Druga kuća

Maja Lazić
jul 15, 2020

Druga kuća

Tema ovog teksta je druga kuća u natalnoj karti. Znak na vrhu druge kuće, planete u njoj kao i vladar opisaće nam finansijske prilike, način na koji možemo zaraditi novac i naš stav prema njemu. Mentalna uverenja koja nas sprečavaju da ostvarimo finansijsko obilje su ovde pohranjena i sveopšti kvalitet života.

Druga kuća u kojoj se nalazi bar jedna planeta ima promenjeno značenje koje će ta planeta i znak dopuniti. Druga kuća i njen znak sačinjava jedan nivo tumečenja pogotovo ako je u njoj i uklješten znak koji moramo da naučimo da ,,otključamo’’ i aktiviramo. Ako postoje planete u osmoj kući, onda će tema novca biti tačka koja inicira strah i traži veće poverenje.

Takođe, ako u uporednoj analizi nečije Sunce, Jupiter ili Venera padaju u našu drugu kuću, ove osobe će nam pomoći da podignemo nivo zarade i doneti nove prilike za finansijski procvat u naš život. Novac je direktno povezan sa kvalitetom naše energije pa tako i čakrama, ali i životnim vrednostima koje imamo. Uklanjenje uverenja koja nas ne podržavaju predstavlja energetski način kako da poboljšamo svoju finansijsku situaciju.

Vrh druge kuće u Ovnu

Treba da reagujemo u pravo vreme i da rizikujemo kada se prava prilika pojavi. Dokle god se okleva i čeka, prilike se ne pojavljuju. Moramo sami da pronađemo posao koji uglavnom podrazumeva fizički rad ili napor da bi se zaradilo. Obično su to novi poslovi koji nam pomogućavaju da u nečemu budemo prvi, koji traže visok nivo aktivnosti i angažmana. Retko je pasivan ili misaoni posao, već više nešto što traži trošenje fizičke energije.

Celog života moramo da se trudimo da zaradimo, ali nestrpljenje i konflikti u vrednostima i sa saradnicima dovode do svađe pri čemu se novac gubi. Ako želimo na određeni način da zarađujemo treba odmah da krenemo u realizaciju. Možemo biti poznati po tome da imamo na stotine planova a da nismo ostvarili niti jedan. Poslovi koji donose zaradu su svi koji su vezani za sport, decu, omladinu, a koji su originalni. Moramo sami da zaradimo za život i shvatamo da nam niko neće dati. To stvara bes i ljutnju na muške članove porodice.

Puno ideja i nestrpljenje treba kanalisati u konkretan rad. Treba istrajati dovoljno dugo dokle god se rezulati ne pojave. Možemo menjati posao za poslom ni na jednom se ne zadržavajući dovoljno dugo. Ako se nađemo u finansijskim problemima treba da se bavimo sportom i povežemo sa mladima. Treba da započnemo nešto novo što u našoj okolini još ne postoji. Zarada ide kroz poslove koji se rade za druge. Što više fizičke energije imamo više ćemo imati i novca. Depresivnost, letargija, problemi sa kičmom i pad imuniteta jasno će pokazati blokade na finansijskom nivou.

Vrh druge kuće u Biku

Potrebno je da naučimo da budemo oprezni koliko trošimo, da cenimo i čuvamo ono što imamo. Ključna lekcija je učenje da zadržimo ono što imamo, da štedimo i osiguramo se. Pragnatičnost a ne brze odluke da se nešto instinktivno kupi, proda ili da se investira se uči sa godinama. Onda se novac i nagomilava. Praktična upotreba novca, stabilna finansijska izgradnja i popravljanje materijalne situacije je izazov. Kada ostvarimo veliku zaradu, vrlo brzo možemo ostati bez nje ako ne umemo da je zadržimo i ako je trošimo na preterano uživanje.

