Uran u Biku u kući (do 26.4.2026.)

Maja Lazić
januar 29, 2022

Uran u Biku u kući (do 26.4.2026.)

Uran u Biku u kući

Uran u Biku je počeo 7.3.2019. a promene su mnogi od vas već osetili. Ipak, promene koje Uran inicira zavise ne samo od kuće u kojoj tranzitira već i aspekata koje formira sa natalnim planetama. Važno je i to koliko je znak Vodolije ispoljen u vašoj natalnoj karti i kakav je natalni položaj Urana. Može se desiti da tranzitni Uran u kući sve vreme miruje. Kada se formira egzaktni aspekt sa natalnom planetom ili uglom dolazi do događaja koji je najčešće potiskivan i izbegavan sve vreme. Tada se suočavate sa stresom jer povratak na staro ne postoji. Jedino postoji opcija da se prigrli novo, nepoznato i uglavnom vrlo neobično. Pročitajte koja je to životna oblast gde su potrebne promene u vašem životu i gde treba da pronađete svoj autentični glas. O aspektima sam već pisala i taj tekst se nalazi na blogu na ovom linku.

URAN U BIKU U KUĆI:

Uran u prvoj kući

Sve ono što vas je opterećivalo u prethodnih nekoliko godina mora da počne da se raščišćava. Stres koji ste osećali, a niste znali da tačno objasnite, kao i psihosomatski simptomi koji kvare dan i opterećuju noć sada postaju jasniji. Tačno vam postaje jasno šta mora da se menja, a sve kreće od vas! Započeli ste veliku promenu toga kako vidite sebe i druge. Sada zahtevate veću slobodu da bi se osećali stabilno i sigurno u svojoj koži. Mnogi će biti iznenađeni vašom potrebom da budete drugačiji. Želite da živite svoj san koji ne mora odmah da naiđe na razumevanje vaše okoline.

Drastična promena ishrane, naglo mršavljenje ili gojenje, promena boje kose i stila oblačenja, pa do toga koju muziku slušate, biće vrlo uočljiva. Sve ono što ste tvrdili da vi nikada nećete uraditi sada je vrlo moguće. Onoliko koliko se promenite u sebi i odbacite stara uverenja, toliko će se i prilike u vašem životu menjati na bolje. Vaše nepredvidljivo ponašanje može doneti nesuglasice sa partnerom i prijateljima. Pripazite da ne odgurnete one koji vas vole. Oni neće uvek imati razumevanja za vaše česte promene mišljenja i stavova. Ipak, sve ovo služi da steknete poverenje u svoje odluke čak i kada deluje da je ishod neizvestan. Za ono što vam je važno i što vam zaista treba dobro je izboriti se.

Uran u drugoj kući

U poslednjih nekoliko godina dogodile su se neočekivane i burne promene u izražavanju vaše ličnosti. Promene su se odrazile na spoljašnjem i unutrašnjem nivou unoseći trzavice u partnerske odnose, dom i posao. Ako ste to uspeli da prevaziđete sada je fokus prebačen na ličnu vrednost i pitanje finansija. Dolazite do saznanja da je potrebno da se otvorite za nove vidove zarađivanja. Biće potrebna promena banke, a za neke od vas čak i investiranje u interesantan inostrani projekat. Promenićete način čuvanja novca i započeti sa novim načinom investiranja, što će se direktno odraziti i na količinu novčanih sredstava kojim raspolažete.

Postoji mogućnost da u naredne dve do tri godine od hobija razvijete uspešan biznis. Ako vam novac dolazi i odlazi na neočekivane načine to može pojačati nesigurnost i neizvesnost. Upotreba finansijskih aplikacija i online bankarstva može vam pomoći da se osećate sigurnije i da znate sa čime raspolažete. Uživanje u zaradi vam je potrebno, ali ne ako posle toga sledi kajanje. Osećaj unutrašnje sigurnosti će vam doneti veće uživanje u novcu. Važno je da radite na ovome i otkrijete šta su vaše vrednosti i kako da od njih napravite materijalni sistem podrške.

