Natalne inkonjunkcije & neproživljen život

Maja Lazić
maj 2, 2024

Natalne inkonjunkcije & neproživljen život

Natalne inkonjunkcije

Verovatno bi ovaj tekst bilo prikladno početi citirajući Rilkea.,,Dozvolite da vam se sve desi. Lepota i užas. Samo nastavite. Nijedno osećanje nije konačno’’. Ipak, i dalje se često može sresti široko rasprostranjeno uverenje da je natalna karta i sve u njoj konačno. Da je to nepromenljiva slika u koju su unapred utkana sva iskustva, ljudi, događaji…

,,Majo, uradili su mi kartu pre trideset godina. Sada ne moramo o tome-samo šta me ove godine čeka.’’ Jedna od rečenica sa kojoj se svaki astrolog susreće verovatno skoro svakog dana, a koja ako se zaista bavite astrologijom nema mnogo smisla.

Predrasuda broj 1

Iako je natalnu kartu nemoguće ,,uraditi’’, jer ona nije nešto što je gotov proizvod da bi ikada mogla da se upakuje u bilo koju formu, već živa energija, veliki broj ljudi živi po tome kako im je neko nekada ,,uradio natalnu kartu’’. Neki su čak i odluke donosili ne u skladu sa svojim osećajem nego po tome šta im je neki ,,astrolog’’ rekao da treba da urade. Koji god aspekt, u ovakvom pristupu svojoj natalnoj karti, da imate pokazaće se kao problematičan za vas.

Kao kada su vas fotografisali za godišnjicu mature, ali na dvadeset godina mature ipak izgledate drugačije i vaša natalna karta raste. To ste vi, ali možda ste potpuno sada neprepoznatljivi. Tako je i sa vašom natalnom kartom. Ona se menja i uvek se menja. Dokle god ste živi nije ju moguće uhvatiti i ovekovečiti za vjeke vekova.

A ako to nekako i uradimo, što je potpuno neetički, nalik leptiru u mreži, gde nema mogućnosti za slobodu transformacije, neminovno sledi smrt. A sa mrtvom energijom nijedan aspekt niti kuća u natalnoj karti ne mogu da iznedre nešto vredno i prijatno.

Taj čuveni kvinkunks (natalne inkonjunkcije)

Pogotovo ako vaša natalna karta sadrži kvinkunks odnosno inkonjunkciji. Pogotovo ako imate dve inkonjunkcije koja formiraju jod. Ako ne znamo da se nosimo sa energijom ovog aspekta to će za nas raditi naše fizičko telo i otežavajuće životne okolnosti. Zakon održanja kaže da energija ne može da se uništi već samo transformiše. Često osoba ne želi da vidi da nešto u njenom životu ne štima. Sukob koji ne ume da reši u nama samima mora da se rešava na materijalnom odnosno fizičkom planu.

Šta je inkonjunkcija? To je aspekt koji ukazuje na tenziju, nekompatibilnost energija uključenih planeta i nelagodu u kućama u kojima se one nalaze. Obično ove kuće imaju poveću dozu stida, neprijatnosti i komplikacije. U ovom aspektu od obe planete se traži prilagođavanje, ali se to većinom izbegava. Tačnije ako vlasnik natalne karte neće da se menja.

Međutim, da bi nešto menjali moramo da imamo energiju za to i u ekstremnim slučajevima energija koja se nije oslobodila postaje vremenom zapaljiva pa osoba sebe može dovesti u fizičku opasnost koja je uvek nesvesno motivisana.

Natalne nkonjunkcije-šta raditi sa njima?

Rešenje za inkonjunkciju je u fleksibilnosti uma i tela i sposobnosti osobe da se prilagodi što nije svakom znaku jača strana. Ovaj aspekt traži kreativna rešenja i razumevanje kroz introspekciju. Mudrost se stiče kada se osoba orijentiše na rešenje što obično uključuje i poniznost i priznavanje svojih grešaka. Svrha inkonjunkcije u vašoj natalnoj karti je da je prevaziđete i na taj način psihički ojačate, što nije moguće sve dok se unutrašnji enegetski sukob ne reši.