Učimo da samostalno zarađujemo i brinemo o sebi. Što pre se osposobimo da ne moramo da se oslanjamo na druge, tim bolje po nas. Uči se strpljiv i staložen odnos prema nekretninama, luksuznim predmetima i svemu što posedujemo a što mora donositi osećaj luksuza i komfora. Ono što će pomoći da zaradimo više je da naučimo da razmišljamo dugoročno a ne da nas vode instinkti. Treba naučiti da se suzdržimo od svakodnevnog nepotrebnog trošenja novca i investirati u kvalitet a ne kvantitet.

Vrh druge kuće u Blizancima

Potrebno je da naučimo da se opustimo i probamo različite vidove zarađivanja. Nove mogućnosti koje su nalik igri a od nas traže veštinu, spretnost i izlazak iz zone komfora nam pomažu da zarađujemo više.  Korisno je da nam kroz različite kanale dolazi novac i da ga držimo u više banaka. Neophodno je da se povezujemo sa poslovnim partnerima i da ostvarujemo komunikaciju sa onima koji se bave sličnim poslom kao mi. To će nam otkriti cake i trikove kako da budemo finansijski uspešniji. Poslovi koji se tiču komunikacijskih veština, prodaje, saradnje sa drugima i obučavanja nam mogu doneti prilike za zaradu.

Prodaja i zarada koja dolazi kroz marketing, internet, pisanje ili učenje novih veština daje široki izbor poslova. Imamo nekoliko zanimanja koja nam paralelno donose novac. Neophodno je da budemo vrlo fleksibilni i da brzo reagujemo na prilike koje se pojavljuju. Tako ćemo da preokrenemo situaciju u svoju korist. U ovom slučaju često imamo puno ideja. Prirodno znamo kako da im iskoristimo za povećanje finansija. Ako nešto ne ide, treba pronaći drugačiji vid posla i porazgovarati sa nekim ko ima više iskustva od nas.

Vrh druge kuće u Raku

Kako se osećamo toliko novca i imamo, ali i učimo da ne gubimo osećaj sigurnosti kada se finansijska situacija menja. Briga o novcu se uči od detinjstva kao i receptivnost da budemo otvoreni da primimo novac. Intuicija nam jasno pokazuje u šta treba uložiti a šta nije dobra ideja. Sa tim ide i učenje da cenimo ono što smo stekli, pogotovo nasledili kroz porodicu. Strah od nemanja novca na podsvesnom nivou može nam privući neprijatne finansijske situacije, preterana štednja i odbijanje da se novac troši na uživanje. Zato treba da osvestimo od kada počinje strah da neće biti dovoljno. On uglavnom vodi iz detinjstva.

Majka može puno učiniti da nam pomogne da popravimo svoje finansije i dati nam dobar savet. Stavovi iz porodice što pre se osveste time imamo više šansi da kreiramo finasijsku podršku. Ovo zavisi i od emotivne stabilnosti. U trenucima emotivnih turbulencija ili tuge, često učimo da novac ne sme da bude zamena za emocije i da ne postoji prava sigurnost osim ako dolazi iz unutra. Investiranje u nekretnine može doneti zaradu ali i pomaganje roditeljima što će imati isceljujući efekat ako je ova oblast blokirana. Tehnike energetskog čišćenja gde se koristi voda i Bahove kapi može aktivirati naš potencijal za zaradu.

Vrh druge kuće u Lavu

Potrebno je da naučimo da se oslobodimo straha od preuzimanja incijative kada su novi poslovi u pitanju. Nivo samopouzdanja, vere u sebe i dostojanstvo nam pomažu da povećamo sposobnost zarade. Naročito ako se bavimo kreativnim zanimanjima. Naši talenti su naše sredstvo za povećanje zarade. Koliko smo naučili da ih koristimo toliki je i potencijal za zaradu. Često sa ovim položajem postajemo stručnjaci u nekoj oblasti. To nam omogućava da više zarađujemo kao i putem povezivanja sa kompanijama moje su moćne i jake. Usavršavanje veština je ključno pa treba primarno investirati u sebe što će se uvek isplatiti.

