Merkur u znacima

Maja Lazić
oktobar 7, 2020

Merkur u znacima

Tema ovog teksta je Merkur u znacima u natalnoj karti.
Natalni Merkur se znacima se manifestuje kroz vokabular, izražavanje, govor, pisanje, učenje. Merkur je naglašen kod osoba koje se bave zanimanjima u kojima je bitna komunikacija sa drugima. Merkur u znacima i kući je svakako važan za ostvarenje potencijala u karijeri. Pokazaće nam kako izražavamo svoju ličnost, veštinu govora i kako razmišljamo. Za potpuno razumevanje Merkura moramo položaj u znaku povezati i položajem u kući, sa aspektima i vladarom.

MERKUR U ZNACIMA

Merkur u Ovnu

Komunikacija je iskrena i direktna, govor glasan a potreba za izražavanjem mišljenja vrlo snažna. Misli su brze i nestrpljenje je veliko. Želimo da nas razumeju i shvate šta hoćemo da kažemo. Daćemo kratak i jasan odgovor, pa zato naše misli i zaključci drugima mogu delovati nepovezano i nedosledno. Svađe sa prijateljima mogu biti česte i takmičarski duh izražen.

Kroz govor kao da se borimo pa nam nikako nije lako da meditiramo ili samo ćutimo jer je mentalna energija jaka. Učenje nam pada lako, ako nas oblast baš zanima. Oni uče kroz ponavljanje na fizičkom nivou i dobri su u demonstriranju neke veštine. Nemaju takta za one koji sporije savladavaju neku oblast.

Pažnja ne može biti dugo zadržana jer njih ne drži ni mesto a kamoli jedan stav. Greške uopšte neće ni primetiti a bes ih brzo prođe. Merkur u Ovnu ukazuje da komunikacija ide kroz body language i izraz lica mnogo više nego reči.

Misli ih teraju na akciju. Zato je važno da imaju prostor u kome mogu da budu uspešni, da se izbore za svoja uverenja i rade ono što žele. Mogu upadati u svađe zbog svojih stavova koje još uvek ne žive onako kako bi želeli. Na njih će bolji utisak ostaviti kratka poruka nego da im objašnjavate satima, jer oni nemaju za to sluh niti strpljenje. Imaju brze reflekse i reaguju burno ako im svakodnevica nije dinamična.

Potencijalni izazovi

Lako planu i često deluje kao da uopšte nisu razmislili pre nego što su nešto rekli i kao da vas nisu saslušali do kraja. Ipak, zato su odlični u situacijama koje traže brzo i hitro reagovanje. Ovi pioniri mišljenja moraju naučiti kako da govorom ne doprinose stresu a da istovremeno ostanu asertivni i verni sebi. Osho dinamična meditacija može im biti korisna. Treba da se sete da pod pritiskom rade mnogo bolje ali samo ako taj pritisak ne prenose i na druge ljude. Treba da zastanu i razmisle šta traži njihovu hitru reakciju, a šta potpuno ignorisanje.

Merkur u Biku

Komunikaciju odlukuje trezvenost, metodičnost i čutljivost, praktičan pogled na život, ali i tvrdoglavost. Merkur u Biku može značiti da su misli  vibratorno sporije, pa se zato manifestuju u realnosti da bi osoba na taj način postala svesna da sve ono što misli kreira njen život pogotovo ako ih ponavlja iz dana u dan. Uporni su i istrajni u svojim ciljevima. Imaju prijatan, umirujući glas i vole da pevaju. Važno je da imaju oko sebe prijatelje koji su lojalni. Uče kroz ponavljanje, a vole da pričaju o onome što je opipljivo i konkretno. Sve ono što ne mogu da dodirnu ili vide ih plaši.

