Podznak i izbor bračnog partnera

Maja Lazić
jun 25, 2020

Podznak i izbor bračnog partnera

Podznak i izbor bračnog partnera je tekst koji ste tražili da napišem a pošto je tema velika hajde da počnemo redom. Da li podznak određuje izbor bračnog partnera? Podznak je samo jedan deo slagalice i izbor bračnog partnera nikako ne zavisi od jednog faktora.

Podznak svakako utiče na izbor bračnog partnera ali kako na njemu mogu biti natalne planete ili tranziti stvar se značajno menja i nije tako jednostavna za određivanje.

Tema braka i sam izbor bračnog partnera je jedan od najčešćih razloga zašto se žene obraćaju astrologu. Pitanja da li ću se udati i kada, kakav će mi biti brak/muž su uobičajena. Većina misli da je odgovor na njih strogo određen i definisan. Kakav će biti brak zavisi ne samo od vašeg natala, već i natalne karte vašeg partnera.

Sa nekim drugim bračnim partnerom ne bi prolazili kroz isto. Postoje i tranziti kada brak prolazi kroz transformaciju, krizu i velike turbulencije što kreće od same individue i načina upotrebe energije. Podznak i izbor bračnog partnera istovremeno predstavljaju lice i naličije odgovora na ova velika pitanja.

Sedma kuća

U ovom tekstu se bavim znakom sedme kuće jer je ona sastavi deo vaše ličnosti. Sedma kuća koja se nalazi nasuprot podznaku govori o bračnom partneru. Opisaće njegov fizički izgled, ličnu energiju kao i karakter. Partner ulazi u naš život da bi učili lekcije koje su ključne za nas. Daleko od toga da će sedma kuća dati potpuni odgovor koji je sudbinski određen. Ako imate neku planetu u sedmoj kući, to će značajno uticati na analizu. Pogotovo ako ih je više, ako postoje opozicije i kvadrati na sedmu kući i planete u njoj.

Vaša sedma kuća je sastavni deo vas, samo je pitanje koliko ste je osvestili. U zavisnosti od toga u kakvom je ,,stanju’’ zavisi i tip partnera koji ćete privući. Mnogima je poznato da stalno prolaze kroz iste probleme, iako sa različitim partnerima. Zaboravljaju da sve kreće od njih i njihove lične enegije.

A ako odnos sa partnerom nije zadovoljavajući, ako ne napreduje ili ako partnera ni nema, to je uvek znak da negiramo sedmu kući i njene lekcije. Dokle god ovo ne integrišemo nailazićemo na iste stare priče. Negacija jednog dela natala odraziće se na sve ostale oblasti koje će poprimiti ,manjkavi vajb’.

U kom znaku je vaša sedma kuća?

Sledi opis sedme kuće na osnovu vašeg podznaka. Npr. ako nam je sedma kuća u znaku Vage, to ne znači da partner mora biti Vaga. Nekada on može imati podznak, Mesec, Mesečeve čvorove, Veneru, ili neku drugu planetu u ovom znaku. Vrlo često ništa od toga. Partner će uvek biti naš nesvesni kontrast. A kvalitet i održivost veze ili braka zavisiće iskljuživo od toga koliko obe strane uspevaju da nađu ravnotežu između suprotnosti.

Ako se vaš podznak nalazi na kraju treće dekade opis za sledeći poznak će mnogo više opisati vašeg partnera. Postoje i osobe kojima sedma kuća sadrži tri znaka tako da će sve to uticati na opis. Vrlo je važno da razumemo da je astrologija kompleksna. Opis sedme kuće koji je ovde izložen nije opis vaše sedme kuće. Ipak, vrlo jasno će vam dati ideju o primarnoj energiji u kojoj ćete moći da se prepoznate.

