BUNTOVNA LJUBAV: Venera i Uran

Maja Lazić
novembar 29, 2022

BUNTOVNA LJUBAV: Venera i Uran

Tema teksta je Venera i Uran.

Venera govori o unutrašnjem osećaju ravnoteže. Uran priča o slobodi i nekonvencionalnosti. Venera želi da uživa u ljubavi i ostvari želje. Uran želi da bude impulsivan, buntovan i neobičan. Njihovi aspekti uključuju element rizika, promenljivog i netradicionalnog u ljubavnim odnosima.

Venera je društvena i okrenuta ka drugima, a Uran usamljenik koji živi u svom svetu. Da li su odnosi osuđeni na propast ili postoji šansa za pravu ljubav? U tekstu ću obradite bitnije aspekte u natalnoj karti, sinastriji i tranzitima.

Venera sekstil/trigon Uran

Venera sekstil/trigon Uran u sinastriji govori o zaljubljivanju i vezama koje obično počnu vrlo brzo i iznenada. Varnice se osećaju i kada je prijateljstvo u pitanju. Zabavljaju se i prolaže zajedno nova interesantna iskustva.

Zainteresovani su jedno za drugo jer osećaju uzbuđenje koje do tada nisu osetili sa nekim drugim. Što smo više odlučni da uđemo u vezu sa ovim partnerom, time će on biti spremniji da pokaže inicijativu. Očekujte iznenađenja!

Mogu se zbližiti i u radnoj atmosferi, tokom team building-a ili seminara. Neformalna atmosfera potstiče uživanje. Iako se veoma razlikuju njihove neobičnosti se slažu, pa ostaju prijateli čak i kada se veza završi. Ovo mogu biti ljubavi sa osobama iz inostranstva koje su upoznali u nekom klub ili na zabavi.

Nekada je to samo ljubav koja traje kratko kao izlazak iz zone komfora. Takav susret može pomoći da donesemo odluku po pitanju veze u kojoj je već duže vreme dosadno. Aspekt će prodrmati i omogućiti da ponovo prodišemo. To je baš ono što nam je potrebno!

Venera opozicija Uran

Venera opozicija Uran u sinastriji govori o nekonvencijalnom odnosu koji je uzbudljiv i stesan. Nalik udaru groma u nama izaziva strepnju. Iznenadna ljubav rađa se na neobičan način. Partner je inovativnih shvatanja i sa njim ništa nije sigurno. Sve postaje moguće, ali privlačnost nije stabilna kao što bi želeli.

Iako partner može biti zainteresovan, ima i razna druga interesovanja. Veza mu nije prioritet. Njemu je zanimljivo da jedna dan bude tu, a drugi da je nedostupan. Partnerka ne može da podnese to. Odnos je veliki iskorak u nepoznato, pa se osećamo uznemireno jer nismo imali takva iskustva ranije.

Odnos prelazi iz toplog u hladno. Partner nas iritira i izbacuje iz takta svojim ponašanjem. Samo nam pokazuje da postoji prostor da se otvorimo za nešto drugačije i inovativno u vezi. Iako je privlačnost snažna, lako može preći u odbojnost i netrpeljivost.

Potrebno je da nauče da pronađu ravnotežu između identiteta veze i svog ličnog. U suprotnom odnos teško biva održiv. Jedan strana želi više slobode što vodi disbalansu.

Kako izgleda ovaj tranzit?

Venera opozicija Uran u tranzitima govori o zabavi i uzuđenju koje iznenada osećamo u vezi. Partner želi potpuno drugačije stvari od nas što donosi stres. Iznenada upoznajemo osobu koja nas jako privlači. Ima nešto što nam nedostaje i što nemamo hrabrosti da izrazimo. Razlika može postojati u godinama ili stilu života što donosi nestabilnost. Partnerski odnosi traži da izađemo iz zone komfora.

Pokušavamo da uspostavimo ravnotežu tokom trajanja tranzita. Ako je to bilo problematično i ranije veza lako puca. Problem nastaje ako osećamo da smo jedini koji se trude u tom odnosu. Ako nema ravnopravnosti, hvatamo sebe u buntovničkom ponašanju. Odjednom partner više ne zna šta od nas da očekuje!