Za njih je važno da uspore, da svemu pristupaju korak po korak jer žurba stvara frustraciju. Ako želite nešto da im objasnite, uradite to postepeno a korisno je da imaju napismeno, takođe. Nisu potpuno otvoreni za apstraktne koncepte (iako ih tranzitni Uran u Biku tome uči). Zato je važno da sve što rade mogu praktično da isprate i tako izmere svoj napredak. Priroda deluje umirujuće na njihov um kao i tišina i razgovori koji su prijatni i opuštajući. Oni će rado pričati o hrani, muzici, kozmetici ili navikama, ali će dodir uvek govoriti više od reči.

Reči kreiraju

Nivo prijatnosti komunikacije opisuje njihovu mentalnu energiju i stanje psihe a buka ih zamara. Korisno je da uče da sviraju neki instrument ili neku praktičnu veštinu koja se usavršava ponavljanjem. Obično su talentovani za hobije u kojima se radi sa rukama, npr. grnčariju. Mogu biti jako vešti u zaradi jer znaju kako sa novcem pogotovo ako se bave prodajom.

Prijatelji se jedino računaju ako su tu za njih i ako im pružaju konkretnu podršku. Prijateljski stisak ruke i zagrljaj više znače od lepe reči i obećanja. Potrebno je da nauče da komuniciraju sa svojim telom i da slušaju šta im ono poručuje, pa je masaža ili akupresure vrlo korisna za njih.

Merkur u Blizancima

Zanimljivi govornici uvek u toku sa dešavanjima, hitrog uma sklonog brzom povezivanju činjenica. Oni sve lako uče, kombinuju ono što već znaju sa novim informacijama uvek puni znatiželje kojima pokazuju kakav utisak na njih ostavlja okolina. Njima ništa ne promiče, ali puno energije troše i na ono što je potpuno nebitno i irelevantno. Merkur u Blizancima se energizuje učenjem i skupljanjem informacija!

Njihov um je željan informacija, a snažna potreba da verbalizuju svoje mišljenje čini ih odličnim novinarima i učiteljima, kao i prodavcima. Ipak, misli su promenljive jer se stalno pojavljuje nešto potpuno novo što privlači pažnju, pa su tako i nestalni kao prijatelji jer im se mišljenje menja. Oni će vas animirati svojim govorom, uvek ubaciti i neku šalu a učenje stranih jezika im ide lako. Sa njima vam nikad neće biti dosadno.

Mladolikog su izgleda, duhom nemirni i potrebno im je puno kretanja na dnevnom nivou jer im lako sve dosadi ako nema dešavanja. Vole da čitaju, pišu, multitaskuju i nikako im nisu zanimljivi oni koji samo ćute. Imaju puno prijatelja jer se lako sa svakim povezuju, ali treba da budu oprezni kako koriste reči i u koju svrhu.

Tračevi i neistine mogu napraviti probleme i to je jedna od lekcija koja je povezana sa ovim položajem da osveste kako da im reči stvore nove pozitivne prilike. Površnost im se može obiti o glavu pa treba da pokušaju da od svog znanja izaberu oblast koju će usavršavati da ne bi imali puno talenata ali nijedan koji bi im pomogao u poslu.

Kako izvući najbolje od ovog položaja?

Snalažljivi su, odlični vozači, uvek će vam pomoći da rešite neki problem, povezati vas sa ljudima koji bi vam mogli pomoći. Nalik detetu koji tek otkriva svet, ovaj položaj traži da naučimo kada i kako da postavimo pravo pitanje i sačekamo odgovor koji ne mora doći u vidu reči već slika, prizora, pokreta. Odnosi sa drugima zavisiće od načina upotrebe energije natalnog Merkura.

Bilo koje zdravstvene smetnje sa štitnom žlezdom i plućima, astmu ili kašalj treba shvatiti kako znak tela da i dalje ne uspevamo jedan bitan deo sebe da iskomuniciramo okolini.Tada je potrebno da se okružimo onima sličnim nama i razgovaramo sa njima, ali i pronađemo vreme kada ćemo se isključiti i biti spremni da čujemo odgovore Univerzuma u tišini.