Podznak i izbor bračnog partnera je tema o kojoj ću svakako nastaviti da pišem…

SLEDI OPIS ZA PODZNAK I IZBOR BRAČNOG PARTNERA PREMA SEDMOJ KUĆI

Ovan

Privlači osobe sa energijom Vage ili naglašenom Venerom. Partner je šarmantan i ulazi u naš život da bi uravnotežili nagle reakcije i nestrpljivost. Partner se može upoznati na nekom društvenog događaju, u pozorištu, muzeju. Uči nas bontonu, eleganciji, ponašanju u društvu, diplomatiji i odnosu sa drugima. Njegova funkcija je da nas nauči da budemo deo para i uvidimo potrebe drugih ljudi. Partner nas uči da ne trošimo energiju tako što ćemo vikati, svađati se i urlati na druge ako ne ide po našem.

Treba da taktično i nežno pronađemo zlatnu sredinu gde će svi biti zadovoljni. Krajnji cilj je da naučimo da budemo emocionalno inteligenti, a ne samo da slušamo svoje instinkte. Treba da uvidimo da uvek postoji drugi ugao gledanja, kada izađemo iz ega i hirovitog ponašanja. U zavisnosti od toga koliko smo svesni svoje prirode i načina kanalisanja energije, takav će biti i kvalitet braka. Učenje da odgovaramo umesto reagujemo na događaje oko nas značajno će povećati šanse za otvarenje ispunjujućeg odnosa.

Bik

Privlači osobe sa energijom Škorpije ili naglašenim Marsom i Plutonom. Ovo su često burne veze sa puno kriza kao i prilika za transformaciju. Partner može biti neko ko je vrlo seksualno privlačan, harizmatičan i šarmantan. On nas magnetski privlači. On isto tako zna da nas jako povredi, ako nismo svesni svojih strahova kao i kada imamo potrebu da nam partner da sigurnost. Pitanja intimnosti i poverenja, materijalne vrendosti i novca kao i naš odnos prema ovome pokazaće koliko će laka ili zahtevna biti veza. Intenzitet se traži, pa partner mora biti psihički vrlo jak, strastven i izražene finansijske i poslovne moći.

Često će partner biti razlog zašto se osećamo uznemireno. On samo reflektuje naše podsvesne strahove nesigurnosti kao i negativna uverenja koja imamo o sebi. Brak može biti tajanstven, kao da se nikada ne ostvaruje duboko poznavanje duše partnera. Često se ove veze više puta obnavljaju i prolaze kroz puno faza koje služe da razrešimo svoje emocionalne krize.

Koliko nam je lako da se prepustimo kontroli, da oslobodimo svoju seksulanu energiju kao i da imamo poverenja i potpuno se otvorimo, od toga će zavisiti i kvalitet braka. Partner je neko sa kim smo karmički povezani i ko ulazi u naš život da bi mu oprostili. A tek tada stres, svađe, bes, neslaganje i mračne tajne daju prostor za ljubav koja je jača od same smrti.

Blizanci

Privlači osobe sa energijom Strelca ili naglašenim Jupiterom, kao i one koji cene slobodu. Odluka o braku često ustupa mesto putovanjima, učenju i istraživanju, jer je smisao života ono što pokreće osobu. Uvek postoji nešto novo, neistraženo, interesantno što ometa tradicionalni tok veze. Partner može biti neko iz inostrantva, učitelj, osoba sa fakuleta. Ili neko ko je oličenje životne mudrosti pa u naš život donosi potrebu da razvijemo svoju životnu filozofiju. Osnova za brak je istina i želja da postavljamo pitanja, otvorenost za nešto više i šire što prevazilazi svakodnevne brige i probleme. Iako se ove osobe teško obavezuju, način da ih ne izgubite je da budete podjednako radoznali i iskreniji prema sebi.

