Mars u kućama

Maja Lazić
januar 30, 2021

Mars u kućama

Tema ovog teksta je Mars u kućama.

Životna oblast prikazana kućom u kojoj se nalazi Mars biće mesto povećane energije i usmerenja u životu. To je tačka koja nas vodi ka ostvarenju ambicija i samoaktuelizaciji kada naučimo da asertivno ispoljavamo energiju.

Mars u prvoj kući

*nije isto značenje ako je Mars u znaku različitom od podznaka

Ovo je osoba mladolikog i ponekad čak vojničkog izgleda. Ona je izraženog borbenog stava i vrlo fizički aktivna. Ako nije, onda može prolaziti kroz krize i povećan stres. Potrebno je da se redovno bavi sportom. Početak života može nositi sa sobom neki vid borbe ili izazova. Oni će se energetski vraćati osobi svaki put kada treba da preraste neku do tada izgrađenu životnu fazu. Svađe sa drugima su znak da nije sama sa sobom raščistila šta želi. To je znak da ni nije krenula u ostvarenje svojih ciljeva.

Početak posla ili veze sa sobom može nositi i konflikte. Traume tokom života je uče da iz svega izađe kao borac a ne kao poraženi. Ovaj položaj nagoveštava da moramo da uzmemo život u svoje ruke i da se borimo za sebe. Pokazeće kako rešavamo probleme. U zavisnosti od vladara i postavljenosti u natalu u nekim slučajevima može dati poteškoće i situacije koje nas testiraju.

Lični magentizam

Imamo snažnu seksualnu energiju i impulsi mogu rukovoditi životom. Ovo je brza energija koja odgovara na provokacije. Žene sa ovim položajem mogu imati vrlo naglašenu muskulaturu. Fizičko telo ostavlja utisak nestrpljenja pa je važno da se tokom dana puno kreću. Imaju veliku količinu energije i vole rizike. Važe za neustrašive osobe koje će krenuti u suočavanje sa životom, vrlo disciplinovano. Potrebno je da se izbore za svoje mesto i nauče kako da upravljaju stresom.

Takmičarski duh je naglašen. Ako nisu motiviani i kada im je dosadno mogu upadati u nepotrebne probleme jer nemaju cilj kome bi posvetili energiju. Disbalans na nivou Mars se može pokazati u vidu upala koje se odražavaju kao crvenilo na licu, bol gornje vilice, akne/bubuljice ili povišena temperatura. Potrebno je naučiti da na konstruktivan način ispoljiti bes. Inače će kroz život prolaziti sa ,ogrebotinama i udracima’, pa čak i proći kroz neku nesreću koja će nas vratiti instinktima i probuditi animalnu snagu koja uvek postoji.

Mars u drugoj kući

Vrlo je važno da ostvarimo finansijski i materijalni uspeh. Treba da samostalno zarađujemo i imamo priliku da investiramo ili započinjemo nove kanale prihoda. Znak Marsa će pokazati način zarade. Potrebno je da naučimo da mi uvek stičemo kroz kvalitet i protočnost svoje energije. Ulagaćemo trud da svojom voljom i naporom zaradimo novac i ostvarimo poslovni uspeh. Moraćemo tokom života da se borimo da bi ostvarili planove tako da ne kompromitujemo vrednosti. Možemo upadati u svađe zbog novca.

Ova osoba, iako može zaraditi veliko bogatstvo može biti sklona i brzopletim odlukama. To će je voditi u gubitke  i troškove na koje nije računala. Takmičarski duh je snažan, seksualne potrebe su naglašene. Obično nas odlikuje visoka energija i ambicioznost. Kada smo pod stresom i nervozni zbog novca onda su mogući gubitici, svađe i problemi koji podrazumevaju da ono što smo stvorili možemo uništiti. Zato je potreban oprez kada donosimo odluke koje se tiču novca i investiranja da se kasnije ne bi kajali.