Merkur u Raku

Prijatelji iz detinjstva i uspomene kada smo bili mali nemaju cenu. Komunikacija je intuitivna i emocije jako utiču na nju. Zato sve ono što je povezano sa osećanjima, porodicom, temama prošlosti i uspomenama predstavlja ključni fokus za njih. Emocije ih često preplave i tada ne mogu jasno da misle. Za njih je jako bitno da je u kući energija mirna, a burne reakcije članova porodice ih snažno mogu povrediti. Oni su uvredljive prirode i potrebno im je da poštujete njihovu (ne)spremnosti da se neke teme otvore.

Da bi mogli da pričaju sa drugima potrebno je da se u njihovom društvu osećaju opušteno. Važno im je da imaju poverenja i da znaju da mogu da vam kažu sve što im je na srcu. Oni nisu direktni u komunikaciji a smireno emotivno stanje je osnova za kvalitetne odnose sa drugima. Merkur u Raku ceni prijateljski razgovor u intimnoj atmosferi.

Zato nisu spremni da se posvete poslovnim problemima ako im muči neraspoloženje zbog ljubavnog ili porodičnog izazova. Poveriće vam se jedino ako uvek budete čuvali njihove tajne. Vole da provode vreme u kući, čitajući stare knjige koje ih sećaju na vreme kada su bili mali ili pišu dnevnik. Imaju dar za rad sa decom jer kroz govor pokazuje svoje emocije, ali mogu biti vrlo subjektivni.

Potencijalna opasnost

Ako ih zaintrigirate ili kažete nešto što nisu očekivali, mogu se povući u sebe i neće vam odgovoriti na poruku. Plaše se da kažu šta osećaju dokle god nisu sigurni šta vi osećate. Vole da brinu o drugima, a to čine kroz nežne reči. Oni čuvaju stara pisma i uvek se sećaju reči onih koje su voleli. Maštoviti su i ganuće vas svojim posvetama u knjigama i zdravicama na venčanju.

Ovaj položaj je važno kanalisati kroz pisanje i pretakanje emocija u reči, ali je primarno da pronađu prijatelje koji su na njihovoj talasnoj dužini kao i kreativne hobije kojima će se posvetiti. Razgovor isceljuje, ali samo ako se tiče iskonskih emocija. Osnovno pravilo je kakvo je raspoloženja takva je i komunikacija.

Merkur u Lavu

Kreativnost je velika i potreba za interesantnim deskriptivnim izražavanjem ličnosti kroz komunikaciju. Ovo su zanimljivi sagovornici, a razgovor sa njima će vas animirati. Ipak, nekad prave dramu tamo gde tome nema mesta, preuveličavaju probleme i potrebno im je da ih svi slušaju. Neće im se dopasti ako ih ignorišu u komunikaciji i ako se njihov glas ne čuje. Kao prjatelji su jako zabavni, ali traže da ih doživite kao autoritet. Ego je vrlo naglašen i naljutiće se ako ne pohvalite nešto što su napisali ili mišljenje koje su izrazili. Prirodno im je da smatraju da sve najbolje znaju, a jako su talentovani da rade sa decom i za sve poslove koji traže samopouzdanu komunikaciju i dostojanstvo.

Imaju talenat za glumu i govorništvo, vole da se druže ali i da puno pričaju o sebi. Ipak, oni zaista uvek imaju nešto zanimljivo o sebi da kažu. Drže se svojih stavova pa od njih možete naučiti kako da više verujete u sebe i kažete svoje mišljenje. Lojalni su prijatelji i posle razgovora sa njima osetićete polet kao da je deo njihove energije prešao i na vas. U poslu je potrebno da budu na položaju koji daje moć. Oni će zablistati u svakoj kreativnoj radionici ili u poslovima koji traže izrazite organizacione sposobnosti.

Često mogu biti autoritet u nekoj temi, ali suština je da znanje imaju gde i da pokažu. Mnoga svoja uverenja nasledili su od oca, pa koliko je on verovao u njih toliko su i životni snovi mogući da se ostvare. Strastveni su u svemu što ih zanima, potrebno im je da osete da ih volite. Ako mislite drugačije od njih, svađe su neminovne i budite sigurni da oni neće želeti da menjaju svoj stav.