Hajde da vidimo neke primere kako se aspekt inkonjunkcije kada ga nismo svesni može ispoljavati kroz kritično zdravlje osobe. Cilj svega u natalnoj karti je da živi, a zdravstvene tegobe su uvek vezane za smanjenje sposobnosti da istinski živimo život u zdravlju, radosti i miru.

Neintegrisana energija planete u znaku Ovna kroz inkonjunkciju sa znakom Device se može ispoljiti kao infekcija u momentima kada moramo da budemo poslušni, ali se to nalazi u konflikut sa našim vrednostima.

Ovan ima i inkonjunkciju sa znakom Škorpije što se može ispoljiti kao agresija u kontaktu sa drugima. Ako se ona ne reši osoba može imati saobraćajne nesreće ili česte sudare koji je mogu dovesti u smrtnu opasnost. U nekim slučajevima infekcija karlice se dešava kod žena kao način da se reši neki unutrašnji sukob vezan za brak. Ovo obično vodi ginekološkoj operaciji i dužem oporavku.

Natalne inkonjunkcije-primeri

Znak Bika ima inkonjunkciju sa znakom Vage što može da se manifestuje kao izbegavanje sukoba koji se gomilaju. Kroz inkonjunkcij sa Strelcem osoba se deblja i goji jer energija koja se skuplja uvek negde mora da se ispolji.  Duhovna potraga i soul food ako se ne nađu, osoba biva halapljiva i proždrljiva i telo se širi jer glad za životom nije zadovoljena.

Pogotovo ako osoba nema bar povremena životna iskustva u kojima bi se osećala slobodno i moćno. Telo se širi da ukaže na potrebu za unutrašnjim rastom i novim strukturama komunikacije.

Inkonjunkcija znaka Blizanca sa znakom Škorpije i Jarca se može ispoljiti kao hladnoća nogu i ruku i slab kontakt sa tlom ako su misli nefleksibilne. Lom kostiju može nastati ako je osoba postala previše rigidna u svojim stavovima.

Znak Raka u inkonjunkciji sa Strelcem može se ispoljiti kao opekotine na koži kroz koje osoba uči da bude emocionalno ranjiva odnosno na nivou znaka Vodolije kroz grčeve koji ukazuju da je osoba emocionalno preopterećena.

Natalne inkonjunkcije-ostali primeri

Znak Lava u inkonjunkciji sa Jarcem i Ribama se može ispoljiti kao problem sa pršljenovima i bol u leđima odnosno kao gljivični problemi stopala, urastanje noktiju ili deformiteti kostiju. Kreativna energija i potencijal osobe nije iskorišćen ako osoba izbegava da preuzme odgovornost za sebe. Ponekad je beg preterano spavanje ili nepostavljanje granica pa tako osoba ,,prespava ceo život’’ jer nema hrabrosti da zaista živi, pa utehu nalazi u alkoholu.

Znak Device u inkonjunkciji sa znakom Vodolije i Ovna se može ispoljiti kao preopterećen nervni sistem i nervna napetost. Osoba može biti sklona buntovnom ponašanju koje nju samu dovodi do rizičnih situacija i povreda koje se zbog nepažnje mogu desiti tokom rada.

Znak Vage u inkonjunkciji sa Ribama i Bikom ukazuje da osoba može imati slabe granice u odnosu sa drugima pa često postaje kozavisna, ali i dalje ima osećaj da je niko ne razume što prati slab osećaj ljubavi prema sebi.

Natalne inkonjunkcije-još primera

Znak Škorpije u inkonjunkciji sa znakom Ovna i Blizanaca kroz intenzivne odnose sa drugima se oslobađa stresa. Međutim, kada nema poverenja obično se pojavi neko zapaljenje ili kašalj jer osoba želi da kaže istinu, ali je prikriva ili se okreće tajnama pošto njeno ponašanje nije etičko ili bi je dovelo u očigledan konflikt sa nekom osobom.

Ona živi, ali u tajnosti što je na kraju uvek vodi u bolest koja je kontroliše na način na koji je ona neuspešno pokušala da kontroliše život. To može biti kroz probleme sa varenjem, želucem, debelim crevom, migrene, upalu kože i slično.