Možemo raditi sa nakitom, poznatim brendovima ili imati prodavnicu odeće na dobroj lokaciji. Ako je posao stao neophodno je napraviti privlačnu reklamu. Ime i kvalitet prodaju uslugu. Možemo napraviti biznis kojim ćemo sebe staviti u prvi plan, nuditi usluge drugima i pomagati im da oni razviju svoje veštine što će doneti novac. Što više naučimo da svojom energijom osnažimo druge, snažnija postaje i naša finansijska situacija. Otac nam u tome može pomoći.

Vrh druge kuće u Devici

Neophodno je da naučimo da budemo organizovaniji i da praktično pristupimo novcu. Korisno je da se pravi plan trošenja, da se zapisuje i izbaci sve ono što nije neophodno. Štednja se uči kao i svest o tome da ne postoji besplatno i da sve košta. Obično je ovo lekcija koju učimo na nivou ega kroz različite poslove koji obuhvataju brigu o nekome. Ako imamo privatan biznis potrebno je da prepustimo nekome brigu novcu i dobijemo stručan savet gde bi mogli da više uštedimo. Poslovi koji se tiču uslužnih delatnosti, rada u restoranima, zanimanja koja se tiču zdravlja i rutine nam mogu doneti novac.

Neophodno je naučiti se da je svaki posao dobar ako služi svrsi i da kroz njega razvijamo veštine koje nam omogućavaju da ga radimo na visokom nivou. Poslovi koji obuhvataju neki vid čišćenja, raspremanja i strukture nam mogu doneti novac. Još od mladosti počinjemo da radimo da bi stekli dzeparac ili nas dugovi primoraju na to. Potrebno je da naučimo da kupujemo samo ono što nam treba i da ne trošimo ono što nemamo. Pomoć drugima ili tako što ćemo ih učiti da rade nešto što mi znamo nam mogu otvoriti vrata sigurne zarade. Ipak, ključno je da shvatimo da će nam povezivanje sa drugima i poznanstva otvoriti vrata novim vidovima zarade.

Vrh druge kuće u Vagi

Novčana situacija se popravlja kroz partnerske poslove i udruživanje sa drugima putem ugovora. Osnova je da naučimo ravnotežu između zarade i trošenja. Često tokom života se suočavamo da imamo novac a zatim da nemamo. Što pre naučimo da održavamo ovu ravnotežu finansijska situacija postaje bolja. Poslovi koji obuhvataju lepotu, rad u buticima, modu, ulepšavanje, kulturu i umetnosti nam donose zaradu. Poslovna partnerstva jačaju naš potencijal za zaradu. Pogotovo ako ova saradnja obuhvata organizaciju kulturnih događaja, prodaju umetničkih predmeta ili poslove koji imaju elitni karakter. Radi se sa klijentima koji mogu sebi priuštiti viši nivo usluge.

Neophodno je da naučimo da uživamo kroz novac a ne samo da nam on služi. Partner nam može pomoći savetom, takođe. Često se dešava da ako smo uz vezi naš osećaj vrednosti raste pa tako i nivo zarade. Onda prekidom veze to može da se odrazi na manju količinu novca, sve dok ne naučimo da novac ne poistovećujemo sa ličnom vrednošću. Treba da osvestimo da smo potpuni bez obzira šta imali ili šta nam i dalje na neki način nedostaje.

Vrh druge kuće u Škorpiji

Ako imate dobru ideju za zaradu zadržite je za sebe. Tako nećete u startu uzaludno potrošiti njenu energiju. Strastvena potreba da zarađujemo, da se usmerimo na neki konkretan cilj kroz koji nam pomaže saradnja sa muškarcima i onima koji su snažniji od nas. U trenucima kada nemamo novca neophodno je naći unutrašnju snagu. Treba podići nivo energije za šta su jako korisne kundalini vežbe. Zarada može doći i kroz bračnog partnera ali i aktivaciju seksualne energije koja budi želju u drugima da investiraju u nas ili da nam pomognu da pokrenemo neki posao.