Oni uče da ne vredi aplauz nepoznatih ljudi, već ljubav lojalnih prijatelja koji su uvek tu i onih koje najviše vole. Ono što je jako bitno za ovaj položaj je razvijanje talenata kao i prilike za dinamične aktivnosti u toku kojih neguju svoja interesovanja, bave se nekim hobijem i naravno, zabavljaju se!

Merkur u Devici

Moramo da vodimo računa o dnevnoj rutini, vežbanju i zdravlju a imamo veliko znanje o ishrani. Znanja se mogu praktično primeniti jer je ovo pokazuje tehnički naučni um vešt da reši svaki problem. Ne vole apstraktno niti filozofiranje već sređene misli a takva je i komunikacija sa njima. Jedan od njihovih vešina je analiziranje, procena i konkretno poboljšavanje.

Vrlo su sposobni u svemu što traži da se radi sa podacima koje treba urediti, ispraviti i proveriti. Praktični su, precizni i tačni, usmereni na posao, a vole uvek da se pripreme unapred za sve što rade. Rukopis im je uredan, sve je unapred određeno i isplanirano pa su odlični kao organizatori posla.

Skloni su kritici i teže savršenstvo pa im ovo može stvoriti dosta briga na svakodnevnom nivou. Za njih je važno da sve pojednostave, razdele i uproste tako da se sve uklopi na savršeni način kao delovi slagalice. Međutim, u životu to ne funkcioniše baš uvek tako. Njihov racionalni i realistički um voli da se bavi opipljivim i konkretnim pa sada biva zbunjen. Oni su odlični da vas nauče nekoj veštini jer će vas sve do najsitnijih detalja objasniti. Kao prijatelji biće tu za vas da bi rešili svakodnevne probleme. Obradovaće se knjigama i priručnicima na temu ishrane i ,,uradi sam’’ tehnika kojim će usavršiti postojeće znanje i veštine.

Kako dobiti najbolje od ovog položaja?

Čistoća misli i tehnike koje im pomažu da logično reše neki problem prijaju njihovom analitičkom umu. U emotivnim problemima stalno nailaze na kamen o koji se spotiču jer ne razumeju da neće na isti način moži i ove probleme da reše. Zato su zabrinuti, pokušavaju da deluju ispravno. Oni će vam tačno reći šta očekuju da uradite, napraviće plan i zapisaće ,,to do listu“.

Osobe koje imaju Merkur u Devici vole da im se daju uputvstva. Vole takođe i sva ,korak po korak’ objašnjenja i uživaju u tutorijalima gde im se objašnjava kako da na još bolji način nešto urade. Oni uče na osnovu primera iz života ili uz instruktore, a i najteži zadatak će rešiti ako ga raspodele u celine.

Mnogi sa ovim položajem spadaju u hipohondre, brinu zbog zdravlja i prilično su uplašene tihe prirode, opažajući i ono što bi većini promaklo. S obzirom da primećuju sve detalje uvek vide šta bi moglo još da se poboljša i uglavnom vole da rade sa dokumentima i spisima. Njima um uvek analizira, ali kako uvek teže perfekcionizmu tako su često i mentalno premoreni i pod stresom.

To im se manifestuje na nivou zdravlja. Vrlo su štedljivi i umeju sa novcem a u životu cene jednostavnost. Zato nikako ne mogu da budu poslovno uspešni u okruženjima gde vlada haos i nered, koji će oni svakako pokušavati da ,,očiste’’. Potrebno je da nauče da budu zadovoljni čak i kada postoji to nešto što kvari savršenstvo i da na vreme prepoznaju da im telo govori da je potrebno da stanu i odmore se.