Ako natalna karta pokazuje sklonost ka novom i šokantnom koje nismo imali prilike da sledimo, tranzit je prilika da ispunimo želje. Partner može biti potpuno drugačijeg stava šta veza podrazumeva. Upravo je razveden ili iz inostranstva. Buntovnik je sa razlogom ili bez njega. Tranzit nam donosi ono što tinja u nama i preti da nas poremeti već neko vreme. Neočekivana privlačnost nastaje jer postoji nešto zabranjeno što nas fascinira.

Uzbuđenje je moćno i zaista može delovati da će tako biti zauvek. Sa Uranom ,,restrikcije ljubavne struje’’ idu ruku pod ruku. Ako tražite priliku za zabavu, tranzit može doneti takve ljude. Tokom oko dve godine koliko može trajati tranzit, prilike za ono želimo da izrazimo, zarad naše ravnoteže, ispoljiće obrasce koji nas sprečavaju da budemo svoji. Istovremeno nam pomaže da budemo to što jesmo i baš takvi budemo voljeni.

Venera kvadrat Uran

Venera kvadrat Uran u natalnoj karti govori o destrabilizirajućem uzbuđenju koje dolaze iz duboke unutrašnje nestabilosti. Osoba odudara od okoline i privlače je oni koji bude neprijatne emocije. Drugi je potstiču da deluje i reaguje kao da je ceo svet protiv nje, iako je to ona sama. Nije spremna da žrtvuje slobodu. Biva provocirana da se bori za ljubav na atipičan način. Preuzima rizik u odnosima. Raskid, razvod, veze bez obaveza, vanbračne i nedefinisane ljubavi, svega tu može biti.

Osobi će se puno toga dešavati. Sva ta iskustva mogu dati priliku da proživi odnose koji je uče da integriše disbalans u sebi. Drugi ljudi sa kojima se ne razume je potstiču da otpusti stres koji je ometa da voli. Iako je impulsivne prirode ne dopada joj se kada zbog nekog drugog mora da izađe iz zone komfora. Želi slobodu pa je uvek stavlja na prvo mesto. Partner se oseća zapostavljeno.

Često ljubavnim izborom šokira okolinu iako ne razume da to čini. Bira partnere koji ne idu uz nju i sa kojima će veza biti turbulentna. Problem joj je da se otvori i da bude intimna. Deluje da ako to učini više neće biti verna sebi. Mora da nauči da bude iskrena i da se ne drži tradicije niti da zarad očuvanja odnosa pristaje na nešto što joj ne odgovara.

Ne voli kada drugi od nje nešto očekuju jer joj to ne daje prostor da radi šta hoće. Njena ljubav je jedinstvena i neuhvatljiva. Treba da nauči da voli sebe pa tek onda druge da bi je voleli. Bori se da ostane u stresnom odnosu koji nije ono što je želela, ali kao da ne ume bez tog stresa.

Šta još može pokazati ovaj aspekt?

Drugima sve više deluje da je veliki rizik biti sa njom. Prosto ne znaju da li je tu ili nije. Lako se isključi i kao da je njena zainteresovanost negde drugde. Radi ono što želi, ne prati trendove i ide svojim putem. Sve je to super, ali ide protiv sebe. Ne seća se kako ,,njen put’’ stvarno izgleda. Nesvesno bira različit od onih koje voli.

Ponekad joj treba toliko puno prostora da odgura sve koji bi joj prišli i voleli je. Imajući razne hobije i interesovanja nema vremena za partnera. Zato investira u prijateljstva i površna druženja. Ponašanje nije usaglašeno sa željom da se bude u odnosu koji počiva na zajedništvu.

Nekonvencionalni stavovi i neravnoteža nisu laki kada treba biti u ozbiljnoj vezi. Zato nesvesno osigurava da ljubav bude na klimavim nogama. Veze bolje funkcionišu kada postoji sloboda. Čim se odnos pretvori u rutinu i formu, nikakva infuzija ekscentričnog ponašanja i eksperimentisanja neće pomoći.

Birajući sebe deluje da negira partnera iako ne shvata da je on deo nje. Deo koji mora da čuje i podigne na viši energetski nivo. Kada nauči da prihvati svoju buntovničku prirodu biće joj mnogo lakše. Uči da se navikne na ,,obične ljubavi’’ i svakodnevicu. Ipak, ruši mnoge veze a za to kriviti partnera, dokle god ne nauči da unutrašnja ravnoteža vodi zdravom odnosu.