Uran u trećoj kući

Razmislite kojih to ideja ste spremni da se oslobodite jednom za svagda. Vaš um traži da iz njega izbacite sve što vas opterećuje i pritiska i da pronađete način da umirite misli. To može prethodniti promeni odnosa sa prijateljem ili osobom koju viđate na poslu. Neko iz vašeg društva vas može upoznati sa potpuno novom filozofijom koja će vam olakšati svakodnevicu. Moguć je nedostatak fokusa i koncentracije. Zato je vrlo važno da budete oprezni u vožnji kao i kada rukujete električnim aparatima. Obratite pažnju kada koristite mobilne banking aplikacije da vam ne bi bio skinut novac sa računa u većoj meri nego što treba da platite. Vaš um je vrlo rasejan i zbunjen pa će biti korisno da učite neki egzotični i neobični strani jezik kako bi kanalisali ovu energiju.

Velika korist će doći od primene tehnika meditacije. Prija vam muzika moja vam pomaže da se bolje posvetite obavezama, ali pazite da vam nešto važno ne promakne. Dogovori i planovi prolaze kroz period nestabilnosti i promena. Zato budite spremni da njihovom rešavanju ne pristupate tvrdoglavo već saslušajte obe strane. Laži vas mogu uvesti u velike probleme. Zato se obavežite da govorite istinu, ali isto tako proverite i šta vam druga strana obećava. Kratka putovanja i odlasci u inostranstvo vam daju šansu da odmorite glavu. Tako ćete pronaći mentalnu energiju za dalje. Česte promene mišljenja i dogovora su isto tako vrlo moguće. Glad za znanjem će vam pomoći da otkrijete šta je prava istina.

Uran u četvrtoj kući

Ukoliko ste u prethodnim godinama uspeli da promenite svoj pogled na svet i način komunikacije sa okolinom sada će vam biti lakše da prebrodite izazove na nivou porodice i odnosa sa roditeljima. Ima situacija koje su uvek prilika za svađu i reaktivno ponašanje, ali je to test za vas. Dobijate šansu da pokažete drugačiju stranu ličnosti, a ne samo da baš vi uvek terate kontru. Moguće je preseljenje ili promena u kući, ali i neisvesnost u vezi sa nekretninama. U kući vam gosti mogu biti prijatelji, što će vas prilično iscrpljivati. Osećate da nemate dovoljno privatnosti i da kuća u kojoj živite nije vaša.

Sada je vreme da se bavite renoviranjem, promenom nameštaja i pregrađivanjem postojećeg prostora. Međutim, to ništa ne poboljšava vaše odnose sa članovima porodice. Vaša familija ima osećaj kao da vas ne poznaje ili vi imate takav doživljaj. Zato će vam prijati da ste što manje kod kuće. Neočekivana trudnoća ili bolest člana porodice će biti prilika da se svi izmirite. Budite oprezni da vreme koje posvećujete porodici i domu ne preuzme kontrolu nad vašim poslovnim životom. Inače mogu početi da se pojavljuju problemi i u ovoj oblasti. Povežite svet porodice sa vašim pravim ja.

Uran u petoj kući

Ovaj tranzit vam nudi inovativne načine provođenja slobodnog vremena. Potrebno je da se otvorite za nove hobije koji se kasnije mogu pokazati kao bitni za vaš posao. Vaš odnos prema deci će se značajno menjati. Prolaze kroz periode veće potrebe za slobodom i nezavisnošću, ali vam je teško da to drugima pružite. Porodični život deluje stabilnije i nema više onih izazova koji su vas pratili u prethodnim godinama. Razlog za smirivanje sukoba može se ticati i vaše potrebe da manje vremena provodite kod kuće bez porodice. Emocionalna inteligencija vas povezuje sa onim što vam je delovalo kao nedostupno uprkos svom vašem znanju.

Privlači vas sve što je novo i nekonvencionalno što vam pruža odušak od naporne svakodnevice. Moguće su nove ljubavne veze ili hlađenje partnerskog odnosa. Sada imate priliku da razjasnite šta vam odgovora, a šta ne. Poslovni ciljevi se menjaju i dovode vas do saznanja o tome u šta želite da investirate svoju energiju. Mogu vas i dalje mučiti brige i finansijski strahovi, ali mnogo manje nego prethodnih godina. Originalnost i nove ideje vam privlače pažnju što vodi do toga da probate mnoge zanimljive stvari. Tradicionalne vrednosti želite da kombinujete sa alternativnim shvatanjima i tako izgradite jedna novi sistem podrške. Pazite samo da ne počnete sa nekom navikom koja je na prvi pogled bezazlena, ali kada se malo bolje pogleda jako destruktivna po vas.