Merkur u Vagi

Ključno je naučiti kako da održe ravnotežu misli i emocija. Teže diplomatiji u komunikaciji sa drugima i spremni su da urade sve da bi pomirili dve suprotstavljene strane. Vrlo su šarmantni i umeju da procene šta je potrebno da kažu, uljudni su, vaspitani po bontonu i poštuju klasične norme ponašanja. Imaju puno poznanika i prijatelja, društveni su i u kontakima sa drugima žele da iskažu svoje stavove ali će im bilo koji vid donošenja odluka vrlo teško pasti.

Oni su fer, iskreni i sagledaće obe strane ali tako i menjati mišeljenje pokušavajući svima da udovolje što ih može okarakterisati kao dvolične. Ipak, spremni su uvek da čuju tuđe mišljenje i vole izazov koji im diskusija sa drugima pruža. Debata u kojoj će pokazati svoje znanje na prefinjen način će im se dopasti. Merkur u Vagi može dati odlične pravnike i sudije.

Prilika za ravnotežu

Imaju dar za uređenje prostora i procenjuju šta nije u ravnoteži, vole umetnost i imaju talenta za pisanje. Uživaju da razgovaraju o književnim delima i predstavama koje su gledali. Poslovi u kojima je komunikacija sa drugima važna im daju priliku da zablistaju. Važe za razumne ljude, ali traže fer odnos i pravdu. Koliko su kvalitetni odnosi sa drugima pokazuje koliko je njihova leva i desna moždana hemisfera uravnotežena.

Njih će zaista zanimati vaše mišljenje, a svoje emocije će najlakše kreativno izraziti kroz pesmu, priču ili muziku. Nisu ljubitelji svađa, ne vole buku i vikanje i one koji ne znaju da se ponašaju u društvu. Znaju tačno šta i kako treba da kažu, biraju reči i pomoći će da se svaka svađa reši. Talentovani su za poslove u medijima, kao pisci, u oblasti kulture i politike. Kvalitet komunikacije određuje kakve će im biti veze sa drugima, naročito sa partnerom, pa i sam kvalitet života.

Merkur u Škorpiji

Oni će želeti da vas upoznaju na psihološkom nivou i obraćati veliku pažnju na ono šta govorite. Neće uvek biti spremni da i vi njih analizirate na takav način. Dubok um koji se bavi ozbiljnim temama, intenzivno ulažući energiju da prodru do suštine nekog problema. Fokusiran, perceptivan, intuitivan i ubedljiv u govoru je utisak koji ostavaljaju.

Njima ništa ne promiče i uz veliki naboj analiziraju ono što je rečeno. Dramatičnim govorom ponekad ulivaju strah ili manipulišu drugima. Ipak, sve to rade jer žele da otkriju tajnu života i smrti, baveći se ekstemima, okultnim i onim što drugi izbegavaju da pogledaju.

Ako se igrate sa njima ili ih uzimate zdravo za govoto, povrediće vas rečima. Ako otkrijete drugima njihove tajne, brzo će vas otpisati kao prijatelja. Oni će lako dopreti do istine i znaće ako ih lažete. Potrebno im je da steknu poverenje u vas i obično sumnjaju u vaše motive. Nerazrešene emotivne bure donose problem u partnerske odnose.

Mogu biti osvetoljubivi i ljubomorne naravi. To je znak naglašene ,,senke’’ koja ih i tera da tragaju za odgovorima na pitanja koja mnoge ljude plaše. Tabu teme ih privlače, kao i sve što izaziva burne reakcije kada se spomene. Obično imaju snažan stav i biće spremni da vas saslušaju, ali će vas i kontrolisati onim što će reći. Merkur u Škorpiji traži nešto u šta će moći da uroni celim bićem.

Misterija komunikacije

Tajanstvena priroda im omogućava da ne otkrivaju svoja osećanja i stavove ako to ne žele. Odlični su kao psiholozi ili kada je potrebno upravljati većom grupom ljudi. Prijatelji mogu lako postati neprijatelji ako se konflikti ne reše, a koji uglavnom potiču iz snažnih uverenja kojima bivaju opsednuti. Negativnost je potrebno osvestiti i misli koje ulivaju strah. Treba da nauče da život ima puno nijansi i nikad nije samo crn ili beo.