Mnoge knjige spominju neverstva i paralelne veze, koje kreću iz dosade kao i nedostatka inicijative da se i mi upustimo sami na veliko životno putovanje potrage za smislom. Partner ne treba da bude sve, pa što manje imamo potrebu da ga zovemo, da stalno komuniciramo i da ga viđamo, time je veća šansa da on bude pored nas. Način komunikacije, preterivanje u njoj, laži i manipulacija vode u razvod i gubitak osobe koja je imala nešto vrlo važno da nam prenese. To možemo čuti samo u tišini, negde na kraju sveta, u nekoj drugoj kulturi. Okruženi onima koji govore neki nepoznati jezik, ali nas znaju mnogo bolje nego mi sami.

Rak

Privlači partnera sa energijom Jarca kao i naglašenim Saturnom. Ovo su karmičke veze koje imaju za cilj da materijalizuju ono što smo poželeli na nivou srca. Iako je često partner stariji i emocionalno grublji u odnosu na nas on ima figuru nekog ko nas vodi kroz život. Partner nas uči o potrebi da imamo strukturu u vidu posla, doma, zarade i uravnotežuje našu emotivnu prirodu. On nas uči da sve to ostvarimo mimo braka i da on ne bude razlog zašto smo u odnos uopšte ušli. Jako dugi brakovi su česti. Ako su započeti pre Saturnovog povratka najčešće se raspadnu ako nismo naučuli da se oslonimo na sebe. Partner može biti povučen, previše racionalan i proračunat.

On je bez potrebe da emocije deli, ali će zato ljubav pokazati na opipljiv način donoseći novac i pružajući sigurnost u vidu praktičnih stvari. Ove veze puno godina traju pre nego što uopšte dođe do braka. Odnos je prožet problemima i teškim životnim situacijama koje distanciraju partnera i traže od njega da se osamostali.

Jedna način da se partner izgubi je da smo previše ranjivi, emotivni, plačljivi kao i ako nemamo inicijativu da se zauzmemo za sebe u realnom svetu. Partner nas uči da smirimo emocije, a u zavisnosti od njihovog kvaliteta zavisiće i kvalitet bračnog života. Previše emocija tuge često vode u razvod i bol. Fokus na praktično, pouzdano, opipljivo i vremenski definisano osigurava da veza traje.

Lav

Privlači nas osoba sa energijom Vodolije ili naglašenim Uranom koja je neobična i hladnokrvnija od nas. Što smo više skloni potrebi da stalno budemo u centru pažnje i uvek pričamo o sebi, tim više ćemo privući osobu koju će sve drugo zanimati više od nas. Iako ove veze mogu trajati dugo, brak obično nije u priči.

Ako do i njega dođe pre ili kasnije se može završiti razvodom, jer je želja za slobodom i novim iskustvima velika. Partner može biti razveden, možemo ga upoznati preko interneta. Ne mora biti neveran, već samo mnogo više zainteresovan za svet nauke i inovacija nego za emotivni žviot. Da do razvoda ne bi došlo važno je naučiti da sami sebi budemo najveći fan i dozvoliti partneru da ima svoj svet, mimo nas samih.

Partner može biti iz inostranstva, atipičnih stavova, uverenja i drugačijeg vaspitanja kome su prijatelji uvek na prvom mestu. Dramatično pokazivanje osećanja, kulminacija odnosa koji često ima karekteristike neke telenovele teraju partnera koji pre svega želi slobodu. To je njegova primarna potreba.

Svako preveliko emotivno gušenje biće uzvraćeno potrebom za distancom, kuliranjem i izgnorisanjem. Kako je partner uvek ogledalo neke naše osobine, treba biti svestan da je njegovo ponašanje iz nekog dubljeg razloga nama potrebno i da smo ga sami izabrali. Lekcija je da naučimo da zadovoljimo svoje potrebe i kada ne dobijamo od partnera aplauz i kad on nije tu, a da to ne budi nesigurnost u naše talente i vrednosti.

Devica

Privlači nas osoba sa energijom znaka Riba ili naglašenim Neptun a koja je sanjar, u svom svetu naglašenih emocija. Partner može biti vrlo muzikalan, hipersenzibilan, romantičan i usmeren na osećaj, a ne na praktičan život. Ova veza može imati mističan karakter slodnih duša i biti obojena velom tajni, sumnji i razočaranji.

