Venera nakon karmičke veze

Maja Lazić
avgust 20, 2020

Venera nakon karmičke veze

Venera nakon karmičke veze

Karmičke veze uvek dolaze sa dodatnim problemima. Oni se mogu manifestovati u vidu blokirane kreativnosti, emocionalnog disbalansa  ili finansijskih dugova. Ako natalna karta u sebi nosi karmički izazov Venere o čemu sam pisala u tekstu ,,Da li ste u karmičkoj vezi?’’ ljubavne brige blokiraju žensku yin energiju.

Ako ovo potraje duži vremenski period stvaraju se karmički okovi. Oni onemogućavaju istinsku bliskost sa nekim drugim ko bi bio mnogo bolji izbor za nas. Ako već postoje problemi na nivou prve čakre koji potiču od strahova da ćemo biti napušteni, ovo je posebno naglašeno.

Karmički okovi

Što je duže trajala karmička veza time su se stvorili snažniji karmički okovi. Zato i kada se veza raskine mi ostajemo sa tom težinom. Nju žene uglavnom osećaju kao mentalnu konfuziju i stalne misli na bivšeg partnera. Emotivno nisu spremne da uđu u vezu sa nekim drugim iako to jako žele.

U slučaju aspekata sa Plutonom mogu se javiti i genitalne tegobe. To je posebno često ako smo davali mnogo više nego što smo dobili. Telo je moralo da se na neki način odbrani formirajući ginekološke probleme na nivou materice i jajnika.

Viđala sam situacije kada žena plaća muškarcu račune i bukvalno mu omogućava lagodan život samo tražeći malo ljubavi za uzvrat. Deo nje zna da to nije ispravno pa razvoja ciste i miome u vidu samoodbrane, a često i izgovora da ne bi bila intimna sa njim, jer oseća da nešto nije kako treba.

Eskaliranje problema

U nekim slučajevima se ovaj nerazrešeni konflikt prebaci na treću čakru pa se javlja velika potreba da ostvarimo poslovni uspeh i dokažemo da možemo same. ,,Ljubav’’ koja se kupovala seksom vodi ka tome da druga i četvrta čakra bukvalno bivaju uništene i zatvaraju se. Tada se razvijaju različite psihosomatske tegobe. Moguća je i debljina, oticanje nogu i stomaka kao i problemi sa srcem što će se videti kroz aspekte Urana na natalni Mesec.

Više paralelnih veza dodatno opterećuje sakralnu čakru i uvek se odražava na kvalitet života ili donosi finansijske komplikacje. Za regeneraciju nakon karmičke veze potrebno je da naučimo da pronađemo ravnotežu u svojim osećanjima i probudimo zahvalnost. Ovo može biti veći problem ženama čiji Mesec i Venera nisu srodni tj. ako se nalaze u kvadratu ili opoziciji.

Emotivne potrebe su tada u sukobu sa željama u vezi. Zato je potrebno da postavimo sebi pitanje šta je to što nam je potrebno za ispunjenje i da osvestimo koliko naše raspoloženje zavisi od partnera. U kakvom smo raspoloženju bile kada se on pojavio u našem životu a kako se sada osećamo?

Šta znači regeneracija Venere?

Regeneracija natalne Venere se razlikuje prema tome da li se Venera nalazi pre ili posle Sunca čime je naglašen muški tj. ženski princip. Ovde imamo podgrupu spaljene Venere. Proverićemo i da li je Venera retrogradna natalno tj. tokom povratka Venere za datu godinu. Sve ovo ćemo uzeti u ozbir da bi na mesečnom nivou tokom Mladog i Punog Meseca radili sa Venerom pri čemu ćemo se koristiti sledećim principima:

Mesec u vatrenom znaku

Pronađite vreme za zabavu i aktivnosti koje su spontane. Izlasci, ples, sport, veća inspiracija i osećaj slobode koju možete iskusiti na putovanjima regenerisaće vas. Probudite strast koju možete nastaviti da negujete kroz neki zanimljivi hobi. Dozvolite da neizvesnost uđe u vaš život tako da to ne donosi brigu ili strah.

Mesec u vazdušnom znaku

Pronađite vreme za intelektualne aktivnosti i učenje koje će vam pomoći da bolje razumete sebe. Upišite kurs i čitajte knjige koje vas povezuju sa telom i ženskom energijom ili pišite o svom isksutvu. Pomoći će ako se povežete sa drugima koji su prošli kroz slično. Negujete kvalitetna ženska prijateljstva koja su zasnovana na zajedničkim vrednostima.