Potrebno je da osveste da svi problemi u njihovom životu potiču od njihovih misli koje su nalik laseru. Snažan podsvesni um potrebno je da ,,čiste’’ kroz meditaciju kao i hipnozu. Dokle god ne nauče da mračan um neće doneti svetlost do tada ih opterećuje prošlosti, karmički odnosi i duboka neprijatna osećanja koja ih kontrolišu. Niko kao oni nema toliku moć da transformiše svoje misli samo je potrebno da se ne plaše da to zaista i urade.

Merkur u Strelcu

Kroz govor pokazujemo svoje stavove i životnu filozofiju. Imaju optimističan pogled na svet. Shvataju da uvek postoji neka viša svrha iskustava kroz koja prolaze. Vole da ,,drže predavanja’’ i na taj način pokažu svoje znanje. Oni su odlični profesori na fakultetu jer svakako imaju šta da kažu sa velikim životnim iskustvom.

Odlični su motivacioni govornici i predavači. Imaju interesovanje za strane kulture, istoriju, geografiju i društvene nauke i uvek će vam reći istinu. Espanzija uma kroz duhovnost kao i religiju privlače ih zbog kodeksa i etičkih zakona. Iskreni su i vrlo moralni, a obično imaju prijatelje iz različitih krajeva sveta.

Vole putovanja u egzotične krajeve, a život vide kao avanturu u kojoj uvek željno istražuju nove predele. Od njih se puno toga može naučiti. Mogu vam dati odličan savet i ohrabriti vas jer veruju da će na kraju pobediti dobro. Ne bave se mnogo detaljima i nemaju strpljenja da vam baš sve do tančina objasne. Uvek su u potrezi za nečim novim što će potstaknuti njihovu unutrašnju vatru. Uverenja koja imaju o životu je potrebno da osveste. Ta uverenja mogu da ih podržavaju ili u nekom slučajevima i sputavaju.

Oni će vrlo direktno reći šta misle, ceniće slobodu mišljenja i težiće obrazovanju i učenju. Zato uvek briljiraju kada svoje znanje treba da pokažu i neće se ustručavati da se uključe u neku debatu ili tamičenje u znanju. Verom i uverenjima postaju svesni da kreiraju svoj život i tako ostvaruju svoje želje. Mogu imati uspeha u učenju stranih jezika, u izdavaštvu ili izveštavanju o sportskim i kulturno-političkim događajima. Svakako, oni su širokih shvatanja. Ovo veliko životno iskustvo će biti od pomoći i drugima naročito ako se posvete učenju, završe studije i nastave da se obrazuju i aktivno upuštaju u potragu za pravim iskustvenim znanjem.

Merkur u Jarcu

Ono što znamo mora praktično da nam služi. Um je ozbiljan i razmišljanje usmereno na ono što je realno. Misli mogu biti depresivne ili može postojati strah da kažemo šta mislimo jer sumnjamo u sebe. Na naš način komunikacije je uticao neko stariji, kao i tradicionalan pogled na život članova porodice. Da bi nešto razumeli potrebno je da povežemo uzrok sa posledicama i postepeno dođemo do rešenja. Potrebno je da se osećamo sigurno, pa pamtimo činjenice i podatke kojima pokazujemo svoju znanje. Misli su usmerene na posao i neozbiljni razgovori nas ne zanimaju. Oni govore jer to ima neku svrhu ili cilj.

Roditelji su značajno uticali na njihov način komunikacije, a za ovaj položaj se vezuje zaboravnost u starosti. Svakako je korisno da zapisuju i da imaju rutinu kada i kako uče. Ponekad ih more crne misli ili su preopterećeni planiranjem i održavanjem postojeće strukture jer sve rade temeljno pa im više vremna i treba za neki rezulltat. Kada odluče nešto da urade trebalo bi da to stave u kontekst vremena i prostora i da vrlo ozbiljno pristupe izvršenju obaveza i planova, ali ne tako da ih ophrva strah. Znanje im uliva sigurnost i na njihovoj listi prioriteta se nalaze veliki ciljevi. Često imaju mentore ili uče ulažući vreme u ostvarenje planova.