Pogotovo ako nismo u dosluhu sa svojim emocijama i ako zanemarujemo intuciju. Partner nas uči da imamo više poverenja i da se ne zatrpavamo obavezama, da se oslobodimo potrebe za perfekcionizmom. On može biti neko koga ćemo morati da usmerimo, kome će biti potrebni naši saveti. O njemu ćemo brinuti pa ovi odnosi nekada obuhvataju brakove gde je jedna osoba bolesna ili sklona alkoholu.

Koliko su životni ciljevi usaglašeni i ako ne dozvoljavamo da nas emocije preplave i pomute da čvrsto stojimo na zemlji, toliko će ova veza biti jaka. Ipak, brak može uključivati neki vid nevere, kao i nemogućnost da se ostvari intimnost,  jer nikada nismo srećni u trenutnim okolnostima. Partner od nas traži da mu budemo emotivno bliski, ali mi od svih obaveza kao da nismo u stanju da to vidimo. Posao i rad biće nam na prvom mestu a tada brak strada.

Od partnera tražimo da ostvari sve naše snove kao princ iz bajke. Ako on nema tu aspiraciju onda se povlači. On oseća pritisak i neadekvatnost koja se budi jer ne može da zadovolji naš standard što jako utiče na njega. Koliko je nama lako da se prepustimo, da zaboravimo na savršenstvo i da slušamo više ja, ako smo spiritualni i otvorimo se za neki drugačiji svet metafizike i duhovnosti toliko će i ova veza lako teći. Vera i poverenja uvek će voditi do spajanja i razdvajanja, u zavisnosti od toga koliko je ima i odakle ona potiče.

Vaga

Privlači nas osoba koja ima energiju Ovna ili naglašen Mars sa vrlo direktnim stavom usmerenim na njegove ciljeve i želje. Partner može biti vrlo promenljivog ponašanja, dovoditi nas do ludila svojim kapricima i raspoloženjem kao i potrebom da uvek bude po njegovom. Ovo su partneri koji teško razmišljaju u paru i koji nisu sposobni da odnosu pristupe diplomatično.

Svađe, stres i jaka seksualna energija kao i bes koji brzo prođe karakterisaće ovu vezu. Nju pre svega održavaju spontanost i dinamičan pristup uzbuđenju. Ako se energija ne troši ona se pretvara u teret i stres, pa partner počinje da nas zamara. Partner može biti zauzet svojim ciljevima i planovima i potpuno zaboravljati na potrebe u vezi iako nas voli.

Koliko smo svesni svoje energije i reakcija toliko će ovaj odnos biti lakši. Partner nas uči kako da donesemo odluku, da presečemo kada nam nešto ne odgovara kao i da ostvarimo svoje želje pa će on ući u vaš život da nas nauči upravo tome. Iako ova veza može biti vrlo burna, isto tako može imati stabilne faze kada smo naučili da ovladamo svojom energijom i osvestili nameru koja nas je privlukla da uđemo u neki odnos. Brak se sklapa naglo, iznenada, ali isto tako i rastavlja. Partner je tu da nam pomogne da ostvestimo da li smo stvarno u ravnoteži ili u nama kuca tempirana bomba.

Škorpija

Partner ima osobine energije Bika ili naglašenu Veneru i pomaže nam da materijalizujemo svoje najveće želje i snove. Partner može biti neko ko lepo kuva, ko je hedonista i voli luksuz i provod, ali i usmeren na ono što poseduje i ko se trudi da to što ima sačuva. Partner sporo ulazi u brak i treba puno vremena da se za to odluči. Sporo se odlučuje za razvod jer mu je puno potrebno da bi se pomerio iz zone komfora. Partner nas uči da poštujemo ono što smo stekli, ali i da u tome uživamo. Brak se često sklapa iz novca i sigurnosti koju time dobijamo.