Odlasci u pozorište, muzeje ili na seminare gde učite da se posvetite sebi i date veći prostor svojim interesovanjima regenerisaće vas. Jako su korisne vežbe disanje i obrazovanje o tome kako žensko telo funkcioniše.

Mesec u vodenom znaku

Važno je da naučite da usporite. Pronađite tehnike koje će vam pomoći da radite na bolnim i zablokiranim emocijama. Kupanje u moru, u kadi ili odlazak u banju kao i terapija vodom vrlo su korisne. Promena ishrane koja je zasnovana na intuiciji će vam takođe poslužiti kao i kuvanje jela koja volite.

Meditacija, duhovnost i veće posvećivanje sebi uz dozvoljavanje da se povučete u tišinu i mir dovešće do regeneracije. Osećaj zaštićenosti je potrebno probuditi. To ćete uspeti kada se povežete sa svojom pravom prirodom kroz emocije koje sada osećate i koje su sa razlogom tu.

Potrebno je da naučimo da se umirimo i stvorimo sigurnu atmosferu. Umirujuća muzika  (432 hz) koja nam pomaže da relaksiramo telo i dušu i pronađemo mir, naročito ako je slušamo pored vode biće vrlo lekovita.

Mesec u zemljanom znaku

Potrebno je uvesti nove navike. Uređenje bašte ili vreme provedeno sa kućnim ljubimcem će vas regenerisati na svim nivoima. Može biti korisno da više vremena provodite u prirodi. Ključno je da se uvede rutina koja vama prija. Ona će jačati potrebu za stabilnošću i uzemljenjem. Što više vremena provedenog na otvorenom, hrana koja raste u podneblju gde živite (naročito krtolasto povrće) i fizičke vežbe u kojima se povezujemo sa telom kroz umirujuće disanje uz dugo zadržavanje yoga položaja se preporučuju.

Disonantnost Meseca i Venere

Disonantnost između znaka  Meseca i Venere traži da naučimo da pomirimo sopstvene potrebe koje su često dodatno izazvana kvadratima transcedentalnih planeta. Rastržani smo između arhetipa majke i ljubavnice i ne slušamo svoj unutrašnji glas koji nas zove.

Kvadrat može ukazivati na poteškoće u vezi koje vode prekidima dok opozicija naročito ako je u to uključen i Saturn govori da su potrebe Meseca i Venere toliko različite da uvek jedan deo pati. Imamo osećaj da naše potrebe ne mogu biti ispunjene ili da moramo da se borimo za njih, a borba nije Venerim princip.

Može biti problematično i kada su natalni Mesec i Venera u istom znaku. Žena tada može negirati svoju ženstvenost i zatvoriti se za životne prilike i uspeh. Ovo je posebno istaknuto ako sebe ne doživljava dovoljno privlačnu i interesantnu i kada je dugo sama.

Načini regeneracije

Specifični načini regeneracije mogu se odrediti putem znaka Venere i natalne kuće, aspekata, vladara i trenutnih dužih tranzita koje ćemo kombinovati sa lunarnim ciklusom. Ako natalna Venere ima izazovne aspekte, nakon karmičke veze ovo se može destruktivno manifestovati po nas. Kako onda regenerisati žensku energiju nakon karmičke veze?

Na kraju teksta ću dati primere prema znaku Venere.
  • disanje kroz drugu čakru potrebno je redovno raditi, ali i naći vreme da se posvetimo umetnosti, kreativnosti i hobijima koji će nam pružiti osećaj većeg uživanja. Neophodno je da naučimo da se opustimo (autogeni trening), da hodamo bosi po zemlji, sedimo u prirodi, na travi ili kamenu pored vode.

  • potrebno je da pijemo više vode i kupamo se u kadi. Sakralna čakra je vodena i kroz vodu se čisti i pokreće. Plivanje u okeanu i jačanje vodenog elementa mogu biti od koristi. Više o elementima imate na ovom linku.
  • izbegavanje kofeina i alkohola jer isušuju ovaj region i veća nega tela, rituali posvećeni nezi, lepoti i ulepšavanju u kojima uživamo u svom telu i ženstvenosti

Šta još može pomoći?

