ali često lenj. Sklon preteranom čulnom uživanju. Dodir održava vezu. Hrana i šoping leče slomljeno srce. Potreba da lepo izgledamo i osećamo se privlačno. Posesivnost, darežljivost da bi se dopali drugima. Mogućnost da investiramo novac u nekretnine. Moćne veze nas uče o snazi transformacije i regeneracije.

Venera u trećoj kući

Partner može biti mlađi od nas. Vrlo komunikativan i vešt da dobije ono što želi. Privlači osobe koje vole da uče, putuju. Imaju puno kontakata i otvoreni su uvek za nešto novo. Nepostojanost, neodlučnost i paralelne veze. Veze sa onima koji imaju puno interesovanja. Sa kojim može o svemu da se razgovara. Ljubav tokom srednje škole, studiranja. Sa nekim iz komšiluka ili iz čiste znatiželje da probamo nešto novo što nam je zagolicalo maštu. Ljubavni romani i pisma kao uteha kada patimo. Ljubav se analizira i o problemima u vezi se razgovara sa prijateljima. Knjige o ljubavi i prijatelji koji pričaju o svom ljubavnom životu. Jasno viđenje i mudro rasuđivanje u vezi.

Venera u četvrtoj kući

Partner nam obezbeđuje dom. Ove veze imaju za cilj porodicu i teže braku. Partner ima osobine jednog od roditelja. Od kvaliteta odnosa sa majkom/ocem zavisi i tok veze. Karmički partneri nas uče lekcije o ranjivosti i pokazivanju emocija. Zatvaranje nakon ljubavnog brodoloma. Naglašena potreba za sigurnošću u vezi navode osobu da teži stabilizaciji u ljubavi i partneru koji ima kapacitet da voli na najdubljem nivou. Ljubav kao zaštita od grubog sveta realnosti. Odnos sa majkom utiče na razvoj braka. Prelep dom pun ljubavi. Veze sa članovima porodice daju osećaj celovitosti.

Venera u petoj kući

Ljubavni život je važan za osećaj radosti i uživanja u životu. Partner traži da mu stalno pokazujemo ljubav. Imamo potrebu da na dramatičan način iskažemo svoja osećanja. Ljubav mora biti zabavna, prožeta izlascima, žurkama uz puno romantike nalik filmskoj priči. Privlače nas oni koji su krativni i koji su privlačni drugima. Puno veza, avanture sa oželjenima ili onima koji ne mogu da nam posvete dovoljno pažnje. Ljubav prema deci. Vera da smo pronašli ljubav o kojoj se pišu romani i snimaju filmovi. Umetnost i kreativnost su izraženi. Rizik u ljubavi i puno zabave. Biti individualac a naučiti da sarađujemo sa drugima.

Venera u šestoj kući

Neravnopravni odnos u vezi. Ljubav sa onima koji imaju neki problem ili zdrastveni izazov. Partner o kome imamo potrebu da brinemo, ali se tad osećamo kao žrtva. Ovo je često izazovan položaj ako osoba nije osvestila svoju vrednost. Ako veruje da je partner taj koji joj daje vrednost. Izazovi da veza ostvari stabilnost i dođe do braka. Ljubav deluje kao posao ili težak rad. Stalno brinemo da će nešto krenuti loše. Položaj Merkura će odrediti razvoj veze. Briga, anksioznost i potreba da ,,popravimo’’ partnera. Prevelika kritičnost prema sebi sprečavaju nas da ostvarimo želje srca. Prvo posao pa onda emocije. Problemi sa štitnom žlezdom i spor metabolizam. Kritičnost u ljubavi. Povezanost sa svetom prirode i nega onih koje volimo.

Venera u sedmoj kući

Veze koje vode u brak ali koje mogu biti samo forma, a malo sadržine. Partner koji ima ugled u društvu. Ima i poteškoća da donese odluke. Ljubav mora biti fer. Onoliko koliko dajemo moramo i da dobijemo. Puno veza, ali i razočaranja u braku, o čemu će više reči znak Venere. Partner je sklon pravljenju kompromisa i diplomatskom izbegavanju iskazivanja svog stava, kao i belim lažima. Svi vole partnera. Prijatelji staju na njegovu stranu kada se veza prekine. Potreba za partnerom koji je privlačan i koji ostavlja utisak idealnog. Partner je naše ogledalo. Kroz njega pronalazimo sebe. Ne volimo stres i svađe, ali njihovo izbegavanja nagriza balans odnosa. Partner oslikava naš nesvesni deo ličnosti. Davanje podrške onima koji se ne osećaju povezano sa drugima.

Venera u osmoj kući

Strah od potpunog prepuštanja partneru. Partner je finansijski obezbeđen. Kroz njega dolazimo do stana ili nasledstva. Strasne veze koje imaju okultni karakter. Veze koje se regenerišu, kulminiraju kroz opsesivna osećanja i kontolu kao i jaku seksualnost. Destruktivne opasne veze. Ljubav postaje mržnja. Izdaja se teško oprašta i zaboravlja. Privlače nas osobe koje imaju pomalo mračan karakter sklon psihološkim krizama, koje su tajanstvene i misteriozne. Vanbračne veze, prevare i zabranjeno voće. Tajne veze naglašenih strasti vode kasnijim komplikacijama. Polno prenosive bolesti, dominancija nad partnerom i ljubav na ivici sa zakonom. Odličan položaj za nasledstvo i intuitivno razumevanje partnera. Tolerancija se uči  kada se pokrene unutrašnja uznemirenost.