Partner je neko ko je lojalan, ali ko teško menja izgrađene navike koje sežu iz perioda kada je bio mladić i ne trpi ukidanje čulnih zadovoljstava. Način da se veza uništi je upravo ako nema dodira. Ove veze teško opstaju na daljinu kao i kada je jedna od osoba finansijski u problemima i vodi nestabilan i rizičan život. Ako nema para, neće biti ni ljubavi. Partner nas uzemljuje, povezuje sa prirodom i čulima i oslobađa od stresa tako da utehu ne pronalazimo u hrani ili trošenju novca već dubokoj sigurnosti u ljubav u kojoj nema mesta za posesivnost ili osvetu.

Strelac

Partner ima energiju Blizanca ili naglašeni Merkur i sa njim možemo o svemu da razgovaramo. Brak sa mlađom osobom, sa nekim koga poznajemo iz srednje škole, ko je vrlo nepostojan i promenljiv. Nivo iskrenosti i otvorenosti kao i svest da komunikacija u kojoj jedna partner stalno priča i u kojoj je fokus na trivijalnom nije znak zdrave veze. Partner je pre svega vrlo inteligentan, ali i vešt da manipuliše istinom i igra se rečima. Ovaj položaj karakterišu i paralelne veze i problemi vernosti.

Partner je tu da preispita našu ličnu filozofiju i pomogne nam da pronađemo u šta zaista verujemo kada su ljubav i vernost u pitanju. Ovaj položaj karakteriše i velika količina zanimljivih putovanja, izlazaka i zabavan pristup ljubavi kao i učenje o komunikaciji ne samo u teoriji već i praksi. Često više od jednog braka, o čemu će detaljnije reči sam Merkur i njegov položaj. Veza u kojoj postoji razlika u godinama i koje nam pomažu da praktično primenimo svoju životnu filozofiju.

Jarac

Privlači nas partner koji ima energiju Raka ili naglašen Mesec, kao i osobe koje su usmerene na emocije, porodicu i dom. Partner je neko koga želimo da zaštitimo, da brinemo o njemu i čuvamo ga. On čini da se osećamo nalagodno u svojoj koži ako nismo osvestili svoje emotivne potrebe. Koliko će način na koji se emocije izražavaju biti komplenetaran toliko će i ovaj brak biti lakši ili teži da se održi. Iako su ovo brakovi iz ljubav, oni su vrlo karmički obojeni naročito ako u njih stupimo vrlo mladi i kada samo želimo zaštitu u ljubavi. Emotivne ucene, manipulacija i povlačenje u sebe je negativan način manifestacije ove energije.

Koliko smo intuitivni jasno će pokazati da li veza vremenom jača ili se hladi. Partner nas uči da pronađemo ravnotežu između posla i strukture, emocija i porodice pa je često povezano sa izazovima koji počinju tek kad se stupi u brak. Ljubav jeste velika ali je isto tako često samo vidljiva u opipljivom i materijalnom a malo na nivou emotivnog doživljaja. Ranjivost i sentimentalnost kao i ucenjivanje putem dece često su deo ove kombinacije, dokle god osoba ne ovlada svojim emocijama i ne integriše nezadovoljene potrebe koje se tiču odnosa sa majkom i zaštite u porodici.

Vodolija

Privlači nas osoba sa energijom znaka Lava ili naglašenim Suncem. To je neko ko unosi zrake sunca i radosti u naš život i pomaže nam da uvek pronađemo nadu i kada stvari nisu idealne. Partner nas uči da stavimo sebe i svoje potrebe u centar i da izgradimo samopouzdanje i više verujemo svojim talentima. Koliko cenimo sebe toliko i ova veza napreduje iako nekad možemo imati potrebu da se povučemo i sakrijemo. Partner je neko ko je vrlo društven, u kontaktu sa puno ljudi i ko ima naglašen društveni život, sa puno izlazaka što često nije naš stil. Ova veza služi da probudimo uspavanu kreativnost.