  • nijanse narandzaste u garderobi i zdravija ishrana na bazi vode i više voća i povrća. Možete jesti i voće u navedenoj boji.
  • eliksiri za čišćenje organizma mogu stvoriti više šetete neko koristi jer je osnova sakralne čakre uživanje i ako toga nema izostaće regenerativni efekat.
  • potrebno je da naučimo da osvestimo energiju i kako se na dnevnom nivou menja, kako vidimo sebe i koliko ljubavi osećamo prema sebi. Mnoge žene nakon karmičke veze osećaju mržnju prema sebi i telu.
  • yin yoga, kegel vežbe ili ples koji aktivira kukove (salsa, zumba, samba i afrički plesovi)
  • potrebe natalnog Meseca potrebno je usaglasiti sa potrebama natalne Venere

Venera u Ovnu

Budite nezavisne. Više slušajte sebe. Asertivno i samostalno imate prava da radite ono što želite. Započnite sa nekom inovativnom aktivnošću koja vas oslobađa stresa. Ako nema puno dešavanjima može doći do problema u kući ili svađa koje eskaliraju pa sport mora biti deo vašeg dana.

Naučite da stavite sebe na prvo mesto. Ostvarite svoje ciljeve i želje i natalna Venera će započeti regeneraciju karmiče veze. Fizička aktivost će vam jako pomoći, kao i zdrav seksulni život i veća odlučnost u partnerskim odnosima.

Venera u Biku

Pronađite načine kako da budete verna sebi. Usmerite se na kvalitet a ne kvantitet. Dodajte začine u jela. Usavršite kuvanje. Brinite o novcu i praktičnim navikama koje kultivišu osećaj sigurnosti. Uvedite zdrave navike u ishranu. Jedite hranu koja vam pričinjava zadovoljstvo. Ipak, nemojte je koristiti kao vid kompenzacije za ljubav. Naučite da pronađete zadovoljstvo u onome što imate.

Slobodno vreme investiraje u odlaske na masažu. Dodir je lekovit. Otvorite se za senzualnost i bolji kontakt sa telom. Za to vam mogu pomoći eterična ulja i mirisi luksuznog kvaliteta kao i drago kamenje. Kozmetika mora biti vrhunska. Uživaje u svim čulima. Boravak u prirodi i osećaj udobnog materijala na telu će vam prijati.

Venera u Blizancima

Pokrenite se. Sakodnevicu ispunite zanimljivim dešavanjima koja vam bude interesovanje. Dan mora biti stimulativan. Istražujete i upustite se u potragu za nečim što će nas zaintrigirati. Vreme provedeno sa prijateljima u razgovoru može biti korisno. Ipak, puno nagomilane mentalne energije vas opterećuje. Budite fizički aktivni, kroz vožnju bicikla, šetnju i trčanje.

Čitajte knjige koje se bave parterskim odnosima. Osvestite kako misli utiču na disanje. Negujte osećaj lakoće u telu koji je neophodan za zdravu drugu i četvrtu čakru. Idite na kratke izlete. Naučite da komunicirate svoje potrebe i ženstvenost kroz pokret. Investirajte vreme u učenje stranog jezika koji ste oduvek želele a niste imale priliku.

Venera u Raku

Uložite vreme da lepo uredite svoj dom. Probudite osećaj sigurnosti u sebi. Odnos i razgovori sa majkom su osnova za regeneracije kao i porodica. Nađite vreme da sa članovima porodice uživate u hrani. Prisetite se lepih vremena kada ste bili dete. Uživajte u nekom kolekcionarskom hobiju.

Majčinski instinkt je snažan i ovo može biti prepreka regeneraciji ako još uvek niste majka a želeli ste dete sa bivšim partnerom. Važno da imate o nekome da brinete. Uredite kuću po vašem ukusu i uživajte u miru. Usmerite se na introspekciju. Povucite se iz sveta na neko vreme. Pronađite izgubljenu sigurnost. Sredite odnose sa članovima porodice.

Venera u Lavu

Probudite u sebi moć da inspirišete druge. Budete primer samopouzdanja i ljubavi u okolini. Realizujte snove vezane za kreativnost i umetnost. Usmerite svetla reflektora na vas kroz neki svoj talenat koji ćete podeliti sa drugima. Unesite glamur u svoj život. Stavite sebe na prvo mesto.

Budite sebi 100% kraljica. Negujte darežljivost i kreativnu inspiraciju na svakodnevom nivou. Zablistajte u svakom smislu. Kreativno izražavanje je neophodno ako postoji i dalje bes ili tuga koju smo potisnuli. Investirajte u sebe kroz ulepšavanje, šminku, odeću i nakit. Kreirajte nov izgled. Poštovanje sebe vodi regeneraciji.