Venera u devetoj kući

Potreba da partner bude neko ko je obrazovan. On je širokih shvatanja, spiritualan i avanturističkog duha. Partner nam postaje životni učitelj. Ovaj položaj govori o sreći u braku i ljubavi sa nekim u inostranstvu. Partner nas ostvara za novu životnu filozofiju. Religiozni stavovi, drugačiji odnos prema moralu i zakonu mogu dovesti do razilaženja i kada postoji velika obostrana ljubav. Uverenja koja imamo o vezama, partnerskim odnosima i ljubavi utiču na materijalizaciju naše emotivne priče. Promena života nakon ljubavnog kraha i odlazak u inostranstvo. Duhovnost, joga i meditacija kao zamena za neostvarenu ljubavnu sreću. Ljubav prema putovanjima i optimističan stav da će sve ispasti dobro. Biti pozitivna u teškim situacijama.

Venera u desetoj kući

Karijera na prvom mestu. Potreba da partner bude uspešan i cenjen u drušstvu. Ugled donosi osećaj da smo vredni i da zaslužujemo ljubav. Partner je stariji, ozbiljniji i ima realan pogled na veze. Praktične veze koje obezbeđuju naše materijalne potrebe. Izgradnja porodice, veze koje prerastaju u brak. Partner podržava našu karijeru. Veza sa njim nam otvara vrata. Često ga upoznajemo preko posla. Težnja za tradicionalnim vezama i sigurnost. Jedan partner za ceo život. Odnos sa onima koji ne ispunjavaju naše emotivne potrebe. Partner nas ohrabruje da budemo bolji na poslu. Razvoj samopouzdanja i svrsishodne akcije.

Venera u jedanaestoj kući

Prijatelji lako postaju partneri. U dobrim odnosima se ostaje i nakon veze. Partner je inovativan, zainteresovan za nove tehnologije, inostranstvo. Ima puno kontakta sa ljudima različitih interesovanja. Veliki planovi i želje sa partnerom. Isti pogled na budućnost održaće ovu vezu. Dobra komunikacija kao i zarada partnera omogućiće da odnos traje. Partner je neko ko nas najbolje poznaje. On razume našu potrebu da uvek idemo dalje i pronalazimo moderne načine rešavanja eventualnih problema. Partner se upoznaje preko interneta, na žurci ili seminaru. Vrlo dobar položaj koji može doneti veliki uspeh u svim ostalim oblastima života.  Ljubav prema onima koji se bore za važne ciljeve cele planete. Meditacija nas uči bezuslovnoj ljubavi.

Venera u dvanaestoj kući

Ljubavi koje imaju tužan kraj, nalik romanima. Veze sa onima koji su ugroženi. Imaju neki zdravstveni problem i želimo da ih spasemo. Partner je naša srodna duša. U ovom životu ne uspevamo da stvorimo jedinstvo. Uvek nešto utiče na našu sreću. Tajne veze dodatno komplikuju ovaj položaj. Vanbračni partneri, prevare kao i potreba da idealizujemo partnera i ne vidimo realnost. Naše nesvesno privlači ova iskustva. Pre svega je važno da budemo vrlo realni i osvestimo probleme koje imamo sa sobom. Partner nas inspiriše, ubija u pojam i čita misli. Veze posle kojih ostaje kajanje i seta. Inhibicija, stidljivost i nemogućnost da izrazimo svoja osećanja. Ljubavne fantazije i izolacija. Preterivanje u nezdravim samodestruktivnim navikama. Mudrost kada treba biti aktivan a kada pasivan.

Povezani članci

Natalne inkonjunkcije & neproživljen život

Šta je inkonjunkcija? To je aspekt koji ukazuje na tenziju, nekompatibilnost energija planeta koje su uključene i nelagodu u kućama u kojima se one nalaze. Obično ove kuće imaju poveću dozu stida, neprijatnosti i komplikacije. U ovom aspektu od obe planete se traži prilagođavanje, ali se to većinom izbegava. Tačnije ako vlasnik natalne karte neće da se menja.

Pročitaj više

Nesvesni Pluton i blokirana energija natalne karte

U natalnoj karti Pluton u znaku, kući, njegov vladar i aspekti pletu priču karme. Pluton je tačka gde nesvesno težimo da imamo moć zarad emocionalne sigurnosti. Problemi nastaju kada osoba ne zna kako da sigurnost ostvari bez da se nesvesno ponaša. Ako Pluton ima puno aspekata, ako je retrogradan i ima odnos sa Južnim čvorom daće ideju o lekcijama Duše.

Pročitaj više

AFIRMACIJE ZA NATALNE PLANETE

Afirmacije prema položaju natalnih planeta možete ponavljati ispred ogledala, uz muziku ili pisati u dnevniku. Afirmacije su koncipirane da naglase pozitivan kvalitet natalnog položaja ili da dodaju kvalitet koji nije istaknut.

Pročitaj više