Nekada je partner u našem životu samo zato jer je cilj odnosa dete. Brak može povremeno biti vrlo dramatičan i tražiti od nas da jasno pokažemo emocije o čemu će više reći položaj Venere i Meseca. Partner traži da nam bude na prvom mestu i da ga pre svega poštujemo, da smo lojalni i verni.

Ovakva je veza moguća često tek nakon 30. godine kada znamo šta želimo i kada smo izgradili svoj život. Partner će biti tu da nas izvuče iz naše sobe i odvede baš tamo gde su svetla na reflektoru uperena na nas. Ovo može biti jedan brak kada zaista otvorimo svoje srce i pronađemo dete u sebi. Partner može biti nalik ocu ali prevasnodno treba da nas nauči da verujemo u sebe.

Riba

Privlači nas partner sa energijom Device ili naglašenim Merkurom. Partner ulazi u naš život preko posla i obaveza. On može biti vrlo povučen i oprezan kome će pokloniti ljubav i sa kim će deliti svoje najdublje emocije. Partner nas uči da je osim ljubavi važno i sve ono što je na dnevnom nivou potrebno da funkcionišemo i usmerava nas na završavanje obaveza.

Partner bukvalno ulazi u naš život da bi nam pomogao da se sredimo, da bi razvili zdrave navike. Naš otpor i otvorenost za to će pokazati koliko će nam teško ili lako biti da ovakvu vezu i održimo. Partner se brine o nama, ali takođe i traži da ne zanemarimo obaveze i obećanja.

On može biti neko ko nas kritikuje i ko nam zamera naše loše odluke i izbore, ali i ko nam pomaže da prevladamo neku nezdravu naviku. Ovaj brak često počiva na principu arhetipa žrtve gde se partner oseća kao da on jedini održava vezu a da mi živimo u oblacima. Pomaže nam da naučimo da budemo odgovorni za sebe i da se ne uzdamo da će nam neka viša sila pomoći ako sami sebi ne želimo da pomognemo. Ova veza traži otvorenu komunikaciju i podelu obaveza. Jedino tako može da se održi i da ne bude natopljena emocijama krivice i kajanja.

Podznak i izbor bračnog partnera je tema koja je takođe obrađena i u videu na mom kanalu na temu ,,Sedme kuće“.

Povezani članci

PLUTON I VLADANJE SOBOM

Kada aktivirate natalni Pluton spremni ste da život gledate očima alhemičara. U ovoj planeti krije se vaša ključna životna strategija. Sa Plutonom je sve kompleksno. A obično se tiče afera u koje smo se upetljali i koje su povezane sa nekom dubokom ranom. Pluton u aspektima vodi trnovitim putem do autentičnog ja i posvećenosti ciljevima koji prevazilaze ovu inkarnaciju, gde smo nekada zgrešili i pogrešili ali sada ispravljamo.

Pročitaj više

Smisao astroloških analiza

Jedno od pitanja sa kojim započinjem skoro svaku konsultaciju, pogotovo ako je osoba prvi put kod mene, je da pitam koja su očekivanja od analize i razgovora sa mnom. Analize dolaze u raznim oblicima i formama. Postoje natalne karte u kojima je sve jasno. Ili koje samo tako deluju. Ima i onih koje su kompleksne i dolaze u slojevima metafora i simbola. Ili odmah vode do suštine.

Pročitaj više

Natalne inkonjunkcije & neproživljen život

Šta je inkonjunkcija? To je aspekt koji ukazuje na tenziju, nekompatibilnost energija planeta koje su uključene i nelagodu u kućama u kojima se one nalaze. Obično ove kuće imaju poveću dozu stida, neprijatnosti i komplikacije. U ovom aspektu od obe planete se traži prilagođavanje, ali se to većinom izbegava. Tačnije ako vlasnik natalne karte neće da se menja.

Pročitaj više