Venera u Devici

Posle karmičke veze možemo osećati snažnu potrebu da očistimo telo od ,,tragova’’ bivšeg partnera. Ili čak osećamo da nešto u našoj energiji može biti ,,prljavo’’ ili se tokom veze javio određeni zdravstveni problem genitalne prirode.Učinite sve da povratite tvoje zdravlje. Oslobodite se uverenja koja više nisu korisna za nas. Vreme koje je investirano u partnera utrošite utrošiti u pomaganje drugima.

Razvijte bolje navike u ishrani i svakodnevnom životu. Više brinite o kući. Uvedite vežbanje. Konsultujte se sa nutricionistom. Nabavite kućnog ljubimca. Posvetite se rešavanju onog što niste stizali da završite tokom veze. Izbegavajte da se bavite analizom zašto je veza pukla. Uživajte u ritualima čišenja lica i tela. Posvetite se detaljima. Negujte zahvalnost za ono što imate.

Primetite trenutke kada imate potrebu da kritikujete svoj izgled ili druge ljude što dodatno stvara karmički problem. Svesne navike u životu i mislima kao i jednostavnost daće vam uvide o tome kako da promenite ono što i dalje predstavlja kamen spoticanja. Zavolite sebe.

Venera u Vagi

Kvalitetan partnerski odnos je osnova za regeneraciju nakon karmičke veze. Usmerite se na izgled i društveni život. Naučite kako možete da osećaj ravnoteže uspostavimo na dnevnom nivou kroz ulepšavanje. Vreme posvetite umetnosti i kulturi. Moda nam može pružiti veliko uživanje kao i sve štioje prefinjeno i povezano sa umetnošću. Otkrijte harmoniju kroz lakoću u odnosu sa drugima.

Izlasci i druženje će vam prijati. Oslobodite se stresa koji je preovladavao kada ste bile u karmičkoj vezi. Dajte sebi priliku da budete same. Kada se same osećate dobro onda možete da privučete partnera koji će doprineti ravnoteži a čija uloga neće biti dopunjavanje vaših potreba. Kupite sebi cveće. Odvedite sebe u pozorište. Častite se nekom lepom haljiom. Učite o idealnom partnerskom odnosu kada ste same.

Venera u Škorpiji

Naučite kako da ponovno pokrenete svoju seksualnu energiju. Naučite da svoju ženstvenost transformišete. Povežite se sa dubinom života i okrivanjem istine. Istražujte misterioznosti svoje ličnosti i psihe. Odnosi sa drugima koji su vaše ogledalo. Učite o zdravoj kontroli svoje seksualnosti i energije. Psihološki razgovori o partnerskoj vezi vam mogu koristiti. Intezivno se posvetite nečemu što će vas osnažiti.

Otkrijte svoju ranjenu unutrašnjost. Oslobodite se onog što vas i dalje povređuje a što zadržavate u svom životu. Primenite energetske tehnike pretvaranja duhovne tame u svetlo koje vas vodi. Prepusite se isceljenju kroz tehnike tantre i kundalini vežbe.

Naučite da otpustite ljubomoru na one koji imaju ono što vi nemate ili ste izgubili. Dozvolite sebi odnos koji pre nego što dođe do fizičkog zbližavanja počiva na osnovama psihološke i emocionalne otvorenosti, bez manipulacije na nivou novca i moći.

Venera u Strelcu

Dajte sebi priliku da se upustite u životnu avanturu kroz putovanja koja menjaju život (npr. put u Santjago). Približite se ostvarenju vaših ciljeva i planova. Uživajte u putovanjima. Upijte životne mudrosti kroz širu perspektivu stranih kultura. Osnažite se kroz sistem duhovne podrške. Posvetite se upijanju veština i učenju. U jednom delu života možete i vi nekome postati učitelj upravo zbog iskustva koje ste stekli u ovoj karmičkoj vezi.

Iskustvo koje ste doživele u karmičkoj vezi treba videti kao put koji vas je vodio da pronađete veću veru u sebe. Dajte sebi slobodu da volite tako da podignete svoje ideale. Primneite rituale iz različitih kultura koji su usmerene ka ženskoj energiji i njenom buđenju. Dajte sebi mogućnost da osetite iskonsku strast sa novim partnerom.

Venera u Jarcu

Nakon prekida karmičke veze posvetite se praktičnom životu i pitanjima ostvarenja poslovnih ciljeva. Uspeh u karijeri i učenje kako da dođete do boljeg položaja daće vam snagu. Balansirajte fokusom i interesovanja sa snovima koji nisu vezani za posao. Kada su poslovne obaveze i dužnosti ispunjene tada možete da se osećate dobro u svojoj koži. Učite kako da temeljno i disciplinovano obavljate zadatke i dužnosti.