Tokom života se suočavamo da imamo jako puno a zatim sve izgubimo ako nismo naučili kako da svoju energiju pretvorimo u novac. Životne krize kao što su razvod, krahovi ljubavi i teške situacije nam mogu doneti novac, ali i investiranja koja držimo u tajnosti i koja nisu uvek legalna. Novac može doći putevima koji se sudaraju sa moralom ili koji nas dovode u opasnost. Potreban je oprez sa kim i u kakav biznis ulazimo. Svest će jasno pokazati potencijal pa što je naša energija čistija time je i veća šansa da zaradu zadržimo. Treba da je iskoristimo za duboku transformaciju života bivajući otvoreni da prihvatimo da prava sigurnost i moć nemaju veze sa novcem nego transformacijom u sebi.

Vrh druge kuće u Strelcu

Što više dajemo drugima i što više osećamo slobodu da novac trošimo svesni da će ga uvek biti. Time novac više ulazi u naš život. Davanje drugima se uvek nama vraća, pogotovo ako dajemo kvalitet i pomažemo da ojačaju svoju životnu filozofiju. Imamo jaku želju da stičemo, ostvarimo visoki položaj i najbolju zaradu u svojoj profesiji. Obrazovanje i doživotna edukacija nam u tome pomažu. Vera i darežljivost će uvek odblokirati zaradu koja nije idealna, ali i uverenje da će novca uvek biti i da ćemo naći način da ga zaradimo. Novac može doći kroz inostranstvo, rad sa stranicima, prava, a pogotovo turizam i visoko obrazovanje.

Ako se suočavamo sa poteškoćama u zaradi može nam biti korisno da prođemo kroz neki vid edukacije. Možemo čak i da otputujemo što će nas naučiti pozitivnoj životnoj filozofiji i duhovnim principima privlačenja novca. Ovi ljudi mogu čuda da naprave razumevanjem koncepta ,,zakona privlačenja’’ dok svoju životnu filozifiju korisne na praktičnom nivou i žive u skladu sa tim. Moral i etičko ponašanje je osnova za veliki novac. Ono što učimo je da veće nije uvek bolje. Naša životna sreća mora da dođe i kroz neke druge izvore koji nisu finansijski da bi bila dugotrajna.

Vrh druge kuće u Jarcu

Ovi ljudi uče da kroz vredan rad i realističnu upotrebu onoga što imaju oforme sigurnu budućnost. Ne može se preskakati tradicija niti ići putevima koji odudaraju od onog na šta se naviklo. Zarada dolazi sa godinama, sa našim trudom i disciplinom. U starosti možemo imati mnogo više nego u mladosti. Oprez je potreban kada je u pitanju štednja i svest da moramo da uložimo puno da bi nam se isplatilo. Tokom života učimo da poštujemo novac i podršku koju nam on daje u životu. Otac ili neko stariji nam može pokazati na koji način bi mogli više da uštedimo. Poslovi koji su povezani sa državnim institucijama, osiguranjem, građevinom, zanimanjima koja su osnova društva kojA uvek trebaju, otvaraju nam vrata sigurne zarade.

Učimo da je bolja redovna ali manja zarada nego veća koja dolazi povremeno. Kako u ovom slučaju zakon karme direktno deluje dobijamo onoliko koliko smo truda uložili. Vrolo je važno da se sva pravila ispoštuju i da se shvati koje su to moralne vrednosti koje donose novac. Na podsvesnom nivou može postojati jak strah od nemaštine ili gubitka novca. To može biti povezano i sa nekom starom nekretinom koja nas čini blokiranim jer se teško prodaje. Što više brinemo o tradiciji, poštujemo savete starijih, naročito roditelje ako od njih nasleđujemo neki porodični biznis, time dajemo sebi šansu da obezbedimo sigurnost i naučimo da štedimo.

Vrh druge kuće u Vodoliji

Ovi ljudi mogu kroz velike kompanije i povezivanja se različitih grupama ljudi da zarade. Obično imaju svoje firme koje im omogućavaju rad kroz IT ili inovativne poslove. Tokom života mogu biti prvi u nekom novom načinu zarade i na taj način rizikovati pogotovo kroz poslove koji su povezani sa internetom ili neobičnim granama posla. Tokom života uče da novac može očekivano da dođe i ode . Što se više naviknu da ne idu tradicionalnim putem već da pokušavaju različite poslove sa kolegama i prijateljima slušajući puls inovacija daju sebi šansu da podignu svoj nivo zarade.