Kako se aspekt pokazuje u sinastriji?

Venera kvadrat Uran u sinastriji govori o ogromnom uzbuđenju koje postoji u susretu ovih osoba. Ovo su veze u kojima smo se odjednom našli uhvaćeni na klackalici strasti i rezignacije. Aspekt pogotovo ,radi’ kada su vanbračne veze u pitanju i odnosi usmereni na ispobavanje zabranjenog voća. Jednoj od osoba će ovo biti preveliki izlazak iz komfora.

Ne može da spava, jede i misli. Stres je prevelik. Ne postoji način da osoba pronađe mir ostajući u vezi koja joj ne odgovara. Kod žena čest bude hormonalni disbalans. Struja strasti je toliko jaka da preti da sagori sve. Zato obično jedan partner igra ulogu onog koji hladi i traži slobodu. Što više slobode i veza može da funkcioniše. Teško će moći da definišu odnos.

Delovaće čak i kada veza prestane da jedna strana nikad nije osetila toliko uzbuđenje. Ne može nijedna druga ljubav da se meri sa ovom. Ova oluja može puno toga da razori, nalik detetu koje je uništilo električni uređaj jer nije znalo da rukuje sa njim. Nalik neredu i haosu nakon velike žurke, Venera mora da napravi red i pokupi otpatke koji remete mir.

Šta još može pokazati aspekt u sinastriji?

Veza sa raspada na pomisao rutine pa što manje nepoznatog uvek sluti na kraj. Zanimljivo je samo ono što je novo i što ne možemo da imamo. Jedna strana će pokušavati da uvede ravnotežu u vezu. Uran ne da nikome da mu kaže kojim putem će ići i kako da živi život.

Neobičan partner pokazuje našu potrebu za nezavisnošću. Imaju različita očekivanja od odnosa i razilaze se energetski po mnogo čemu. Savet je da se ne vežete i ne date sve dokle ne vidite da li veza uopšte može da postoji.

Zapitajte se da li vidite sebe u odnosu koji je i posle nekoliko godina nedefinisan i može da se nazove pod ,,ništa’’. Samo tužno je da je to ,,ništa’’ jednoj od ove dve osobe bilo sve.

Kako ovaj aspekt osećamo tokom tranzita?

Venera kvadrat Uran u tranzitima govori o tome da u naš život mogu ući neobični prijatelji koji nas potstiču na iznenadno ponašanje, unoseći nešto novo u naš život. U ljubavnoj vezi tokom tranzita vlada nestabilost i nepredvidljivost. Možemo se osećati napeto. Iako je sve jako uzbudljivo na početku i ljubav se dešava neočekivano, partner se ne uklapa u naš život.

Vatroment je prošao. Tranzit može doneti prevaru, zaljubljivanje na prvi pogled i gubitak interesovanja. Partner ne želi tradicionlanu vezu. Odnosi koji su i pre tranzita bili nesigurni i nedefinisani najverovatnije pucaju. Emocije mogu biti promenljive. Muči nas unutrašnji nesklad. Partnerovo toplo-hladno ponašanje još više čini da se zabrinemo.

Jedna strana postaje nezainteresovana. Kao da je nestalo struje, srce ne kuca tako jako kao pre. Nalazimo se u mraku. Jako je teško u odnosu ostvariti ravnotežu ako je nemamo u sebi. Mir tražimo kroz slatkiše i čokoladice ili buntovničko ponašanje pokušavajući da budemo kul iako još više napuštamo sebe.

Nagla promena imidza šokira okolinu. Partner voli ono što smatramo prevelikim izlaskom iz zone komfora. Tranzit razmrdava odnos koji se učaurio. Iako momenata za uživanje može biti puno, nestaje sigurnost. U dugogodišnjim vezama, pošto tranzit može da traje i po dve godine, nećemo znati na čemu smo. Tokom tranzita ne dobijamo ono što želimo niti šta nam je potrebno, ali smo slobodni ili oslobođeni!

Venera konjunkcija Uran

Venera konjunkcija Uran u natalnoj karti govori o povišenoj umetničkoj kreativnosti i progresivnoj ljubavnoj prirodi. Osoba živi za nova iskustva koja kojoj još više bude potrebu za slobodom. Mora imati slobodu da izabere koga će da voli. Privlači čudne i slobodoumne veze. Nekad je nestrastvena, nekada suzdržana, ali definitvno zaintrigirana različitošću.