Sukobi u nama

Nestrpljenje u životu može ih skupo koštati, pogotovo ako su svađalačke prirode i ako puno toga započinju a ne drži ih pažnja. Oni uspeh žele brzo i svađaće se sa saradnicima koji nisu skloni riziku kao oni. Osećaj nesigurnosti stalno zatrpavaju spoljnim avanturama. Kada su premorieni utočište traže kroz brzu i nezdravu hranu koju jedu sa nogu, zato su moguću problemi sa težinom. U njima postoji nešto destruktivno. Važno je da otkriju koje je to uverenje doprinelo do akumulacije stresa koje će okolina osetiti u njihovom glasu i rečima. Oni će uvek dati i više od 100% da ostvare neki cilj. Mogu steći neprijatelje i povrediti one koji žele da im pomognu.

Njima je uvek jedini cilj materijalizacija, pa ako toga nema osećaće se vrlo frustrirano. Motivisani su da zarade novac jer u dubini duže žele osećaj zaštite i sigurnosti. Stres zbog novca može se odraziti kao upale donje vilice, problemi sa glasnim žicama i grlom. Zato je korisno da manje jedu začinjenu i jaku hranu. Treba da nauče da kreacija i destukcija ne idu zajedno. Pogotovo ako želimo stabilnost i dugotrajnost, a ne samo uzbuđenje još jedne pobede koja samo kratkotrajno može da ih učini srećnim.

Mars u trećoj kući

Ovo je neumoran um koji puno energije troši na komunikaciju. Potreba za kretanjem je jako naglašena. Govor je energičan i osoba tokom dana ima puno aktivnosti. Ona sa velikim brojem ljudi komunicira. Tokom običnog dana uvek se desi nešto što je izbaci iz takta. Poslovi u novinarstvu, advokaturi, prodaji i marketingu, medijima ili administraciji joj zato odgovaraju. Takođe i radna mesta gde je potrebno da samostalno donose odluke i brzo reaguju ili dolaze u kontakt sa većim brojem ljudi.

Brzo govore, često viču ili zbog samouverenosti upadaju u svađe. Mogu ubediti druge da urade ono što oni žele. Brzo voze i kada su nervozni mogu imati probleme sa uređajima, kvarove u kući. Moguće su i nezgode u vožnji i prilikom putovanja. Brz životni tempo dodatno ubrzavaju čestim odlascima na kraća putovanja. Oni vole da stalno negde idu i budu van kuće. Hitro reaguju pa tako i nemaju takta što rezultira svađama sa prijateljima i okolinom, kao i na poslu ili sa rodbinom. Obično imaju više muških prijatelja.

Ljutiti govor

Lako se naljute ako ne poslušate njihove naredbe i uputsva. Često se bore sa besom koji moraju verbalno da izraze. Zato mogu imati češće glavobolje ili migrenu koja pokazuje da su mentalno pod stresom. Korisno je da voze bicikl ili trče ako već ne mogu da imaju manje stresnu dnevnu rutinu. Previše mentalne aktivnosti koja nije praćena fizičkom radnjom za njih nije dobra. Oni su nestrpljivi i moraju da nauče da sarađuju sa drugima.

Pošto su direktni u govoru i agresivne prirode u pojedinim slučajevima, ako drugi ne shvataju šta ih toliko motiviše da nešto obave mogu imati probleme na radnom mestu. Mogu takođe ući u nepotrebne sukobe sa okolinom. Korisno je da pišu jer kada na papiru vide šta žele nekome da kažu uvidećete da je ipak možda potrebno ublažiti poruku. Nekad treba informacije upakovati na prihvatljiviji način. Tehnike umirenja, duboko disanje i sport im mogu koristiti. Ponajviše treba da shvate da drugi imaju pravo na svoje mišljenje. Sve životne prilike su tu da im pomognu a ne da im odmažu.

Mars u četvrtoj kući

Ovo je energičnost koja se ispoljava u porodici, kući i domu. Treba voditi računa da ne dođe do požara. Stres u vezi sa roditeljima postoji. Odnos je napregnut i preplavljeni smo emocijama besa. Član porodice provocira emotivnu buru. Sa ukućanima se ne slažemo dobro i to seže još od detinjstva. U kući su mogući češći kvarovi, radovi ili popravke. Neki vid poteškoće sa nekretninama i opasnost od rušenja kuće postoji. Naravno, sam znak i aspekti će reći više o ovome.