Oni obično ni ne znaju koliko znaju jer su vrlo strogi prema sebi, pa im puno vremena odlazi na planiranje, pripremu i ponavljanje onog što već znaju. Oni uče na osnovu iskustva i vole da ostave utisak da vladaju onim što pričaju. Nikako nisu neko koga bi mogli shvatiti olako. Vole da se druže sa starijima, ali vole i da budu sami baveći se nečim što ih zanima. Sa godinama uče da više veruju sebi. Mentalni zamor znak je da se drže nekog starog stave koji im više ne služi, a koji će se manifestovati preko zdravlja.

Merkur u Vodoliji

Revolucionaran način mišljenja i povezivanja sa drugima kroz ideje do sada potpuno nove i inovativne. Odlikuje brzi, probuđeni uma koji je usmeren na racio a ne na emocije. Buntovna priroda, intelektuano posmatranje problema i jedinstven način komuniciranja koji iskreno pokazuje da je došlo vreme za moderan pogled na život. Uvek ih zanima sve novo i neobično. Svojim stavovima teže da izazovu one koji nisu skloni ekcentričnom pogledu na život. Kao vizionari šire dosadašnja znanja kroz nauku stalno kanališući nove ideje. Njihove misli nose kreativni naboj i ,,aha momente’’ koji drugima mogu delovati čudno.

Njihov mentalni sklop pokušava da razume druge, ali zaboravlja da je za to primarno da se uključi srce. Struja njihovih misli ih vodi u nepoznate terene. Vrlo često su mentalno prenapregnuti i pod stresom zbog previše misli koje se mogu manifestovati i kao napetost u vratu. Vole istraživački rad i mogu puno postići a predvodnici su New Age pokreta, IT sveta, kompjutera i savremenih medija kao i društvenih mreža.

Visoka percepcija im pomaže da svojim stavovima donesu oslobađanje na globalnom nivou. Mogu imati smetnje sa želucem ako nemaju priliku da kažu svoju istinu što govori o disbalansu na nivou treće i pete ćakre. Puno čitaju, brzo uče, upijajući nove ideje. Moraju naučiti i da umire svoje misli i budu strpljivi jer njihovo vreme zaista dolazi. Oni će se uvek istaći u grupi zbog pristupa nekom problemu koji nije još uvek svima razumljiv jer je nov. Misli nisu linearne pa ih zato karakteriše ,out of the box’ tip rešavanja problema koji može pomoći napretku života za sve ljude.

Emocije stavljene u drugi plan obično im donose probleme u emotivnom životu i sa prijateljima. Mnogo su više usmereni na neku progresivnu ideju koju vide kao rešenje za probleme čovečanstva. Ipak, prijatelji su im jako važni i obični imaju poznanike iz različitih grupa ljudi sličnih interesovanja. Njima su svi isti ali je bitno da nađu grupu istomišljenika i onih koji će ceniti i uvažavati njihov inovativni pogled na svet uz spontani i opušteni način komunikacije.

Merkur u Ribama

Mogli bi danima da pričaju, ali će taj govor biti rasejan, haotičan i zaboravan. Izgubljeni u vremenu, prostoru i u organizaciji obaveza potrebno je da nauče da meditiraju i rade vizuelizacije koje će im pomoći da komuniciraju sa nesvesnim delovima sebe. Imaginacija, vizija budućnosti i preplavljenost utiscima koji dolaze iz sveta nesvesnog, nevidljivog i neuhvatljivog i velika osetljivost na spoljne nadražaje karakteriše ih. Zbuniće ih previše obaveza i verbalna uputstva jer oni misle u slikama i obično moraju da savladaju ,,mentalnu maglu’’. Korisno je da nauče više o simbolima i njihovom značenju. Uživaće u epskoj fantastici, knjigama fikcije i filmovima a mnogi će za njih reći da su i vidoviti.