Znak Strelca u inkonjunkciji sa Bikom i Rakom se može ispoljiti kao tvrdoglavost i odbijanje da vidimo širu sliku ili osetimo emocije koje su vezane za bes i ljutnju.  Problemi sa ishranom i jetrom kao i masnoćama su česti.

Znak Jarca u inkonjunkciji sa Blizancima i Lavom se može kod osobe koja nije integrisala ovaj aspekt ispoljavati kao potreba da se samo priča ali ne rešava problem. Nagomilani mentalni pritisak pokušava da se kroz govor oslobodi. Nemogućnost da se zauzme za sebe kasnije može rezultirati osteoporozom kao pokazateljem  nedostatka podrške ili dramatičnim prelomom kostiju koji osobu ,,poziva’’ da promeni šemu ponašanja.

Natalne inkonjunkcije-za kraj…

Znak Vodolije u inkonjunkciji sa Rakom i Devicom može se ispoljiti kao osetljiva bešika. Osoba mora nekako da se otarasi pritiska, a ne ume da se izbori sa emocijama straha i tuge. Mokračni kanali otpuštanje stresa obavljaju za nju. Iritabilno crevo može da ukazuje na stresnu energiju koju ona ne ume drugačije da oslobodi ako je 3. čakra slaba. Tenzija je vezana i za varenje hrane i intolerancije.

Znak Riba u inkonjunkciji sa Lavom i Vagom se ispoljava ponekad kao nos koji curi tokom cele godine ukazujući na ranjena osećanja jer osoba ima utisak da nije istinski viđena i primećena. Osobi bolest može biti alibi za sopstvenu pasivnost i nedovoljnu snagu ličnosti. Ovde imamo poremećaj u prihvatanje kosmičke energije. Alergije će se javiti kao prilika da se ispolji potisnuti bes ili agesija iza koje se krije strah od života i neučestvovanje u njemu.

Međutim, kao i sva svakim aspektom, smisao svega je da se integriše. To je moguće postići kada smo spremni da vidimo sebe iskreno i da preuzmemo odgovornost nad sopstvenim mislima i energijom.

Rad na inkonjunkcijama je celoživotni proces. Nekad lakši nekad teži, ali svakako proces koji donosi svetlost, lakoću i mir u vaš život. Šta god da inkonjunkcija u vašoj natalnoj karti uključuje ili ukida, moguće ju je iskoristiti kao pogon za transformaciju i promenu u životu! Na kraju, svaki aspekt je samo sredstvo pomoću koga se postižu ciljevi u životu. Sa ovim aspektom odnosno sredstvom samo treba više strpljenja i pažnje kao i empatije prema sebi.

Povezani članci

Smisao astroloških analiza

Jedno od pitanja sa kojim započinjem skoro svaku konsultaciju, pogotovo ako je osoba prvi put kod mene, je da pitam koja su očekivanja od analize i razgovora sa mnom. Analize dolaze u raznim oblicima i formama. Postoje natalne karte u kojima je sve jasno. Ili koje samo tako deluju. Ima i onih koje su kompleksne i dolaze u slojevima metafora i simbola. Ili odmah vode do suštine.

Pročitaj više

Nesvesni Pluton i blokirana energija natalne karte

U natalnoj karti Pluton u znaku, kući, njegov vladar i aspekti pletu priču karme. Pluton je tačka gde nesvesno težimo da imamo moć zarad emocionalne sigurnosti. Problemi nastaju kada osoba ne zna kako da sigurnost ostvari bez da se nesvesno ponaša. Ako Pluton ima puno aspekata, ako je retrogradan i ima odnos sa Južnim čvorom daće ideju o lekcijama Duše.

Pročitaj više

AFIRMACIJE ZA NATALNE PLANETE

Afirmacije prema položaju natalnih planeta možete ponavljati ispred ogledala, uz muziku ili pisati u dnevniku. Afirmacije su koncipirane da naglase pozitivan kvalitet natalnog položaja ili da dodaju kvalitet koji nije istaknut.

Pročitaj više