Potrebno je da naučimo da se nosimo sa emocijama i da ih izražavamo, naročito potisnutu agresiju. Osećanja su promenljiva i reaktivna. Ulazi se u konflikt jer imamo potrebu da se odbranimo i borimo za sebe. Nesigurnost se izražava kroz verbalne napade, brzo planemo, svađalački smo raspoloženi. Problemi se mogu projektovati i na partnera što kvari bračni odnos. Izražen je takmičarski duh i potreba da radimo šta hoćemo. U detinjstvu je bilo ključno da naučimo kako da izađemo na kraj sa svojom energijom.

Preseljenja i dešavanja u domu

Moguće češće selidbe, puno dešavanja u kući i eventualne štete. Članovi porodice mogu vikati jedni na druge tražeći dominaciju. Jedan od roditelja će pogotovo biti prikazan kroz ovaj položaj. Nesreće i fizičke povrede u kući ili zdravstveni problem jednog roditelja može ukazivati da postoje emotivni problemi koje nismo na vreme rešili. Kao da uvek moramo da se svađamo i nestrpljivi smo da se konačno otselimo. Neslaganje sa roditeljima ugrožava stvaranje doma koji zasnivamo sa bračnim partnerom. Rešenje je da budemo fizički aktivni i popravljamo i sređujemo kuću. Ona pokazuje stanje naše energije!

Potrebno je imati puno aktivnosti sa porodicom. Treba naučiti da izrazimo svoju energiju asertivno, a ne kroz svađe. Kada smo energetski unravnoteženi onda je lakše da održimo porodicu. Inače je svojom energijom bukvalno razaramo i podrivamo. Ako je moguće, dobro je da imaju teretanu u kući i da se redovno bave sportom. Od malena treba davati deci zadatke da obave nešto u kući, pospreme i slično. Disbalans na nivou ovog položaja može se odraziti kroz probleme sa želucem. To je uvek praćeno lošom ishranom i jelom na brzaka kao načinom da se izborimo sa emocijama i stresom.

Mars u petoj kući

Potrebno nam je da izrazimo svoje unutrašnje dete kroz avanturu, sport i zabavu. Karakteriše nas impulsivnost i entuzijazam koji se posebno budi u ljubavnom životu. Robujemo strastima i adrenalin nam skače kada imamo priliku da ispoljimo svoje talente i ličnost. Puno energije se može trošiti na izlaske i društveni život. Suština je da imamo svoj hobi i da možemo da uživamo u ljubavi. To doprinosi stabilnosti naše energije.

Ovaj položaj je čest kod osoba koju su kreativne i umetnički nastrojene. One vole scenu i nastupe. Imaju smisla i za sportske aktivnosti u kojima treba biti redovan pogotovo kada im fali entuzijazma. Vole da idu na koncerte, slavlja i da se kreću među ljudima. Za njih je život igra i uvek su motivisani nekom dramatikom koja se dešava. Ovo je korisno kanalisati u rad sa decom ili kreativne radionice i hobije.

Ljubavni život

Jaka seksualna energija i izraženi takmičarksi duh postoje. Važno je da budemo što više napolju i krećemo se. Od malena smo aktivni i samostalni. Naša energija deluje magnetično na druge, takođe. Imamo potrebu za osvajanjem i uzbuđenjem u ljubavi, ali nekad nepotrebno ulazimo u rizik. Hrabrost nas zato može odvesti u finansijske probleme kao i povrede kada telo nije dovoljno jako da izdrži veliki napor.

Neophodno je da kroz kreativni hobi izrazimo sebe. Ples, sport i psiho drama se takođe savetuju. Osoba treba da jača kičmu i leđa. U nekom slučajevima hobi nam može postati glavni posao kada talenat postoji. Iako može postojati problem sa trudnoćom aktivan život i partner koji je tu za nas i koji razume našu promenljivu energetsku prirodu će nam svakako olakšati izlaženje na kraj sa svim poteškoćama koje nas mogu izbaciti iz takta.