Razvod iako spomenut u mnogih astrološkim knjigama nije sudbina svih ljudi sa ovim aspektom. Uzbuđenja im ne fali, ali ako toga nema dolazi i neizbežno. Prekidi veza služe da osoba prodiše. U procesu zaljubljivanja i odljubljavanja shvata ko je i šta (ne) voli. Promenljivost zbližava i ljubav se lakše oseti sa nekim koga smo susreli na aerodromu umesto sa onim koga poznajemo ceo život.

Naša sopstvena Duša nam je nepoznata. Njeno saznavanje prate intezivni prekidi bitnih odnosa. Neko bi osobu nazvao čudakom kada je ljubavni život u pitanju. Sve veze i partneri služe da se vrati sebi i prihvati ono što smara čudnim ili drugačijim kao posebno i čarobno u njoj. Njoj nije zanimljivo da bude sa ,,običnima’’.

Privlače je ljudi druge rase, neobičnog izgleda i buntovnici koji joj daju osećaj da ne mora da se prilagođava da bi bila voljena. Stres podrazumeva veze. Okolina obično čudno reaguje na ovu osobu. Sama sa sobom nije na ,,ti’’. Drugi pokušavaju da je učine običnom što vodi revoltu i prkosu. Ipak, nešto novo i nesvakidašnje je moguće čak i ako traje samo jedna tren!

Šta još pokazuje ovaj aspekt?

Osoba ni po čemu nije nalik drugima. Skok u nepoznato provlači. Ponekad shvatimo da ipak nemamo toliki kapacitat i da želimo mirnije stvari. Kroz ljubavne odnose raste, ali do tada svašta prođe u ljubavi.

Mora da iskusi disbalans i ono što je večini neprihvatljivo. Ona je progresivni vetar u svom okruženju. Nikako ne sme da se upoređuje sa drugima jer je to košta lepote i radosti. Treba da nauči da voli one koje društvo ne prihvata, da ne traži dozvolu da bude to što jeste i da ne žrtvuje prijateljstva zarad ljubavi.

Baš ta prijateljstva imaće za nju najveću moguću vrednost. Koncept ljubavi je intrigira jer odnose vidi na drugačiji način. Problemi nastaju ako bude pokušavala da ide u korak sa okolinom. Udaja i zajednički život nije nešto čemu treba stremiti niti srljati.

Šta govori ovaj aspekt u sinastriji?

Venera konjunkcija Uran u sinastriji ljubav može, ali i ne mora da potraje. Svakako je odnos pun iznenađenja. Budite spremni na sve. Ovakve ljubavi potresaju život. Posle njih nijedan odnos više nećeti posmatati kao ranije. Partner vas potstiče da izađete iz zone komfora, ali traži puno slobode. Ipak, možda baš vama treba sloboda da budete to što jeste!

Ovo je prilika da probate nešto novo i neobično. Samo drugačije nije uvek i bolje. Partner može pokušati da poremeti vaše ljubavne navike što će rezultirati stresom. Prosto veza traži da se otvorite i prihvatite drugačije oblike bliskosti. Neće biti pravila niti sigurnog. Nestabilnost tokom dužeg vremenskog perioda ne pada svima lako.

Partner traži da ga prihvatimo na način na koji do sada nismo rizikovali. Paralelne veze, preljube i raskidi obično prate odnos. Ovo je ponekad ljubav za koju bi dali sve. Nekad je toliko stresa da mislimo da će nam sreća pobeći. Veza traži drugačiju rutinu koja je spontana i prirodnija. Ljubav potstiče osećaj slobode. Ako smo iskreni zapitaćemo se da li je partner toliko neobičan ili smo to mi.

U njemu vidimo duboke težnje koje nismo imali priliku da živimo, a tako bi voleli. Sada smo pozvan na to! Ovo je ljubav u kojoj imamo priliku da budemo buntovni i neobični. Ovo je veza u kojoj nas neko prihvata takvim kakvi jesmo. Ako osoba bude želela da jedino bude lepa i privlačna, ali ne i autentična brzo će izgubiti interesovanje onog kome je zapala za oko baš zbog svoje različitosti.

Kako se doživljava ovaj tranzit?