Oni osećaju ono što se ne može verbalizovati. Ako želite da ih razumete obratite pažnju na metakomunikaciju a ne ono što govore. Potrebno je da nauče da kanališu misli kroz pisanje a krasi ih talenat i za poeziju. Nisu baš idealan izbor za obavljanje poslova koji su izrazimo mentalni, imaju deadline ili jasnu strukturu.Više im odgovara rad umetničkog tipa. Zato je važno da od malena uče da obavljaju obaveze u zadatom roku i uvedu red u svoju sobu i lični prostor.

Potencijalni izazov

Moguća manifestacija je neiskrenost ili preuveličavanje, jer im je teško da budu u ovom svetu koji im je bolan, pa mogu izvrnuti istinu koja im se ne sviđa. Skloni su gubitku stvari, ključeva i sitnica i informacija. Neće videti poruke ili ogovarati na pozive i zaboraviće gde su se parkirali. Njima je vreme rastegljivo i ne drže se uvek činjenica koje se izvrću pod uticajem osećanja. Briljiraju u kreativnim zadacima i važno je da imaju neki umetnički ventil i tako prazne svoju energiju.

Vera i lična uverenja moraju biti potkrepljena moralnim i filozofskim stavovima koji ih fasciniraju. Probleme ne rešavaju već najčešće odlažu. Preplavljenost dnevnim obavezama moraju da nadoknade kvalitetnim snom i obično se teško bude ili spavaju više od drugih.

Potrebno je da pronađu ono što ih ispiriše i da manje pričaju a više slušaju. Imaju veliko saosećanje za druge i duboko razumeju njihove probleme ali nisu uvek racionalni. Potrebno je da obrate pažnju kakvom sadržaju se izlažu kroz muziku i filmove koje gledaju. Potrebno je da njihovi prijatelji i saradnici razumeju da njima sve ide nekim čudnim redosledom.

Imaju veliku viziju, ali je važno da nauče da u svoj život uvedu i navike koje će im pomoći da to zaista i sprovedu u delo. Gubitak vere će se uvek manifestovati u njihovom načinu života. Korisno je da nauče mindfulness tehnike ili Silva metod da im život ne bi prošao u razgovorima koji nikuda ne vode a troše vreme.

Merkur u znacima je potrebno povezati sa kućom u kojom se nalazi, položajem vladara i ostalim aspektima kao i znakom Sunca.

Povezani članci

PLUTON I VLADANJE SOBOM

Kada aktivirate natalni Pluton spremni ste da život gledate očima alhemičara. U ovoj planeti krije se vaša ključna životna strategija. Sa Plutonom je sve kompleksno. A obično se tiče afera u koje smo se upetljali i koje su povezane sa nekom dubokom ranom. Pluton u aspektima vodi trnovitim putem do autentičnog ja i posvećenosti ciljevima koji prevazilaze ovu inkarnaciju, gde smo nekada zgrešili i pogrešili ali sada ispravljamo.

Pročitaj više

Smisao astroloških analiza

Jedno od pitanja sa kojim započinjem skoro svaku konsultaciju, pogotovo ako je osoba prvi put kod mene, je da pitam koja su očekivanja od analize i razgovora sa mnom. Analize dolaze u raznim oblicima i formama. Postoje natalne karte u kojima je sve jasno. Ili koje samo tako deluju. Ima i onih koje su kompleksne i dolaze u slojevima metafora i simbola. Ili odmah vode do suštine.

Pročitaj više

Natalne inkonjunkcije & neproživljen život

Šta je inkonjunkcija? To je aspekt koji ukazuje na tenziju, nekompatibilnost energija planeta koje su uključene i nelagodu u kućama u kojima se one nalaze. Obično ove kuće imaju poveću dozu stida, neprijatnosti i komplikacije. U ovom aspektu od obe planete se traži prilagođavanje, ali se to većinom izbegava. Tačnije ako vlasnik natalne karte neće da se menja.

Pročitaj više