Mars u šestoj kući

Ovaj položaj ukazuje da puno toga moramo da sredimo u svakodnevnom životu. Život traži da se upustimo u rešavanje problema a ne njihovo kreiranje. Svakodnevno je  naša rutina ubrzana i vrlo fizički aktivna. Ako nema zdrave navike organizam je podložan upalama, akutnim zdravstvenim problemima, prelomima i povredama kao i virusnim infekcijama. Često prvi deo života stvaramo sami sebi probleme nespremni da se zaista upustimo u rešavanje životnih nedaća i izazova.

Mogu se javiti sudske poteškoće i inicirati svađe na poslu. Problemi sa zaposlenima nastaju zbog borbe ega i unutrašnjeg konflikta koji traži ventil. Potrebno je da se redovno bavimo fizičkom aktivnošću. Treba da naučimo kako da budemo strpljiviji i staloženi čak i kada ništa ne ide kako smo zamislili. Odnos sa kolegama je agresivnije prirode. Postoji tendencja ka takmičenju, ali protiv drugih. Radno mesto je stresno pa je to još jedan razlog zašto zdravlje strada. Burn out je znak da preterujemo i da insistiramo u nečemu što nije za naše najveće dobro.

Previše energije koja nije usmerena u ciljeve dovodi do toga da upadamo u konflikte i svađe. Ako osoba ima posao fizičkog karaktera, treba da bude oprezna da ne dođe do povrede. Mora da nauči da konflikt u svojoj energiji ne projektuje spolja već da ga reši u sebi. Ona nosi stari bes i nepravdu i želi da se izbori za svoje mesto, ali to radi prenaglašeno. Pita se zašto joj život stalno donosi neki problem. Ključno je da nauči da ga reši a ne da se bori protiv drugih i oko sebe stvara neprijatelje. To je moguće kroz rad, a ne stalnu analizu i preispitivanje.

Mars u sedmoj kući

Ovaj položaj može ukazivati na potencijalne probleme u braku, što će potvrditi podznak. Osoba je asertivna i aktivna na poslu. Može imati puno kontakata sa muškarcima pa se ulazi u veze koje su zasnovane na snažnoj privlačnosti. Svađe, stres, konflikti, bes i neslaganje mogu se ispoljavati u odnosu sa drugima kao i sa osobama sa kojima postoji poslovni ugovor. Pregovaranje je energično i borbeno. Ulazak u svađe se dešava prirodno jer imamo potrebu da se branimo čak i kada nismo napadnuti. To je zbog naglašenog takmičarskog duha što nam pomaže da dođemo do ugovora koji želimo.

Ovaj položaj se sreće kod advokata. Mars mora da se kanališe pa ako to nije na poslu može se ,,osetiti’’ kroz probleme u braku. Partner je vrlo privlačan izražene muskulature i snažne energije. Zbog naglašene želje da se izborimo za ono što želimo, drugi nas mogu videti kao napadne i agresivne. Agresivnost u odnosu sa drugima se projektuje ili ispoljava kroz verbalne napade kada stvari ne idu kako želimo. Argumenativnost i verbalna moć ističe se kroz stavove, a život obično nosi uzbuđenje i izazove sa bitnim ljudima.

Projekcije spolja

Partner će pokazati našu jang stranu a svađe će nas u pojedinim slučajevima i zbližiti. Osnovno je da naučimo da asertivno i konstruktivno rešavamo probleme i da u odnosima dozvolimo drugima da preuzmu inicijativu. To će za posledicu imati očuvanje ugovora i veza sa onima koji su nam važni, na poslu i u vezama.

Mars u osmoj kući

Neke stare astrološke knjige naglašavaju da ovaj položaj možemo vezati za nesreće i gubitke. To jeste tačno dokle god ne osvestimo sebe i svoju psihu. Iz tog razloga se moramo suočiti sa velikim problemima i situacijama kada se od nas traži da preuzmemo kontrolu. Tenzija nas tera na akciju pa je važno da iskreno posmatramo sebe. Život donosi resurse kroz partnera ili sopstvene kojima treba da naučimo da rukovodimo. Prolazimo kroz iskustva koja šire našu svest i omogućavaju transformaciju.