Venera konjunkcija Uran tokom tranzita govori o nestandardnoj vezi koja prkosi normama. Možemo se brzo zaljubiti, a još brže odljubiti. Sve se prebrzo dešava, a ljubavni odnos karakteriše impulsivnost. Veze koje menjaju naš život stupaju na pozornicu. Vreme je da se život promeni na bolje.

Tranzit može značiti da se nešto staro prekida što nas ne podržava. Treba da izađemo iz zone komfora. Nismo svesni da pojedine odluke nisu najbolje za nas. Bitno je da ne brzamo i ne žurimo. Deluje da se plašimo da će sreća pobeći. Jurimo u odnos koji nema potencijal za dugotrajnost već za promenu našeg života za 180 stepeni. Pogotovo ako je natalna Venera ili Uran u kvadratima.

Raskidi su mogući, ali imamo osećaj da je to najbolje za oboje. Ponekad vezu prati stres ili uzbuđenje i neočekivani obrti. Rutina nije privlačna jer želimo slobodu. Nekim osobama tranzit odgovara. Za mnoge karakteristična je ljubav koja dođe i prođe i koja nas izbaci iz rutine što je i bilo potrebno.

Venera inkonjunkcija Uran

Venera inkonjunkcija Uran u sinastriji predstavlja oblik neslaganja očekivanja u vezi. Osobe se ne razumeju baš najbolje. Partner je hladan ili suzdržan. Pažnja mu je negde drugde. Uvek postoji nešto interesantno što ga interesuje. Takvo ponašanje uznemirava i vremenom se neuklapanje sve više pokazuje. Kao da govore različitim jezicima ljubavi.

Dok jedna strana voli sve što je neobično, druga pokušava da održi ravnotežu u vezi, ali joj to ne prija. Kao kada jedete tri obroka dnevno u određeno vreme, a partner jede noću ili kad mu se čefne. Žena počinje da se goji prilagođavajući se njegovom tempu, a u sebi se oseća neshvaćeno i neuravnoteženo.

Partner je po nečemu šokantan. Iako deluje uzbudljivo na početku nije lako za održavanje na duže staze. Osobe imaju različite muzičke ukuse. Vole drugačije filmove i izlaze na mesta koja nemaju ništa zajedničko. Volimo tradicionalnu kuhinju, a partner egzotične ukuse iz neobičnih krajeva sveta. Partner može imati nesvakidašnji izgled, tetovaže po celom telu ili prosto delovati avangardno.

Nećete ga lako upoznati sa ocem i garantujem da mu se vaš partner neće ni dopasti i da će se zabrinuti zbog vas. Ali u vama nešto želi da izađe iz zone komfora i malo ,,proživi’’. Samo pojedini rizici su precenjeni i skupo koštaju. Često ovo može biti veza sa strancem na moru koja kada se letovanje završi bude gotova. Ne bi ni mogla da traje zbog razlika u očekivanjima i stavovima o ljubavi i zabavljanju.

Povezani članci

RETROGRADNI MERKUR U DEVICI/LAVU 5.8.-28.8.2024.

Koliko smo se odvojili od svoje prirode toliko nam i periodi retrogradnog Merkura teško padaju. Žalimo se da imamo previše posla, da okolina ne održava obećanja i komšije su bučne. Sve kasni, kvalitetom nismo zadovoljni i još nam je i zdravlje kilavo.

Pročitaj više

PLUTON I VLADANJE SOBOM

Kada aktivirate natalni Pluton spremni ste da život gledate očima alhemičara. U ovoj planeti krije se vaša ključna životna strategija. Sa Plutonom je sve kompleksno. A obično se tiče afera u koje smo se upetljali i koje su povezane sa nekom dubokom ranom. Pluton u aspektima vodi trnovitim putem do autentičnog ja i posvećenosti ciljevima koji prevazilaze ovu inkarnaciju, gde smo nekada zgrešili i pogrešili ali sada ispravljamo.

Pročitaj više

Natalne inkonjunkcije & neproživljen život

Šta je inkonjunkcija? To je aspekt koji ukazuje na tenziju, nekompatibilnost energija planeta koje su uključene i nelagodu u kućama u kojima se one nalaze. Obično ove kuće imaju poveću dozu stida, neprijatnosti i komplikacije. U ovom aspektu od obe planete se traži prilagođavanje, ali se to većinom izbegava. Tačnije ako vlasnik natalne karte neće da se menja.

Pročitaj više