Uran u šestoj kući

Mislili ste da je glavni stres u vašem životu povezan sa time koliko imate slobodnog vremena i vašim vrlo uzbudljivim ljubavnim životom. U poslednih par godina shvatate da u životu postoje mnogo ozbiljnije stvari od toga. Zdravlje može biti uzrok vaše nelagodnosti, ali i potreba da promenite ishranu i način vežbanja. Moguće je da ste doneli odluku da potpuno prestanete da jedete određenu grupu namirnica, a ako niste sada je vreme. Vaša rutina dobija element neredovnosti. Neočekivane situacije ulaze u vašu svakodnevicu što vas nervira. Poslovne prilike vam mogu donositi stres zbog vaše potrebe da budete drugačiji i želje da se vaša individualnost vidi kroz poziv koji ste izabrali.

Dopada vam se ideja da u svoj posao uvedete mnogo veću upotrebu moderne tehnologije. Međutim, važno je da budete fleksibilniji po pitanju prioriteta. Ako se pojavi zdravstveni problem koji uporno ne prolazi biće vam korisno da primenite alternativne vidove terapije. Jedan problem može biti vezan za nekoliko različitih tegoba. Vodite dnevnik navika ishrane i unosa tečnosti i obratite pažnju na to šta je izazivač alergija/tegoba. Nešto vam više ne odgovara i to morate da promenite jer se vaša svest o telu podigla na viši nivo i sada mu mnogo toga smeta. Svakako se potrudite da više vremena provodite na otvorenom i u prirodi. Osluškivanje ciklusa prirode će pojačati vašu intuiciju i osnažiti vezu sa telom.

Uran u sedmoj kući

Poslednjih nekoliko godina mučio vas je zdravstveni problem koji je bio posledica poslovnog stresa. Promeljiva poslovna situacija je imala moć da utiče na vaše zdravstveno stanje. Postojala je tendencija da se nerešeni poslovni problemi ispoljavaju kao pad imuniteta ili bol u kostima. Ako se simptomi i dalje pojavljuju oni su sad posledica bračnog života. Međutim i dalje postoji mogućnost da dođe do raskida ili neočikivanog potpisivanja novog ugovora. Bračni život može patiti zbog posla ili obrnuto. Veze se lako sklapaju, a za one koji su u braku mogu se ređati stresne i burne situacije koje će dalje odlučiti sudbinu odnosa. Sve ovo za cilj ima da vas nauči da ne možete da kontrolišete vašeg partnera. Setite se da od njega ne treba da zavisi vaše dobro raspoloženje niti je on odgovoran za to kako se osećate. Niko drugo osim vas nije odgovoran.

Međutim, sada vam više nego ikad može prijati da vreme provodite odvojeno od partnera. To će vas i zbližiti koliko god kontradiktorno delovalo. Ako oboje imate trenutke slobode možete da se bavite onim što vas ispunjava, ali će ovo biti test za poverenje. Kvalitetne veze mogu sada biti ojačane ako se unesu prijatna iznenađenja i zabava u odnos. Sve ovo može da donese i nestabilost ako postoji tendencija da se ide tradicionalnim i utabanim putem koji vam više ne odgovara. Izazovi će biti znak da treba da smanjite tenziju. Setite se šta vas je uopšte privuklo ovoj osobi kada ste bili na početku veze i pokušate da tu osobinu razvijete u sebi. Snove ćete uspeti da pretvorite u realnost ako ste uskladite sa voljenom osobom.