Tako ostvarujete ciljeve koji vas korak po korak vode ka ličnom integritetu i oslobađanju od karmičkih situacija koje su imale tendenciju da se ponavljaju. Izgradnja nečeg važnog, zalaganje za lične vrednosti i poslovni ugled daje vam svest o tome da je bolna ljubavna priča služila sam kao okidač za vaše poslovne uspehe.

Nakon postignutog uspeha shvatata da ste spremni da se regenerišete i preuzmete odgovornost za svoj život pa i ljubavnu situaciju. Poštovanje zbog onog što ste ostvarili rad da se oslobide emotivnih kompleksa i starih blokada i rana biće lakše uz pomoć starijeg i iskusnijeg partnera.

Venera u Vodoliji

Osećaj slobode je neophodan. Ostvarite neki inventivni cilj koji niste uspevale da ostvarite jer ste puno vremena ulagale u disfunkcionalnu vezu. Više negujete prijateljstva i komunikaciju sa ženama iz različitih delova sveta i kultura. Sve one su deo vas. Osetite da imate slobodu i da uvek možete da birate. Dajte sebi šansu za neke nove emotivne prilike i lepa iskustva.

Ovo može biti opterećeno osećajem da ste puno vremena izgubili na nekog ko vas je jako povredio. Povežite se sa onima koji su prošli slično vama, kroz online zajednicu. Pisanje pisanje bloga ili kreiranje online sadržaja može vam pomoći ne samo da regenerište Veneru već i unovčite svoj natalni položaj. Nakon izlaska iz karmičke veze može vam se ponuditi prilika da uradite nešto neobično i novo što svima a naročito tom bivšem deluje nezamislimo ali što oslikava pravu vas. Savet astrologa ovde će vam sigurno pomoći kao i negovanje vaše nezavisne prirode.

Venera u Ribama

Vizuelizacija je od velike pomoći kao i kreativni hobiji nalik slikarstvu. Molitva , ples, masaža stopala, religija i posvećivanje muzici i učenju sviranja nekog instrumenta mogu biti od velike pomoći. Imate zaista pregršt tehnika koje se mogu upotrebiti da se renegeriše Venere nakon karmičke veze ali je duhovnost ključna i želja da ne budete žrtva. Zapisujte i proučavajte snove.Iscelite svoje ženske arhetipove.

Romani i filmovi o moćnim ženama mogu vam poslužiti kao okidač da se ustremite da ostvarite svoje ljubavne fantazije. Plivanje kao i prostor za isceljenje i opraštanje daće veliki zamajac otpuštanju karmičke veze. Nađite vreme za sebe ali ne samo da pobegnete u svoj svet daleko od drugih već da date sebi priliku da u potpunosti osetite potrebu duše za duhovnim ispunjenjem. U nekom slučajevima put negde daleko, pored okeana ili odlasci na retreat vode vas pravoj ljubavi i isceljenju svih karmičkih ljubavi.

Povezani članci

RETROGRADNI MERKUR U DEVICI/LAVU 5.8.-28.8.2024.

Koliko smo se odvojili od svoje prirode toliko nam i periodi retrogradnog Merkura teško padaju. Žalimo se da imamo previše posla, da okolina ne održava obećanja i komšije su bučne. Sve kasni, kvalitetom nismo zadovoljni i još nam je i zdravlje kilavo.

Pročitaj više

PLUTON I VLADANJE SOBOM

Kada aktivirate natalni Pluton spremni ste da život gledate očima alhemičara. U ovoj planeti krije se vaša ključna životna strategija. Sa Plutonom je sve kompleksno. A obično se tiče afera u koje smo se upetljali i koje su povezane sa nekom dubokom ranom. Pluton u aspektima vodi trnovitim putem do autentičnog ja i posvećenosti ciljevima koji prevazilaze ovu inkarnaciju, gde smo nekada zgrešili i pogrešili ali sada ispravljamo.

Pročitaj više

Smisao astroloških analiza

Jedno od pitanja sa kojim započinjem skoro svaku konsultaciju, pogotovo ako je osoba prvi put kod mene, je da pitam koja su očekivanja od analize i razgovora sa mnom. Analize dolaze u raznim oblicima i formama. Postoje natalne karte u kojima je sve jasno. Ili koje samo tako deluju. Ima i onih koje su kompleksne i dolaze u slojevima metafora i simbola. Ili odmah vode do suštine.

Pročitaj više