Ta iskustva mogu biti porođaj, gubitak voljene osobe, problemi sa porezom, novac drugih ljudi ili njegovo ulaganje i slično. Svakako opasnost se može iskusiti kroz psihičke krize i traume koje su posledica neke akcije. Prolazimo kroz ekstreme i to menja naš odnos prema smrti i životu. Imamo veliku količinu energije, ali je ona teška jer je povazana sa iskustvom iz prošlog života. To je razlog zašto je bitno da u ovim situacijama steknemo moć. Treba da pronađemo snagu i prilikom teškoća, kao što je razvod, katastrofa ili nepogoda koja uništava nekretnine.

Snaga i unutrašnja moć

Moramo da shvatimo da svojom energijom kreiramo život i da naučimo da manipulišemo njome. Ipak, treba se kloniti okultizma i magije. Ovaj položaj se može kanalisati kroz posao hirurga, na primer ili kroz poslove koji su ,,opasni’’. Ovaj položaj imaju i mnogi koji se bave reikijem ili energetskim isceljivanjem. Finansijski problemi će pokazati da nešto oduzima energiju i koji je nje kvalitet. U pojedinim slučajevima osoba prolazi kroz česte operacije.

Mnogo je važno da se oslobode strahova, kanališu jaku seksualnost i posvete se razumevanju svojeg psihološkog imprinta. Nakon toga se rađa nova ličnost koja je posledica dubokog isceljenja i regeneracije nakon neke ekstremne situacije. Ove ljude uvek nešto gura napred, ali će njihova vibracija pokazati da li tokom života kreiraju ono što im obogućava opstanak ili ulaze u destruktivni način ispoljavanja koji će im porušiti svaki most koji su se nadali da će sagraditi.

Mars u devetoj kući

Možemo imati jaku potrebu da putujemo i krećemo se među raznim kulturama, istražujući daleke krajeve. Odlikuje nas strastven pogled na život i energično doživljavamo pitanja religije i filozofije. Ipak, potrebno je da se analizira i dispozitor Marsa i znak na vrhu kuće, pogotovo ako je znak uklješten. Osobu putovanja regenerišu i daju joj uvid u širu perspektivu života. Ovo joj pokaže da odblokira svoju natalnu kartu u trenucima kada joj okolnosti nisu naklonjene. Ovaj položaj može pokazati osobu koja puno truda ulaže u studiranje, doktorat i pisanje radova.

Profesor može biti pun entuzijazma da prenese učenicima ljubav prema nekoj temi ili predmetu ali i izazvati sukobe sa onima koji nemaju uverenja ili stavove kao on. Borimo se za svoje ideale ali možemo imati i sukob u inostranstvu. U natalu žene, može upoznati partnera ili ostvariti svoje planove u nekoj stranoj zemlji. Osobe sa ovim položajem uvek veruju u pobedu, pa je ovo položaj koristan za sportiste ili sve koji se bore ili motivišu druge. Prolazimo kroz filozofsku transformaciju. Avanturistički i takmičarski duh pomažu da život živimo onako kako želimo. U nekim slučajevima ovaj položaj govori o drugom braku ili povredama na putovanju.

Mars u desetoj kući

Ovaj položaj se sreće kod osoba koje su vrlo hrabre i aktivne na poslu. Njihova reputacija govori da se radi o osobi koja se bori za svoju karijeru i napredak. Vrlo je ambiciozna i posvećena uspehu, pa joj je teško da je na statičnom radnom mestu. U pojedinim slučajevima visoka pozicija može biti ugrožena zbog svađe sa poslodavcima. Posao može biti u oblasti gde je važan autoritet ili gde upravljamo drugima.

Takmičarski duh nas ponekad vodi u sukobe ili otežava ostvarenje nekog cilja. Odnos sa ocem ili mužem mogu odlikovati česte svađe ili neslaganje. Traži se aktivnost i ostvarenje ciljeva. U pojedinim slučajevima osoba može biti poznata kao neko ko pravi probleme. U mladosti ona pogrešno usmerava agresivnost. Odgovaraju im radna mesta gde druge podstiču na rad ili ima daju zadatke. Kolege na poslu znaju da su oni idealni ako neki posao treba da se završi. Imaju vrlo borbeni stav i mogu doći u konflikt sa onima koji su im konkurencija.