Uran u osmoj kući

U poslednjih nekoliko godina situacija sa partnerom je bila vrlo neizvesna i imala za cilj da pojača vašu samostalnost i asertivno ponašanje. Međutim, vama je to uglavnom bilo teško i nadali ste se da će se odnos nekako promeniti/popraviti. Vas su uostalom i privlačile osobe koje su unosile nemir i buru emocija sa kojima ste morali posle sami da se borite. Ono što vi sad želite je zajednički život, ali do njega neće doći ako i dalje muku mučite sa istim problemima u vezi. Vi želite da budete jedno sa osobom koju volite i da se to vidi i kroz novac i spajanje vaših finansija. Ovo može za vas biti veliki izazov, pogotovo ako partner ima finansijske poteškoće koje se svakako odražavaju i na vaš odnos.

Ne bi bilo mudro da ulazite u dugove i pozajmice već pragmatično pristupite situacijama. Sve ovo ide zajedno sa mnogo dubljim otvaranjem prema voljenoj osobi. Začudiće vas veća potreba za intimnošću kojoj ćete težiti. Želećete da naučite kako da zajedno prođete kroz probleme i da vas to zbliži. Novac, čak i kada ga bude bilo više nego što očekujete, može u vama pokrenuti osećaj nesigurnosti. U  tom slučaju vam može koristiti neki vid energetskih terapija. Bilo bi jako dobro da čitate knjige o energiji novca i da naučeno primenite. Postoji tendenicija za većom seksualnom slobodom. Mudrost u svakodnevnom životu ćete ispoljiti kroz centriranost i bolju povezanost sa sobom i svojom psihom/senkom.

Uran u devetoj kući

Ako ste u poslednih nekoliko godina imali finansijke probleme sada se to konačno stišava. Ali zato će se vaš pogled na život i situacije kroz koje ste prošli jako promeniti. Odlasci u inostranstvo mogu postati vrlo stresni. Neočekivani i česti poslovni putevi kao i komplikacije oko dokumentacije se mogu pokazati kao previše za vas. Na putovanju se možete upoznati sa novom veštinom ili filozofskim pravcem koji će znatno uticati na vas i ono što planirate za svoju budućnost. Neki od vas mogu čak promeniti veru ili politična ubeđenja.

Na mnoge od ovih promena će značajno uticati i vaš partner koji će vas otvoriti za novi pogled na stare teme. On će u vama pokrenuti analitičku i filozofsku crtu. Ako već nekoliko godina niste sigurni koji je to pravac vašeg života kao i ako smatrate da je novac uvek nešto što vas ometa da budete srećni ili idete dalje sad postaje jasno da to vuče korene iz vaših uverenja, Zbog toga vam slušanje afirmacija može biti jako korisno. Jednostavnost i osećaj spokoja će biti znak da ste na pravom putu.

Uran u desetoj kući

Promena životne filozofije sa kojom se oni koji su vam bliski nisu slagali niti vam pružali podršku u naredne dve-tri godine biće primetna u vašem poslovnom svetu. Menja se to kako okolina doživljava vašu karijeru i vaš posao dobija element neobičnog. Promena radnog mesta, nestabilni pravac vaše karijere i neočekivani prekid ugovora može biti moguć za neke od vas. Ipak, to je sve odraz vašeg duhovnog rasta i težnje da ostanete verni svojim ubeđenjima. Pojačano ste tvrdoglavi u ovom periodu. Zbog toga sve ove promene mogu vrlo teško pasti vašem partneru. On prosto više ne zna šta može od vas da očekuje. Bolja varijanta je da mu se ova promena baš dopadne pa da vas to dodatno zbliži što zavisi od njegovog odnosa prema ovoj energiji.

Vama je svakako interesantna ideja da ste jedan dan na poslu, a da drugog radite šta vi želite. Zato možete razmišljati o poslovima koji su bazirani na freelance ugovorima. Trudićete se da pronađete pravu stvar za vas. Sve tehnike koje vas uče kako da otpustite stres na poslu sada se mogu pokazati i više nego korisnim. Iskorisite period ovog tranzita da upišete online kurs koji će proširiti vaše znanje o IT inovacijama. Sve poslove koje obavljate u kancelariji naučićete da obavite na daljinu. Samopoštovanje i samopouzdanje bi trebalo da bude prvo što drugi primete na vama, a ne stres i pregorevanje.