Gubici mogu doći kada i dalje imamo stavove koji nam na podsvnom nivou govore da se ulaganje neće isplatiti i kada pokušavamo da nametnemo svoj stav. Online poslovi, rad sa inostranstvom i različite inovacije omogućavaju finansijski napredak. Neophodno je da naš posao omogućava svima boljitak u životu. Treba da bude deo jedne mnogo veće životne filozofije koja se dopada većem broju ljudi i može da poboljša i njihov životni standard.

Vrh druge kuće u Ribama

Ovim ljudima količina zarade zavisi od životne vizije i svesti da mogu da imaju sve o čemu su sanjali. Ipak, ako postoji i zrnce sumnje oni to neće uspeti da materijalizuju. Poslovi mogu biti neobični ili ih stavljati negde iza scene. Traže od njih da ojačaju veru da je Univerzum na njihovoj strani. Novac može nestajati na čude načine. Može biti povezan sa nekim vidom blokade kroz sud ili zabranu koja je prekršena. Ako nismo vrlo religiozni i duhovni novac će biti u manjku, dokle god se ne okrenemo vizuelizaciji i meditaciji koja će na jedan magičan način donositi novac. Ovi ljudi se jedan deo života jako muče da zarade. Često se osečaju kao žrtva okolnosti dokle god ne nauče da zarada mora doći lako i da se prepuste poverenju.

Neophodno je da daju drugima, šta god da znaju da rade ali pre svega da budu iskreni prema sebi i načinima zarade. Ako je na bilo koji način narušena pravda, ako su u bilo kom slučaju uzeli više nego što su dali može trebati puno vremena da se ovo ,,energetski ispere’’. Tada novac odlazi ili do njega ne mogu da dođu. U ovom slučaju možemo doći i do velike količine novca a zatim ga izgubiti. Novac nam može zakonski biti oduzet pogotov ako jedan deo nas ni ne veruje da ga zaslužujemo i dokle god se osećaju kao žrtva okolnosti. Trebalo bi da radimo sa poslovima koji su ,,nevidljivi’’ ili online. Novac deluje kao da nam celog života beži dokle god ne poverujemo da smo vredni da ga imamo.

Povezani članci

PLUTON I VLADANJE SOBOM

Kada aktivirate natalni Pluton spremni ste da život gledate očima alhemičara. U ovoj planeti krije se vaša ključna životna strategija. Sa Plutonom je sve kompleksno. A obično se tiče afera u koje smo se upetljali i koje su povezane sa nekom dubokom ranom. Pluton u aspektima vodi trnovitim putem do autentičnog ja i posvećenosti ciljevima koji prevazilaze ovu inkarnaciju, gde smo nekada zgrešili i pogrešili ali sada ispravljamo.

Pročitaj više

Smisao astroloških analiza

Jedno od pitanja sa kojim započinjem skoro svaku konsultaciju, pogotovo ako je osoba prvi put kod mene, je da pitam koja su očekivanja od analize i razgovora sa mnom. Analize dolaze u raznim oblicima i formama. Postoje natalne karte u kojima je sve jasno. Ili koje samo tako deluju. Ima i onih koje su kompleksne i dolaze u slojevima metafora i simbola. Ili odmah vode do suštine.

Pročitaj više

Natalne inkonjunkcije & neproživljen život

Šta je inkonjunkcija? To je aspekt koji ukazuje na tenziju, nekompatibilnost energija planeta koje su uključene i nelagodu u kućama u kojima se one nalaze. Obično ove kuće imaju poveću dozu stida, neprijatnosti i komplikacije. U ovom aspektu od obe planete se traži prilagođavanje, ali se to većinom izbegava. Tačnije ako vlasnik natalne karte neće da se menja.

Pročitaj više