Mars u jedanaestoj kući

Puno ciljeva i planova, kao i kontakata skroz društvene mreže na internetu. Ovaj položaj može biti finansijski isplativ kada osoba ulaže energiju da ostvari svoje želje. Aktivni su u grupama, udruženjima, organizacijama, sportu, politici. Motiviše ih poboljšanje sredine i životnih uslova. Druže se sa velikim brojem ljudi koje mogu i da predvode i organizuju.

Puno dešavanja i članstvo u klubovima omogućava im napredak jer ih prijatelji mogu povezati sa onima koji će im pomoći. Zato oni kroz druge ljude stiču veliku korist ali im pomažu, takođe. Poslovi ili emotivne veze sa prijateljima su moguće, ali i konflikti na društvenim mrežama. Svakako su društveno angažovani i imaju velike ciljeve u koje ulažu energiju i svoje resurse.

Mars u dvanaestoj kući

Nemiran san i noćne more. Puno toga što se dešava a čega nismo svesni i što možemo doživeti kao neprijateljstvo drugih. Ono što ne vidimo se manifestuje na ružan način da bi nam pokazalo da problem vodi iz naše svesti. To se vidi jasnije u našoj okolini, a to je sve naša nekanalisana energija. Problemi se dešavaju indirektno ili se manipuliše drugima što nam se kad tad obije o glavu. Osoba mora da razreši energetske konflikte kao i sukobe sa drugima koji sežu iz prošlih života jer inače upada u pravne probleme i dugove.

Nesvesni upliv ovog arhetipa se vidi i kroz otvorenu auru i ,znakove pored puta’ koji nose poruku. Osoba upija energiju i motive drugih ljudi nesvesna toga i počinje da pokazuje njihove stavove boreći se za nešto što će je na kraju povrediti. Potrebno je osvestiti uverenja kojima se kreira života. Drugima mogu biti nalik enigmi jer je puno toga sakriveno i ponašanje nije direktno. Troše energiju na destrukitivan način ili sebe sabotiraju beženjem od svoje prave prirode.

Tada su česti problemi sa bolestima zavisnosti ili se radi upravo ono što će nas još više povrediti. Jako je važno da naučimo da svaka energija mora negde da se manifestuje pa je ovim ljudima izlaz da je upotrebe u istraživanjima i zanimanjima iza scene. Može biti korisno i da se presele na neki drugi kontinent što će metaforički očistiti ovu energiju od neprijatnih tragova prošlosti za koje smo i dalje vezani i koji traže oproštaj. Preseljenje će im dati materijalnu podlogu na kojoj konačno mogu da počnu da grade svoj život i osvare uspeh.

U kojoj natalnoj kući se vama nalazi Mars?

Povezani članci

PLUTON I VLADANJE SOBOM

Kada aktivirate natalni Pluton spremni ste da život gledate očima alhemičara. U ovoj planeti krije se vaša ključna životna strategija. Sa Plutonom je sve kompleksno. A obično se tiče afera u koje smo se upetljali i koje su povezane sa nekom dubokom ranom. Pluton u aspektima vodi trnovitim putem do autentičnog ja i posvećenosti ciljevima koji prevazilaze ovu inkarnaciju, gde smo nekada zgrešili i pogrešili ali sada ispravljamo.

Pročitaj više

Smisao astroloških analiza

Jedno od pitanja sa kojim započinjem skoro svaku konsultaciju, pogotovo ako je osoba prvi put kod mene, je da pitam koja su očekivanja od analize i razgovora sa mnom. Analize dolaze u raznim oblicima i formama. Postoje natalne karte u kojima je sve jasno. Ili koje samo tako deluju. Ima i onih koje su kompleksne i dolaze u slojevima metafora i simbola. Ili odmah vode do suštine.

Pročitaj više

Natalne inkonjunkcije & neproživljen život

Šta je inkonjunkcija? To je aspekt koji ukazuje na tenziju, nekompatibilnost energija planeta koje su uključene i nelagodu u kućama u kojima se one nalaze. Obično ove kuće imaju poveću dozu stida, neprijatnosti i komplikacije. U ovom aspektu od obe planete se traži prilagođavanje, ali se to većinom izbegava. Tačnije ako vlasnik natalne karte neće da se menja.

Pročitaj više