Uran u jedanaestoj kući

Ako ste iskusili promene u karijeri u prethodnim godinama to sada više nije prioritet i odlazi u drugi plan. Međutim, ako i dalje želite da promenite posao, ali niste ništa preuzeli po tom pitanju to se ni sada neće desiti. Ipak, stres koji je bio povezan sa radnim mestom počeće da popušta. Možete imati ideju kako da poboljšate svoju zaradu. Zanimaće vas kako da sve ono što radite još više doprinese poboljšanju kvaliteta vašeg života. Ipak, sa novim planovima će doći i iznenadna promena kruga prijatelja. Neki od njih mogu otpasti, ali će se pojaviti novi koji više odgovaraju tome kako vidite svoj život u budućnosti. Prijaće vam promena rutine u načinu na koji provodite slobodno vreme.

Može delovati kao da želite da se oslobodite svih onih koji bi da prave planove o tome kao vi treba da organizujete svoj život i svoje aktivnosti. Moguće je da će vaš partner imati manje vremena za vas i da ovaj tranzit osetite i na taj način. Njegova rutina će biti promenjena što se vas činiti usamljenim. Ako je tako, onda je to znak da je potrebno da pronađete neki viši cilj kome ćete se posvetiti. Biće vam jako korisno da se povežete sa ljudima koji imaju iste vrednosti kao i vi. Možete zajedno da oformite online zajednicu međusobne podrške koja će biti nalik porodici koja ima slične stavove o životu. Nezavisnost će vam doneti dublje shvatanje vaše porodične istorije. Na prošlost ćete moći konačno da stavite tačku jer vas više ne definiše.

Uran u dvanaestoj kući

Ovaj tranzit može pokrenuti sve ono što vas je preopterećivalo, a što ste gurali pod tepih. Uticaj će moći da se primeti kroz bujicu misli i snove koji pokreću burne emocije. Nemiran san, nesanica ili navala opsesivnih misli pred spavanje uprkos umoru, znak je da nešto jako važno zaboravljate i potiskujete. Koliko god da volite da se oslanjate na informacije, sada je jako važno da se otvorite za uvide koje su neuhvatljivi i činjenično neobjašnjivi. Biće vam vrlo korisno da odvojte vreme koje ćete posvetiti sebi, kada ćete isključiti telefon i biti nedostupni za druge.

Pisanje, istraživački rad i kreativni impulsi su ono što vas pokreće. U vama će se buditi snažna želja da prigrlite ono što vam srce poručuje, a ne razum. To će vam i pružiti olakšanje tokom ovog tranzita. Obratite pažnju na fizičke simptome stresa koji će biti znak da ovu energiju ne koristite kako treba niti za vaše najviše dobro. Na poslu imate mogućnost da dobijete poziciju koja će vam pružiti više slobode. Međutim, to zahteva od vas da odustanete od svojih ranijih stavova. Možete imati veliku korist od duboke meditacije i rada na sebi. Takođe, setite se da se ljubavne lekcije uče u samoći koja omogućava duboku kontemplaciju.

Povezani članci

Smisao astroloških analiza

Jedno od pitanja sa kojim započinjem skoro svaku konsultaciju, pogotovo ako je osoba prvi put kod mene, je da pitam koja su očekivanja od analize i razgovora sa mnom. Analize dolaze u raznim oblicima i formama. Postoje natalne karte u kojima je sve jasno. Ili koje samo tako deluju. Ima i onih koje su kompleksne i dolaze u slojevima metafora i simbola. Ili odmah vode do suštine.

Pročitaj više

Nesvesni Pluton i blokirana energija natalne karte

U natalnoj karti Pluton u znaku, kući, njegov vladar i aspekti pletu priču karme. Pluton je tačka gde nesvesno težimo da imamo moć zarad emocionalne sigurnosti. Problemi nastaju kada osoba ne zna kako da sigurnost ostvari bez da se nesvesno ponaša. Ako Pluton ima puno aspekata, ako je retrogradan i ima odnos sa Južnim čvorom daće ideju o lekcijama Duše.

Pročitaj više

AFIRMACIJE ZA NATALNE PLANETE

Afirmacije prema položaju natalnih planeta možete ponavljati ispred ogledala, uz muziku ili pisati u dnevniku. Afirmacije su koncipirane da naglase pozitivan kvalitet natalnog položaja ili da dodaju kvalitet koji nije istaknut.

Pročitaj više